Şimdi Ara

Araç alacağım eksperler farklı konuşuyor. İNSİGNİA tampon demiri sorunu (Biraz acil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bİr araç alma arifersindeyim.

Aracı satan arkadaş aracın kaputunun değiştiğini söyledi. Araç insignia a makyajlı kasa.

Aracı kurumsal bir ekspertize yönlendirdim. Benim yönlendirdiğim ekspertiz ilk önce aracın ön tampon demiri ile şasinin birleştiği yer (sağ ön ) kısımda şasinin ucunun hafif ezik olduğunu söyledi.

Bunu satıcıya bildirdim. Satıcı aracı başka bir kurumsal ekspertize götürdü, orada böyle bir problem çıkmadı. Orada tampon demirinin ezik olduğu söylendi.

Kendi yönlendirdiğim eksperi aradım. Kaporta ustası bana şasinin ucunun kesinlikle yüzde yüz ezik olduğunu, satan arkadaşın "ne yapmalıyım" diye sorup başka bir ekspertize gittiğini söyledi. Aracın şasisi YÜZDE YÜZ EZİK DEDİ.

Ardından satıcı arkadaş benim yönlendirdiğim ekspertize tekrardan gitti. Peşinden aynı ekspertizden farklı bir eksper raporu aldım. Aynı kaportacı arkadaş bu sefer tampon bağlantı demiri ezik yazmış.

Ardından kendi yönlendirdiğim eksperden arandım. Kaporta ustası arkadaş bana :

-- İnsignialarda tampon bağlantı demiri ile şasi arasında bir demir daha varmış. Bu demir ezilmiş, ben yanlış görmüşüm, şaside en ufak bir işlem yok dedi. Merkezi arayıp raporu kendisinin değiştirdiğini söyledi.

3 5 kere kesinlikle teyit etti ASLA şaside ezik yok tampon bağlantı noktasında arada bir demir daha var o ezilmiş dedi. Şasiye takıldıysanız takılmayın bir problem yok dedi.

Şimdi benim aklıma takılan soru, insignialarda gerçekten de tampon ile şasi arasında normal araçlardan farklı olarak ayrı bir demir daha mı var? Eğer sadece bu demir hasarlı ise aracı almamda bir problem var mıdır ? ( Aracı aldıktan sonra demiri değiştirmeyi düşünüyorum )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KararanBitki -- 31 Mayıs 2021; 16:19:50 >

• 1.9 Vectra'dan sonra güzel bir tercih
    Bakalım sıra ne zaman bana gelecek

Konuyla alakalı olarak da facebooktan Canip Alkaya'ya ulaşın. Bilgisi varsa muhakkak yardımcı olacaktır. İzmir'in belki de en iyi Opelcisidir. Ayrıca kendisi de makyajsız a1 kasa aldı geçen gün.

Profilini bırakayım;

www.facebook.com
    Canip Alkaya
    https://www.facebook.com/canip.alkaya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• BPG2004 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ulaşacağım kendisine

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Böyle bir şüphe dahi olsa almayın bence satarken uğraşırsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam aynen de o parça

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • şüpheli durumlar model sayfasından yardım alabilirsiniz belki.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Görseldeki 2 numaralı parça tampon demiri ayağı veya şase ucu diye geçiyor kimi markada vidali kimi markada puntalı

Bu ayakların mantığı ufak tefek kazalarda dahi şase içeri doğru katlamasın tampon demiri değişimiyle iş bitsin diye yapılıyor.

Hatta çoğu eksper bile bunun şase ucu olduğunu sanıyordu yıllardır tam adı tampon demiri bağlantı ayağı diye de geçiyor.

Daha önce benzer şekilde kaza yaptım ayağıma kramp girdiği için 40 ile giderken öndeki araca frensiz vurdum ve bu parçayı yamultup ulan ne dandik arabaymış diye söylenmiştim kendi kendime sonra serviste toplanırken fark ettim ki eğilen bükülen kısım bağlantı ayağı.

Araçlar sandığınız kadar sağlam değil çok düşük komik hızlarda dahi tampon demiri azıcık içeri bükülse bu bağlantı kollarını da direk büküyor.

Yorumlarda abartıldığı kadar ciddi bir durum yok. Fiyatı makul ise düşünülebilir lakin eksperim diye gezen arkadaş bunun bağlantı ayağı olduğundan bir haber bence bir daha oraya araç götürmeyin.

• Şase öyle ufak kazalarda hasar görecek şey değil tabiki tampon demiri den sonra şase gelmiyor arada bir sürü malzeme var

• airbag açılmadıysa devam :)

Alırsanız hayır uğurlu olsun kazasız belasız kullanın. insignia gerçekten çok güzel bir araba alman konforuyla amerikan dayanaklılığının sentezi bir model.

• hıyar bir taksici otoparkta bana öyle bir vurmayı başardı ki kaput da zarar gördü. boya bile yaptırmadım, bir miktar iz kaldı. bunun kaputu değiştiyse daha ağır birşey olmuş. genelde kaputu değiştirmemek için elinden geleni yapar araç sahipleri satarken sorun yaşamamak adına. demek ki bu araç sağlam vurmuş, kaputu boya ve çekiç bile kurtaramamış.

düz yol varken neden patikaya giriyorsun? ben almazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

hıyar bir taksici otoparkta bana öyle bir vurmayı başardı ki kaput da zarar gördü. boya bile yaptırmadım, bir miktar iz kaldı. bunun kaputu değiştiyse daha ağır birşey olmuş. genelde kaputu değiştirmemek için elinden geleni yapar araç sahipleri satarken sorun yaşamamak adına. demek ki bu araç sağlam vurmuş, kaputu boya ve çekiç bile kurtaramamış.

düz yol varken neden patikaya giriyorsun? ben almazdım.

hocam yanlışınız var, arkadaşımın ford cmaxine park halindeyken vurmuşlardı, düz çapraz çıkayım derken kadın D yerine R ye almış gaza basınca güm.. kaputun sol ucu çok çok az yamulmuş (bastırsa belki düzelir o derece diyim), sol çamurluk hafif zarar görmüş, ön teker davlumbazı ve krom panjuru kırılmıştı. kaskosu var diye çekiciyle aracı çektiler yetkili servise.. tampon, panjur, kaput, çamurluk davlumbaz komple değişti.. karşı tarafın sigortasından alıyorlarmış sanırım parayı yani hasarsızlık indirimini etkilemiyor karşı taraf kusurlu olduğu için, değer kaybını da aldı şimdi 3-5 azına satsa yine karda..

kimi insan düşünmez zaten kasko yaptırıyorum, ne diye sanayide ustayla uğraşayım ki der şekil a bunlardan biri de benim..

anahtarı verir servise çıkarım, kaldı ki macunlanmasından, boyanmasındansa değişmesi daha mantıklı geliyor bana, neticede metal panel.. benim kafaya göre motor, şanzıman,şase ve airbagler sağlamsa devam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: khanstern

hocam yanlışınız var, arkadaşımın ford cmaxine park halindeyken vurmuşlardı, düz çapraz çıkayım derken kadın D yerine R ye almış gaza basınca güm.. kaputun sol ucu çok çok az yamulmuş (bastırsa belki düzelir o derece diyim), sol çamurluk hafif zarar görmüş, ön teker davlumbazı ve krom panjuru kırılmıştı. kaskosu var diye çekiciyle aracı çektiler yetkili servise.. tampon, panjur, kaput, çamurluk davlumbaz komple değişti.. karşı tarafın sigortasından alıyorlarmış sanırım parayı yani hasarsızlık indirimini etkilemiyor karşı taraf kusurlu olduğu için, değer kaybını da aldı şimdi 3-5 azına satsa yine karda..

kimi insan düşünmez zaten kasko yaptırıyorum, ne diye sanayide ustayla uğraşayım ki der şekil a bunlardan biri de benim..

anahtarı verir servise çıkarım, kaldı ki macunlanmasından, boyanmasındansa değişmesi daha mantıklı geliyor bana, neticede metal panel.. benim kafaya göre motor, şanzıman,şase ve airbagler sağlamsa devam :)

Alıntıları Göster

Çoğunluk benim gibi yapar. Kaput değişmişse şüphelidir

• Eksperler araca özel durumlar hakkında bilgi sahibi olmuyor. Çevrenizde opel kullanan birileri varsa onlar aracılığı ile iyi bir opel ustası bulun, en sağlam bilgiyi verir. Yetkili serviste gerekli bilgiyi verir aslında fakat servisler selam vermek için dosya açalım diyor genelde.

• Doğru hocam aynen o şekilde çok ufak bir hasar var. Başta şase diye bayağı korkmuştum.

Aracı satın aldım tampon demirini değiştiririm bir süre sonra.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.