Şimdi Ara

Apandist ameliyatından sonra spor yapma olayı bir bakar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
13.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim kuzen apandist ameliyatı oldu yaklaşık 1 ay önce ama doktor 6-7 ay spor yapamaz demişti. Spor yapamazdan kasıt nedir diye soramadık adama çünkü gürcücemiz yetmedi. he diyip geçmiştik. var mı apandist ameliyatı geçiren biraz tavsiye verebilir mi? evde dambıl setlerimiz , spor aletlerimiz var. en azından dambıl kaldırıp indirse sıkıntı olur mu? mekik falan tabii ki yapmaz da. en azından dambıl çalışması sorun yaratır mı?

Apandist Ameliyatı Sonrası Spor

Apandist ameliyatı sonrası spor yapmaya ne zaman başlayabileceğin, operasyonun türüne ve iyileşme sürecine bağlıdır.

Açık Apandist Ameliyatı Sonrası Spor

Açık apandisit ameliyatından sonra, genellikle 4-6 hafta boyunca ağır fiziksel aktiviteden kaçınman gerekir. Hafif egzersizlere, örneğin yürüyüşe, ameliyattan 2 hafta sonra başlayabilirsin.

Kapalı Apandist Ameliyatı Sonrası Spor

Kapalı apandisit ameliyatından sonra, genellikle 2-4 hafta içinde hafif egzersizlere başlayabilirsin. Ağır fiziksel aktiviteden ise 6 hafta sonra başlayabilirsin.

Her İki Ameliyat Türü İçin Genel Kurallar

Her iki ameliyat türü için de, egzersize kademeli olarak başlaman ve ağrı veya rahatsızlık hissedersen durman önemlidir. Aşağıdaki yönergelere uymayı unutma:

• Ameliyattan sonraki ilk birkaç gün dinlen ve ağır işlerden kaçın.
    • Yürüyüş gibi hafif egzersizlere yavaş yavaş başla ve süreyi ve yoğunluğu kademeli olarak artır.
    • Ağırlık kaldırma, koşma veya zıplama gibi ağır fiziksel aktivitelere başlamadan önce doktoruna danış.
    • Ağrı, şişlik veya kızarıklık gibi herhangi bir komplikasyon yaşarsan derhal doktoruna başvur.

Doktoruna Danış

Apandist ameliyatı sonrası spor yapma konusunda herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa, doktoruna danışman en iyisidir. Doktorun, bireysel durumuna göre özel önerilerde bulunabilir ve egzersiz programı konusunda sana rehberlik edebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende oldum, zaten asosyal olduğum için spor falan hak getire... Ama yapmasın kesinlikle bana da öyle demişti doktor.

Babam olmuştu o ameliyatı. 3-4 ay kadar ağır iş yapamamıştı. Yani spor olsun, bir şey kaldırmak olsun. Bence 3 ay sonra pek abartmadan bir şeyler yapılabilir bence.

Orijinalden alıntı: khanjui

Bende oldum, zaten asosyal olduğum için spor falan hak getire... Ama yapmasın kesinlikle bana da öyle demişti doktor.

Dambıl,halter kaldırmalar falan sıkıntı olur yani. Bizim koca kafalı kuzen dinlemiyor ki kaldırıp duruyor dambılları. Patlayacak bir yeri öyle akıllanacak illa

Orijinalden alıntı: PortakalÇorbası

Üstteki arkadaşın yorumu çok güldürdü nedense.

Babam olmuştu o ameliyatı. 3-4 ay kadar ağır iş yapamamıştı. Yani spor olsun, bir şey kaldırmak olsun. Bence 3 ay sonra pek abartmadan bir şeyler yapılabilir bence.

Şöyle 3-5 kişi daha sizin gibi yorum atsa kuzene göstereceğim konuyu da

Orijinalden alıntı: entrika888

quote:

Bende oldum, zaten asosyal olduğum için spor falan hak getire... Ama yapmasın kesinlikle bana da öyle demişti doktor.

Dambıl,halter kaldırmalar falan sıkıntı olur yani. Bizim koca kafalı kuzen dinlemiyor ki kaldırıp duruyor dambılları. Patlayacak bir yeri öyle akıllanacak illa

Doktorun numarası falan varsa arayın sorun. Ben 2 ay doğru düzgün oturamadım bile ne cesareti varmış.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: entrika888

quote:

Doktorun numarası falan varsa arayın sorun. Ben 2 ay doğru düzgün oturamadım bile ne cesareti varmış.

Kuzen 1 hafta hastanede yattı. Eve geldi 1 hafta da evde dinlendi. 1-2 gün sonra da diskoya gittik düşün.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.