Şimdi Ara

Aracı kullanmayacağım akünün boşalmaması için ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bedelli askerliğe gideceğim arkadaşlar. Akünün boşalmaması için ne yapabilirim? Yaklaşık 20 gün hareket etmeyecek araç.
    Bi de 10 gün sonra bir arkadaştan rica etsem bir kaç tur atıp gelse yerine koysa yine bitme gibi bir durumu olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kutup başlarını sök 20 günde birşey olmaz benim 6 ay yatan aracın aküsü anca bitti
  • 10 gün sonra yarım saat kadar araç kullanılırsa hiçbir şey olmaz. Ben kısa dönem yapmıştım aracim 6 ay boyunca ayda 1 kez rölanti de çalıştırıldı lastikler için hareket ettirildi bir problem olmadı. Araçta sürekli akım çeken harici bir donanım yoksa akü boşalmaz 20 günde.

• Ben araci 6 ay beklettim birsey olmadi. 20 gun ne ki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kutup başını sök...akü doldurmak için bir iki tur atmak yetmez akü dolduracam derken başına iş alır nolur nolmaz

en iyisi kutup başını sök temizce dursun,,,,bitse bile başka arabada takviye edersin
  • bişey olmaz gelince en kötü iterek çalıştırısın normale döner
  • Kaçak yok ve akü sağlam ise 20 günde hiç bişi cik olmaz.
    Sen kafana takma güzelce git gel sonra ver marşı çalıştır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Normalde marş basmamaya kadar giden bir sorun olmaz eğer akü çok yaşlı değilse. Ama akıllı araçlar (çoğu böyle şuan) ECU içinde süreye ve deşarj oranına bağlı olarak bazı elektrik isteyen fonksiyonları kapatıyor. Mesela 10 gün geçince kumandadan far açma özelliğinin kendiliğinden devre dışı kalması gibi, ama marş sıkıntısız basıyor.

• Ortalama ayda bi defa olmak üzere kamyonetimi senelerce kullandım.
    Aküyle ilgili bi sorun yaşamadım. Hep tek marşta çalıştı.

• Akünün sadece eksi (negatif) kutbunu sökmen yeterli olur.
  • Bende şirket aracı olduğu için,şahsi otomobilimi 14 günde bir kullanıyorum. Şuanlık çalışmadığı olmadı daha.
  • 15-20 gün için gereksiz. Benzer sürelerde tatile gidip geliyorum hiç sorun olmadı.

• farları otomatikte unutmama rağmen 3 hafta yatan aracımın aküsü bitmemişti
    20 günde biteceğini sanmıyorum
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Sanırım ekstra bir şey yapmama gerek yok en kötü eksi kutup başını sökerim.
  • Bedelli ye gittim geldim. Araçta akü boşalması gibi bir sorun olmadı. sadece yağmurdan fren diskleri pas tutmuştu ama sürünce onlar da geçti zaten.
    daha sonra bu konuya giren arkadaşlar için yazdım. 24 nisanda dönmüştüm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.