|
Merhaba. Bana hep OKB teşhisi koydu psikiyatristler. Bu durum 12-13 yaşında dini OKB olarak başladı. Uzun uğraşlarım sonucu 19'da biraz kurtulabildim. 21 yaşından sonra farklı formlarda devam etti ama. Bende belirsizliğe yönelik aşırı tahammülsüzlük, akılda "ya olursa?" düşünceleri (ki bazen geleceğe yönelik bu korku senaryolu gerçekleşebiliyor), bazen zihinde gezen hiperaktif düşünceler, iç sıkıntısı, kaygı atağı geçirirken göğüs bölgesinde içime öküz oturma hissi, vs var. 2022'den beri bu zamana kadar 16 ilaç kullandım. EKT de yapıldı ama fayda görmedim diyebilirim. Terapi almak iyi fikir olabilir diye düşündüm (gerçi 2021-2022 arası yaklaşık 5-6 ay bir uzman psikologla görüşmüştüm) ama psikolog fiyatları çok uçtu. Neyse. Soruma geleyim: Geleceğe yönelik "ya olursa?" düşünceleriyle, felaketleştirme senaryolarıyla, belirsizlikle nasıl baş ediyorsunuz? Çünkü sorun, bazen bu düşüncelerin gerçekleşebilmesi. İlaçları kontrollü bir şekilde doktor eşliğinde bırakacağım. Sonuçta gelecekten korkan birinin geleceğini ilaçlar da terapiler de düzeltmez. İlaçlar sadece kullanıldığı sürece rahatlatır. Terapi de, zaten dediğim gibi, ulaşılması çok zor bir şey şu anda. Belki self-help tarzı terapi kitapları sipariş edebilirim. Ne düşünüyorsunuz? |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt