|
|
Bu motor, kısa zamanda üstelikte ş.içi trafiğinde 500-600 bin km yol yapabiliyorsa, hakkında kötü bir şey söylemek yanlış olur
![]() |
Doblo, binek otoya göre konforsuz, yol tutuşu nispeten kötü olan bir araç. Ama motoruna gelince, kesinlikle çok iyi. O kadar zorlanmasına rağmen, 160.000 km'ye kadar sorunsuz geldi. "Multijet kötü" diyen arkadaş kaç bin km multijet motorlu araç kullanmış? Önce onu bir sorgulamak lazım. |
2011 bravom vardi, soyle soyliyim amblemini cikar yerine VW amblemi koy en cok satan araba olurdu. ama marka algisi iste yapacak bir sey yok. bunda Fiat`inda hatasi vardir. neyse konuya donucek olursak, Multijet biraz daha yakar ama verimlidir ve uzun omurludur. sunuda bilmek lazim bu motorlarin cogu 7 sene once gelistirildi, epeydir calisma yapmiyorlar uzerine. ama rakipleri yeni yeni yakaladi onlari. buda birsey anlatir anlamak isteyene.
|
Mjet butun ovguleri hak eden bir motor.
|
Bence sorunlu olan sensin hayatında dizel araç kullanmamışsın, burda yorun yapıyorsun bende kabahat senin gibileri ciddiye alıp cevap yazıyorum burda amaç bilgi kirliliğinin önüne geçmek, olurya yazdıklarını belki ciddiye alan olur.
Konuya dönecek olursak yaklaşık 10yıldır dizel araç kullanıyorum ilk aracım Ford FiestA tdci idi 58.000km de aldım 117.000de sattım şu anda linea 1.6mıltijet kullanıyorum 75.000 de iken aldım şu anda 165.000de bu süre zarfında dizel olduğundan dolayı herhangi bir masrafım olmadı çok şükür son zamanlarda üretilen dizeller hangi marka olursa olsun bakımları düzgün yapıldığı sürece kolay kolay birşey olmaz ağır vasıtalara şehirler arası otobüs lere bakıldığında milyon kmler yaparlar ve hepsi dizeldir dizel araçların motor blokları benzinli motorlarda daha dayanıklı malzemeden yapılır. Dizelde dikkat edilecek husus yakıttır. Günümüz Türkiye sinde doğu ve güneydoğu Anadolu dışında yakıtta sorun yoktur gönül rahatlığıyla yakıt alınabilir. |
Multijet Motor Ömrü: Kalite mi Efsane mi?
Multijet motorlar, yüksek basınçlı yakıt enjeksiyonu kullanan bir dizi turbo dizel motordur. Fiat ve General Motors gibi otomotiv üreticileri tarafından kullanılmaktadırlar. Multijet motorların uzun ömürlü olduğu yönünde bir algı olsa da, gerçek veriler bu iddiayı desteklemektedir.
Gerçekler:
Multijet Motor Ömrünü Etkileyen Faktörler:
Multijet motorların ömrünü etkileyen birkaç faktör vardır:
Sonuç:
Multijet motorlar, uygun bakım ve kullanımla uzun ömürlüdür. 1.3 Multijet motorlar 200.000 km'den fazla, 1.6 Multijet motorlar ise 300.000 km'nin üzerinde ömür sürmesi beklenebilir. Bakım, sürüş alışkanlıkları ve çevresel faktörler, motor ömrünü önemli ölçüde etkiler.
|
|
|
J.F.I.P. (37°23'44.58"N - 27°12'49.71"E)
|
|
Demokratçılık boruculuk değildir...Demokratçılıkta herkes nerde, sen orda...Muhalif olmak, münafık olmak yok, yasak bunlar..
|
|
|
|
![]() |
|
Yvonne Strahovski ![]() Fan Club Kissing. Shoes. Grace. Beryllium clock. Half human. Who am I? Eye of harmony. Nice everybody hate me !
|
|