|
Apple M1 Mac [ANA KONU] (82. sayfa)

-
-
Bende 800 900 sayfalık Pdfleri birleştirirken kaydetmeye çalışırken yaşıyordum bunu.Tamamen yazılımsal diye düşünüyorum
-
Muhtemelen yazılımsal olması bir yana, zaten cihaz tercihiniz yanlış. Macbook Air zaten bu işleri yürütmek için tasarlanmış bir cihaz değil, Macbook Pro olmanız gerekirdi. İşlemcileri aynı diyebilirsiniz ama anakartları ve tasarımları aynı değil. Benchmark değil de günlük kullanım testlerinde bunları rahatlıkla görebilirsiniz. Lakin sorunların bir kısmının da yazılımsal olduğu gerçeği de var. Bence Mac konusu yeribe Adobe forumuna yazmalısınız çünkü gerekli optimizasyonu yapamayan onlar. -
Dostum son paragrafta söylediklerine çok katılamayacağım. Aradaki perfomans farkı, aynı işi iki-üç kat hızlı yapmaya kadar gidiyor. Bı cihazlar çoğu anlamda rüştünü ispat etti. Bazı hatalar olması doğal, giderilecektir ama işi aksatacak kusurlar yok denecek kadar az. Bu nedenle ana cihaz olarak rahatlıkla alınabilir diye düşünüyorum. -
Hocam benim sözüm işi profesyonel olanlara. Apple'a göre pürüzsüz sayılabilecek bir geçiş olsa da yukarıda arkadaşın başına gelen problemler olabilir. Kimisi için basit olur ancak mesela bu arkadaşı epey sinirlendirmeye yetmiş :d bende bundan bahsediyorum. Çünkü MacBook alan insanların alma
sebebi özellike de profesyonellerin, yaptıkları işleri stabil bir şekilde yapmak. Bazen hızdan daha önemli olan stabilitedir.
Konforunu bozmak istemeyen henüz geçmesin. Küçükte olsa riski göze alırım diyenler çok daha hızlı cihazlara geçsinler. Benim işim bu cihaza bağlı olsaydı ve yaptığım işte önemli olsaydı bu cihazlara geçmezdim.
Bence de kendini ispat etmiş cihazlar, öyle olmasa ben de geçmezdim, iş profesyonel arenada farklı. Hele ki yaptığınız iş gerçekten değerliyse. -
Ben açıkçası günlük kullanım için aldım profesyonellikle hiç işim yok 🙂
Ama şunu düşünüyorum, birkaç can sıkıcı problem yüzünden bu performanstan, bu şarj süresinden, bu sessiz ve serin çalışmadan vazgeçer miydim, hiç sanmıyorum. Bence profesyonel alanda kullananlar biraz daha sabrederlerse zamanla işlerin düzeldiğini görecekler. -
https://www.webtekno.com/apple-m1-islemcisi-ilk-kotu-amacli-yazilim-h106453.html
özel virüsleriniz hâyırlı uğurlu olsun güle güle virüslenin...
-
Bizim neyimiz eksik :) hocam sanki piyasadaki ilk arm işlemci buymuş gbi haberler paylaşıyorlar, özel virüs falan değil, sadece bu işlemciyi de etkileyebiliyor. -
apple için ilk demeye çalışmış... yorum yaz bak kızıp onaylayacak mı?
-
Arkadaşlar merhaba birkaç konuda herkese soruyorum. Size de bir sorayım dedim. Sizce İpad Pro 12.9 İnç (mart ayında yeni nesil çıkacak deniliyor) mi yoksa Macook Pro M1X (önümüzdeki 3 ay içerisinde çıkacağı söyleniyor) mi almak daha mantıklı. İkisinde de yapacağım fazla bir şey yok. Discord , netflix , ofis programlarını kullanıyorum genelde. Çoğunlukla 15-20 tane chrome sekmesi açık oluyor. Macbook düşünme sebeplerinden biri arada sırada Minecraft vs. oynarım diyeydi. Fakat ipadi de görünce ona da bir merak saldım. Sizce nasıl bir seçim yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler. -
Dokunmatik kullanırım ve mac yazılımlarıyla işim olmaz diyorsanız ipad. Yoksa kıyaslanacak cihazlar değiller. Mac çok daha özgür ve detaylı.
-
M1 ile M2 arasında radikal bir fark olu mu 13 inç cihazlar için? M1X sanırım 16 inç için gelecek.
-
-
Bu tabloya bakınca air'da nasibini alıyor övgüde biraz. İç tasarım farklı o yüzden ısı aynı olmaz diye düşünüyorum ama ofis kullanımı için air zaten mükemmel, ileri işler için air bir yere kadar ama çok insanın kafasına yattı bu yeni mimari. Daha yeni iPad aldım, ileride belki m2 belki de m3 artık me olursa Air modeli var aklımda. Umarım hızlı gelişir sistem. Sırf hoşuma gittiğinden ve merak ettiğim için konuyu takip ediyorum 😅 -
Yeterince hızlı gelişiyor bence. Yeni mimariye bu derece hızlı adapte olan uygulamaların arkasında yine Apple’ın gücü var sanırım. Ya destek oluyor ya da tehdit ediyor 😂 Bende başta Air için düşünmüştüm. Touch Bar yüzünden Pro modelini aldım hevesim vardı. -
-
Gelecek işlemcinin kullanılacağı cihaz, performans farkı kadar pahal olacak. Önemli olan soru, sizin o performans farkına ihtiyacınız var mı, yoksa almışken pahalı ama en yüksek performanslısını mı alayım diyorsunuz? Unutmayın M2 çıksa sırada M3, M3 çıksa sırada M4 olacak, ihtiyaçlarınızı ve bütçenizi belirleyip ona göre hareket edin derim.
-
Öncelikle iyi günlerde kullanın. Klavye için verilen koruyucunun kalitesi nasıl? Yazma deneyimi nasıl etkiliyor? Ekranı kapattığınızda temas ediyor mu? (İz vs. bırakıyor mu klavye kirliyse) Son olarak sanırsam ekran için jelatin gibi bir şey veriyorlar yanında onu kullanıyor musunuz? -
Teşekkürler. Kalite olarak iyi ama genel görüntüyü kötü etkiliyor kıl toz kaçmasını engeller. Yazma konusunda çok bir fark yaratmadı. Kendi ekranına üfleseniz iz bırakıyor zaten o hali ile denemedim ama jelatini takınca bırakmıyor iz. Ekran koruma Görüntüyü %10 falan bozuyor ama gözünüz alışıyor. Çok hassas bir ekranı var. Parmak izi bile zor çıkıyor üzerinden. Korumayı Bi süre kullanır çıkarıp atarım :) benim alma amacım kasa korumasıydı o görevini harika yapıyor.quote:
Orijinalden alıntı: Androge0s
Öncelikle iyi günlerde kullanın. Klavye için verilen koruyucunun kalitesi nasıl? Yazma deneyimi nasıl etkiliyor? Ekranı kapattığınızda temas ediyor mu? (İz vs. bırakıyor mu klavye kirliyse) Son olarak sanırsam ekran için jelatin gibi bir şey veriyorlar yanında onu kullanıyor musunuz?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X