Şimdi Ara

Kıbrıs da araç kullanmak kaza yaptırır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eğer kendi soldan direksiyonlu aracımla oraya gezmeye gidersem yönleri karıştırıp kaza yaparım diye korkuyorum. Ama sağdan direksiyonlu araç kullanırsam biraz daha uyum sağlarmıyım onu da bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sağdan direksiyon otomatik bi araba kiralayabilirsiniz ama bence taksi kullanmak en iyisi
  • Ordada soldan direksiyonlu araçlar var zaten sakin sakin kullananilirisniz bence başka çare yoksa

• dikkatli olursanız yapmazsınız zira araba kullanmaya başladığınız o ilk gün nasıl kaza yapmadıysanız - yapmadığınızı varsayıyorum - bunda da yapmazsınız.

Sadece araç kullanırken refleks haline gelen çoğu şeyi, orada kullanırken bilinçli şekilde düşünerek yapmalısınız
  • Kıbrıs'ta askerliğimi yaptım. Bölünmüş yollarda zaten sorun olmaz. Oradaki araçların hemen hemen yarısı zaten soldan direksiyon. Tek yön gidiş tek yön geliş olan dar yollar var. Zaten genellikle virajlı yollar. Tehlikeli virajları olmasa bile, viraj işte. Oralarda da sürat yapmanın manası yok. Sollamaya çıkamazsınız kör noktanıza düştüğü için ama sorun da olmaz zaten. Öyle uzun uzun yollar değil. Sıkmaz orada araç sürmek.

Yalnız, dönel kavşaklarda aşırı sorun yaşarsınız. Bunu kesin diyorum yani. Çok ters geliyor mantığı. Ona da alışılır bir kaç seferden sonra. Sadece önemli olan sakin olmak işte...
  • Ben Kıbrıs'ta yaşıyorum. Türk plakalı yani sol direksiyonlu aracımı 2 yıldır Kıbrıs'ta kullanıyorum hiç bir problem yaşamadım. Kavşaklar'da v.s unutmamanız gereken sağınızdaki aracın her zaman yol hakkı olduğu. Sağınızda araç varsa yol onundur. Bu kurala dikkat ettiğiniz sürece problem yaşamazsınız. İnsanlar trafikte genel olarak saygılıdır. Yol verirler, Türkiye'deki gibi sizi sıkıştırıp önünüze atlamazlar genel olarak trafiği çok rahattır. Keyifli sürüşler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wadjet -- 16 Ağustos 2017; 19:58:58 >
  • Kibrista 1 sene yasadim, arabam da vardi. Bi kac ufak trafik kurali mevcut, bunlara uyuldugu taktirde kaza yapmak zor. Yalniz yaninizda kendinizi uyarabilecek biri olursa daha iyi olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kavşak kuralına uyduğun sürece hiçbir sıkıntı yok. Yol üstünlüğü kavşağa giren aracındır. İki buçuk yıl kendi aracımla sıkıntı yaşamadım.

Esas sıkıntılı mevzu aracınızla gemi yolculuğu yapmak. Sizi kendi aracınızla geldiğinize öyle pişman ederki

Tavsiyem araç kiralayın ucuz zaten.

• lafta bu bir şey mi diyorsun ama gerçekten, direksiyon tarafı değişimi bile insana bir karmaşa çıkarabiliyor, dikkatli olmak lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • salı akşamından beri Kıbrıstayım. Cumaya kadar burdayım. sağdan direksiyonlu araca hala alışamadım kullanmama rağmen. yolcu olarak bile garipsiyorum açıkçası.

Lefkoşa Gazimagusa arası yol çok sıkıcı bu arada duble yol max hız 100 kavşaklarda 75 hız sınırı ve radar var. gidiyosun gidiyosun yol bitmiyor.
  • Normalde çok sakin ve dikkatli kullanıyorsanız kullanilir da onun dışında sıkıntı, insan refleks olarak uygun olan en sağ noktadan gidiyor. Yoğun bir gezi planı yoksa taksi daha uygun oluyor.

• Farkındalık ve konsantrasyon önemli, soldan direksiyonlu araba kiraladım orda, ilk 10 dakika pür dikkat gittim sonra otomatik pilot.
  • Kıbrısta soldan direksiyonlu araç kullandım. 5 dk içerisinde alışıyorsunuz. Zaten oranın trafiği bizimki gibi değil daha sakin. Tek dikkat etmeniz gereken nokta dönel kavşaklar hocam

• Aliskanliklarinza gore dusunmek lazim.

Sagdan giden trafikte soldan direksiyonlu arac kullanırsanız, virajlarda tek gidis tek gelis yollarda hata yapmaniz daha mumkun. Cunku hep virajlarda ve saglamada(sollama) konumlanmaniz ters kalacak. Bir refleks aninda daha hizli olan saga kacmak vs isteyebileceksiniz.

Sagdan giden trafikte sag direksiyonlu arac kullanirsaniz.arabayi bir iki stop ettirirsiniz vites karistirirsiniz ama daha kolay trafige alisirsiniz.

Bence bu sekilde.

• 4 senedir Kıbrıs'da yaşayan biri olarak hiç korkmayın derim. Sol direksiyon düz, sağ direksiyon düz, sol otomatik, sağ otomatikten kamyonete kadar herşeyi sürmüş biri olarak beyin 10 dakikada adapte oluyor.

Taksi kullanmanı hayatta önermem kıbrısta taksi metre yok indi bindi var ve nereye gidersen git hepsi 25 tl. Ama araç günlük fiyatları 70 -80 tl kirala hiç korkma rahat edersin.

• Mantık olarak çok farklı görünmese de Kıbrıs'da kaza yapan araçların büyük kısmı kiralık araçlar. Nedeni de sağ direksiyona alışmamış sürücüler. Kiralık araçların plakaları farklı olduğundan bu olayı hemen farkedersiniz.

İlk anda çok farklı gelmese de döner kavşağa girdiğiniz anda dünyanız dönüyor.

Son olarak sürücülerin genel anlamda daha bilinçli olduklarını söyleyebilirim.
  • gider gitmez lönk diye trafiğe çıkmayın. girnede yaşıyorum ve gördüğüm kazaların çoğu Z plakalı (kiralık) araçlar. birkaç gün taksi kullanın. sol trafik normal gelmeye başladığında ve kurallara adapte olduğunuzda kullanın bence.
  • Geçen sene bayi toplantısına gittik Kıbrısa...
    Alışmısız tabi Türkiye de hangi şehire gitsek müşteri ziyareti veya bayi toplantısına havalimanından aracı kirala müşterilere git sonra da otel e dön...

Neyse havalimanında kiraladık aracı çıktık otopark a gittik , bastım kumandaya kapılar açıldı bindik araca....

Anaaaaaa..... Direksiyon yok lannn...
    Alışkanlık bindim sol tarafa tabi...

Neyse bi kahkaha krizi sonrası değiştik yerleri... Abi bünye ye tamamen ters iş bu sağdan direksiyon..
    Vites için vücut alışmış sağ el ile kullanmaya... Bunda sağ el sadece cam kumandalarında işe yarıyor..
    Vites işi sol elde ama olacak gibi değil....

15 Dakikalık yolu 25 dk da tamamladık kendimizi otelin otoparkına zor attık...

Bi daha da Kıbrıs a geldiğimiz zaman araç kiralamaya tövbe ettik...

• Valla ben Euro Truck Simulator oynarken İngiltere'ye geçtiğimde bile bocalıyorum. Hayır oraya 1-2 ters yönden sonra alışıyorum, bu sefer de Avrupa'ya geri dönünce sorun oluyor. Kısa sürede alışılıyor ama insan bi bocalıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.