Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.162
Cevap
220
Favori
416.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kasa korumasını ne amaçla aldınız? Merak ediyorum sadece yanlış anlamayın. Eğer cihaz düşerse muhtemelen koruyamayacak. Taşırken de zaten çantada taşıyacaksınız. Kullanırken de cihaz sabit olacağı için bir çarpma vs. durumu da olmayacak.
  • M1 Macbook Air alarak aranıza katıldım arkadaşlar. Vatana millete hayırlı olsun. Apple M1 Mac [ANA KONU] 

• quote:

Orijinalden alıntı: BayMizan

Teşekkürler. Kalite olarak iyi ama genel görüntüyü kötü etkiliyor kıl toz kaçmasını engeller. Yazma konusunda çok bir fark yaratmadı. Kendi ekranına üfleseniz iz bırakıyor zaten o hali ile denemedim ama jelatini takınca bırakmıyor iz. Ekran koruma Görüntüyü %10 falan bozuyor ama gözünüz alışıyor. Çok hassas bir ekranı var. Parmak izi bile zor çıkıyor üzerinden. Korumayı Bi süre kullanır çıkarıp atarım :) benim alma amacım kasa korumasıydı o görevini harika yapıyor.

Alıntıları Göster

Merhaba,

Uzun yıllardır hemen hemen her nesil macbook'u kullanmış birisi olarak size temel bazı tavsiyelerde bulunayım.

Macbook'larda normal şartlar altında kılıf kullanmayı KESİNLİKLE tavsiye etmiyorum.

Macbook'larınızda eğer maksadınız düşme için bir koruma sağlamak ise -ki laptopumu ben kesin düşürürüm- diyen kaç kişi olur bilmiyorum. Ama olur ya, bir iş yerinde sürekli yer değiştirilerek kullanılan bir cihazdır, desk üzerinde, dar yerde falan kullanılıyordur da dersiniz ki, "bu cihaz kesin düşecek" ancak onun için bu tür kılıfları kullanın. Ya da öğrenci ya da eğitimcisinizdir, cihaz ya sıra, ya masanın üzerinde gün boyunca yer değiştiriyordur vs..vs.. Bu durumda belirteceğim durumu göze alıp kullanabilirsiniz, kar-zarar hesabı.

Çünkü bu kılıfları eğer uzun süreli kullanırsanız kesinlikle asla çıkmayan izler bırakıyorlar. Kendi kullandığım cihazlarda da, başka arkadaşlarda da gördüm. Nedeni ise, kılıfla kasa arasında gözünüzle görmeseniz bile sürekli toz giriyor, sonra o tozlar kasa-kılıfın milimetrik her hareket ettiğinde zımpara gibi kasada kalıcı izler oluşturuyorlar. Bunu engellemek için ancak sık sık kılıfı söküp temizlik yapmanız lazım, gözle görülür bir toz olmasa bile.. Ki bu durumda bile iz olmayacağının garantisi yok.

Çizik dışında bir durum daha var. Bu macbooklar o kadar mm'nin kesirleri hassasiyetinde üretiliyor ki, kasada en ufak bir tolerans payı yok.. Bu ne demek. Diyelim ki mm'lik de olsa taktığınız üst ekrandaki kılıf kapatırken kasaya temas ettiğinde kasayı ya da ekranı kasabiliyor. Ben sırf bu nedenle ekrandan kasaya giden flex kablo arızası yapan macbook'lar gördüm. Gere gere flex kabloyu çekiyor mm'lik de olsa.

Mesela bir diğer şey, klavye koruyucuları. SAKIN kullanmayın. O koruyucular yine ekranla klavye arasında hiç pay olmadığından direk ekrana temas ediyorlar. ve ekranda koruyucu birşey yoksa (ki onu da tavsiye etmiyorum, zararından değilse de ekrandaki görüntüyü berbat ediyorlar) bunlarda ekranda KALICI leke oluşturuyorlar. Ne yaparsanız yapın silinmiyor, gitmiyor.

Kısacası koruyucu ürünler yerine benim tavsiyem, taşıma sırasında dikkatli taşıyabileceğiniz bir yol bulun. Ben mesela 13" bir yarı sert bir kılıf + çanta kullanıyorum. Macbook'unuzu kullandığınız yerde de cihazın üzerine birşey düşecek, bişeylerin çarpma ihtimali vs olan bir yerde kullanmamaya, mümkünse bir stand ile kullanmaya dikkat edin. Temizlik için hafif nemli (su) mikrofiber bez dışında hiçbirşey kullanmayın, ekran temizliğini abartmayın, belki birkaç ayda bir dediğim gibi nemli bez dışında birşey kullanmadan, HAFİFÇE, baskı yapmadan silebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reason -- 21 Şubat 2021; 18:7:49 >

• babadol kullanıcısına yanıt
    MacBook’ü taşıdığım çantanın özel bir bilgisayar gözü var ancak yanında dosyalar, ara öğün İçin plastik küçük kutu, suluk tarzı metal bir şey vs. Sert ve bölgesel baskı yapabilecek şeyler var. Bu yüzden mesela çanta bacağıma dayandığında MacBook a baskı yapsın istemedim. Bu yüzden düşündüm. Düşürecek falan bir tip değilim :) 4 yıl kullandığım telefonu bile 1 kere düşürdüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reason

Merhaba,

Uzun yıllardır hemen hemen her nesil macbook'u kullanmış birisi olarak size temel bazı tavsiyelerde bulunayım.

Macbook'larda normal şartlar altında kılıf kullanmayı KESİNLİKLE tavsiye etmiyorum.

Macbook'larınızda eğer maksadınız düşme için bir koruma sağlamak ise -ki laptopumu ben kesin düşürürüm- diyen kaç kişi olur bilmiyorum. Ama olur ya, bir iş yerinde sürekli yer değiştirilerek kullanılan bir cihazdır, desk üzerinde, dar yerde falan kullanılıyordur da dersiniz ki, "bu cihaz kesin düşecek" ancak onun için bu tür kılıfları kullanın. Ya da öğrenci ya da eğitimcisinizdir, cihaz ya sıra, ya masanın üzerinde gün boyunca yer değiştiriyordur vs..vs.. Bu durumda belirteceğim durumu göze alıp kullanabilirsiniz, kar-zarar hesabı.

Çünkü bu kılıfları eğer uzun süreli kullanırsanız kesinlikle asla çıkmayan izler bırakıyorlar. Kendi kullandığım cihazlarda da, başka arkadaşlarda da gördüm. Nedeni ise, kılıfla kasa arasında gözünüzle görmeseniz bile sürekli toz giriyor, sonra o tozlar kasa-kılıfın milimetrik her hareket ettiğinde zımpara gibi kasada kalıcı izler oluşturuyorlar. Bunu engellemek için ancak sık sık kılıfı söküp temizlik yapmanız lazım, gözle görülür bir toz olmasa bile.. Ki bu durumda bile iz olmayacağının garantisi yok.

Çizik dışında bir durum daha var. Bu macbooklar o kadar mm'nin kesirleri hassasiyetinde üretiliyor ki, kasada en ufak bir tolerans payı yok.. Bu ne demek. Diyelim ki mm'lik de olsa taktığınız üst ekrandaki kılıf kapatırken kasaya temas ettiğinde kasayı ya da ekranı kasabiliyor. Ben sırf bu nedenle ekrandan kasaya giden flex kablo arızası yapan macbook'lar gördüm. Gere gere flex kabloyu çekiyor mm'lik de olsa.

Mesela bir diğer şey, klavye koruyucuları. SAKIN kullanmayın. O koruyucular yine ekranla klavye arasında hiç pay olmadığından direk ekrana temas ediyorlar. ve ekranda koruyucu birşey yoksa (ki onu da tavsiye etmiyorum, zararından değilse de ekrandaki görüntüyü berbat ediyorlar) bunlarda ekranda KALICI leke oluşturuyorlar. Ne yaparsanız yapın silinmiyor, gitmiyor.

Kısacası koruyucu ürünler yerine benim tavsiyem, taşıma sırasında dikkatli taşıyabileceğiniz bir yol bulun. Ben mesela 13" bir yarı sert bir kılıf + çanta kullanıyorum. Macbook'unuzu kullandığınız yerde de cihazın üzerine birşey düşecek, bişeylerin çarpma ihtimali vs olan bir yerde kullanmamaya, mümkünse bir stand ile kullanmaya dikkat edin. Temizlik için hafif nemli (su) mikrofiber bez dışında hiçbirşey kullanmayın, ekran temizliğini abartmayın, belki birkaç ayda bir dediğim gibi nemli bez dışında birşey kullanmadan, HAFİFÇE, baskı yapmadan silebilirsiniz.

Alıntıları Göster

kilif degilde skinle ilgili ne dusunuyorsunuz?

• Reason kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeler için teşekkür ederim. Ekran jelatini kaliteyi gerçekten bozdu. Klavye koruması da isteyip aldığım bir şey değil bu ikisini yakında söker atarım yazmıştım zaten. Kalite algısını bozuyor diye. Ancak kasa koruma hakkında şüphelerim var. Düşürmem diyebiliyorum ama çantası bana çok güven vermiyor. Yeni bir çanta söyledim belki o gelirse çıkarabilirim kasa korumasını.

Çizik konusunsa haklısınız, çok kolay çiziliyor zaten bu yüzden bir koruma arayışına girdim. Her gün sabah evden işe- akşam işten eve taşıyorum MacBook’u. Bazen şarj aletini de transfer ediyorum. Çantada ki diğer şeyler fiziki baskı yapar diye korkuyorum çizilecek yada düşecek bir ortamı yok.
  • Ekran temizliği konusunda alkol yada dezenfektan nasıl bir etki yaratır onu da merak ediyorum. Çok garip bir ekranı var en ufak bir yağ çok zor çıkıyor. En bastırmadan ve yormadan alkol çıkarıyor gibi. Su ile hiç denemedim uçucu madde olması daha iyi diye düşündüm.
  • SilenceRaziel kullanıcısına yanıt
    Ben kullanıyorum, gayet memnunum, çiziğe karşı koruması için aldım. Şahsi fikrim olarak plastik kılıfları çok da gerekli bulmuyorum. Zaten alüminyum kasası var, plastik kılıf olsa da çok fark edeceğini düşünmüyorum.
  • Retina ekranı aşındırabilir su dışında ki şeyler o yüzden dikkatli olun. Benim MBA nasıl olduysa çizilmiş çok dikkatli silmeme rağmen o yüzden ekrana özellikle dikkat ediyorum. Sadece gözlük camı beziyle tozları alıyorum üzerinden. Ekrana dokunmadan açmayı öğrendim, klavyeyide çok kirli tutmuyorum.

Komik olacak ancak ekranı temizlemenin en iyi yolu kirletmemek, özellikle eliniz kirliyse, yağlıysa macbook'u ellemeyin. Ellediğinizde de ekrana dokunmayın açarken kenarlara dokunmamaya zamanla alışırsınız. Silerkende kuru bir bezle baskı yapmadan oval şekilde silerseniz çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Androge0s -- 21 Şubat 2021; 19:26:51 >
  • Arkadaşlar aktif olarak hangi uygulamaları kullanıyorsunuz ? Yararlı oldugunu düşündüğünüz güzel çalışan uygulamalar var mı?

• SilenceRaziel kullanıcısına yanıt

Kaliteli ve yapıştırıcısı kolay çıkabilen dbrand gibi skin'ler kullanılabilir. Hem kişiselleştirme, hem görüntü, hem çizik vs için koruma sağlar. Zararlı bir tarafı yok. Ama dediğim gibi bilinen markaları kullanmak lazım. Yoksa skin'in de 1-2 USD olanı var bir de 3M malzeme kullanan markalar var. Slickwraps ve dbrand tavsiye ederim. İkisini de zamanında kullandım.

• Sakın kullanmayın..

Ekranın üstünde asıl çizilen, dökülen zarar gören kısım antiglare katman.. Bu da sonuç olarak aslında kimyasal bir katman, ve kimyasallardan etkileniyor.

İlla ki yağlı ve çıkmayan kir var nasıl temizlenecek diyorsanız tarif şöyle;

%10 İzopropil alkol, %90 saf su karışımını bir fısfıs içine doldurun. Mikrofiber beze sıkarak, bunu kullanın.. Ama dediğim gibi, ekranda artık bastırmanızı gerektiren bir türlü çıkmayan, yağlı vs uzun süredir duran lekeler varsa..

Macbook ekranına dokunmamak ve kirletmemek en doğru şey aslında.

Temizlik içinse daha önce dediğim gibi sadece nemli (mümkünse musluk suyu olmayan içme suyu) mikrofiber bezle bastırmadan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reason -- 21 Şubat 2021; 20:35:28 >
  • Reason kullanıcısına yanıt
    Anladım bundan sonra kullanmam alkol bazlı ürünler o zaman. Bu da sanırım zarar vermez.

Apple M1 Mac [ANA KONU]
  • cmuniryavas C kullanıcısına yanıt
    Bartender, Magnet, Clean My Mac uygulamaları güzel 👍🏼
  • quote:

Orijinalden alıntı: Androge0s

Retina ekranı aşındırabilir su dışında ki şeyler o yüzden dikkatli olun. Benim MBA nasıl olduysa çizilmiş çok dikkatli silmeme rağmen o yüzden ekrana özellikle dikkat ediyorum. Sadece gözlük camı beziyle tozları alıyorum üzerinden. Ekrana dokunmadan açmayı öğrendim, klavyeyide çok kirli tutmuyorum.

Komik olacak ancak ekranı temizlemenin en iyi yolu kirletmemek, özellikle eliniz kirliyse, yağlıysa macbook'u ellemeyin. Ellediğinizde de ekrana dokunmayın açarken kenarlara dokunmamaya zamanla alışırsınız. Silerkende kuru bir bezle baskı yapmadan oval şekilde silerseniz çıkar.
    Ekran resmen kirlenmek için bahane arıyor ya :)
  • Klavye koruyucuyu çıkardım, Ekran jelatini ofis işleri yaptığım için bi süre daha kalır gibi duruyor. Ekranı silme derdinden kurtuluyorum. çıkardığımda yeni bir macbook almış gibi olacağım :) Kasa koruyucu için yeni korumalı çantasının gelmesini bekliyorum. Öneriler için teşekkürler arkadaşlar. Bende 4-5 yıldır mac kullanıyorum ama öncesinde böyle koruma işlerine girmemiştim. 2015 kasa air vardı. Bu çok daha nazik duruyor ona göre.

• magnet kullanıyorum,Clean my Mac kullanmak istiyorum ama 250 tl bana çok geldi açıkçası.

• quote:

Orijinalden alıntı: cmuniryavas

magnet kullanıyorum,Clean my Mac kullanmak istiyorum ama 250 tl bana çok geldi açıkçası.

Touch Bar varsa Better Touch Tools'u kesinlikle öneririm. Hidden Bar var (Bartender'ın ücretsiz alternatifi) Bir de Mounty var.(NTFS Tabanlı diskleri falan tanıtabilmek için. )

• Mac cihazları için yapılan performans karşılaştırma testlerinde şimdiye kadar izlediğim en iyi video. Bu cihazlarda özellikle ağır video render yapacak arkadaşlar kesinlikle baksın.

M1'in bazı konularda çok iyi bazı konularda da oldukça yetersiz olduğunu gösteriyor özellikle günlük kullanımda ve hafif işlerde M1 Air ile Pro ve Mini yakın sonuç alırken burada onlarca kata varan performans ve daha önemlisi konfor farkı ortaya çıkabiliyor.

Şiddetle izlemenizi tavsiye ederim.

https://www.youtube.com/watch?v=thaon3b6yEs&feature=youtu.be

• Video editing için RAM baya önemli kriter sanırım.

• 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.