Şimdi Ara

Arabayı 4 5 gün çalıştırmamak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski araçlar veya aküsü eskimiş araç sahipleri genellikle inip arabasını 5 10 dakika çalıştırırlar. Peki son model bir benzinli araç -4 derece gibi sıcaklıklarda 4 5 gün çalışmasa ne olur ? Mesela motor bloklarımı donar ya da ne bileyim alternatör kayışımı donar dönmez. Beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim

• Hocam bizim araba 2011 cruze. Araba 1 hafta hiç çalışmadı akü bitmiş. Bizim akü sorunlu herhalde
  • Bakimlar tamsa, hersey iyi durumdaysa sorun olmaz. Hele -4 gibi havalarda hic sorun olmaz. Tedbir amacli olarak 3 gunde bir yerine 5 gunde bir calistirin yine de, iciniz rahat eder. Ben yazin bile hic kullanmadigim zamanlar haftada bir falan calistirip kipirdatirim arabayi.
  • Bu işin eski veya yeni araçla akalası yok.Aküyle alakalı bir durum.Araç çalışmasa bile arabadaki çeşitli elektronik aksamlar aküden akım çekmeye devam eder.Eğer aracı 15 günden uzun süre çalıştırmayacaksan akü kablosunu çıkartmak en doğrusu.3 4 günde 1 aracı çalıştırıp kapatmakta fayda var akünüzün boşalmaması için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodletting. -- 8 Ocak 2017; 20:8:53 >
  • En basitinden oto alarmı sürekli akım çeker.

Bu havada eski yeni farketmeksizin her gün 15 dakika çalışmalı.
  • Bir şey olmaz aracım 28 kasımdan beri Açık otoparkta yattı dün bir arkadaşa ricae ttim tek marşta çalışmış 1999 1.4 palio
  • Akunun durumuna gore degismekle birlikte, saglam bir aku icin 1 hafta sorun olmaz.Eski isimde, is seyahatlerimden dolayi 2004 model aracimi 1 hafta kadar yerinden oynatmadigim cok oldu.Bu durumdan dolayi hic sorun yasamadim.

2014 model araci 2 gun kullanmadim.3.Gun calismadi.Meger arac takip sistemi akude kacak yapmis..

Yani arabayla cok alakasi yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Akünn 0 dahi olsa 1 haftada zayıflar.. o hiç zayıflamayan taş gibi aküler eski 90 model alman fortlarındaydı.. ama onun dısında 1 ayda calısmasa arabada sorun olmaz

antifirizin yağın yakıtın tamsa akünde basarsa saat gibi çalışır
  • Akü sıkıntı çıkarabilir. Mümkünse kısa aralıklarla çalıştırın.
  • 2012 Aurisim var 35.000 km de.

Gecen sene kışın 1 hafta yerinden hareket etmedi araç.

Akude herhangi birsey yoktu fakat vites donmustu.

1. Viteste el freni cekili birakmistim araç vitesten cikip bosa gecmedi ayagim debriyajda 10 dakkadan fazla bekledim ısınip gecsin diye.

Bir daha da tekrarlamadi.

Servise götürdüm yagmi dondu acaba diye, yag donmaz vites halatlari bazen donabiliyor isininca duzelir yapacak birsey yok dediler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 gündür çalışmayan aracımi bugün inip 10 dk çalıştirip ısıttim sıcaklık -2 idi

istanbul
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.