Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.178
Cevap
220
Favori
416.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: efesb

Merhaba forumu düzenli taki ediyorum ama sanırım bu internet kısıtlaması sorunundan bahsettiğiniz mesajı görmemişim. Neydi problem, özet olarak geçebilir misiniz?

Kısaca özet geçersem her türlü çözümü denememe rağmen, internete bağlandıktan bir süre sonra cihaz hızı 3mbps ile sınırlıyordu. Evdeki hızım normalde 100mbps. En son appledestek de çözüm bulamadı ve süresi geçmemişken 14 gün içinde iademi gerçekleştirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: babadol

İçiniz rahat olsun, sıfır cihazda revizyon 1 görünüyor, şarj devrinin de öyle olması normaldir.

Cevabınız için teşekkür ederim. Bu arada sorunumu yaşarken siz bana yardımcı olmuştunuz. Yeni gelen cihazda şu an sorunum yok gibi görünüyor.

• Asetil Co A kullanıcısına yanıt

anladım cevap için teşekkür ederim. Geçmiş oldun yeni cihazda bir sıkıntı yaşamazsınız umarım.

Bende internetin Safaride arada kopması sorunundan bahsediyorsunuz sandım.

Safaride bende bu sorun var. Chrome da yok.

• Arkadaslar bu M1 MacBook Air in klavye aydınlatması zayıf mi biraz sanki. En son ayarda olmasina rağmen bana eski MacBook Pro ma göre biraz zayıf gibi geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: efesb

anladım cevap için teşekkür ederim. Geçmiş oldun yeni cihazda bir sıkıntı yaşamazsınız umarım.

Bende internetin Safaride arada kopması sorunundan bahsediyorsunuz sandım.

Safaride bende bu sorun var. Chrome da yok.

Ben bu durumu browserdan bağımsız her yerde yaşıyordum. Umarım sorununuz çözülür.

• Air base model 11.2.2 güncellemesinden sonra yavaşlama hisseden var mı bana mı öyle geldi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mart Kedisi

Air base model 11.2.2 güncellemesinden sonra yavaşlama hisseden var mı bana mı öyle geldi?

Size öyle gelmiştir hocam sorun yok :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Size öyle gelmiştir hocam sorun yok :)

Alıntıları Göster

Bugün ilk defa safarinin donduğunu rengarenk döndüğünü gördüm Apple M1 Mac [ANA KONU] 

• Mart Kedisi kullanıcısına yanıt
    Yavaşlık değil hocam o. Rengarenk dönmesi uygulamanın anlık donduğunu gösteriyor. Mesela outlook'da 40.000 mail var hesabımda. Hepsini seçince 3-4sn'liğine o imleç çıkıyor. Bazen onedrive yapıyor.

Optimizasyonla alakalı olmakla beraber işlem yükünden dolayı donmaylada alakalı.
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt

Son güncelleme ile Bu Safarida durup dururken sayfanın internet koptuğu için yüklememe va kalma sorunu düzelmiş mi yoksa devam ediyor mu?

• selmand kullanıcısına yanıt

16GB alan insanlar genelde çok ram kullanan insanlar olduğu için daha fazla swap yazıyor diye bir şey okumuştum, tam olarak bir korelasyon kurabilir miyiz bilmiyorum ama bana çok mantıksız gelmedi.

• altıntıdır: Shift delete

Teknoloji devi Apple, geçen yıl kendi tarihi adına dönüm noktası niteliğinde bir karar alarak ARM tabanlı M1 işlemcisini tanıtmıştı. M1 işlemci verimlilik ve performans noktasında MacBook’lara önemli avantajlar getiriyor olsa da; Apple kullanıcılara bu işlemci üzerinde fazla özelleştirme imkânları tanımıyor. Fakat bir yazılım geliştiricisi Apple’ın M1 işlemcideki bu kısıtlamaları aşmayı başardı.

ITHome’un aktardığı bilgilere göre, kendisi bir yazılım geliştiricisi olan Yifan Gu, Apple M1 MacBook Air ile Ethereum madenciliği yaptı. Yifan Gu’nun geliştirdiği Ethminer adlı yazılım sayesinde, M1 Macbook Air cihazlarda Ethash Proof of Work tabanlı her türlü coin mining yapılabiliyor.

Apple M1 MacBook Air ile Ethereum kazanmak mümkün

Yifan Gu, hazırladığı GitHub sayfasında Ethminer yazılımını şu şekilde açıklıyor:

Ethminer bir Ethash GPU madencilik programıdır. Ethminer ile Ethash Proof of Work’e dayanan her coin’i kazabilirsiniz. Dolayısıyla Ethereum, Ethereum Classic, Metaverse, Musicoin, Ellaism, Pirl, Expanse ve diğerlerini elde edebilirsiniz. Ek olarak bu sürüm, ethminer’in aktif olarak sürdürülen versiyonudur.

Ethminer özellikleri

• OpenCL madenciliği
    • Nvidia CUDA madenciliği
    • Rastgele dönem / DAG / blok sayısına göre gerçekçi kıyaslama
    • GPU’da DAG oluşturma
    • Vekilsiz katman madenciliği
    • OpenCL cihazları toplama

Yifan Gu’ya göre, M1 MacBook Air ile mining yapımında elde edilen verimlilik oldukça ortalama. İşlem esnasında sadece 2MH/s elde edilebiliyor ve güç tüketiminin de yaklaşık 17-20 watt olduğu belirtiliyor. Ayrıca Ethminer programıyla yapılan bu Ethereum mining işleminin günlük geliri yaklaşık 0.14$.

• Yurtici skin nerden alabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilenceRaziel -- 1 Mart 2021; 19:18:14 >
  • SilenceRaziel kullanıcısına yanıt
    Hocam papscover a bakabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MD_Nobel -- 1 Mart 2021; 20:6:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kaç gündür pro m1 16 gb kullanıyorum. Orjinal adobe ürünleri ile. Gayet hızlı banamısın demiyor.

• arkadaşlar bu elektriklenme ile ilgili bir çözüm buldunuz mu veya yeni alan kişilerde bu sorun var mı? bugün mm de inceledim m1 air resmen kasanın alt tarafı vibrasyon oluyor titriyor gibi. Bir sorun olmayacağı yazılmış ama kullanım rahatsızlığı yaratacağı çok belli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chemistry is life -- 3 Mart 2021; 20:41:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, işlemci sıcaklığını öğrenmek için hangi programı kullanıyorsunuz. Istatistica denedim, hangisi hangi sıcaklık belli değil. TG Pro güzeldi ama baya pahalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: chemistry is life

arkadaşlar bu elektriklenme ile ilgili bir çözüm buldunuz mu veya yeni alan kişilerde bu sorun var mı? bugün mm de inceledim m1 air resmen kasanın alt tarafı vibrasyon oluyor titriyor gibi. Bir sorun olmayacağı yazılmış ama kullanım rahatsızlığı yaratacağı çok belli.

Eski MacBook Pro 13 late 2013 de ve şimdiki M1 islemcili Air dede bu titreşim olayını çok hissettim ama bugüne kadarda hicbirsey olmadı.Neden olduğu hakkında da bir fikrim yok. Üstelik hem almanyadaki evimde hemde türkiyedeki evimde de bu elektrik titreşimini çokça hissettim.

• chemistry is life C kullanıcısına yanıt
    Topraklamasan dolayı oluyor. Eski MacBook airlerde bir uzatma kablosu çıkıyordu hatırlar mısınız bilmem. Onu taktığınız zaman düzeliyor. Statik elektrik. Apple bir zararı yok diyor. İlle de istemem derseniz 199 TL ye satılıyor Apple’ın sitesinde.

Apple M1 Mac [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayMizan -- 3 Mart 2021; 21:47:52 >
  • 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.