Şimdi Ara

Apple CEO'su Tim Cook: Android, iOS'tan 47 kat daha tehlikeli (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
2
Favori
6.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • antonio_06 kullanıcısına yanıt
    Sizede hayırlı... şaapmalar...
    Sahi ne yapabiliyordunuz siz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yaw he he :D

  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt
    Örneğinizi alakalı bulmadım. Ios sisteminde Android’de olan hemen hemen her özellik var, eksik olduğu alanlar da var, fazla olduğu alanlar da var. Bunlara müdahale edebilme imkanları aynı değil, fark o. Aslında burada ana başlıklardan biri korsan kullanım, biri reklam dolu bedava uygulamalar, diğeri de tonlarca veri toplayan uygulamalar, belki de bunların üzerine konuşmak gerek.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 47 kat hmm


    biri say lan dese..

  • Sus len fanboy!!!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • babadol kullanıcısına yanıt
    Hocam mağaza dışı uygulamaların hepsini korsan, reklam dolu ve tonlarca veri toplayan olarak kabul edersek Apple'ın tam da istediği noktaya geliriz. Apple için mağaza güvenlikten öte bir gelir kaynağı. PWA tarafındaki yeni özellikleri tarayıcıya entegre etmekteki isteksizlikleri bile bundan kaynaklanıyor.
    Eğer güvenlik, sistemi sağlamlaştırmak yerine sadece uygulama yüklenmesini kısıtlamak ile sağlanabiliyorsa uygulama yüklenmesini tamamen engellemek onu en güvenli sistemlerden birisi yapar.
    Burada olması gereken farklı kaynaklardan bir uygulama yüklenmek istendiğinde sistemin bunun risklerini açıkça belirtmesi, sonrasında ise sistem kaynaklarına erişimi, hem denetleyip hem de kullanıcı onayı ile kontrollü bir şekilde yapması. Mesela kullanıcı isterse bu uygulamayı sandbox içerisinde bile çalıştırabilmeli.

    Şimdi bu farklı kaynak olayı (Apple'ın işine gelmese de) kullanıcıya faydalı şekilde nasıl kontrol altına alınır onu açıklayım;
    Uygulama mağazası her geliştiricinin uygulamasını yüklemesine açık hale getirilir. Daha sonra dileyen tüm güvenlik kuruluşları bu uygulamaları tarayıp onayından geçenleri işaretleyebilir. Bu tarama her iki tarafın isteğiyle de olabilir. Denetleyen taraf bu işlem için geliştiriciden ücret talep edebilir. Geliştirici uygulamasının Apple tarafından denetlendiği ve onaylandığına dair işareti uygulamasının taşımasını istiyorsa bunun için Apple'a ücret ödeyebilir. Kullanıcı ise uygulama mağazasında örneğin Apple tarafından veya Microsoft tarafından denetlenmiş veya her ikisi tarafından da denetleyip onay almış uygulamaların listelenmesini tercih edebilir. Uygulama yüklemeden önce hangi kurumların denetiminden geçtiği bilgisini görebilir. Bu noktada eğer uygulama bu sertifikalara sahip değilse yükleme sonrası risk kullanıcıya aittir.
    Uygulama ana sayfasında denetim kuruluşlarının güvenirliği sertifika verdiği uygulamalar içerisinden kaç tanesinde zararlı kod içerdiği oranına göre yayınlanabilir. Bu sayede bu işi en ciddiye alan en prestijli kuruluşlar da açıkça görülebilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Telefonu düzgün kullanırsan arada hiçbir fark yok. Güvenlik açısından. Saçma sapan uygulamalar yüklemezsen hiçbir şey olmaz.

    Adamın demek istediği biz burdan parayı götürüyoruz, dışardan uygulama indirmeye açarsak s.çarız.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DaRK_KniGHT_ kullanıcısına yanıt
    Dolandırıcılık her yerde olur da Apple ile Google’ın bu konuda aralarında uçurum var. Apple’da on olursa Android’de yüz olur. Fanboy sen ve senin gibilerdir. Ben her iki platformu da kullanıyorum. Senin gibi sadece Android kullanıp sağa sola fanboy demekle geçiştirmiyorum. Ben burada Google’ın denetimsizliğini ve gerekli ehemmiyeti göstermediğinden bahsediyorum sen ise Google’ı resmen yavuz hırsız yapıyorsun. Tartışmaya lüzum yok. Android fanboyu olmuşsun ve tebrik edilesi şekilde Android’e toz kondurmuyorsun. Hatta bir de bu yüzden kullanıcıyı suçluyorsun. Sana puanım 10. Google’ın senin gibi çalışanlara ihtiyacı var harcanıyorsun burada.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Senin okuma yazman da yok galiba. Benim yazdıklarımı okumadan otomatik mesaj gibi geri yazıyorsun bana. İyi oku bakalım ben Android'i mi savunuyorum. Her iki işletim sistemi de güvenli değil diyorum ben. Güvenliğini sağlayacak olan kullanıcılardır diyorum sen Android güvensiz iPhone çok güvenli masalını tutturmuş gidiyorsun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt
    Apple’ın yıllardır sunduğu ana argümanlardan birisi, yazılım güvenilirliği. Güvenilirlikten kastımız tabi sadece zararsızlık değil, yarı yolda bırakmama durumu. Apple bunu sağlamak için, maddi kaygılar bir yana, yıllar boyunca her konuda kendi kendine yeten bir şirket olma yoluna gitti. Kendi ekosistemini önce cihaz ve yazılım bazında, sonra bileşen ve uygulama bazında elinden geldiğince izole etmeye çalıştı. Bunun bir sonucu zamanla cep yakma olarak bizim karşımıza çıktı, ama ben ve benim gibi milyonlarca insana Apple istediğini veriyor. Yani Apple bundan para kazanıyor ama çoğu kullanıcı da bu parayı vererek karşılığını almaktan memnun. Android tarzını isteseydim Android telefon alırdım, iphone çok kaliteli, çok üstün bir cihaz diye alınmıyor, yazılımı onu farklı kılıyor.

    Sunduğunuz fikire göre bu iç kontrol mekanizması dış oluşumlara devredilmeli, ama bu güvenilirliği sarsar. Ben hiç bir kuruluşa Apple kadar güvenmiyorsam benim deneyimimin bozulması ne olacak? Ben biliyorum ki mağazadan bir beklentiyle seçtiğim uygulamayı indirdiğimde o uygulamadan en az beklentim kadarını, belki de daha fazlasını alacağım. Bunun denetlemesini de Apple yapsın istiyorum çünkü şimdiye kadar daha iyi bir mağaza çıkmadı karşıma, demek ki yöntemleri yeterince ya da fazlasıyla iyi.

    İnsanlar Ios ve Android ortasında olabilecek bir işletim sistemi istiyor ama böyle bir sistem oluşturmak bana pek mümkün gelmiyor, muhakkak bir yöne kayacaktır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • DaRK_KniGHT_ kullanıcısına yanıt
    Ben iPhone tamamen güvenli mi dedim acaba? Gözünle mi okuyorsun? Ben burada kullanıcı güvenliğine verilen ehemmiyetten bahsediyorum ve Apple’ın burada Google’a göre daha güvenli olduğunu belirtiyorum. Daha güvenli olması demekle yüzde yüz güvenli demek arasında fark var. Bence sen önce bir okuduğunu idrak et sonra benimle tartış. Güvenliği sağlayacak olan kullanıcıdan daha çok sistemin sahibidir. Kaç kişi marketten telefona trojan yüklediğini bilebilir? Hala da aynı şeyi söylüyor. Duvara anlatsam duvar anlar. Google işletim sisteminin güvenliğini kendi sağlamıyor. Sıradan kullanıcıdan bunu beklemekle gidin bireysel silahlanın kendi güvenliğinizi kendiniz sağlayın demenin hiçbir farkı yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt
    Hocam pazardan aldığınız domatesin tarladan eve gelene kadar yüzde kaç komisyon aldığını biliyor musunuz? Komisyon ne demek biraz farkına varın, Apple paralı müşteriye uygulama ulaştırıyor. Ortalama bir Ios kullanıcısıyla Android kullanıcısının mağazada ne kadar harcama yaptığını araştırırsanız dediğimi anlarsınız. Evet Apple kullanıcısı parası yettiği sürece ve sistemden memnun olduğu sürece sorgulamaz. Ben kullanıcıyım üretici değil, ne aldığıma bakarım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Desider Specialist kullanıcısına yanıt
    Temayı değiştirmek>İphone arayüzü

  • Androidçilerin kişiselleştirme ve özelleştirme anlayışı.

    Apple CEO'su Tim Cook: Android, iOS'tan 47 kat daha tehlikeli


    Tamam kardeşim en çok siz özelleştiriyorsunuz, icon değiştiriyor tema basıyor, launcher değiştiriyorsunuz.

  • babadol kullanıcısına yanıt

    Hocam öncelikle Android'in mevcut durumu ile ilgili hiç bir yorum yapmadım. Zaten konu da Android değil iOS ile ilgili. Yani yorumlarımın hepsi Tim Cook'un odaklandığı iOS ve harici bir kaynaktan uygulama yükleme durumu ilgili. Android tarafında harici kaynaktan yükleme yapmak mümkün. Fakat zaten sunduğum çözümde Android'in hali hazırda sunduklarının da bana göre yeterli olmadığını görebilirsiniz.


    İkinci paragrafınız için sunduğum fikri tekrar okursanız bunun sizin tercihlerinizi engellemediğini fark edebilirsiniz. Yani sadece Apple tarafından denetlenen uygulamaları yüklemeye devam edebilirsiniz. Apple tarafından onaylanan bir uygulama içerisinde Microsoft tarafından zararlı kod bulunması Apple'ın güvenirlik sorunu olur. Aynı şey tersi için de geçerli. Salgın durumunda insanların sağlıklı kalmasını sağlayacak imkanınız varsa karantina uygulamazsınız. Evet her ikisi de insanları hastalıktan korur ve güvenlik sağlar ama öncelik sıraları farklı.


    Son paragrafınıza ise katılmıyorum. iOS ve Android iki ayrı kutup değil hocam. İki tarafın da diğerinin olumlu özelliklerini kopyalaması kullanıcıların yararına olur.


    Son olarak; Uygulamaların hepsini tek bir mağazaya yükleyeceksiniz. Mağazaya yüklenen her uygulamayı denetleyeceğim. Her geliştirici hesabı için yıllık 100$ olacağım. Uygulama içi her satıştan pay alacağım ve bu yaptıklarımın hepsinin amacı sadece sistemi daha güvenli hale getirmek derseniz olmaz. Tim Cook evet bu durum ekstra güvenlik sağlıyor ama esasen ticari çıkarlarımızla alakalı deseydi ben de adam haklı derdim.





  • Gravaze kullanıcısına yanıt

    Operatör adını çilekeş olarak değiştirdikmi tamamdır.

    Alın 10 numara Android kişiselleştirmesi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 de Android 2.2 (Froyo) ile android dünyasına giriş yaptım. Ardından 2.3.4 (Gingerbread)ve 4.0 ıce Cream Sandwich ten sonra LG p970 i emekli ederek 2013 yılında LG Optimus Gpro ile Android 4.1.2 (Jelly Bean) ve 4.4.2 (KitKat) sürümlerini 2020 nin 6. Ayına kadar kullandım.
    Ne param çalındı ne çıplak fotolarim ortalıkta gezdi 😁
    Şimdi de TCL plex ile Android 10 sürümünü kullanıyorum. Allah sıkıntı dert göstermesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gravaze kullanıcısına yanıt

    Heheheh seni komedik seni..


    Yarın cem yılmaz in dublörü olarak işe başla


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple Apple yapan yazılım.. onu da Kendi elinden kaptırır ise pek geriye Bir şey kalmıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Windows 11

    demek ki android kullansalar nerelerini göreceğiz, bi de öyle düşün. :)

    Hani hangi android kullanıcı çıplak fotom ortalıkta demiş..

    Ama daha geçen Apple servisi bile ceza yedi çıplak fotoğraf işinden.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.