Şimdi Ara

Apple CEO'su Tim Cook: Android, iOS'tan 47 kat daha tehlikeli (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
2
Favori
6.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Emoo65 E kullanıcısına yanıt

    Heheh tam bir komedi metni.. İyi uyutun kendinizi isirilmis elma fanları


    Apple'ın merkezî Amerika da Apple cihazlara sahip olanlar para kazanıyor videolar çekiyor YouTube da falan yada tasarım yapıyor müzik yapıyor.

    Bizim ülkemiz de ki Apple şaksakcılari da tonla para veriyor sadece masaya arka tarafını koyup elma logosu görünsün diye...😁😁😁😁🤣




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 20 Haziran 2021; 14:54:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trakyalı mıdır nedir, yazdığımı beğenmedi diye beni engellemiş bir de aklınca dalga geçiyor. Mertsen aç da engellimi sonra konuş. Lafı at kaç, ne ala memleket.


    Apple CEO'su Tim Cook: Android, iOS'tan 47 kat daha tehlikeli



    Kafaya bak, tertemiz.

  • Gravaze kullanıcısına yanıt

    Bari cevap vereydik. Benide bloklamış. Yürek yok seviyeli bir tartışmaya, anca laf atıp kaçmış.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok millet Apple logosu görünsün diye masaya iPhone’u ters koyuyormuş. Kafa nasıl pırıl pırıl. O eskidendi Apple ın pahalılığı. Android rakipleri hepsi artık benzer fiyatlarda 1000 $ civarında. Dünkü Çan çin çon markaları bile 1000$ sınırında. Örn; Oneplus vb.

    Millet masaya logosu görünsün diye Apple’ı değil Xiaomi yi ters koyuyor. iPhone 12 rakibi Xiaomi Mi 11 neredeyse aynı fiyatta 10.000₺. Kameraları çöp ama iPhone ile aynı fiyatta..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emoo65 -- 20 Haziran 2021; 15:28:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android kişiselleştirme açısından bir tema bir icondan farklı olarak custom rom, root sonrası uygulamalar gibi sayısız seçenek var. Sadece icon ve temayı kişiselleştirme sınırı gibi görmek bilemedim Apple CEO'su Tim Cook: Android, iOS'tan 47 kat daha tehlikeli  Zaten güvenlik zaafiyeti bu noktadan sonra başlıyor. Custom rom'lar bana göre tamamen güvensiz. Her dakika risk altındasınız. Henüz size olmaması, olmayacağı anlamına gelmez. İş kullanıcıda bitiyor.


    Ya bir de neyi tartışıyorsunuz? Neyi paylaşamıyorsunuz ? Neyi kime kanıtlamaya çalışınca rahatlayacaksınız? Haberin altına kişisel yorumlar olacakken millet sanki ilgili markaların güvenlik yöneticileri gibi birbiri ile savaş halinde. Tövbe yarebbi.


    Evet, param var. Ama Apple' ye o kadar vermeye pek gözüm yemiyor. Daha alınası olsa apple de alırım. Sonra android bir cihaz da alırım. Yani ne bileyim. Olay bu kadar basit. Sanki cern deneyi sonuçları dünyayı yok edecekmiş te onun verisini mi gizliyorsunuz cihazlarınızda Apple CEO'su Tim Cook: Android, iOS'tan 47 kat daha tehlikeli 


    İos sanırım biraz katı program yükleme açısından. ( yanlış biliyorsam düzeltin ) Android, bunu bize bırakıyor. Alternatif marketler vs. Güvenlik riski bu işte. Bu yani. En fazla bu. Savaşmayın birbirinizle. Selamlar. Sen android'ide düzgün kullanırsan sorun olmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 20 Haziran 2021; 15:47:56 >




  • tamam kolayı var,ios'u diğer üreticilere açsın. kesin çözüm.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    İçinde ne tür kodlar barındırdığını bilmediğin bir ROM’u yükleyip bir de buna bankacılık uygulaması kuruyorsan cesaretinden dolayı tebrik ederim. 10 sene kullanırsın başına gelmez onbirinci sene gelir. Yani demek istediğim bunun başına gelmeyeceğinin garantisi yok. Yukarıda forum kullanıcılarının başına gelmiş işte. Her iki platformun cihazlarını kullanıyorum ve Android kullanırken aynı güven hissiyatını hissedemiyorum. Cihaz Android 9’da kaldı. Hiçbir güncelleme almıyor.

    Kendi ROM'umu kendim derliyorum, güvenmediğiniz yerlerde de tüm kodlar açık zaten. OFFICIAL ibaresi bulunan LineageOS gibi eli yüzü düzgün ROM dağıtımlarını kurduğunuz sürece bu konuda büyük bir sıkıntı yaşamazsınız. Bana bunun iPhone muadilini sunsunlar saniyesinde evi köyü satar bir iPhone 12 alırım şahsen.


    Üstte belirtilen "Cihazları güvensiz yapan bilinçsiz kullanıcılardır işletim sistemleri değil" ibaresine de sonuna kadar katılıyorum. Enduserların yaptığı güvenlik açıklarını gelip burada işletim sistemlerine yüklemek mantıklı bir yaklaşım değil.



    Güvende hissettiğiniz cihazlarda da açıklar bulunuyor(kodları açık olmasa bile). Bunu taban alınan projelerdeki açıkları bularak yapıyorlar genelde. Yani kapalı kutu gibi görünen cihazlar üzerinde insanlar hala açık bulabiliyor.


    Son olarak bu güvenlik açığı meselesi teknoloji medyası ve markalar tarafından çok kirletiliyor bence, bana sorarsanız hiçbir OS güvenli değil. Önemli olan kısım bence bu sorunlar bulunduğunda ne kadar hızlı önlem alındığıdır. Bu konuda iOS, Android'in önüne geçiyor bulunduğu ekosistemden dolayı. Fakat iki sistem de mükemmel değil, ikisinin de temelden gelen sorunları bunlar.





  • Android IOS'dan maalesef 50 kat daha kullanışlı. Hiçbir poweruserin IOS kullandığını görmedim.

  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt
    Sondan başlıyorum ama, pek söylemesine gerek yok, tabi ki ticari çıkarları ön planda tutuyorlar. Kalite ve lüks bir araya gelince pahalı olması kaçınılmaz. Ben olaya geliştirici gözüyle bakmıyorum bu arada, bem ödediğim paraya ve aldığım karşılığa bakarım. Komisyon %30 yerine %10 olsa bana %20 gibi bir etkisi olur ama yine de uygulamalar ucuz olmaz. Aylık üyelik 16 değil de 20 lira olsun ama mükemmel çalışsın, asla başımı ağrıtmasın.

    Şimdi siz denetleme mekanizmasını başkasına devrettiğiniz zaman, çıkacak sorunlarla baş etme sorumluluğundan kurtulmuyorsunuz. X şirketinin denetlediği uygulamanın yarattığı problemler için insanlar Apple’ı suçlayacaklardır. Bu genel olarak Apple’ın yarattığı güvenilirlik imajını aşırı derecede zedeler ki buna müsade etmeyeceklerini çok iyi biliyoruz. Apple kullanıcıları, gösteriş amacı güdenleri saymazsak premium kullanıcılardır. Bu kullanıcılar ne yüklediğini, ne kullandığını araştırmaz. İhtiyacını karşılamak için em hızlı yolu ararlar ve buna vakit ayırmak, beyin gücü sarfetmek istemezler. Bu fikri kendimden edinmiyorum, makaleler okudum ve izlenimlerimle destekledim. Bu kullanıcılara bak bunu biz denetlemedik, o yüzden kötü diyemezsiniz, sizi satın almaktan vazgeçebilirler.

    Aslında Android’i işin içine kendi fikirlerimi anlatabilmek için kattım. Zaten iki kutup değiller, Ios sistemini biraz gevşetip Android sistemini biraz sıkarsanız istenen sistem çıkıyor ama ben Ios kullanıcılarının bu gevşemeden memnun olacağını sanmıyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Gravaze kullanıcısına yanıt

    Her gün kuru pilava devam edin siz biz xda mutfağından çıkan dünya lezzetleriyle gözümüzü gönlümüzü doyuralım Apple CEO'su Tim Cook: Android, iOS'tan 47 kat daha tehlikeli 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt

    geçende s10 plus cihazımı pilimi değişsinler servise bıraktım, niye cihazı sıfırladınız dediler. kullanımımı görmek istiyorlarmış.


    ondan sonra tüm verilerim servisin eline geçse dert.


    yani bu iş apple a özgü değil tüm üreticiler için geçerli.

  • ilk başlangıç da öyleydi.


    samsung un çıkardıığı ilk android li cihaz galaxy s.


    s lite değil, s mini değil, s.


    yani amiral gemisi modeli.


    1500 liralık android alınca da bu sefer buram buram kasılıyor, güncelleme değil ana süürm güvenlik güncellemesi bile almıyor.


    bu arada iphone 6s ise kullanıma çıktığından 7 sene sonra bile en güncel yazılımı alıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Windows 11

    ilk başlangıç da öyleydi.


    samsung un çıkardıığı ilk android li cihaz galaxy s.


    s lite değil, s mini değil, s.


    yani amiral gemisi modeli.


    1500 liralık android alınca da bu sefer buram buram kasılıyor, güncelleme değil ana süürm güvenlik güncellemesi bile almıyor.


    bu arada iphone 6s ise kullanıma çıktığından 7 sene sonra bile en güncel yazılımı alıyor.

    Buram buram kasılma olayları 5 sene öncesinde kaldı. Şu anda giriş seviyesi cihazlardaki işlemciler bile 48 mp lik veri işleyecek kadar gelişti. 2 sene kullanacaksın zaten altı üstü. Ha oyun oynatmaz orası ayrı mesele, Benim 6s hala oyun oynatıyor doğru, ama 5 dakika oynatıyor, pili bitiyor hemen, mobilite olayı yok yani. Yeni nesil iphone lerde pil işini yükselttiler ancak kusura bakma 12 13 bin liraya da almam yani. Ucuz modellerine bakıyorsun pil hala sorun.


    Birde androidin kazandığı nokta ekonomi hariç sunduğu özgürlük, bu kullanıcıdan kullanıcıya değişir. Mesela benim yaşlı dayım telefon zil sesi olarak çiftetelli çalsın diyor. İphone da bu adam sittinsene jailbreak yapıp çiftetelli müziğini zil melodisi olarak atayamaz. Yani bu adamı android mutlu edebiliyor. Türküleri mp3 olarak telefonuna attırıp dağa bayıra gittiğinde açıp dinleyebiliyor. Ve bu dayım gibi insanların sayısı azımsanmayacak derecede fazla. Herkes bilgisayar çağında büyümedi sonuçta. Androidin özgürlükten kastım bu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 20 Haziran 2021; 19:15:9 >




  • Android'in hakkını bu kadar yemeyin. Yani Rootsuz bir androidle IOS arasındaki güvenlik farkı, mesela Micro$oft'un Windows çöpüyle, Linux BSD, MacOS arasındaki fark gibi uçuk değil. Yani %95'iniz, bilgisayarında trojan ve keylogger cukuru çöpdows kullanıyorken, IOS'da IOS güvenlik de güvenlik demeniz bana biraz absürt geliyor.. Apple CEO'su Tim Cook: Android, iOS'tan 47 kat daha tehlikeli 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 20 Haziran 2021; 19:19:18 >
  • babadol kullanıcısına yanıt
    Hocam zaman zaman şirketler ticari kaygılarla yaptıkları eylemleri farklı gerekçelerle sunabiliyor. Apple bunu daha önce de kutudan adaptörü çıkarıp doğayı korumak amaçlı olduğunu iddia ederek yapmıştı. Bu bence doğru bir tutum değil. Bu noktada elbette yaptıkları her hamle ticari kaygı ile olacak bunu söylemlerine gerek yok demek firmanın her hamlesini haklı yapar.

    Kullanıcıların ne kullandığını araştırmaması konusunda ise size katılmakla birlikte bunun sadece iPhone kullanıcılarına özgü olmadığını söyleyebilirim. Öyle olsaydı bile aynı kullanıcı grubunun Mac kullanıcıları arasındaki oranı azımsanmayacak miktarda olduğundan Apple neden MacOS için de bu kullanıcı grubunu düşünerek sadece mağazadan uygulama yükleme kısıtlaması getirip güvenliği artırmıyor sorusu gündeme gelirdi.

    Bu Apple web push notifications desteğini de iOS ve iPadOS tarafına getirmiyor. Diyelim ki güvenli değil ama MacOS tarafında mevcut. Developer forumlarında konu hakkında sorulan soruları ciddiye alıp düzgün bir cevap dahi vermiyor.

    En başta da belirttiğim gibi sadece Apple denetiminde olan bir mağazadan uygulama yüklenebilmesi ekstra güvenlik sağlıyor olabilir ama Apple tarafında öncelikli amaç bu değil. Çıkıp da bu yaptığımızın esas amacı güvenlik derse buna itiraz ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Zevksizlik==android arayüzü

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt

    Merak etme çok yaptım zamanında rom yükleme işlerini. XDA'da Galaxy s2 ve S3 için rom, kernel ve twrp recovery modlayıp yayınlamışlığım vardır. AOSP ve AOKP romlara gapps paketi oluşturmuşluğum da vardır. O sıralar öğrenciydik, bütçemiz de ona yetiyordu zamanımız da boldu, uğraşıyorduk. Imei'si silinen cihaza imei gömmek için sabahlardık vs. Ama zaman geçti iş güç, hayat koşturmacası derken ne bu tip projelere zaman bulabilir oldum ne de artık keyifli gelmeye başladı. Kusura bakma, yanlış da anlama ama bu rom işleri boş adam işi, yani eli boş zamanı olan adam işi ve deneysel şeyler. Şu anda bulunduğum pozisyonda cihazımdan veri çalınması veya cihazın ana işlevini yerine getirememesi kabul edilebilir şeyler değiş benim için.


    Sen gözünü doyur birader, inan bunlarla yıllarca uğraşmış birisi olarak şu anda harcadığım zamana yanıyorum sadece.



    Ayrıca herkes güvenliği sadece kendi fotoğraflarının çalınması olarak falan algılıyor, cihazınızı video botu yapmalarından tutun da demografik yönlendirmeye kadar birçok şeyi açıyorsunuz. Elin adamı yazmış romu sen getirip kuruyorsun, ne kadar mantıklı? Gelecek ne getirir bilemem ama android bu şekilde devam ederse hayatta bir daha android cihaz kullanmam, kuru pilav bizim olsun kafi.





  • Emoo65 E kullanıcısına yanıt
    Kamera çöp mü? Ekran, kamara, batarya artık hangi kıyası yaparsanız yapın hiçbir iphone modeli en iyi değil, artık değil, 3 4 senedir. Apple artık inovasyon olarak takip edilen değil takip eden konumuna düştü. Ha 1000 dolar bir telefona verecekse bir insan bence de gidip iphone almalı. Ama 6s kullanıp Apple kullanıyorum diye hava aramalarına bitiyorum. 3 4 bin verip iphone 7 alıyor millet. 7 ya, taş devri cihazı. 4 bine 10 T pro alırsın, aklına gelecek her alanda 2 kat en az daha iyi.

    Not: İphone harici kılıflarının arkasında logo gözüksün diye delik olan başka marka da yok bu arada.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt

    Aslında hatamız şurada bence, şirketlerin ticari kaygı dışında bir amaç gütmesini umuyoruz hep, zincirin sonunda her zaman maddiyat yatıyor. Yani firmaya haklı ya da haksız demek çok mantıklı olmuyor bence çünkü amaçları satmak, bizi düşünmediklerine eminim, düşünüyorlarsa da satmak içindir.


    Ne kullandığını çok araştırmama konusuna kendimden örnek vermek istiyorum, 3 sene önceye kadar Android kullandım yıllarca. Paralı ya da bedava olsun, iyisini bulmak için araştırırdım uygulamaları. Sonra dışarıdan da uygulama yüklemeye başladım, çok kullanışlı geliyordu. Sonra zaman içinde bu beni yormaya başladı, iş güç sosyal hayat derken buna üşenmeye başladım ve araştırmadan yüklemeye başladım. Bakıyordum ki telefon zararlı ve kullanışsız uygulama çöplüğüne dönmüş, format atıyordum. Benim iPhone almamın temel sebeplerinden biri buydu mesela, artık kafama takılmıyor telefonda ne yüklü olduğu, yüklüyorum, açıyorum ve kullanıyorum. Sadece daha iyisi var mı diye bazen araştırıyorum. Ama pc kısmı çok farklı. Telefon gibi ele alıp 10 saniyede işimizi gördüğümüz cihazlardan çok, karmaşık işler yaptığımız makineler. Pcleri fazla kısıtlayamazsınız, doğasına aykırı.


    Apple'ın istenen özellikleri getirmemesi hakkında katılıyorum. Bundan ben de hoşlanmıyorum ama düşündüğüm sebepleri var, hatta mkbhd bununla ilgili bir video yayınladı, Android'de olan özelliklerin yıllar sonra Ios'a gelmesinden falan da bahsediyor. Özet olarak ekosistem ve tutarlılıktan bahsetmiş.


    Mağaza konusunda Apple ne amaçlıyor onu düşünmektense şimdilik bana ne veriyor ona bakıyorum. Makul bir alışveriş yaptığımız sürece şimdilik bana gelenden memnunum, sanırım bu konu biraz geliştiricilerin derdi oluyor, para kazanmak kolay değil.





  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.