Şimdi Ara

Araç Önerisi Lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Yeni bir araba almak için araştırma yapıyorum. Max fiyatım 1.25 M .

Bu aracın bizi uzun bir süre götürmesini istiyorum. Çok kronik sorunu olmayan, motoru sağlam olan, sürekli bizi yolda bırakmayacak ve biraz da görüntüsel olarak güzel olan araç öneriniz varmı ?

Çok eski model bakmayı düşünmüyorum. Min 2013 olabilir. Önceliğim sedan araçlar.

Bir kaç arkadaşıma sordum Ford Mondeo, Honda Civic, Focus gibi öneriler geldi ancak arabalardan pek anlamadığım için yukarıdaki saydığım sıkıntılar varmıdır yok mudur bilmiyorum.

Önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkürler.

• https://www.sahibinden.com/s/YU3b6yx8

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reçeten; Elentra - Civic - Cerato - Corolla- Auris.

mondeo ya girme derim.

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    1.0 olmaz hocamm be

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • https://www.sahibinden.com/s/CWCjhrlU

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • görüntü kısmını bilemem ama yolda bırakmayacak ve sağlamlık işin içindeyse japon araçları bakmalısın

• mondeo piyasa aracı değil. aşağıdakiler piyasa aracı (satması, alması, servisi kolay araçlar). eli yüzü düzgün münkün olan en az km/yaş/darbesiz temiz olanını al:

-civic

-corolla

-golf

-i20

-megane

-egea

ben golf tercih ederim şahsen ama golf'ün 2. eli çok sağlam olduğu için en yaşlısı olur içlerinde golf bütçene göre. max fiyatın 1.25 olduğuna göre sıfır i20 de düşünebilirsin. benim tercihim her zaman sıfırdan yana olur. ha bir de egea da varmış o rakamlara galiba. sıfırsa egea bile sıfırdır yani. konforu da fena değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 12 Ağustos 2025; 19:49:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç önerisi
    11 ay önce açıldı
    FOCUS için servis önerisi...
    15 yıl önce açıldı
    İlk araç önerisi
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1.6 dizel kullanıcısına yanıt

Hocam passatın görüntüsü pek hoşuma gitmiyor. Passat yerine cc önerir misiniz ? Bir kaç kez binmistim de baya hoş bir araba.

• Edit:

Dün gece biraz sarı sitede takıldım. Şuan için aşağıdaki gibi bir alternatifler listesi çıkardım.

- Mercedes A180 (hatchback istemiyorum demiştim ama eşim bunu çok beğendi)

- Hyundai Elantra

- Skoda Octavia

- WV CC (km çoğu ilanda yüksek düşük km'li olanları)

- Renault Talisman

- Corolla

- Ford Focus (Biraz uzağım ancak olabilir)

Bu alternatifler arasından sizce en iyisi hangisi olur ? Dün YT'den de biraz video izledim. A180 cdi için az yakan ve sağlam motorlu araç gönül rahatlığıyla alınabilir gibi yorumlar gördüm. Kronik bir problemi var mıdır ? Veya diğer modellerin ?

• .Statistics. kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem_Alim -- 13 Ağustos 2025; 9:30:15 >
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Hocam bu hybrid corollalarda motorun hibrit olmasından kaynaklı bir problem olmaz değil mi ?

Problemli olsa bunca insan tercih etmez, nerdeyse her 7 araçtan biri bu hybrid modeli...

hibritlerin bataryası zamanla ölüyor. ayrıca corolla hibritlerin mtvsi yüksek. ben olsam uzak dururdum.

uzun süre problem çıkarmasın demişsin. o zaman o fiyata alabildiğin sıfır araç ne varsa ona bakacaksın. 2. el bakma. 2. el araç çok genç ve çok temiz düşürmen lazım ki sorun çıkarmasın. talisman gibi 2. eli zayıf araçları almak daha kolay olabilir ama bir aracın 2. eli zayıfsa iki kere düşünmelisin. ileride mutlaka üzer. ya servis-parça'da üzer. ya da 2. elinin zayıf olmasına sebep bazı sıkıntıları vardır, onlar üzer. hiç biri üzmese satarken üzer, paran pul olur.

2. eli zayıf araçların 2. el değerleri güçlü olanların tersine geometrik bir şekilde düşer. doğrusal değil.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 13 Ağustos 2025; 10:26:50 >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

Hocam doğru diyorsun da dün biraz sıfır fiyatlara baktım da (hyundai'ye baktım) benim max çıkabileceğim paraya en boş paket i10,i20 falan var. Onları da ben pek tercih etmiyorum. Sizin öneriniz varmı ?

ben 2. el corolla alacağıma boş paket i20 alırdım. sonuçta otomatik vites, 4 cam otomatik ve kliması var. konforu en fazla etkileyen şeyler bu üçü. i20 2. eli çok iyi bir araç. yerli üretim. bir ev alma planım var, ardından eşime i20 düşünüyorum ben.

daha önce sıfır kullandın mı bilmem ama sıfır başka bir olay. ne zaman 2. el alsam hep başıma bir şey geldi. türkiye'de 2. el piyasası -özellikle bu aralar- çok mantıksız. anormal fiyatlar var.

Bir8 B segmenti, biri C segmenti dünyada kabul görmüş bir marka model corolla, yetkili servisleri ilgili ve nispeten makul.

Corolla ve i20 Arasında her zaman corolla kazanır.

2.el araçta alınır, ama düzgün kullanılmış mümkünse doğrudan sahibinden, ve düşük km de olmasına dikkat edilir.

Bu arada toyota aracın bakımları yetkili serviste yapıldığı sürece her koşulda aracın arkasında durur.

Bilmiyorum nasıl kötü bir tecrübe yaşadınız 2. Elde? Açıklayın öğrenelim.

Ben hiç 0km. Araç almadım, bu aldığım 8. Araç ve çok şükür ciddi hiçbir sorun sıkıntı yaşamadım.

Ama tercihlerim de toyota mitsubishi ve honda üçgeninden ayrılmadim   güvenli üçgen.

2 elin artma sebebine gelince artan ötv oranları ve 0km. Araçların fiyat artışları. Doğal olarak 2.ele de yansıyor. Emin ol daha da fazlası olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 13 Ağustos 2025; 12:55:19 >

• Öncelik sedan olsa da, Ford Puma da değerlendirilebilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _magnetar_ kullanıcısına yanıt

Hocam baktım gayet güzel görünüyor. Hacim ve konfor olarak da yeterlidir muhtemelen. Peki sizce a180 cdi mı tercih etmek lazım yoksa puma mı ? Fiyat olarak iki model de benzer.

Edit : A180 cdi model araçlar genelde 100k km üstü. Pumaların daha düşük ve model daha güncel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Statistics. -- 13 Ağustos 2025; 13:59:44 >

zamanla dediğin 10-15 yıl aç abd verilerine bak.

dünyanın en sorunsuz arabasından uzak dur demek de ne bileyim :)

arkadaşım alabileceğin en genç japonu al kafan rahat etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 13 Ağustos 2025; 14:15:30 >
  • ghostiki kullanıcısına yanıt

2. el corolla ve sıfır i20 arasında ben her zaman i20'yi seçerim. 2.el araçlarda yaşadıklarım inanılmaz olaylar değil, herkesin yaşadığı şeyler.

maddi sıkıntıya düşmedikçe 2. elle işim olmaz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.