Şimdi Ara

Arabamın km si ile oynanmış.....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam, Daha önce bahsi geçilmiş olabilir yazdıklarımın. Sorunum şu 2009 model toyota aracımı sorguladım km si ile oynanmış dava açmayı düşünüyorum .Arabam aldığım kisinin değilde ondan önceki vatandaş km sini değiştirmiş acaba dava açsam çok uğraşırmıyım sonucunda haklı olduğum kararı alabilirmiyim ...teşekkürler

• Merhaba.
    Geçmiş olsun.
    Savcılığa dilekçe verin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayı alalı ne kadar oldu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ferrari

Arabayı alalı ne kadar oldu?
    2 sene oldu alalı çok arıza yapınca arkadaşım bir sorgulat bu araba bu kadar arıza yapmaz dedi öyle öğrendim
  • Geçmiş olsun ama Bu saatten sonra bişey çıkacağını sanmıyorum..

• Ne kadar geri çekilmiş?

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfun_aslan

Ne kadar geri çekilmiş?
    hocam savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz tabi kanıt gerekli aradan iki yıl geçmiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    aracın km si fazla gösteriyor.
    16 yıl önce açıldı
    Aracınızın km si ve modeli
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tttnet.net

Geçmiş olsun ama Bu saatten sonra bişey çıkacağını sanmıyorum..
    Km ile oynayan kişiye telefon ile ulaşmaya çalışıp mahkemeye vereceğinizi söyleyin. Anlaşma yoluna gidin. Baktınız olmuyor ise mahkemeye verin. Lehinize sonuçlanacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: root16

Km ile oynayan kişiye telefon ile ulaşmaya çalışıp mahkemeye vereceğinizi söyleyin. Anlaşma yoluna gidin. Baktınız olmuyor ise mahkemeye verin. Lehinize sonuçlanacaktır.

Alıntıları Göster
    Ne kadar geri almışlar ?
    Alırken aracın fiyatı uygun muydu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: L&M

Ne kadar geri almışlar ?
    Alırken aracın fiyatı uygun muydu ?

Alıntıları Göster
    arabam 2011 de muayenede 220.000 miş , ama ben 2013 de aldıgımda muayenesi yeni yapılmış tı 163.000 di 1 ay önce ben muayeneye soktum 174.000 di
  • Aracı alırken sorgulansaymış daha isabetli olurmuş.

2 yıl uzun zaman, ispatı zor bir durum.

• Suç duyurusunda bulunabilirsiniz.

Bu durum nitelikli dolandırıcılık suçuna giriyor. Lehinize sonuçlanabilirdi; lakin aradan bu kadar zaman geçmemiş olsaydı.. Aradaki zaman çok uzun. Uğraşmaya değer mi bilinmez. Kaldı ki sizin aldığınız kişi değil de ondan önceki sahibi yapmış bunu. Dava açsanız da siz ile 3. Şahsı bağlayan bir durum yok ortada..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kac km oynanmis ?

• quote:

Orijinalden alıntı: asdfewf

Kac km oynanmis ?
    Sağolun arkadaşlar, bir ümidim vardı karamsarlaştım artık düşününce haklısınız niye araştırmadım bu kadar bekledim ki. Birde bir avukata danişayim aklımda kalmasın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: erikkhan

Sağolun arkadaşlar, bir ümidim vardı karamsarlaştım artık düşününce haklısınız niye araştırmadım bu kadar bekledim ki. Birde bir avukata danişayim aklımda kalmasın...

Alıntıları Göster
    ARKADAŞLAR ŞÖYLE BİR YAZI DA BULDUM ŞİMDİ: en iyisi bir avukata danışiyim

6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu
    5. Satıcının ağır kusurunun sonuçları
    MADDE 225- Ağır kusurlu olan satıcı, satılandaki ayıbın kendisine süresinde bildirilmemiş olduğunu ileri sürerek sorumluluktan kısmen de olsa kurtulamaz.
    Satıcılığı meslek edinmiş kişilerin bilmesi gereken ayıplar bakımından da aynı hüküm geçerlidir.

4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu
    Ayıplı Mal
    Madde 4, fıkra 4
    ...Ancak, satılan malın ayıbı, tüketiciden satıcının ağır kusuru veya hile ile gizlenmişse zamanaşımı süresinden yararlanılamaz.

• Gayet de güzel ispatlanır. Siz derdinizi anlatan kısa ama nitelikli bir dilekçe yazıp savcılığa verin gerekli evrakları tuvturkten vs. Toplarlar. Ama ne olur dilekceyi havalı olur gibi dusunerek 4-5 sayfa yazmayın. İnanın bir ilk birde son satırı okur gecerler. Bu arada Avukatlık bir durum da yok. Boşuna avukatla anlaşmayın. Ayrıca eski sahibini de aramanızın soruşturma acısından herhangi bir yararı olmayacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayF

Gayet de güzel ispatlanır. Siz derdinizi anlatan kısa ama nitelikli bir dilekçe yazıp savcılığa verin gerekli evrakları tuvturkten vs. Toplarlar. Ama ne olur dilekceyi havalı olur gibi dusunerek 4-5 sayfa yazmayın. İnanın bir ilk birde son satırı okur gecerler. Bu arada Avukatlık bir durum da yok. Boşuna avukatla anlaşmayın. Ayrıca eski sahibini de aramanızın soruşturma acısından herhangi bir yararı olmayacaktır.
    Teşekkürler...
  • Az bi mahkeme ucreti tutar vergi,zirt,pirt eger ciddi olarak uzerine giderseniz.Tuketici hakem heyetine giderseniz belki sizin adiniza bilirkisi raporu vs. Yoluyla mahkeme isini hallederler.Ama her turlu attiginiz adim icin cebinizden para cikacak gibi.

• İlk sahibinin yaptığı ne malum.belki de size satan şahıs km ile oynama yaptı ve suçu ilk sahibine atarak sıyırmak istedi.öteyandan size ilk sahibinin yaptığını bu şahıs mı söyledi madem bilgisi varmış satarken neden söylemedi. Mahkemeye verseniz sizin satın aldığınız sahıs da süpheli durumda olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zencefi1

İlk sahibinin yaptığı ne malum.belki de size satan şahıs km ile oynama yaptı ve suçu ilk sahibine atarak sıyırmak istedi.öteyandan size ilk sahibinin yaptığını bu şahıs mı söyledi madem bilgisi varmış satarken neden söylemedi. Mahkemeye verseniz sizin satın aldığınız sahıs da süpheli durumda olabilir.
    gerçek kmsi 120 bin ken hata ile 220 bin yazılmış olamazmı ? sonuçta akşama kadar bir dünya araç muayeneye giriyor ve onları sisteme işleyen bir insan hata yapabilir ? bu şekilde düşünürseniz ne elde edebilirsiniz bilemiyorum :S sadece haklıyım deyip tek taraflı düşünmeyin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.