Şimdi Ara

Araç Kliması kaç derece soğuk üflemeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
14.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu günler de aklıma takıldı ölçeyim dedim Arabanın kliması kaç derece soğuk üflüyor?

Araç 2000 model polo classic
    Dış ısı 29 derece klima 2. ayarda araç 2.500 devirde ölçüm yapıldı işte sonuç 5.2 derece

Araç Kliması kaç derece soğuk üflemeli?

• pixelbs kullanıcısına yanıt
    pixelbs demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: pixelbs

yaz aylarında klima çarpmasından dolayı hastalanmamak için , dış ısı ile iç ısı arasında 5 C fark olmalı ,
    buna göre , dıs hava ısısı 29 C ise ,klima 24 C ye ayarlanır

Dış sıcaklık 35 derece ise klima 30 a ayarlanmalı
    Bu da klimanın sıcağa ayarlanması demek
    Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Klimanız Kaç Derece Soğuk Üflemelidir?

Araba klimasının ideal soğutma sıcaklığı; kişisel tercihler, dış hava sıcaklığı, araç içi kişi sayısı ve aracın yalıtım seviyesi gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir. Bununla birlikte, genel olarak kabul edilen optimum sıcaklık aralığı 18 ila 22 derecedir.

17 Derece Soğuk mu?

17 derece, bazıları için aşırı soğuk olarak kabul edilebilecek düşük bir sıcaklıktır. Bu kadar düşük bir sıcaklıkta uzun süre kalmak rahatsızlığa ve hatta sağlık sorunlarına yol açabilir. Ancak, çok sıcak yaz günlerinde, araç içi sıcaklık yüksek olduğunda geçici olarak daha düşük bir sıcaklık ayarlanabilir.

İdeal Soğutma Sıcaklığını Belirleme

İdeal soğutma sıcaklığını belirlemek için aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsin:

• Dış hava sıcaklığına göre ayarla: Sıcak günlerde daha düşük bir sıcaklık ayarlanırken, soğuk günlerde daha yüksek bir sıcaklık ayarlanabilir.
    • Araç içi kişi sayısına göre ayarla: Araçta daha fazla kişi varsa, daha düşük bir sıcaklık ayarlanmalıdır.
    • Aracın yalıtımına göre ayarla: İyi yalıtılmış araçlarda daha yüksek bir sıcaklık ayarı yeterli olabilirken, zayıf yalıtılmış araçlarda daha düşük bir sıcaklık ayarı gerekebilir.

Sağlık ve Konfor

Çok soğuk veya çok sıcak sıcaklıklarda uzun süre kalmaktan kaçınmak önemlidir. Aşırı soğuk, üşüme, titreme ve hatta hipotermi gibi sağlık sorunlarına yol açabilirken, aşırı sıcaklık da dehidrasyon, baş ağrısı ve hatta sıcak çarpmasına neden olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam bunu neden merak ettiniz onu anlamadım
  • Dijital klimanın kıymetini bilin diye....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kaç deneme daha yapsaydiniz keşke.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Bir kaç deneme daha yapsaydiniz keşke.
    Benim araç Megane 2 ve 2. el aldığımda klimasından pek memnun değildim. Servise gittiğimde ölçüm yapan usta sıkıntı yok demişti ve yanlış hatırlamıyorsam (2 sene oldu) 7-8 derece civarı üflüyordu sanırım. Bence değeriniz gayet iyi.
  • quote:

yaz aylarında klima çarpmasından dolayı hastalanmamak için , dış ısı ile iç ısı arasında 5 C fark olmalı ,
  • quote:

Madem konu açılmış bildiklerimi yazıyorum..Dış hava sıcaklığı ile iç sıcaklık arasındaki fark ne kadar çok olursa vücut için o kadar sakıncalı ve tehlikeli.35 C den 18 C soğutulmuş arbaya gelip girmek.kalp krizlerine bile neden oluyor..Ne yapalım ? DIŞ HAVA SICAKLIĞI İLE ARAÇ İÇİ SICAKLIK FARKI ÇOK OLMAYACAK..Bilin diye yazdım..Ben 35 C sıcaklıkta aracın içini 24 C de tutuyorum..Sıcaktan bunalmadan çok rahat ve keyifli yolculuk yapıyorum..İstesem 17 C yaparım...Asla yapmıyorum..Dijital kılima istediğim sıcaklıkta devamlı kalıyor.....Saygılarımla..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 24 Yapıyorum ben. Gayet ideal ve sağlıklı oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

emin olun, dış ısı yüksek olduğu için klimanız sıcak üflemeyecektır
  • Antalya da 22 derece benim için ideal.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Antalya da 22 derece benim için ideal.
    5.2
  • 2 dereceye kadar ölçülebilir 4-5 normal

• quote:

Orijinalden alıntı: mitto

Benim araç Megane 2 ve 2. el aldığımda klimasından pek memnun değildim. Servise gittiğimde ölçüm yapan usta sıkıntı yok demişti ve yanlış hatırlamıyorsam (2 sene oldu) 7-8 derece civarı üflüyordu sanırım. Bence değeriniz gayet iyi.

Arabanızın kliması gayet iyi ve normal.Renault (Laguna III hariç)klima özürlü bir firmadır ve klimaları iyi soğutmaz.Aslında soğutması çoğu yöreye göre yeterlidir ama almanlarla kıyaslamamak lazım.Hyundai lerin de yeni jenerasyonlarının kliması çok iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: quatrros

quote:

Orijinalden alıntı: mitto

Arabanızın kliması gayet iyi ve normal.Renault (Laguna III hariç)klima özürlü bir firmadır ve klimaları iyi soğutmaz.Aslında soğutması çoğu yöreye göre yeterlidir ama almanlarla kıyaslamamak lazım.Hyundai lerin de yeni jenerasyonlarının kliması çok iyidir

Alıntıları Göster
    Daha iki hafta evvel denizliye gittim geldim dışarsı 30 derece sıcaklık gösteriyordu,klima 22.dereceye ayarlıydı ve çok rahatta bir yolculuk yaptık.

• quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

Daha iki hafta evvel denizliye gittim geldim dışarsı 30 derece sıcaklık gösteriyordu,klima 22.dereceye ayarlıydı ve çok rahatta bir yolculuk yaptık.

Alıntıları Göster
    Yaz-kış 22 derece ayarlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

Yaz-kış 22 derece ayarlı.

Alıntıları Göster
    eski aracımda yeni bakım yaptıktıktan sonra ölçmüştü klimacı -2 derece üflüyordu
    gerçekten mükemmel soğutuyordu ama bu aracımın performansı o kadar iyi değil sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: er76.

eski aracımda yeni bakım yaptıktıktan sonra ölçmüştü klimacı -2 derece üflüyordu
    gerçekten mükemmel soğutuyordu ama bu aracımın performansı o kadar iyi değil sanki

Alıntıları Göster
    birkaç gün evvel ölçtük serviste 3 derece opel astra j
  • quote:

Orijinalden alıntı: wave61

birkaç gün evvel ölçtük serviste 3 derece opel astra j

Alıntıları Göster
    5 derece aşağısı falan değil 20 24 derece arası iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çakar Çakmaz Çakan Çakmak

5 derece aşağısı falan değil 20 24 derece arası iyidir

Alıntıları Göster
    Dijitallerde en soğuk genelde 18 derece oluyor...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.