Şimdi Ara

Araba emanet isteme azaldı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İlk aracım 93 şahindi. 2008de almıştım.

Emanete sürekli giderdi. Değer de vermezdim arabaya.

2012'de jetta aldım. Özel durumlar için emanet isteyenler yine olurdu ama Şahin kadar emanete gitmedi asla.

Fakat son 3-5 senedir sanki kimse kimseden emanet araba istemez oldu gibi?

Sanırım Tramer masrafı, boya-çizik takıntıları ve değerinin yükselmesi emanetçi tayfayı da soğuttu.

Siz de durum nasıl?

• Bizim binada bir abi aracını boyatmaya verdiğinde bir süre araçsız kaldı (şahini var bu arada). Binadaki başka bir abimiz buna her yeri ayrı oynayan, hurdaya dönmüş şahinini kullansın diye emaneten verdi. O ara bende 2013 dizel jetta vardı. Bana diyorki bak görüyormusun adam ikiletmeden arabasını verdi. Kısaca bana laf çakıyor. Kendisi binada durmadan kaza yapması ile meşhur birisi. Bende de fi tarihinden kalma döküntü şahin olsa ben de düşünmeden veririm. Es kaza jetta ile kaza yapsa, arabasının anahtarını verse duruma göre masrafı karşılamayabilir. Yani malımı verip kötü olacağıma vermeden kötü oluyorum.
  • eskiden bu kadar değerli değildi arabalar şimdi kim kime aracını versin

• quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

eskiden bu kadar değerli değildi arabalar şimdi kim kime aracını versin

aynen hocam.

emanet alan için de risk.

200-300 milyarlık arabayı perte çıkarsa karşı tarafla nasıl ödeşecek?

• Artık saatlik araç kiralama uygulamaları başladı hocam gördüğüm herkes onları kullanıyor  

• "Emanetin canı g*tünde olur" Kral Max

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Türkiye'de arabalar hep pahalıydı. Örneğin 2008 yılında şahin 6 bin liraydı yani o günün parasıyla dolar hesabı 5200 yapar. Bugünün parasıyla ise 40 bin lira. Kısaca bu ülkede otomobiller hiçbir zaman ucuz olmadı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

Türkiye'de arabalar hep pahalıydı. Örneğin 2008 yılında şahin 6 bin liraydı yani o günün parasıyla dolar hesabı 5200 yapar. Bugünün parasıyla ise 40 bin lira. Kısaca bu ülkede otomobiller hiçbir zaman ucuz olmadı

Alıntıları Göster

O zamanlar şahin kaç yaşındaydı, şimdi kaç yaşında?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hiç karlı değil bence hocam. Birkaç defa kullandım ama özellikle İstanbul trafiğinde verdiğim paraya yazık diyorum.

• Bizim binada bir abi aracını boyatmaya verdiğinde bir süre araçsız kaldı (şahini var bu arada). Binadaki başka bir abimiz buna her yeri ayrı oynayan, hurdaya dönmüş şahinini kullansın diye emaneten verdi. O ara bende 2013 dizel jetta vardı. Bana diyorki bak görüyormusun adam ikiletmeden arabasını verdi. Kısaca bana laf çakıyor. Kendisi binada durmadan kaza yapması ile meşhur birisi. Bende de fi tarihinden kalma döküntü şahin olsa ben de düşünmeden veririm. Es kaza jetta ile kaza yapsa, arabasının anahtarını verse duruma göre masrafı karşılamayabilir. Yani malımı verip kötü olacağıma vermeden kötü oluyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GayrimeşruDanışmanıÖzgür

O zamanlar şahin kaç yaşındaydı, şimdi kaç yaşında?

Alıntıları Göster
    O zaman ortalama 10 yaşındaydı 5200 dolar ediyordu. Şimdi 20-25 yaşlarında ortalama 2500-3000 dolar ediyor. Kısacası değişen bir şey yok yıllar geçtikçe değeri düşmüş. Türk lirası rakamlarına bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihat_, -- 1 Kasım 2020; 17:46:37 >
  • quote:

90larda da değerliydi. Neredeyse 3+1 ev parasına opel Toyota alınırdı

• ben veriyorum aracımı bir avuç civatayı sakıncak değilim. ölüp gidecez yalan dünya

• Bundan 7 sene önce 2013 bmw 4 almıştım ilk aracımdı. Çocukluk arkadaşlarım vardı, onlar okumadılar vs maddi durumları pek iyi değildi. Zamanında okurken, mesleğe başlayınca bmw alıcam size de vericem diyordum. Velhasıl zaman gelince kız arkadaşlarıyla buluşmaya giderken istemeye başladılar. 1 oldu 2 oldu derken her hafta sonu araç birilerindeydi. Çocukluk arkadaşlarım oldukları için kafaya takmıyordum. Bir gün emanet araçla yanlamaya çalışan bir ****, park halindeki bir araca çarpıp aracı perte çıkarttı. Hiç para istemedim(ben de üni okurken onlardan alırdım. Arabaları uno,palio vs.di Ama ne olursa olsun emanet diyerek hep sağdan sağdan yavaşça giderdim. Bunların hatrına para istemedim) ama bir daha da hiç konuşmadık.
    Araya para girince, hele alın terinle kazandığın paraysa kardeş, dost vs hikaye olur. O günden sonra babamdan başka kimseye aracımı vermedim.

• ChiefOfficer kullanıcısına yanıt

Mesele karlı olması değilki hocam emanet almaktansa daha mantıklı kalabalık kullanıldığında heleki cokca makul oluyor

• Ben memurum 44 milyarlık araba aldıydım çok stres yaptım sattım şimdi 27 milyarlık aldım biraz gürültülü ama içim rahat herkesede veriyorum.Yani ucuz araba güvendiğin kişilere verilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kıng365

ben veriyorum aracımı bir avuç civatayı sakıncak değilim. ölüp gidecez yalan dünya
    Sadece bi avuc civatayla bitmiyo iş.

Kazasi var yaralamasi var ölümü var. Daha da otesi hapse kadar giden davalar var.

Konuya gelirsek arabayi emanet alma ve verme taraftari degilim

Lakin bazen kiramayacagim insanlar olursa istemeden de olsa veriyorum.

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Ben hepsini göze alıyorum. problem yok tek vermeyeceğim araç kişileri sizin gibi pimpirikli insanlar uyuz olurum. Allah da işte sizin gibilere vermiyor. Araçlarımla tatile bile gittiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kıng365

Ben hepsini göze alıyorum. problem yok tek vermeyeceğim araç kişileri sizin gibi pimpirikli insanlar uyuz olurum. Allah da işte sizin gibilere vermiyor. Araçlarımla tatile bile gittiler.
    Uzatmayacam tamam
    yazmadim say.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 1 Kasım 2020; 20:58:53 >
  • Ben yallah baska kapiya diyorum.Babam annem ve kardesim disinda kimseye araba vermem

• Emanet araba istemek eşimi köye yolladım eşini ödünç verebilir misin durumu gibi kibar tabirle şuan.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.