Şimdi Ara

araç bakımı için anahtar /lokma takımı tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
21.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • boş zamanlarda ufak tefek bakım, değişecek şeyleri yapayım kafam dağılsın dedim. forumda bakımını kendi yapan meraklılar yardım ederse güzel olacak.

bir arkadaş cırcır almaşöyle bir şey al, yanına da uzatma lokma falan alırsın dedi. önerdiği şey t kol olarak geçiyor. bu,işime yarar mı ?
    LİNK

yada şu tip bir takım mı alsam, MARKA MEŞEM . markasını hiç duymadım,elimde kalıp rezil olmayalım ?

LİNK

veya izeltaş cırcır alıp lazım olan lokmaları mı toplasam ? ayrıca yağ değişim,bobin buji gibi ufak işler için 1/4 mü 3/8 mi alalım ?

• konu güncel

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En temizi cırcır kol ve lazım olan lokmaları izeltaştan toplamak. Ben öyle yaptım, kafam rahat. Piyasada 10 tl'ye satılan lokma uçlarından almıştım. Fren kaliperi sökerken(ki bayağı sıkışmış çıkıp zıplamak zorunda kaldım) çat diye kırıldı. Allahtan izeltaş da vardı da işe devam edebildim. İzeltaş lokmaya ise, o kadar tecavüze rağmen çizik bile olmadı. Evladiyelik yani.

Bu arada mutlaka 1/2>3/8>1/4 çeviricilerden, ve 3/8>1/2 büyütücü tavsiye ederim. Çoğu iş için 3/8 rahat rahat yeter. Ama 1/2 de daha büyük işlerde olmazsa olmaz. Her bir ölçü için yeni lokma almamak adına dediğim çeviriciler çok iş görüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 18 Nisan 2020; 22:49:45 >
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • nacker kullanıcısına yanıt
    valla hocam nasıl yapsak ben bakmayı bilmiyorum herhalde izeltaş set bulamadım. bir set var 600 lira , 6köşe lokma olarak geçiyor. bizim alacağımız bu mudur ?

piyasada pek ürün kalmamış. tek tek toplamak lazımsa da ilk etapta kaç numara lokmaları almak lazım ? birde t kol tavsiye eden oldu,onun numarası nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trak76 -- 18 Nisan 2020; 22:58:40 >
    Lokmaların hangi ebatlarda olacağı araçtan araca değişiyor. Orada set halinde almanın bir avantajı var, bütün numaralar elinizin altında olmuş oluyor. ama mesela benim araçta karter tapası 17, bujiler 16, frenlerde ise 14 ve 13 mm olduğunu biliyordum. Sadece bunları aldım bütün işimi gördü mesela.
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cırcır anahtarlar içindeki top sayesinde kilitleme mekanizmasına sahiptir. O top ve kilit mekanizması aşırı yüklere dayanamaz, hangi marka olursa olsun. T kol ise doğrudan yükü kollara bindirdigi için üstüne çıkıp ziplasaniz bile kırılmaz. Cırcır kullanim amacı lokmayı çevirmek, aşırı güç kullanmak ve sıkmak için T kol lazım.

Baytec marka hazır setleri öneririm. Taiwan malı uygun fiyatlı ve kalitelidir. Ben de bunu kullanıyorum. Ekstra bir şeye ihtiyaç duymazsınız.
    www.hepsiburada.com
    Baytech Lokma takımı Fiyatı, Taksit Seçenekleri ile Satın Al
    https://www.hepsiburada.com/baytech-lokma-takimi-p-HBV00000CVRCZ?magaza=HASBROS

Türkiye'de yerli takım üreten benim bildiğim İzeltaş ve Altaş vardır. İkisi de kalitelidir ama pahalıdır.

Taiwan üretimli olanlar da uygun fiyatlı ve kaliteli olanlar vardır. Çin malları kaldırıp çöpe atın zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Linkini attığınız mesem takım küçük boy ve 16 21 mm gibi derin buji lokmaları yok.
    Önce izeltas tavsiye edicem ama onun da fiyatları biraz tuzlu.
    m.n11.com
    İzeltaş 1/4 Ve 1/2 Kombine Altıköşe Lokma Anahtar Takımı 38 Parça - n11.com
    https://m.n11.com/izeltas-14-ve-12-kombine-altikose-lokma-anahtar-takimi-38-parca-P405323532

Ayda yılda bir kullanacaksanız ortalama bir takım işinizi görür.
    Bütçeniz yeterliyse şuna bakın isterseniz. Hem kapsamlı hem de uygun. Kalite olarak kullanmadım bu ürünü ama Tayvan mallarından aşağı kalmaz diye düşünüyorum.
    Hemen hemen her şeyi sokebilirsiniz, baya kapsamlı.

m.n11.com
    Vıp-tec Vt114189 Detaylı Lokma Takımı 89 Prç - n11.com
    https://m.n11.com/vip-tec-vt114189-detayli-lokma-takimi-89-prc-P322348282

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kostantin -- 19 Nisan 2020; 10:57:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kostantin K kullanıcısına yanıt
    aynen ayda yılda bir kullanılacak. nedir işte buji değiştir,hava filtresi,yağ filtresi standart işler . kafa dağıtmalık

Orijinalden alıntı: nacker

Eğer yağ bakımı, buji değişimi gibi şeyler yapacaksanız ilk aşamada normal cırcır kol ve uzatma yeterli olur. T kol hiç kullanmadım ben.
    Lokmaların hangi ebatlarda olacağı araçtan araca değişiyor. Orada set halinde almanın bir avantajı var, bütün numaralar elinizin altında olmuş oluyor. ama mesela benim araçta karter tapası 17, bujiler 16, frenlerde ise 14 ve 13 mm olduğunu biliyordum. Sadece bunları aldım bütün işimi gördü mesela.
    uzatmayı kaç cm alsak ?
  • Ceta-form markası da iyidir. Eğer aracınızı yıllarca kullanacaksanız tam set yerine, gerekli olan lokmaları parçaları alın. Sadece allen, yıldız torx allen ve vida bits uçlarını set olarak alırsınız.

T kol, cırcır koldan daha sağlam. Bir tane de T kola takmak için mafsal olursa, zorlu yerlerde rahat çalışılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Savunmadım Çıkar Göster

Ceta-form markası da iyidir. Eğer aracınızı yıllarca kullanacaksanız tam set yerine, gerekli olan lokmaları parçaları alın. Sadece allen, yıldız torx allen ve vida bits uçlarını set olarak alırsınız.

T kol, cırcır koldan daha sağlam. Bir tane de T kola takmak için mafsal olursa, zorlu yerlerde rahat çalışılır.
    mafsal şöye birşey mi

yoksa bu mu ?
    www.al.com.tr
    Satın al- 215 Mm Mafsallı Kol 3/8"- Al Nalburiye 1972’den Bu Yana Güvenilir Tedarikçiniz
    https://www.al.com.tr/tr/215-mm-mafsalli-kol-38-2

birde lokmalarda 6 köşe 8 köşe ayrımı var o nedir ? biz 6 köşe mi alacağız genel bakım için .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trak76 -- 19 Nisan 2020; 14:28:6 >

• trak76 T kullanıcısına yanıt
    1. linkteki olanı evet.

Çoğunlukla 6 köşe olur. Ama zaten tek tek lokmaları alırsanız aracınızda kaç mm lokmalar kullanılıyorsa ona göre hareket edersiniz. Bazen T kolun giremeyeceği alanlar olur. O durumlarda açık ağız anahtarlar devreye girer. Açık ağız anahtarları da set olarak alabilirsiniz. Kurbağacık da olur

Orijinalden alıntı: nacker

150 mm genel kullanım için iş görür.
    parça parça alınan lokmaları saklamak için ne yapıyorsunuz ? set olunca bir yerde duruyor ama tane tane olunca sağda solda kalır bunlar :) ayrı bir saklama çantası mı aldınız ? bende sizin gibi yapacağım sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 20 Nisan 2020; 12:6:7 >
  • Merhabalar, ben izeltaş 32 diş 1/2 cırcırını aldım. Bu alet ne kadar dayanıklıdır ? Yani ne kadar sıkma gücüne sahiptir ? Bir çok yere baktım ama bir şey bulamadım.
    Yağ bakımı için almıştım. T kol falan yok, bununla sıkıp açmayı planlıyorum. O yüzden ne kadar güç uygulayabilirim onu merak ediyorum. Yanına ekstra olarak uzatma, lokma ve 3/8 1/4 adaptör aldım.

Bu cırcırı kullanıp tecrübesi olan var mı ?

araç bakımı için anahtar /lokma takımı tavsiye

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.