Şimdi Ara

arabam 7 ay garajda yatacak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar. 2009 astra 1.3 cdti dize aracım (22000 km) yurt dışına görevlendirilmem nedeniyle 7 ay süreyle kapalı garajımda yatacak. gitmeden evvel 30.000 olmasa bile 30.000 km periyodik bakımını yaptıracağım. bu süre içerisinde eşim 15 günde bir aracı 5-10 dakika süreyle çalıştıracak. maalesef araç sürmeyi bilmiyor, öğrenemedi.

bu süre içerisinde almam gereken tedbirler neler olabilir? araç hareketsiz kaldığı için süspansiyon sistemine birşey olur mu? lastiklerin şekli bozulur mu? veya döndüğümde araçta bulunan mevcut yağ ile aracı sürmeye dvam edebilir miyim? aküyü sökmem gerekir mi? akünün sökülmesi ve daha sonra takılması neticesinde sistemlerde sıkıntı çıkar mı?

aklıma gelenler bunlar. tavsiyesi olan varsa lütfen yazsın. teşekkürler.

• böyle bir konuda şunların yapılması gerektiğini okuduğumu hatırlıyorum. Akü çıkarılmalı ve lastikler sökülmeli. O zaman bir şey olmazmış yanlış hatırlamıyorsam. Neden 30 bin bakımını yaptıracaksınız? Öyle mi yapılırmış?

Edit: Yağ kesin değişmesi gerekir çünkü yağın ömrü 1 yıl sonrasında kullanılmasa bile işlevini kaybediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seka_1905 -- 16 Ocak 2011; 21:58:31 >
  • aracın kilometresi gelmedi ama ikinci yılı dolduğu için bakıma girmek zorunda. zaten pis yağ, hava filtresi vs ile bırakmam aracı.
  • 15 gunde bir 5 dakika calistirmayla aku daha 2. ayda biter, bu yuzden araci takoza almaniz daha mantikli. lastikleri de posteleyip yan bir sekilde istiflersiniz. depo korozyona ugramasin diye doldurulmali derler ama uzun sure beklemis mazot icinde zararli derler.

ben 1 ay araci acemi birligine biraktim gittim dondugumde 3. haftasinda akusu bitmisti, 3 gune bir calistirmislar (5 dakika). Bu yuzden ya bir tanidiginiz haftada 5 km kullanacak ya da en temizi lastikci cagirip kapali otoparkta araci takoza aldirin. dondugunuzde de icinize sinmezse yagini tekrar degisitrip kullanirsiniz.
  • Ben askere giderken bırakmıstım arabamı.kardesım 3-5 gunde bır calıstırmıstı.1.5 ay sonra geldım arabayı calıstırdım ama araba gıtmıyordu.arka kampanalar yapısmıstı.tamırcı cagırıp baktırdık.fren balataları sismiti.En azından 15-20 gunde bır aracı hareket ettırmekte fayda var.1km de olsa.
  • başa bela bir durum. ya öyle kötü bir yerde görev yapıyorum ki. takoz, otopark, usta, lastik değişimi filan hepsi imkansız..
  • aküyü sökecekseniz önce grafik ekran ile teybi ayırın. ayırmaktan kastım boşandırmak gibi anlaşılabilir. çünkü usulüne uygun ayırmayıp aküyü çıkarırsanız teyp kendini kitler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 16 Ocak 2011; 22:18:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    aracımı sattım hgs ne olacak?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kullanma kılavuzunda detaylı olarak anlatılıyor.oraya bakmanızı öneririm.
  • aracın lastiklerinin yere basmaması lazım. tel atması yaşanabilir
  • 7 ay cok uzun bir sure degil. Haftada bir 2-3 km yurutecek kimse yok mu?
  • hiç bişi olmaz yeddi eminde arabalar 1 yıl yatıyor birşey olmuyor sen sadece lastiklere dikkat et yeter 30bin bakımınıda daha o km'ye gelmeden boşu boşuna yaptırma
  • tavsiyeler için teşekkürler. birisini bulup rica edeceğiz artık. 15 günde bir çıkıp dolanıp gelsin tekrar.
  • bence satılması daha iyi para degerlenirilip donuste araba alınır nede olsa 7 ay uzun zaman.
  • aslında aklıma geldi ama hatun oralı bile olmadı ..
  • Bence bakım falan yapılmasın o arabaya. Görev dönüşü 7 ay sonra direk servise gider yağı filtreleri değiştirilir.
    Arabayı takoza kaldırmak mantıklı.
    En kötü ihtimal 2 haftada bir 10-15 dk. çalıştırılır araba. Dönüşdede lastikler değiştirilir.
    7 ay böyle yapmakla araba pert olmaz yani çok dert edilecek bir durum değil bence.
  • Bence de satılması daha iyi olur sanki
  • ya 7 ay demek neredeyse 1 yıl aracın yaşlanması demek benim gözümde.satarsın gelince alırsın o arada paranı vadeye ver dursun
  • Bencede sat derim. Ne malum 7 ay süreceği görevinin. Belki 3 ay daha uzayacak, iş bu belli olmaz. Bence sat. Gelince yenisini alırsın, gittiğin yerde de birikim yaparsın. Gelince üzerine ilave eder 2012 model araba alırsın.
  • Akü kutup başlarını sökün çalıştırdığınız zaman takarsınız.Ben öyle yapıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.