|
08.12.2021 günü İstanbul Caddebostan Apple Store Mağazasına gittim. Görevliye Iphone 13 Pro Max 126GB cep telefonunun fiyatını sordum. Bana 23.000 TL olduğu ancak stok bulunmadığını, önümüzdeki hafta stoğun geleceğini söyledi. Bunun üzerine Dolar kurunu kaç Liradan hesapladıklarını sordum. Bana Dolar kurunu 10 Türk Lirası' ndan hesapladıklarını ancak önümüzdeki günlerde bunun değişeceğini, fiyatların yükselebileceği söyledi. Dilersem stokta olmayan telefon için 23.000 TL peşin ödeyererek teslim edilmesini bekleyebileceğimi de söyledi. Ben stoğa ne zaman geleceği belli olmayan bir ürüne 23.000 TL bağlamak istemediğim için kabul etmedim ve mağazayı terk ettim. Bir hafta sonra kur farkından dolayı Apple Türkiye aynı ürünün fiyatını 33.000 TL yaptı. O zamanki Dolar kuru üzerinden hesaplandığında 2.000 Dolara denk gelen bir güncelleme yapıldı. Ancak bu hafta Dolar kuru 12 TL olduğu halde halen 33.000 TL gibi bir fiyattan ürün satışa arz edilmektedir. Dolar kuru 12 TL olduğu için 12X2.000 = 24.000 TL olması gereken ürünü 33.000 TL gibi fahiş bir fiyattan satışa arz edilmiştir. Kur farkını zaman geçirmeden ürün fiyatlarına yansıttığı halde, kur düştüğünde bu farkı ürünlerine yansıtmayan Apple Türkiye Şirketi' nin bu davranşı rekabet kurallarına aykırı olduğundan gereğinin takdiri için bilgilerinize arz ederim. Benzer şekilde şikayetler CİMER üzerinden Rekabet Kurumu' na gönderilirse etkili olacağını düşündüğüm için paylaştım... |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı