Şimdi Ara

Arabamı çizmişler, ne yapmam gerekiyor :((( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
16.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yapanı gören bilen varsa hakkında mala zarar verme davası açabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam maalesef boyatmaktan başka care yok gibi .

• Kimler çıkarıyor şu işleri yapan veletleri zamanında.... Yazıklar olsun

• bunu yapan çocuk olduğu belli ama ne çocuğu olduğunu söyleyip uzaklaştırma almak istemiyorum
  • Çocuk çiziği bu.Maalesef yapacak bir şey yok.Aracınızı okul civarlarına bırakmayın birde kirli olsun aracınız, çocuklar kirli araçlara yaklaşmıyor...
  • geçmiş olsun, 2-3 ustaya gösterip fikir almanızda fayda var ama rotüşle geçmez gibi, bunu yapana da insan denmez.
  • Havalar ısındı çoluk çocuk sokağa indi bu durumlar çok yaşanır geçmiş olsun.Çocukların işine benziyor

Bizim mahallede çocuk kaynıyor,aracımın kaputunda 5 6 derin çizik ve 1 tanede büyük göçük var hepsinide çocuklar yaptı.çocuklar kaputa oturup kaymaya çalışırken kıyafetlerindeki metal şeyler kaputu çizmiş.Lanet olsun dedim yaptırmadım biniyorum böyle

• garajınız yoksa pahalı araba almayın
  • bu devirde çocuk mu kaldı. 60 yaşındaki insanlardan daha akıllılar. hepsi tablet, akıllı telefon, ps3 v.s. her türlü teknolojiyi kullanabiliyorlar. arabanızı park ettiğiniz civardaki kamera kaydı yapmış olabilecek aparman, bakkal var mı bi ona bakın. suçluları bulmaya çalışın. bulamazsanız şöyle bişey yapın. arabanızı yaptırın, faturasını da alın. sonra evinizin balkonuna kamera kaydı yapacak bir yerde bunu yapana bir tuzak kurun. çünkü yapan kişi tekrar aynısını yapacaktır. sonra da elinizi hiç dokunmadan direk karakola gidip davacı olun.
  • Suç her ne kadar çocuk da gözükse de, ona eğitim veremeyen/yetiştiremeyen Ana/Baba ya ait.

Böyle çcuğum olsa, iyi yetiştirenediğim için kendimi kahrederdim...

Geçmiş olsun, boyamak yerine kaputa kaplama yapmak daha doğruyu verecek gibi.

• Icim gitti yemin ederim gecmis olsun, %90 Coluk cocuk yapmis belli ki...Daireler cizmisler..

Pasta cilayi denemekten baska care yok gibi..Ciktigi kadar cikar cikmadigi nazar...

• geçmiş olsun.
  • Benim anlamadığım bir durum var . Allaha şükür empati konusu kendimi tek övdüğüm noktadır.
    Arkadaş biz de çocuk olduk, annemiz babamız aman evladım kimsenin arabasına, evinin camına vesaire zarar verme ,hasta varsa orada gürülü yapma,bak hepsi insanların emeği, kötü insan olma ileride sen de anlarsın gibi öğütler verirdi.

Ben daha 7-10 yaş arasındayken bile biz ve bizden büyük o zaman ağabey dediğimiz 13-16 yaş arası çocuklar bile araba var uzakta oynayalım , arabaya vurmayın topu , işte evin penceresi var dikkat edin, hasta var gibi düşünceli çocuklardık.

Ben bu çocuktur olayına katiyen inanmıyorum.Beyin çocukken nasılsa büyüdükçede benzer işleyecektir. İstisnalar hariçtir. Ve tabi o çocuğu o hale getiren öncelikli olarak lakayt , yılışık , ammmmaaan bize neaaağğ diyen aileleridir. Neymiş çocuk dik durcakmış , çocuk yaparmış , çocuk kralmış kimseye hesap vermezmiş en güçlü onun çocupu olacakmış. He babam he .. İşte bunların tohumları hepsi.

Şimdi gör ellerinde telefonlar , tabletler , kızı desen küçüklükten belli ne tip olacağı , sorumsuz , bihaber hayattan , erkeği desen aynı şeyin laciverti..

Kısacası önce aile ..Bana kalırşa şu an memleketin içindeki hali görerek yorumlamak gerekirse ilk başta anlattığım çocuklardan gelmesi artık çok zor. Yüzde 5-10 gibi aklı başında yeni çocuklar var neredeyse yok denilecek kadar az. Ama umudumuzu yitirmeyelim bakalım daha neler görür nasıl değişiriz.En azından çocukluk döneminden sonrakilerde bir düzelme az da olsa oluyor da insan bari büyüdüklerinde dengeler oturur diye avunuyor

• geleceğin çomar bebeleri yapmıştır, geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 5 Nisan 2016; 15:58:07 >
  • çocuklara oynamaları için park yapılmazsa doğal olarak sokakta arabalarla oynarlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlayamıyorum biz mi çok terbiyeli yetişmişiz bu fırlama veletler mi çok başıboş bırakılmış ? Ya arkadaş yazıktır günahtır resme baktıkça içim acıyor, hocam harbiden çok geçmiş olsun

• Ben çocukken birinin arabasına bile yaslanmazdım bişey olur diye arabaya... Çocuk yapımıstır deyip sineye cekmek cok sacma, cocuk dediginiz gayet ve gayettt iyi biliyor ne yaptıgını ve farkında. Bi şekilde bulmaya calısın kim oldugunu ve dava acın kanıtlayabilirseniz. kanıtlayamazsanız ufak bi intikam iyidir. siz de onların arabasını cizin. boyatmayın kaputu, pastacila filan yaptırıp oyle binin.
  • Pahalı araba alıyorsanız garajınız olacak. Sokağa araba bırakıyorsanız da En fazla 500 tl verip kamera taktırın. Yada kafanıza takmayın. Eski sokağımda her arabayı yıkayışımda yeni bir çizik bulurdum. Aynı yere iki kere bisiklet ile çarptılar ilkinde yaptırdım ikincisini yaptırtmadım. Öyle sattım. Yeni sokağım ise ilkokulun karşısı ve liselilerin sürekli kullandığı güzergah. Araba almaya korkuyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakalarsam dovuyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazık ya geçmiş olsun
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.