Şimdi Ara

Araç kameraları zorunlu olsa ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soru basit arkadaşlar, araç kameraları zorunlu hale getirilse tepkiniz ne olur ?

BENCE bir çok konuda trafik içinde avantaj, karışıklığı ve bilgi kirliliğini önler.. Sıkıntılı durumların çözülmesinde kolaylık sağlar diye düşünüyorum.

Devlet tarafından zorunlu hale getirilse sıkıntısı olur mu ?

DÜZENLEME : otopark sitesi takipçisi güzel bir video yapmış araç kamerası için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyuncu11790 -- 11 Ocak 2016; 12:11:34 >

• Kamera zorunlu olsa en azından davalar hafifler.

Bir günde yüzlerce yaralamalı ölümlü kazalar oluyor bunların hepsinin kamu davası açılıyor nereden baksanız 6 ay 1 yılda sonuçlanıyor.

Kamera olsa 2-3 ay geçmez bu süreç

Keşke zorunlu olsa Muayene den geçmese kamerasız araçlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

Kamera zorunlu olsa en azından davalar hafifler.

Bir günde yüzlerce yaralamalı ölümlü kazalar oluyor bunların hepsinin kamu davası açılıyor nereden baksanız 6 ay 1 yılda sonuçlanıyor.

Kamera olsa 2-3 ay geçmez bu süreç

Keşke zorunlu olsa Muayene den geçmese kamerasız araçlar.

Hocam kısa bir araştırma yaptım, ticari araçlar dışında dünyada çoğu ülke böyle bir zorunluluk getirmemiş.

Sadece Rusya ticari araçlar dışında binek araçlara zorunluluk getirmiş, oda sanırım sigorta şirketlerinden dolayı..

Teknoloji çağının artık içindeyiz, böyle bir dönemde araçlarda kamera olması çoğu şeyi kolaylaştırır dediğiniz gibi çoğu dava daha kolay çözüme kavuşur.

• Olsaydı iyi mi olurdu?
    İyi olurdu elbet.

Olur mu?
    Olur tabi, teyzemde billur çıktığı zaman.
    Örneğin: Kahvehanelerde ruhsat almak için kamera zorunludur.
    EEE, gider bi mahalle arası güvenlikçisine 3-5ateşlersiniz, sistem kurulur, emniyet gelir kontrol eder, ruhsat alınır, güvenlikçi gelir beleşinden bi çay içip takım taklavatını söker gider. Muayene için yeri geldiğinde hayat kurtaracak olan trafik setini bile eşden dosttan bulan, bulamadı mı 20-30 kaada tüv'ün kaldırımındaki tipoşlardan 1 saatliğine kiralayan bir milletiz biz. Olsun, karalahana ilen hamsi yiyoz biz, ayidiz bulaşmaz bize, o hesap....
  • Fabrikadan montajlıı kamera daha iyi olur. Sonradan takılanlar kötü gözüküyor.
  • akıllı tv de bol bol kaza görüntülerimizi seyrederiz, rusların kazaları gibi.
  • Kamera zorunlu olsa sigortayı dolandıranların hareket sahası azalacağından kasko ve trafik sig. primleri otomatikman düşer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glp107Oa

Fabrikadan montajlıı kamera daha iyi olur. Sonradan takılanlar kötü gözüküyor.

Kaliteli bişey al bakalım kötü mü görünüyor. İş paraya bakar hocam. Ebay, aliexpres gibi sitelerde 100dolardan başlayan kameraların görüntü kalitesi gayet yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

quote:

Kaliteli bişey al bakalım kötü mü görünüyor. İş paraya bakar hocam. Ebay, aliexpres gibi sitelerde 100dolardan başlayan kameraların görüntü kalitesi gayet yeterli.

Görüntü kalitesi olarak ele almadım ben yalnız :) Çok kaliteli kameralar olduğunu biliyorum. Arabanın içinde görünmesi olarak bahsettim. Kablo falan oluyor. Ama fabrikadan montajlı gelse hem kameranın görüntü kalitesi iyi olur, hem de kablo olmaz. Orijinal gözükür yani. USB'ni takarsın, sürekli oraya kaydeder veya kendi hafızası olur, oraya kaydeder. Bence iyi olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oh Long Johnson -- 9 Aralık 2015; 15:36:08 >

• Öyle 200 tl ye mal edilebilecek sisteme 1000 tl isterler. Benimde aracımda kamera var.kamerayı aynanın hemen arkasına taktım, Kabloyu da ön camla üst tarafın birleştiği yere sıkıştırdım ,kapı lastiğinin içinden torpidonun alt tarafından vitesin orada kadar getirdim. 2li cakmak çoklayıcı aldım. Vitesin hemen önünde boş eşya gözü var. Oraya kadar uzattım. Tüm kablolar o bölmede. Ne kablo görünüyor nede başka bişey. Gayet temiz iş oldu

• İyi olur. Ama zaman zaman dusunuyorum bu mevzuyu. Bizim ulkeden muthis goruntuler cikar yalniz

• quote:

Öyle 200 tl ye mal edilebilecek sisteme 1000 tl isterler. Benimde aracımda kamera var.kamerayı aynanın hemen arkasına taktım, Kabloyu da ön camla üst tarafın birleştiği yere sıkıştırdım ,kapı lastiğinin içinden torpidonun alt tarafından vitesin orada kadar getirdim. 2li cakmak çoklayıcı aldım. Vitesin hemen önünde boş eşya gözü var. Oraya kadar uzattım. Tüm kablolar o bölmede. Ne kablo görünüyor nede başka bişey. Gayet temiz iş oldu

Artık ABS var diye ekstra para isteyebiliyorlar mı? Hayır. Markalar, kameranın zorunlu olduğu ülkelere kameralı olarak üretseler arabaları bence iyi olur. Kendi aldığın kamerayı gayet düzgün bir şekilde kurarsın, güzel olur. Orası ayrı tabii.
  • quote:

Öyle 200 tl ye mal edilebilecek sisteme 1000 tl isterler. Benimde aracımda kamera var.kamerayı aynanın hemen arkasına taktım, Kabloyu da ön camla üst tarafın birleştiği yere sıkıştırdım ,kapı lastiğinin içinden torpidonun alt tarafından vitesin orada kadar getirdim. 2li cakmak çoklayıcı aldım. Vitesin hemen önünde boş eşya gözü var. Oraya kadar uzattım. Tüm kablolar o bölmede. Ne kablo görünüyor nede başka bişey. Gayet temiz iş oldu

Zorunlu olmasını beklemeye hiç gerek yok bence. Herkes bir an önce aracına takmalıdır. Ben önde ve arkada kamera kullanıyorum neredeyse 1 yıldır. O kadar alıştım ki, bazen kamerasız kullandığım zamanlar
    çok streas yükleniyorum resmen. (Bazen depolama/şikayet amacıyla eve götürüp görüntü çıkarmam gerekiyor)

Ön camda G90-7S, arka camda ise A118 kullanıyorum. Her ikisi de yüksek kalite görüntü, 170 derece kayıt, GPS destekli, anlık hız bilgisi ve harita bilgisi veriyor.
    http://forum.donanimhaber.com/m_74988670/f_//tm.htm#74988670

Araca taktırmak ve kabloları gizlemek bir elektrikçide 20 TL civarı bir masraf, hepsi o kadar. İki kameranın toplam masrafı ise 400-500 TL civarı.

Birisi aracınızın önüne atlasa ve o anki hız bilginiz sayesinde cezadan kurtulsanız veya yeşilde geçerken kırmızıda geçen araçla çarpışsanız, 400 TL ne kadar önemli olur onu bir düşünün.

NOT: Başlık güzel olmuş bu arada. Açan arkadaşı tebrik ederim.

• quote:

Katılıyorum. Ayrıca zorunlu olsa iyi olur, şaibeli davalar çok oluyor trafikte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nokmen

quote:

Zorunlu olmasını beklemeye hiç gerek yok bence. Herkes bir an önce aracına takmalıdır. Ben önde ve arkada kamera kullanıyorum neredeyse 1 yıldır. O kadar alıştım ki, bazen kamerasız kullandığım zamanlar
    çok streas yükleniyorum resmen. (Bazen depolama/şikayet amacıyla eve götürüp görüntü çıkarmam gerekiyor)

Ön camda G90-7S, arka camda ise A118 kullanıyorum. Her ikisi de yüksek kalite görüntü, 170 derece kayıt, GPS destekli, anlık hız bilgisi ve harita bilgisi veriyor.

Araca taktırmak ve kabloları gizlemek bir elektrikçide 20 TL civarı bir masraf, hepsi o kadar. İki kameranın toplam masrafı ise 400-500 TL civarı.

Birisi aracınızın önüne atlasa ve o anki hız bilginiz sayesinde cezadan kurtulsanız veya yeşilde geçerken kırmızıda geçen araçla çarpışsanız, 400 TL ne kadar önemli olur onu bir düşünün.

2 tane kameranın elektriğini nasıl alıyorsunuz? Kayıt işlemini nasıl yapıyor? Yer dolunca üstüne mi yazıyor yoksa kapanıyor mu? Mesela ben bir video çekmek istesem ve hiç silinmemesini istesem (farklı klasör oluşturarak) bunun için bir tuş var mı? Motor kapalıyken kayıt yapıyor mu? Ön ve arka kamerayı nereye koydunuz? Arka kamera çok sırıtıyor mu? Motor kapalıyken kayıt yapıyorsa aküyü bitirir mi? Nereye kayıt yapıyor, SD karta mı? Gece kameralar ışık çıkartıyor mu, rahatsız edici veya etmeyici? Arabanın elektrik sistemine çok yük bindirir mi? Görüntüleri bilgisayara çıkartmak kolay mı ve 1 günlük kayıt kaç MB yer kaplıyor? Çok soru sordum kusura bakmayın artık.
    Tümseklerde, çukurlarda ses yapıyor mu bir de?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oh Long Johnson -- 9 Aralık 2015; 17:21:04 >

• Kamera iyi güzel de ben sırf hırsızlar birşey zannedip aracın camını kırmasın diye almıyorum. Her araca giriş çıkışımda da sök-tak yapamam. Zamanında kafalı teyplerin kafasını söküp eve götürüyorduk, arada unutup müziksiz kullanıyorduk.
    Aracın demirbaşı gibi modeller olsa, çalınıp başka araçta kullanılamasa o zaman iyi olur.
  • Forumda biri 2 kamera için güneş panelleri + powerbanklar ile bir sistem kurmuştu on numara olmuş ileride bende yapmayı düşünüyorum.Yer dolduğunda en eski videodan silmeye başlıyor yenisi için.Hiç silinmesin istediğiniz videoyu pcnize yedek alacaksınız ama kaza yaptınız diyelim videoya çekti kaza anında ki g kuvvetinde ki değişimden yararlanarak galiba videoyu işağretliyor ve silinmiyor o video siz silene kadar.Araç çalışmıyorken kayıt yapmasını istiyorsanız kontağa bağlı olmayan bir yerden enerji alacaksınız genelde araç çakmaklıkları kontağa bağlı.Kameranın sırıtıp sırıtmaması birazda arabanın cam tasarımına dayanıyor bizde ki kamera (g1w-c) çoğu araçta neredeyse hiç fark edilmiyorken bizim araçta fark ediliyor.Kameraları camın ortasına gelecek şekilde sağ ve sol taraftan eşit şekilde göstermesi gerekiyor yolu alt üst sınırı olarakta kaput çizgisini çok az görürse iyi olur diye düşünüyorum.Motor kapalıyken kayıt yaparsa tabiki de bitirme şansı yüksek (1 saatte 1.5amper çekiyor 2 kamera 3a 72/3 24 saatte biter durduğu yerde hiç çalıştırmadan).Kayıt yeri olarak sd kart kullanılıyor.Benim kamerada led var fakat açık değil o led çekim kalitesini arttıracak güçte değiş gece çekimlerinde farlar ve sokak aydınlatmasının yanında kameranın kaliteside çok büyük bir rol alıyor.Arabanın elektrik sistemine çok yük binmez çakmaklığa bağlarsanız.Görüntüyü pcye atmak çok kolay (sd kart okuyucunuz olduktan sonra) 3 dklik kayıt 1080p full hd 60 fps 281 mb.Vantuzunuz sağlamsa tümseklerde vb. hiç ses yapmaz benim vantuzda ki kelepçe ve ucunda ki kısımda gevşeklik var ondan ses yapıyor benden kaynaklı.

Konuya gelirsek zorunlu olacak diye beklerseniz daha çooooook beklersiniz başınıza neler gelir allah bilir.Şuan trafikte go pro vb. kayıt yapan motosiklet sürücüsü artıyor bizde de araç içi kamera olarak forumda sayımız her geçen gün artıyor.Forumda ki herkes akrabasına tanıdığına tavsiye ede ede çoğalsak zorunlu haline gelmekten çok artık kültür haline gelir.Ben her zaman iyi ki almışım diyorum araç içi kameramı gerçekten çok yararlı bir şey.Bir keresinde babam sollama yaparken babamında bir otobüs sollamaya kalkmış bizim aynaya vurunca babam korkudan kontrolü kaybedip sağa sola savrulup tarlaya ordanda fabrikanın bahçesine uçmuş adam kaçmış gitmiş bulunmadıda o zaman kamera olsaydı o adama bir güzel ceza yazarlardı olay yerinden kaçmaktan.

Bunlarda kendi araç içi kameramdan

https://www.youtube.com/watch?v=HMXQ46Hvls8

https://www.youtube.com/watch?v=K8N79XLSTVQ

2. videoda ki tırrrr sesi bahsettiğim kevşeklikten geliyor yeni bir vantuz almam gerekli kelepçeyi kırmıştım sıkışlıyacağım diye.Videolarda ki siyah lekeler ise fabrika çıkışlı kusurlu geldi aldığım site (gearbest) ile görüşmüştüm yarı fiyatını iade etmişlerdi kamera bana 50-60 tl gibi bir rakama geldi.

• Orijinalden alıntı: Glp107Oa

Orijinalden alıntı: nokmen

2 tane kameranın elektriğini nasıl alıyorsunuz? Kayıt işlemini nasıl yapıyor? Yer dolunca üstüne mi yazıyor yoksa kapanıyor mu? Mesela ben bir video çekmek istesem ve hiç silinmemesini istesem (farklı klasör oluşturarak) bunun için bir tuş var mı? Motor kapalıyken kayıt yapıyor mu? Ön ve arka kamerayı nereye koydunuz? Arka kamera çok sırıtıyor mu? Motor kapalıyken kayıt yapıyorsa aküyü bitirir mi? Nereye kayıt yapıyor, SD karta mı? Gece kameralar ışık çıkartıyor mu, rahatsız edici veya etmeyici? Arabanın elektrik sistemine çok yük bindirir mi? Görüntüleri bilgisayara çıkartmak kolay mı ve 1 günlük kayıt kaç MB yer kaplıyor? Çok soru sordum kusura bakmayın artık.

Sorun değil. Soru sormak öğrenmenin yarısıdır ...şeklinde lise öğretmeni modunda atasözü patlatıyım ben de.

Üstte verdiğim linkte bu işin piri üstadımız @olguerhan bey kameraların özellikleri hakkında detaylı bilgiler veriyor.

Kısacası
    2 tane kameranın elektriğini nasıl alıyorsunuz?
    2'li çakmak çoklayıcı aldım (araç aksesuar satıcılarında bulmak zor, olanlar da kazık fiyat. İnternetten almak en kolayı, linklerini kamera başlıklarında bulabilirsiniz), elektrikçiye gittim, direksiyon altındaki sigortaya bağladı ve
    çakmak girişlerini buna taktı. Kabloları kapı kenarındaki plastiklerin içinden geçirerek gizledi. Toplam maliyet 30-40 TL.

Kayıt işlemini nasıl yapıyor?
    Araç çalışınca kayda otomatik başlar, motor durunca durur. İsteğe göre 1-3-5 dk.lık kayıtlar yapar. Darbe anında yada gölge sensörlü kayıt özellikleri de var ancak aküyü kullandırmamak için genelde kapatıyoruz.

Yer dolunca üstüne mi yazıyor yoksa kapanıyor mu?
    Kullandığınız hafıza kartına göre (kartsız satılır) yer dolunca en son kaydı silerek üstüne yazar. 64 GBlık kullandığım kart ile en yüksek çözünürlükte yaklaşık 5-6 saatlik kayıt tutabilir. Yani günlük 1 saat araç kullanan kişi 5 gün önceki kaydını kullanabilir.

Mesela ben bir video çekmek istesem ve hiç silinmemesini istesem (farklı klasör oluşturarak) bunun için bir tuş var mı?
    Önde kullandığım G90 cihazında turuncu aksiyon tuşu bunun içindir. Bastığınız andaki istediğiniz görüntüyü EVENT klasörüne atar ve üzerine asla yazmaz.

Motor kapalıyken kayıt yapıyor mu?
    Elektrik alabildiği sürece yapar, ancak aküyü bitirmemek için farklı yöntemler uygulamak gerekiyor. İlgilenmediğim için yöntemlerini tam bilemiyorum açıkçası, biraz detaylı bir konu ve forum sayfalarında bunlar fazlasıyla yazılı.

Ön ve arka kamerayı nereye koydunuz?
    Öndeki dikiz aynısının yanında, arkadaki de yine arka camın tam ortasında. A118C çok iyi gizlenebildiği için arka cama en uygunudur. Ön camda açıkçası gizlemek istemiyorum tam tersine herkesin görmesini ve
    bilinçlenmesini, -belki de dikkatli olmasını- tercih ediyorum.

Arka kamera çok sırıtıyor mu?
    A118C hiç sırıtmaz. Dikkatli bakılmadıkça farkedilemez.

Motor kapalıyken kayıt yapıyorsa aküyü bitirir mi?
    Birkaç saat içinde bitirmez elbet. Ama uzun süreler için risk oluşturabilir.

Nereye kayıt yapıyor, SD karta mı?
    MicroSD kart. Paketlere dahil olmuyor.

Gece kameralar ışık çıkartıyor mu, rahatsız edici veya etmeyici?
    Işık çıkarmaz. Gece çekimi kaliteli bir kamera almak o yüzden çok önemli.

Arabanın elektrik sistemine çok yük bindirir mi?
    5Volt adaptörüyle çalışır. Seyir halinde hiçbir yükü olmaz.

Görüntüleri bilgisayara çıkartmak kolay mı ve
    Bildiğiniz USB bağlantısı. Bu iş için kartı sürekli takıp çıkarmak pek tavsiye edilmez.

1 günlük kayıt kaç MB yer kaplıyor?
    En yüksek çözünürlükte (1296P) 5 dakikalık görüntü 660 MB yer tutmakta. Günlük kullanıma göre kart 1 günde de dolabilir 1 haftada da.

Çok soru sordum kusura bakmayın artık.
    Sorun değil. Varsa eksik bilgileri düzeltmesi için ustamız Olgu Bey'i de ekledim gerekirse kendisi destek verecektir.

• Keşke öyle olsa ama en azından bilinçli bireyler olarak araçlarımıza kendimiz takalım; devlet zorunlu kılmasa da yaygınlaştırmaya çalışalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: caldexter

Kamera iyi güzel de ben sırf hırsızlar birşey zannedip aracın camını kırmasın diye almıyorum. Her araca giriş çıkışımda da sök-tak yapamam. Zamanında kafalı teyplerin kafasını söküp eve götürüyorduk, arada unutup müziksiz kullanıyorduk.
    Aracın demirbaşı gibi modeller olsa, çalınıp başka araçta kullanılamasa o zaman iyi olur.

Böyle bir tedirginliğiniz varsa - ki pek çok kişide var- size de A118C tavsiye ederim. Şu an 50 $'lık fiyatıyla da çok uygun. Ben 65'ler civarından almıştım.

http://forum.donanimhaber.com/m_102481415/f_//tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokmen -- 9 Aralık 2015; 17:56:34 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.