Şimdi Ara

araç bakımı için anahtar /lokma takımı tavsiye (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
1
Favori
21.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

Bir çekiçle cırcırın koluna vurabilirsiniz tatlı sert şekilde, büyük ihtimalle işe yarar. Olmazsa dediğiniz gibi ucuna boru geçirip gevşetilir. Matkap işi sakat, motorda hiç bir elektrikli/havalı alet kullanılmamalı bence.

Bu arada benim araçta yağ değişimi yaptığım ilk seferde benim tapa da çok sıkıydı. Cırcırı tapaya takıp, aracın dışından uzanarak altına doğru ayağımla bastırarak açmıştım.

Bu arada vidayı doğru yönde çevirdiğinize dikkat edin, ters yatıp aşağıdan bakınca yönler karışabiliyor bazen. Benim başıma geldiği oldu .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • + o tapayı sökünce mutlaka yeni tapa+ pul kullanın.
  • nacker kullanıcısına yanıt

onu bende düşündüm la yanlış yere mi çeviriyorum yoksa dedim cırcır yönünü elimle kontrol ettim,saat yönü tersi . zaten öyle bir olmuş ki kaynatmışın sanki gram kımıldamıyor. adam havalı tabancayla allah ne verdiyse sıkmış.

aklıma geldi bu adam kaç torkta sıktı bunu hayvan gibi ? atapayı sökeceğim de acaba takınca sızdırmadan durabilecek mi, birde onunla uğraşmayayım diye düşündüm. 12 v ile çalışan vakum pompalarından bir tane alıp artık onunla devam edeyim dedim. böyle bir deneyimiz oldu mu veya sağdan soldan duymuşsunuzdur belki, bu pompalarla çekmenin bir zararı olur mu ?

Vakumlu sistemler hiç aklıma yatmıyor benim o yüzden kullanma taraftarı değilim açıkçası.

Yeni bir tapa ve pul alıp onları kullanırsanız sızdırma sorunu yaşamazsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Saat yönü ile kontrol etmeniz mantıklı. Buna karşın karter tapası makine ile sıkan ustadan koşarak uzaklaşın. Belirli bir Torku var parça alüminyum. Hem civata hem pulu değiştirin diyen arkadaş doğru söylemiş cırcır yerine t kola boru takarak yol uzatıp kuvveti azaltabilirsiniz. Vakum pompası kullanmanız sağlıklı olmayabilir diptekini boşaltmak için
  • erdkya E kullanıcısına yanıt

amortisör değişimine gittim yerden şüpheleniyorum, adam her şeyi tar tar tabanca ile sıkıyordu. abi bikaç yer gevşemiş onları da sıktım dedi demek ki biri karter tapasıymış :) artık genel işleri kendim yapıyorum ama mecburen gittiğim şeylerde maruz kalıyoruz bunlara . bakalım çekiçle bir iki çıt çıt yapacağım haftaya olmazsa artık uğraşmayacağım öyle öküz gibi sıkılmış parçadan ne çıkacağı belli olmaz 19 yaşında araç sonuçta. pompayla çekerim diye düşünüyorum.

Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.