Şimdi Ara

Araç Kliması kaç derece soğuk üflemeli? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
16.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Konuda bir karmaşa var. Dijital klimanin 18 dereceye ayarlanmasi demek klimanin 18 derecede hava ufledigi anlamina gelmez. Yanlış biliyorsam duzeltin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Konuda bir karmaşa var. Dijital klimanin 18 dereceye ayarlanmasi demek klimanin 18 derecede hava ufledigi anlamina gelmez. Yanlış biliyorsam duzeltin..

Doğru biliyorsun hocam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Konuda bir karmaşa var. Dijital klimanin 18 dereceye ayarlanmasi demek klimanin 18 derecede hava ufledigi anlamina gelmez. Yanlış biliyorsam duzeltin..

Doğru biliyorsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki araç klıması ( manuel) 1 kademede çalışmasıyla 4. Kademe de çalışması yakıta etki edemi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmkansız

Arkadaşlar bu günler de aklıma takıldı ölçeyim dedim Arabanın kliması kaç derece soğuk üflüyor?

Araç 2000 model polo classic
    Dış ısı 29 derece klima 2. ayarda araç 2.500 devirde ölçüm yapıldı işte sonuç 5.2 derece

Araç Kliması kaç derece soğuk üflemeli?

hocam bu kadar farklı üflemesi nickiniz gibi imkansız görünüyor..mak müh arkadaşlar daha iyi bilirler ama yaz şartlarında bir klima dış sıcaklıktan yaklaşık 9-14 derece arası daha soğuk üflemesi lazım yani şöyleki dışarısı 40 derece ise klimanın 10 derece üflemesine diye bir şey söz konusu değil..işin içine kayıplar, yoğuşma noktası hesabı falan ilan giriyor..

• quote:

Peki araç klıması ( manuel) 1 kademede çalışmasıyla 4. Kademe de çalışması yakıta etki edemi?

eder
  • Bu test resim de arkadaşımın 2013 toyota corolla aracından

• ben yaz kis soguk ike sicagin birlestigi noktada tutuyorum, klimam yari otomatik gostergesi yok ama isteniken sicakliga gelince duruyor. kisin kirmizi tatafina 1 tik kaydiriyorum yazin mavi tarafina, ayar dugmesinin dedigim mavi ile kirmizinin birlestigi yerde de 22 yaziyor. yani ben genelde 20 ile 24 derece arasinda kullanmaktayim. hic bir zaman en soguga yada en sicaga almadim.
    .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: дltuğ

quote:

Arkadaşlar bu günler de aklıma takıldı ölçeyim dedim Arabanın kliması kaç derece soğuk üflüyor?

Dış ısı 29 derece klima 2. ayarda araç 2.500 devirde ölçüm yapıldı işte sonuç 5.2 derece

hocam bu kadar farklı üflemesi nickiniz gibi imkansız görünüyor..mak müh arkadaşlar daha iyi bilirler ama yaz şartlarında bir klima dış sıcaklıktan yaklaşık 9-14 derece arası daha soğuk üflemesi lazım yani şöyleki dışarısı 40 derece ise klimanın 10 derece üflemesine diye bir şey söz konusu değil..işin içine kayıplar, yoğuşma noktası hesabı falan ilan giriyor..

Derin dondurucular -35 °C'ye kadar iniyor. Bu soğutkan çevriminin bir limiti değil.

Bizim Chevrolet dış sıcaklık + 30~35°C'ye kadar 4°C diye spesifikasyon vermiş. Ortamı soğutamaz doğru, ama biz evaporatör çıkışını ölçüyoruz, ortamı değil. Yoksa arabanın için 4°C olmuyor tabii ki.

Hava soğutulup nem alnmazsa klima üşütür, terlemeye sebep verir, belki hastalık yapar. Soğuk evaporatör nemin sağlıklı şekilde, doğru oranda alınmasını garanti eder. 10-12°C'de çalışan evaporatör ısı farklılıkları daha düşük olacağı için daha verimli olablir, hava fan hzı artırılarak ortam yine aynı şekilde soğutulabilir ama nemin alınabilmesi bazen sıkıntı olur. Bu klimalar üşütürler. Belki ters gelecek ama, yani 10-12°C'deki evaporatör nemli üfleyip üşütürken, 4°C evaporatör üşütmez. Zaten üfleyicini karşısında durulmaz, sağlık için hedef ortamı soğutmak olmalı, kendimizi değil.

Fakat evaporatör çok soğuk olursa bu defa da karlanma yapıp hava geçişi tamamen engellenir. 0°C'nin altına inmemesi garanti edilmelidir. Bu sepele 2°C'nin altı risklidir. Servis sırasında ölçülen 4~5°C gibi değerler iyi değerlerdir. Seyir sırasında kondansör hızlı hava alınca sıcaklık biraz daha düşer, 4-5°C ile bunun için bir güvenlik payı bırakılmış olur.

• Bende geçen sene ölçmüştüm, dış sıcaklık 40 derece iken 3. kademede en soğuk ayarda 9 derecede üflüyordu..
    Araç Focus 2. Rölanti devri
  • quote:

Orijinalden alıntı: er76.

eski aracımda yeni bakım yaptıktıktan sonra ölçmüştü klimacı -2 derece üflüyordu
    gerçekten mükemmel soğutuyordu ama bu aracımın performansı o kadar iyi değil sanki

Eski aracınızın marka, model ve model yılını yazar mısnız? Merak ettim?
  • Orijinalden alıntı: İmkansız

Ben de sizin gibi klima soğutmasına önem verenlerdenim. 2011 model dizel Corsa 1. kademe 3,8 derece. 2. kademede 5,3 derece üflüyor.
     Araç Kliması kaç derece soğuk üflemeli? Araç Kliması kaç derece soğuk üflemeli?

• quote:

Orijinalden alıntı: CorsaD2011

quote:

Orijinalden alıntı: er76.

eski aracımda yeni bakım yaptıktıktan sonra ölçmüştü klimacı -2 derece üflüyordu
    gerçekten mükemmel soğutuyordu ama bu aracımın performansı o kadar iyi değil sanki

Eski aracınızın marka, model ve model yılını yazar mısnız? Merak ettim?

2005 model starex ti
    mükemmel soğutuyordu,şimdide 2007 crdi starexe biniyorum ama bununki biraz daha az soğutuyor
  • dış sıcaklık 30c

corsa c 2004 1.kademe eksi -5

2.kademe eksi -2,5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcukkoylu -- 11 Haziran 2020; 14:31:17 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.