< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 27 Ekim 2025; 17:33:38 > |
| _____________________________ |

Popüler Konular listesinde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 27 Ekim 2025; 17:33:38 > |
|
Sayın Stones;
Beni Takip etmeye devam ediniz. Hatta ve Hatta Eğer İmkanınız varsa Üyeliğimide iptal edebilirsiniz. Bir yöneticinin müdahalesinden sonra Benim İçin Artık Donanım Haberin Bir Kıymet ve Anlamı Kalmamıştır. Burası Bir forumsa burada olumlu ve olumsuz herşey tartışılmalıdır.Benim amacım SADECE reklam YAPMAK değil böyle bir üründe var diye türkiyede satılan alternetif ürünleri göstermek istedim. Kounda herkesin yaptığı gibi Marka ve Link Paylaşımnda bulundum. Farkım sadece sitenin sahibi olmam. Yazdığım bütün yorumları hiçbir müdahale almadan kendim sildim. YANLIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN. (Yaptığınız Uyarı Cevabını Benimle Beraber -16 Beğenmeyen var.) Böyle Uyarılar Konulardan Değil Özelden YAZILIR ZANNEDİYORDUM. Amacınız Yöneticiliğinizden Dolayı Gövde Gösterisi Yapmak ise Gücünüzü gösterin ve Üyeliğimi silin. Çünkü Busaatten sonra Forum Donanım Haber BENİM SADECE REKLAM YERİ OLCAKTIR. |
kullanıcısına yanıt
acheron34 demiş ki;
Mesajı Yerinde Gör
DH forumunda format böyle. Bu konuyu yapmak için, uyku uyumayan arkadaşlar var. Karışık geliyorsa, bakmazsınız olur biter.... |
|
Yaklaşık 1 ay kadar önce almanyadaydım..sonra fransa da kaldım bir müddet. Şimdi türkiye.. bu 3 ülkenin arasında milleti sürünüyor denilebilecek tek ülke Türkiye'dir. Saygılar.
|
|
Geçen hafta yaşadığım olayla iyi ki araç içi güvenlik kamerasını zamanında alıp takmışım dedim. Aracımı yetkili servise bırakmıştım 6 günlük bir onarım süresi oldu . Aracı teslim aldıktan sonra hafıza kartını bilgisayardan izlediğim zaman gördüklerim ; Servis personeli araçla evine gidip gelmiş , başka müşterinin aracının parçasını benim aracımla sanayiye taşınmış , kırmızı ışıkta geçmişler , hem sola dönüş hem u dönüş yasak olan yerde dönülmüş , personelin araca gösterdiği özensiz davranışlar . Genel merkeze görüntüler ile email attım anında ulaştılar bayi ile görüşmeler halindeyim . Anlaşamazsal hukuksal süreç başlatacağım . Süreç devam ettiği için görüntü şimdilik paylaşamıyorum.
|
|
Arkadaslar dun is cikisi evime giderken yolda trafik magandasj tarafindan makas atilarak gidilmesini arac kameram ile kaydetmistim ve bugun emniyete yaptigim ihbar sonrasi basina da verilmesini uygun gormusler ve yerel basinda haber yapildi, ayrica ceza kesildi. Asagida linkini veriyorum, arac kamerasi ile bu tur magandaliklari tespit ettiginizde emniyet genel mudurlugunun ihbar sayfasindan bildirin ki yaptiklari cezasiz kalmasin...
http://www.oncurtv.com/asayis/trafik-magandasi-tehlike-sacti-h140632.html |
|
Geçen yıl sabah işe giderken orta şeritte ilerliyordum, sağdan bir araç makas atıp önüme kırdı, o sırada hafifçe frene dokundum ama tam dibimde motorsiklet varmış ve sol arkadan çarpmıştı bana. Ben sesi duyunca sol dikiz aynasından motorcunun yuvarlandığını gördüm, Allah'tan soldaki audi hemen fren yaptı yoksa elemanı ezerdi.
Olaydan hemen sonra polis geldi, kesin sendedir hat dedi bende epey bir kızdım polise, boş konuşma dedim, o sırada trafik polisi geldi, kamera görüntüsünü wifi ile indirip gösterdim o da tamam diyip hemen rapor yazdı ve doğal olarak %100 karşıya suçu verdi. Normal polis görüntüyü görünce anladı olayı. Arkada kamera olmasaydı ve Allah korusun motorcunun başına kötü bir iş gelseydi kendimi anlatana kadar neler yaşardım kim bilir böyle ön yargılı polislerle. Ben tüm arkadaşlarıma, çevreme iyi veya kötü mutlaka araç kamerası almalarını öneriyorum. |
|
İlk mesajımın sonuna "bu yorumumu kişisel algılamayın " diye yazacaktım, yazmamakla hata etmişim.
Yorum yaptığım için özür dilerim. "Akıllı insana hatasını söylersin teşekkür eder...." diye başlayan bir söz var, devamını yazarsam,bu sözün devamının hakkını tam ve gerçek anlamıyla verecek tavırlar sergiliyorsunuz. |
|
Herkese selamlar, 2 aylık araştırma sonunda kendi önerilerimi yazmak istiyorum. Ben viofo a229 pro aldım. Markalar arasında çok fark yok önemli olan kameranın özelliği ve gerçekten o özelliğin kamerada olması (4k yazıp 2k olmaması yani). Bilindik markalarda sahte bilgi olma ihtimali az o nedenle ne yazıyorsa odur. Bilinmeyen markalara biraz temkinli yaklaşıp daha çok araştırma yapmak ve yorumları okumak lazım. Önerime gelecek olursanız;
-Araç içini çeken kamera düşünenler taksiciler hariç bence hiç gerek yok heves edip almayın :) kaza anında araç içi kameranın aldığı kayıtlar pek gerekli olmuyor sigorta için. ben aldım gereksiz masraf diye düşünüyorum :) -ön kamera: 4k öneririm. Genellikle 30fps oluyor. Daha detaylı plaka okunabilirliği istiyorsanız 60fps almalısınız ama daha fazla hafıza yer. Bende 4k 30fps var, kameranın çektiği alanın kenarlarında ve 2 araç mesafe uzaklıktan sonra plaka okunurkuğu çok azalıyor. Ama önünde ve çok uzak değilse plaka okunurluğu iyi. Plaka dışında çekim de çok net. -ön kamerada CPL filtre olmalı. Arka kamera için genelde olmuyor ama bulursanız o da iyi olur. Viofo a229 pro da ön kamera için kutu içinde geliyor. -2k arka kamera. 4k varsa o da olur ama genelde ürünler 4k öne 2k arkaya oluyor. -HDR kayıt alabilmeli. Uygulamadan gündüz gece otomatik kapatıp açılması daha iyi olur. Gündüz hdr’a pek gerek yok. Viofo uygulaması içinde bu ayar var. -kapasitör: standart bataryalara göre sıcaklığa daha dayanıklı olduğu için kapasitörlü olanlar tercih edilmeli. Viofo ürünlerde genellikle kapasitör var. -sony starvis 2 veya en azından starvis sensör olmalı -video çekim açısı:en az 140 derece olmalı. Kenar kısımlarda görüntü kalitesi az oluyor o nedenle çok yüksek dereceler olması gerekli değil. 140-160 arası yeterli. -mikrofon: size kalmış. Genelde ürünlerde mikrofon da oluyor. -hafıza: en az 64gb desteklemeli. 512 destekleyenler de var fakat çok büyük olması da önerilmiyor. Dolayısıyla desteklediği hafızanın bir altı kadar hafıza kartı takmak önerilir. Misal 512 destekliyorsa 256gb sd kart takın. -wifi bağlantısı olmalı. Mümkünse 5ghz destekli wifi daha iyi olur çünkü telefona aktarırken daha hızlı aktarım sağlanır. -gps: size kalmış bir durum. Çok gerekli mi bence değil. Gps varsa dashcam viewer gibi uygulamalar, konumla eşzamanlı video oynatılabiliyor. -mobil uygulama: yorumları okumak lazım. Araştırdıgım kadarıyla Süper stabil uygulama yok ama sık hata vermeyen uygulama önemli. Viofonun uygulama fena değil. Çok fazla aktarım yaparken hata veriyor o nedenle 3-5 video seçerek telefona aktarıyorum. -ADAS: sadece kamerayla olacak bi iş değil, bence çok kamerada bu özellik çok gerekli değil. -sesli komut: çok gerekli değil. Viofoda var bir kere bile kullanmadım :) -döngüsel kayıt: çoğu kamerada var zaten. Hafıza dolunca yeni videoların kaydedilmesi için en eskiden başlayarak siliyor. -hareket sensörü-otomatik acil durum kaydı: kesinlikle olmalı ki çoğu kamerada var zaten g sensör olarak geçiyor. -park modu: araba çalışmıyorken park halindeyken kayıt alması. size kalmış. İstiyorsanız kitini temin edip sigortaya bağlamak gerekiyor. Ben bağlamadım. -timelapse kayıt: kamera, park modundayken hafızayı çok yememek için düşük fps ile videoyu hızlandırarak kayıt yapar. Şuan soracak olsanız kameradan memnunum. 60fps kayıt yapan pek ürün bulamadım bulsaydım onu tercih edebilirdim. Zaten 60 fps olanlar da arka kamera takınca 30fps’e düşüyor. |
Araç İçi Kamera Tavsiyesi 2023
Günümüzün trafik koşullarında araç içi kameralar, güvenliğinizi artırmak ve kazalar halinde kanıt sağlamak için çok önemli araçlardır. İşte size yardımcı olacak bazı araç içi kamera tavsiyeleri:
Daha fazla araç içi kamera önerisi ve incelemesi için lütfen güvenilir kaynaklara başvurun.
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 17 Mayıs 2013; 12:02:35 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|