Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9.162
Cevap
220
Favori
416.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Androge0s

Mac cihazları için yapılan performans karşılaştırma testlerinde şimdiye kadar izlediğim en iyi video. Bu cihazlarda özellikle ağır video render yapacak arkadaşlar kesinlikle baksın.

M1'in bazı konularda çok iyi bazı konularda da oldukça yetersiz olduğunu gösteriyor özellikle günlük kullanımda ve hafif işlerde M1 Air ile Pro ve Mini yakın sonuç alırken burada onlarca kata varan performans ve daha önemlisi konfor farkı ortaya çıkabiliyor.

Şiddetle izlemenizi tavsiye ederim.

https://www.youtube.com/watch?v=thaon3b6yEs&feature=youtu.be

Bugün FinalCut ya da Premiere'de bir 1080p ya da 2K, 4K Video editleyip çıktı alacak birine ya da Ofis işlerine kullanıma ya da Chrome da 20 sekme açan birine 8GB Base Model M1 bile yetecektir.

Ya da bireysel bir Yazılımcıya ya da Photoshopta çalışacak kişilere...

Ama iş ciddi anlamda Profesyonel bir hale dönüşürse bir VFX yani After Effects'de bir filme görsel efekt mesela..

Ya da çok katmanlı RAW üzerinde çalışacak kişilere.. Ya da 4K- 8K profesyonel anlamda karmaşık video edit ve kurgu..

Ya da bir sürü eklenti ve app kullanıp karmaşık Yazılım programlayacak kişilere...

işte onlara şuanlık M1 yeterli gelmeyecektir.

Ama M1 şuanlık Aşırı zorlamadığınız sürece her işin altından kalkacak bir yapıya sahip.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyler acil cevaplarsaniz sevinirim. Macbook air M1 e apple ın orjinal usb c to hdmi adaptörünü almak istiyorum. Apple sitesinde 4K 60 fps ile çıkış alabileceğimi anladım ama orada Macbook air 2020 diye yazıyor yani bizim m1 işlemcili ile alakalı bir şey yazmıyor. Buradan M1 işlemcili ilede 4K 60 fps alabiliriz çıkarımı yapmalı mıyım ?

• BABAHAKKI B kullanıcısına yanıt
    M1 olarak yazmaz hocam 4k 60hz bağlantı yapabilirsiniz.
  • babadol kullanıcısına yanıt

Cevabiniz icin tesekkurler. Gonul rahatligiyla alabilirim ozaman. Gelince de dener sonucu yine buradan bildiririm.

Patron Apple sitesinde böyle yazıyor

60 Hz’te 3840x2160:

11 inç iPad Pro, 12.9 inç iPad Pro (3. nesil ve daha yeni modeller), MacBook Pro (16 inç, 2019), MacBook Pro (15 inç, 2017 ve daha yeni modeller), MacBook Pro (13 inç, dört adet Thunderbolt 3 bağlantı noktası, 2020), MacBook Air (2020), iMac (Retina 5K, 27 inç, 2017 ve daha yeni modeller), iMac (Retina 4K, 21.5 inç, 2017 ve daha yeni modeller) ve iMac Pro (2018)

60 Hz’te 1080p veya 30 Hz’te UHD (3840x2160):

MacBook Air (2018 ve daha yeni modeller), MacBook Pro (13 inç, 2016 ve daha yeni modeller), MacBook Pro (15 inç, 2016), iMac (Retina ekranlı olmayan model, 21.5 inç, 2017) ve Mac mini (2018)

60 Hz için Macbook air M1 yazmıyor ama sadece 30 için yazıyor. Sorun olurmu ?

• BABAHAKKI B kullanıcısına yanıt
    Burada hiç bir yerde M1 yazmıyor, 2020 macbook Air yazıyor hepsinde, sorun olmaması gerekiyor, çok şüphedeyseniz bir de Apple desteğe sorun arayıp ya da yazıp.
  • Ben daha önce konuda ssdlerin işlemciye bağlı olmasından kaynaklı bir eskime sorunu olabileceğini yazmıştım ancak forumda uzun yıllar geçse bile sorun olmayavğını yazmışlardı. Bu hafta hem redditde hemde diğer sitelerde macbookların aşırı swap kullanımı nedeniyle 2 sene gibi kısa bir zamanda ssdlerinin ölebileceği yazılıyor. 2 aylık süre içerisinde 15tb veri yazımı yapıldığı ancak bu ssdlerin ortalama ömrünün 150tb olduğundan bahsediliyor. Konuyla ilgili biraz önce okuduğum diğer bir makaleyi buraya bırakayım.

https://www.pcgamer.com/apple-m1-macs-appear-to-be-chewing-through-their-ssds/

Çözüm olarak 8 yerine 16gb ram li modeller tercih edilebilir.

• selmand kullanıcısına yanıt
    Bu konu genel bir sorun değil ve birkaç tweete dayanıyor. Yani genelden kastım farklı farklı yerlerde böyle soruna işaret eden bilgiler yok. Ayrıca Intel cihazlarda da aynı sorun olup olmadığı incelenmemiş. Ek olarak bazı durumlarda 16gb ram 8gb olandan daha fazla bile ssd kullanıyor, böyle bir soruna çözüm olamayacaktır o yüzden. Bu nedenle bir sorun çıksa da M1 mac cihazları gömsek diye yazılan makalelerle kanıya varmadan önce iyi düşünmenizi ve araştırmamızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: babadol

Bu konu genel bir sorun değil ve birkaç tweete dayanıyor. Yani genelden kastım farklı farklı yerlerde böyle soruna işaret eden bilgiler yok. Ayrıca Intel cihazlarda da aynı sorun olup olmadığı incelenmemiş. Ek olarak bazı durumlarda 16gb ram 8gb olandan daha fazla bile ssd kullanıyor, böyle bir soruna çözüm olamayacaktır o yüzden. Bu nedenle bir sorun çıksa da M1 mac cihazları gömsek diye yazılan makalelerle kanıya varmadan önce iyi düşünmenizi ve araştırmamızı tavsiye ederim.

Bu yazılar "taraflı" yazılıyor olabilir bilemiyorum ama yukarıda da belirttim redditde de benzer yazılar yazılmaya başlandı. 16 Gb versiyonda daha fazla swap kullanması bana pek anlamlı gelmedi, bu durumda yazılımsal bir hata durumu söz konusu olabilir.

• selmand kullanıcısına yanıt
    Eskiden beri kullanıyordu ki aslında, M1 ile değişen tek şey unified memory işi, tüm çiplerin ortak bellek kullanması. M1 o kadar iyi ki insanlar böyle bir sistemin sorunsuz çalışmasına inanamıyor, ben demiştimciler de en ufak bir sorunda ortalığı ayağa kaldırıyor. Bence sakince konunun devamı gelecek mi onu takip etmek lazım, birkaç sorunlu cihazla ya da yazılımsal bir hatayla karşı karşıya olabiliriz.
  • 2017 model i5 işlemcili macbook prom var.İntel işlemciden kurtulmak istiyorum.2020 m1 air e aklım takıldı.Yeni modeli ne zaman gelecek? 14" olma şansı olur mu? 2-3 bin lira fark ödeyeceğim öğrenci indirimi ile sizce değer mi? Cihazda şu an sıkıntı var mı? ipad uygulamaları yükleniyor diye okumuştum sıkıntı yaşatıyor mu?

• asertyu kullanıcısına yanıt
    hocam bence 14 inc m1x mac proyu bekle.Bilirsin Apple cipsetlerde muazzam performans artisi yakaliyor ayrica m1 ler ne kadar harika olsada(ki buna sadece islemci degil,air model icin bile yeni ekran,yeni klavye mekanizmasi,touchpad genisligi vs) ilk elin günahı olmaz deyip 2.de bu yeniligi daha iyi oturturlar dusuncesindeyim
  • peki hocam ne zaman çıkacağı belli mi yeni modellerin.

• asertyu kullanıcısına yanıt
    valla 2021 ilkbaharda aciklanir diyorlar su Haziranda ki wwdc konferansinda
  • Yeni Macbook Pro, MagSafe, HDMI ve SD Card slotu ile beraber gelecek diyor Kuo. Eğer olur da onu alabilirsem 2014'ten direkt ona geçmiş ve hiçbir şey değişmemiş olacak fiziksel olarak.  

Yeni bir sorun daha çıktı galiba:

https://www.macrumors.com/2021/02/23/m1-mac-users-report-excessive-ssd-wear//

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 24 Şubat 2021; 16:9:54 >
  • scientia kullanıcısına yanıt
    Yukarıda cevapladım bunu, istisnai tweetler üzerine olay oldu hemen, şimdilik sorun denecek bir durum yok.
  • Mbp şarj aleti takılı halde %100 dolu olarak sistem kapat diyerek kapadım. 3 gün açmadım açtıgımda uykuda olmayan kapalı cihaz %100 den %93 düşmüş açtıgımda %93 bu normalmi? kapalı cihazın şarjı neden düşer?

• Uykudayken bile 24 saat içinde %1-2 düşüyor bende en fazla. Pil kullanım geçmişine bakar mısınız bir anormallik var gibi.

yeni mac kullanıcısıyım. sistem bilgileri güç sekmesine baktıgımda pil normal görünüyor.

• Merhaba, geçtiğimiz haftalarda macbook air M1'imin internette bağlantı kısıtlaması yaptığını söylemiştim. Apple destek ile yaptığım görüşmeler sonucunda cihazı değiştirdik.

Yeni cihazım da elime ulaştı. Sistem raporu > Güç başlığında donanım revizyonu sizlerde kaç görünüyor? Şu an bende 1 ama bu ilk takılmış parça mı yoksa değişmiş mi demek?

Ekleme : Cihaz geldiğinde şarjı %79du ve devir sayısı 1di. Hiç şarja takmadım ve şu an %49. Devir sayısı ise 2 oldu. Tam tur tamamlamadan bunun olması normal mi? Fabrikasyon şarjda bu olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asetil Co A -- 25 Şubat 2021; 21:39:51 >
  • 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.