< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

1 Mobil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Genel olarak sürüş dinamikleri, direksiyon hissi, yol tutuş konusunda düşük limiti benim beklentilerimi karşılamadı ( kötü değildir belki beni tatmin etmedi ) Audi'den geçince de yine kalite farkı var . Forumda ki arkadaşlara nazaran çok az yakmıyor benimki ve de ustam biraz yağ eksilttigini söylemişti, 1.0 motora uzun vadede guvenemedim ne yazık ki Not: Lütfen Volkswagen sahibi diğer arkadaşlarım bunu körüklemesin, şahsi görüşümdür. Sizin arabalarınizi eleştirmiyorum |
kullanıcısına yanıt
mahmut_emmi demiş ki;
Mesajı Yerinde Gör
Plaka çok özelse ve kapılma ihtimali varsa, bu işlemler yapılmadan önce muameleci veya emniyet tarafını çözüp plakayı rezerve ettirmek gerekir. Satış öncesinde alıcı şahsa plakanın satılık olmadığını ve değişimli satış olacağını da belirtmeniz etik olarak daha doğru olur tabii. |
kullanıcısına yanıt
Diablo demiş ki;
Mesajı Yerinde Gör
|
|
Aracı ilana koyarken "plaka verilmeyecektir" diye yazıyorsunuz açıklamaya, alıcı noterde değişim istiyor. Yalnız aynı şehirde iseniz istenemeyebilir, son durumu bilmiyorum (yani plaka 34 ise, alıcı da istanbuldan ise sıkıntı)
Aracı SATMADAN emniyete gidip plakam boşa çıkacak, saklayın diyorsunuz ve biraz bağış yapıyorsunuz, onlar da saklıyor, yeni araç alırken de noterden satışı ALMADAN şase no ile emniyete gidip eşleştirme yapıyorsunuz. Noterde plaka değişimi isteyince noterin karşısına otomatik olarak seçtiğiniz plaka çıkıyor. Sıfır araç alırsanız proforma fatura ile aynı şekilde ayırttığınız plakayı şaseye eşleştirebiliyorsunuz. |
Araç Satışında Plakanın Verilmemesi: Çözümler ve Prosedür
Araç satarken plakayı vermemek için uygulayabileceğiniz bazı çözümler şunlardır:
Plaka Tutma: Satış sonrası eski plakanızı alıkoymak için Noter aracılığıyla "Plaka Tutma" işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlem, plakanın alıcının kullanımına geçmesini engeller ve ileride yeni bir araç satın aldığınızda plakanızı kullanmanıza olanak tanır. Ancak, bu işlem için belirli şartların karşılanması ve ücret ödenmesi gerekir.
Eski Plakanın Yeni Araca Aktarımı: Mevcut aracınızı satıp yeni bir araç satın alıyorsanız, eski aracınızın plakasını yeni aracınıza aktarabilirsiniz. Bu işlem, Noter aracılığıyla gerçekleştirilir ve "Plaka Aktarımı" olarak adlandırılır. Bu sayede, plakanızı yeni aracınızda kullanmaya devam edebilirsiniz.
Yeni Plaka Alımı: Aracınızı sattıktan sonra yeni bir plaka alabilirsiniz. Bu işlem, plaka basım merkezlerinde gerçekleştirilir ve belirli bir ücret karşılığında yeni bir plakaya sahip olursunuz. Yeni plakanızı alıcıya teslim ederek, eski plakanızı kullanmaya devam edebilirsiniz.
Yukarıdaki çözümlerin uygulanabilirliği ve maliyetleri, bulunduğunuz ülke veya bölgeye göre değişebilir. Araç satışında plaka vermemek için en uygun çözümü belirlemek için yerel yetkililere veya noterlere danışmanız önerilir.
Anahtar Kelimelerin Kullanımı:
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi porsche911gt2 -- 19 Haziran 2020; 22:54:7 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssemih24 -- 19 Haziran 2020; 23:30:3 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|