Şimdi Ara

Türkiye'de Trafik Kural İhlalleri - Araç Kamerası Görüntüleri -

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Trafikte kural tanımaz sürücü/şoförlerden sıkılmış birisiyim. Kural ihlallerinin neden olması muhtemel kötü sonuçlar bir yana, kendimizi enayi gibi hissetmemiz de bu konuda sıkıntılar oluşturmakta. İlgili devlet kurumlarına araç kamera kayıtlarını göndermeme rağmen bu görüntüler üzerinden ceza yazılamadığı cevabı ile karşılaştım. Ben de trafikte kural tanımayan insanları ifşa etmeye karar verdim ve bir Youtube kanalı oluşturdum. Şimdilik sadece Ankara'dan görüntüler yer almakta. İlerleyen tarihlerde sizler de görüntü gönderirseniz diğer şehirlerin trafik akışı ile ilgili paylaşımlar yapabiliriz.

Belirtmek isterim ki, burada hiçbir şekilde ticari bir amaç gütmüyorum. Yegane amacım farkındalık oluşturmak ve daha yaşanılabilir bir trafikte huzurlu bir şekilde seyahat etmek. Pek tabi bu da siz sürücülerle birlikte başarılı olur.

Konunun daha fazla kişiye ulaşması açısından "öne çıkar" butonuna tıklarsak iyi olur, teşekkürler.

İlk videoya ve Youtube kanalına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

Youtube Kanalı: Türkiye'de Trafik

Türkiye'de Trafik Kural İhlalleri - Araç Kamerası Görüntüleri -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yabansı -- 28 Ocak 2018; 12:3:35 >

• Güzel konu Trafik hayattır özellikle bir çok sürücü benim gözlemlediğim döner kavşaklarda öncelik kimin bilmiyor
  • t u r g a y kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Kuralları bilmemek bir yana, neredeyse herkes tarafından bilinen trafik ışıklarında dahi kurallara uymuyor insanımız. Bilinçli yapılan bir şey ne yazık ki. Buna çözüm bulmazsak trafikte canımız yanmaya devam edecek.
  • Abone oldum kanalinıza

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tayfun_aslan T kullanıcısına yanıt
    Desteğiniz için teşekkür ederim.
  • Hadi hayırlısı devamı gelir inşallah. Buna benzer seri vardı, en son 6 ay önce falan video yüklemiş siz de bırakmazsınız umarım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah. Epey vakit ayırmak gerekiyor böyle şeylere açıkçası ancak devam ettirmeyi planlıyorum. İnşallah sürücülerimiz kurallara uyar da biz de böyle şeylere vakit ayırmak zorunda kalmayız ilerleyen süreçte.

Ayrıca, desteğiniz için teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elinize sağlık fakat il Ankara olunca kırmızı ışıkta geçenleri değil de duranları çekmek daha doğru, azınlıkta olan onlar çünkü. Özellikle Batıkent’te kırmızıda dururken bir gün birisi çarpacak diye düşündüğümden zorda kalmadıkça geçmiyorum o tarafa.

• İstanbul trafiğine sövüyordum ama beterin beteri varmış
  • Ankara trafigi tam efsane

Lambada beklerken kaç defa gecsene diye korna sellektör yemişimdir sayısını bilmiyorum.Bi keresinde sola dönüşe kırmızı yanıyor bekliyorum en önde,arkamda yaris kullanan 50 yaşlarında bi teyze kornaya bastı başta dikkat etmedim.Sonra aynadan baktım saatini gösteriyor geçsene diyor,işe gec kalmış sanırım.Bende kırmızı ışığı gösterdim iyice costu kornaya uzunca bastı.Aracta tek degilim inecektim babam kolumdan tuttu,o arada kapıyı açmıştım kadın inecegimi görünce susmuştu

Her sabah ve aksam en az 20 tane ışık ihlalini görüyorum.Mesela dikmen caddesi ziraat bankası önündeki lambalara gelin cümbüşü görün.Yukardaki olayı orda yaşamıştım

• Görüntülere dayalı ceza sistemi gelmeli.Dün direksiyon sınavında komisyonda görevliydim, aracın üzerinde sürücü adayı v.s.ibareleri olmasına rağmen aracı sıkıştırmalar,kavşakta önceliği uymama, hatta sınav aracının önüne kıranlar oldu.Trafik kültürümüzün gelişmesi gerekli.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @_Maxy_

Doğru söylüyorsunuz. Bu videodakiler sadece küçük bir kısmı, neler oluyor trafikte. Buna kesinlikle bir çözüm bulunması gerekiyor.

@alper5398

Gözlemlediğim kadarıyla İstanbul'da ışık ihlali fazla olmuyor. Çünkü pek çok yerde EDS ile ışık ihlalleri kontrol ediliyor. Ankara'da da KGYS (Kent Güvenliği Yönetim Sistemi) bulunsa da anlam veremediğim bir şekilde insanlar umursamıyor bunu. Aklıma sistem tarafından ceza yazılmadığı geliyor.

@Mendieta58

Servis, taksi, dolmuş ve otobüs şoförleri başta olmak üzere onlara özenen sürücüler de kuralsızlık peşinde. Çok net söylüyorum, sabah trafiğinin en büyük sebebi kırmızı ışıkta geçip aracı ortada kalan insanlar. Ortada kaldığı için ne kendi şeridi ne de diğer taraf ilerleyebiliyor. Haklısınız.

@ufradirisi01

Sürücü adaylarına ve yeni sürücülere hiç saygısı kalmamış insanımızın. Emniyet kemeri takmak, sinyal vermek onlara göre "amatör" anlamına geliyor. Bu bilinç nasıl kayboldu bilmiyorum ama ceza kesmek suretiyle bizim Türk milletinin cebinden parayı alırsan bu ihlallerin çok büyük oranda düşeceğini düşünüyorum. Ne yazık ki burada sorumlu olan emniyet güçlerimizin konuya yeterince eğilmediğini düşünüyorum. İnşallah bir çözüm bulunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yabansı -- 28 Ocak 2018; 11:12:28 >

• Ankarada bu olay cok oluyor sanirim. Bindigim taksici butun kirmizi isiklarda gecmisti. Ankaralilar icin normal bir durum gibi karsilaniyor bu

• Ben de Ankaralıyım ancak benim için normal bir durum değil. Bunu normalleştiren insan çoğunlukta tabi, onlara da en yakın hastanenin ruh sağlığı ve hastalıkları polikliniğine başvurmalarını öneririm.

Ticari amaçla araç kullananlar zaten polis, ambulans ve itfaiye gibi öncelikleri var diye düşünüyor. Allah akıl fikir versin, ne diyelim?
  • Ankara = Koca bir kasaba

Hakikaten böyle. Yazdan yaza 1 hafta ziyarete geliyorum. Trafik bilinci sıfır. Hâlbuki doğru dürüst trafik de yok. Her yere kolayca gidiyorsun. İstanbul ile kıyaslandığında hakikaten insanların daha sabırlı ve sakin olması beklerken herkes alemin akıllısı şeklinde bencilce hareketler yapıyor.

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    Ankara da çok karıştı artık. Kimin nereden geldiği belli değil, çok hızlı bir şekilde olumsuz bir büyüme yaşandı. Trafik de haliyle eskisi gibi kalmadı. Tabi ki İstanbul kadar olmasa da çoğu zaman çileden çıkarabilecek bir trafiğe, daha doğrusu sürücülere sahip.

• Yazılımcı arkadaşlar ufak çaplı bir websitesi yapmalı. Videolarda kuralları çiğneyen plakalar siteye girilir. Merak edip kendi plakasını aratıp varsa kural ihlali yaptığı videoyu izleyebilirler.

"Acaba ben de var mıyım lan? ...06xy1234....oha varım lan. ünlü olduk el sallayalım.."

• zeewbl kullanıcısına yanıt
    Yasal olarak mümkün olup olmadığını araştırmak lazım, kötü bir fikir değil. Ama sosyal medyada kural ihlali içeren görüntülerini kendileri koyuyor insanlar, bir çözüm olur mu düşünmek lazım.

İnşallah bu tarz videolarda kendilerini görünce utanırlar da bir daha böyle terbiyesizlik yapmazlar.
  • Bazi kirmizi isiklar bazi durumlarda cok gereksiz olabiliyor. Evimin yakininda var. Yaya olan ve cok gecis yapilan bir yer degil. Yol bazi saatler cok sakin oluyor ama isik 1.5, 2dk suruyor. Yesil de 10 saniye ancak suruyor. Burada eger yol musaitse beklemek sacma oluyor.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Burada sinyalizasyon sorunu varsa ilgili belediye ile iletişime geçilir ve sorunun çözülmesi için şikayette bulunulur. Hiçbir açıklama kural ihlalini haklı ve geçerli kılmıyor maalesef.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.