Şimdi Ara

Apple Türkiye' yi Şikayet Ettim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 08.12.2021 günü İstanbul Caddebostan Apple Store Mağazasına gittim. Görevliye Iphone 13 Pro Max 126GB cep telefonunun fiyatını sordum. Bana 23.000 TL olduğu ancak stok bulunmadığını, önümüzdeki hafta stoğun geleceğini söyledi. Bunun üzerine Dolar kurunu kaç Liradan hesapladıklarını sordum. Bana Dolar kurunu 10 Türk Lirası' ndan hesapladıklarını ancak önümüzdeki günlerde bunun değişeceğini, fiyatların yükselebileceği söyledi. Dilersem stokta olmayan telefon için 23.000 TL peşin ödeyererek teslim edilmesini bekleyebileceğimi de söyledi. Ben stoğa ne zaman geleceği belli olmayan bir ürüne 23.000 TL bağlamak istemediğim için kabul etmedim ve mağazayı terk ettim. Bir hafta sonra kur farkından dolayı Apple Türkiye aynı ürünün fiyatını 33.000 TL yaptı. O zamanki Dolar kuru üzerinden hesaplandığında 2.000 Dolara denk gelen bir güncelleme yapıldı. Ancak bu hafta Dolar kuru 12 TL olduğu halde halen 33.000 TL gibi bir fiyattan ürün satışa arz edilmektedir. Dolar kuru 12 TL olduğu için 12X2.000 = 24.000 TL olması gereken ürünü 33.000 TL gibi fahiş bir fiyattan satışa arz edilmiştir. Kur farkını zaman geçirmeden ürün fiyatlarına yansıttığı halde, kur düştüğünde bu farkı ürünlerine yansıtmayan Apple Türkiye Şirketi' nin bu davranşı rekabet kurallarına aykırı olduğundan gereğinin takdiri için bilgilerinize arz ederim.

Benzer şekilde şikayetler CİMER üzerinden Rekabet Kurumu' na gönderilirse etkili olacağını düşündüğüm için paylaştım...

• Sanki 23 liraya verse veya o fiyata düşürse hemen gidip alacaktın sanki 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • imperial93 kullanıcısına yanıt

stokta yokmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elino -- 22 Aralık 2021; 14:47:50 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herkes Cimere şikayet etsin de, devletimiz de ne kadar çok iphone almak isteyen var deyip ek %50 ötv getirsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxpeck -- 23 Aralık 2021; 20:0:3 >

• Bence indirim yapsın ama sonra bindirim de geliyor gelde bu hesaptan çık hala bazı şeylerin farkında değilsiniz onun için hep malum parti 20 senedir iktidarda 2022 pasaport harcına büyük zam gelecek Gene 2022 de vergi katsayısı değişecek yeni büyük indirimden se son zammı geri çekse biraz üzerine ekleyip satsa kafi bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Biraz kullanıcı açısından baksak? Lira evet oynak lakin samsung da telefon üretiyor huawei de onların amiral gemileri apple'ınki kadar zam yemiyor. Nedir apple'ı o kadar özel yapan. Bir şirket neden bu kadar narsistçe davranır ve neden hesap sorulduğunda apple'ın kendisine gerek kalmaksızın kullanıcılar onu savunur.

256 gb s21 ultra 20 bin

https://shop.samsung.com/tr/galaxy-s21-ultra-5g-1/?integration_hafiza_romboyutugb=256%20GB

128 gb iphone 13 pro max 31bin

Depolaması samsung'dan daha mı kaliteli? Ram'i daha mı fazla? Ekranı daha mı kaliteli? Bir çok alanda samsung daha öndeyken neden bir telefon sırf arkasında ELMA var diye bu kadar pohpohlanıyor anlamış değilim. Özgürlükçü olmayan işletim sisteminden bahsetmiyorum bile.

• Düştü fiyatlar.

Satmayı teklif etmişler almamışsın. Sonra da fiyat artmış

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.