Şimdi Ara

Antifrizsiz araba kullanmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracımda su eksiltme sorunu var; aldığımda deponun devir daim hortumu ile birleştiği noktada bir şekil bozukluğu vardı, tam o noktadan su damlatıyordu, depo suyu 15 günde boşalıyordu.

Sorunun depo kapağından olduğunu düşünüp sıfır depo aldım, su bu sefer 20-25 günde bir boşalır oldu. ( devir daim hortumundan su kaçırma olmamasına rağmen ) sorun yine düzelmeyince yine başka bir ustaya gittim, bu usta da suyun içine ilaç kattı , bir deneyelim ama görünürde kaçak vb yoki radyatör de sağlam , üst kapak contası hafif yanmış olabilr ama sağlıklı görünüyor genel anlamda dedi.

15 gündür suda çok az azalma var ( % 5 civarı), lakin bu 5-6 ay süresince depo 8-10 kere boşaldı, tekrar su koydum ve hiçbir doldurmada antfiriz koymadım, ustalar da koymadı. bu şekilde devam etmek doğru mudur? gidip antifriz koydurtsam ters teper mi?

Yaşadığım yer Türkiye'nin en sıcak yeri , 5 senedir daha eksi derece görmedim. 3 ay sonra tayınım çıkması sebeiyle Van' a gideceğim; malum soğuk bir şehir. Bu durumda su boşaltma sorunu düzelmez ise sürekli 15 günde bir antrifiriz ekletip durmaktansa aracı satmayı düşünüyorum sıcak yerde.

Sizin tavsiyeleriniz nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anyhill -- 24 Temmuz 2015; 22:11:03 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Antifrizsiz Araba Kullanmak

Antifriz, aracınızın motorunu aşırı ısınmadan ve donmadan koruyan önemli bir sıvıdır. Antifrizsiz araba kullanmak, aracınıza ciddi şekilde zarar verebilecek bir uygulamadır.

Antifriz Olmadan Araba Çalışır Mı?

Antifriz olmadan araba çalışabilir, ancak bu önerilmez. Antifriz, motorun aşırı ısınmasını önleyerek motor parçalarının arızalanmasını engeller.

Antifrizsiz Arabanın Sonuçları

Antifrizsiz araba kullanmanın birkaç olumsuz sonucu olabilir:

• Motor Aşırı Isınması: Antifriz olmadan motor, sürüş sırasında aşırı ısınabilir ve hasara neden olabilir.
    • Motor Donması: Soğuk havalarda antifriz olmadan motor donabilir ve bu da motor bloğu ve diğer parçaların çatlamasıyla sonuçlanabilir.
    • Korozyon: Antifriz, motor parçalarının korozyondan korunmasına yardımcı olur. Antifrizsiz araç kullanmak, korozyona ve motor arızasına yol açabilir.

Antifriz Nedir?

Antifriz, suyla karıştırılan ve aracın motor soğutma sisteminde kullanılan bir sıvıdır. Etilen glikol veya propilen glikol gibi kimyasallar içerir ve aşağıdaki işlevleri görür:

• Aşırı ısınmayı önler
    • Donmayı engeller
    • Korozyonu önler

Arabada Antifriz Olmazsa Ne Olur?

Arabada antifriz olmazsa, motor aşırı ısınabilir, donabilir ve korozyona uğrayabilir. Bu durum, pahalı onarımlara ve hatta motor arızasına yol açabilir.

Sonuç

Antifrizsiz araba kullanmak, aracınıza ciddi şekilde zarar verebilecek tehlikeli bir uygulamadır. Motorunuzun düzgün çalışmasını ve ömrünü korumak için antifriz kullanımını ihmal etmeyin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Antifriz konmayan arabanın soğutma suyu pas dolar. Su pompası daha kısa surede arıza yapar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşaltırıp tekrar antifiriz koydurun anca öncelikle kaçakları bulun antifiriz kaçarları dahada açar çünkü. Antifiriz sıcak havada da harareti öneler sadece soğukta işe yaramaz. Ayrıca motorun soğutmasını daha iyi yapar sadece suya göre. Motorun iç aksamını pastan korur tortu ve kireçlenmeyi önler. Koymadığında bir dünya iş çıkartır sana.
  • Antifirizi sadece kışın motor soğutma suyunun donmamasını sağlayan bir sıvı olarak düşünmeyin. Dedemin 100 bin km'deki aracının üst kapağı söküldüğünde pas içinde olduğunu gördük usta "100 binde olması çok zor km düşürülmüş" dedi. Araç 17 yıldır dedemdeydi kapağın neden korozyona uğradığını tahmin etmek çok zor değil. Çoğu yılını araç antifirizsiz geçirmişti.
  • sanırım araç daha önce uzun yıllar antifirizsiz kullanılmış, şimdi gidip antifiriz koysam tüm çatlaklar iyice açılıp daha çok su kaçıracak sanırım?
  • hocam eski arabalara tamamen antifriz koymak doğru olmaz,%50 su %50 antifiriz koymanız yeterli,ne şiş yanar ne kebap.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antifiriz koyacaksan min 1000 tl masrafı goze alman lazım. Antifirizsiz halde bile sistem su sızdırıyorsa antifiriz koyarsan motor kevgire dönecek tecrubeyle sabit. Yakın zamanda uzun yola gideceksen hic koyma yolda perisan eder seni.Antifiriz koydugunda ilk patlayan yerden gitme ustaya cunku en az birkac yeri patlatacak her seferinde iscilik vermezsin.

Patlaması muhtemel yerler ;

Radyatör
    Kalorifer petegi(bence en kotusu bu,bilen bilir !)
    Motor blogu su tapaları
    Devir daim pompası
    Su geçen butun hortumlar
    Silindir kapagı
    Silindir kapak contası(antifirizsiz kullanilirsa çürůyor)
    Termostat
    Kalorifer musluğu

Çoğu kisiye sacma geliyor ama ben alacagim her aracta ilk sogutma suyuna bakiyorum antifiriz yok ve paslı ise kesinlekle bulaşmam yüzü astarını geçiyor masraf olarak.

Aracın marka ve modelini belirtirsen daha detaylı yardımcı olunur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba antifreezi
    5 ay önce açıldı
    YAĞ YAKAN ARABA !!
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • caner4141 kullanıcısına yanıt
    yeni araçlarda organik antifriz kullanılıyor,bunlardan kullansa yine zarar verirmi acaba.

• PAtlar patlamaz orasını bilmem de antifiriz koyacaksan suyu bolaştıp koyma sakın. Hiç bir anlamı kalmıyor, yeni araçlara motor yağı koyar gibi antifiriz konuyor ve eksilmişse aynısından ekleniyor asla su eklenmiyor su ile seyreltilmesi önerilmiyor.

Böyle bir su bulunan sistemi ise bir iki kere antifiriz ile kullanıp boşaltmak lazım. Hatta içerideki suyu alan özel bir sıvı varmış bir belgeselde izlemiştim. Yıllarca su ile çalışmış motoru yeni nesil antifiriz ile çalışan araca çeviriyorlardı. Önden özel bir radyotör sıvısı eklediler, bunu kullanıp ertesi gün boaşlttılar ve tekrar eklediler. Daha sonra da üzerine bizim yeni nesil kırmızı antifirizi koydular. Nemi alıyormuş diğer sıvı su bırakmıyormuş içerde.
  • Araç 1998 Fiat Marea 1,6 elx. Satayim en iyisi, bu yorumlardan sonra iyice gerildim

• Antifirizle en iyi verimi %50 ye %50 şekilde alırsınız. Antifirizle su seyreltilmemesi diye bir şey yoktur. Bilakis su ile seyreltilirse görevini yerine getirir. Tamam sanayi ağzına kandınız ama hiçmi o antifiriz kutusunun arkasındaki etikete bakmadınız.

@anyhill
    Antifrizsiz araç kullanmak yanlıştır. Uzun süre su ile kullanılmış araca antifriz doldurulursa muhtemelen bir çok yerinde sızma olacaktır. Güzel bir masraf açabilir ama o masraf zaten öyle yada böyle büyüyerek araç sahibinden çıkacak. Araç sağlığı açısından antifriz gerçeği ile yüzleşmekte fayda var.
  • acr kullanıcısına yanıt
    aracı satmaya karar verdim, yorumlarınız için teşekkürler. Sanayiye gidip uğraşmaktansa biraz ucuza veririm elden çıkartırım; kafam rahat olur.
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Başkasına kakalayacan yani ¿

• quote:

Orijinalden alıntı: caner4141

Antifiriz koyacaksan min 1000 tl masrafı goze alman lazım. Antifirizsiz halde bile sistem su sızdırıyorsa antifiriz koyarsan motor kevgire dönecek tecrubeyle sabit. Yakın zamanda uzun yola gideceksen hic koyma yolda perisan eder seni.Antifiriz koydugunda ilk patlayan yerden gitme ustaya cunku en az birkac yeri patlatacak her seferinde iscilik vermezsin.

Patlaması muhtemel yerler ;

Radyatör
    Kalorifer petegi(bence en kotusu bu,bilen bilir !)
    Motor blogu su tapaları
    Devir daim pompası
    Su geçen butun hortumlar
    Silindir kapagı
    Silindir kapak contası(antifirizsiz kullanilirsa çürůyor)
    Termostat
    Kalorifer musluğu

Çoğu kisiye sacma geliyor ama ben alacagim her aracta ilk sogutma suyuna bakiyorum antifiriz yok ve paslı ise kesinlekle bulaşmam yüzü astarını geçiyor masraf olarak.

Aracın marka ve modelini belirtirsen daha detaylı yardımcı olunur.

noktası virgülüne katılıyorum, eksigi yok fazlası var. kapak çürümesi dahil hepsini yaşadım. aynen araç alır isem ilk bende antifirizine bakacağım, aklımda bu var öncelik..

• Uğraşmak yerine satmak istemek ile kakalamak arasında nasıl bir bağıntı var ki kurabildi n anlamıyorum. Beyin bedava ne de olsa. Araç zımba gibi, tek sorunu bu. Ha bu da sorun değil, sıcak yerde senelerce gider. Ben ssoğuk yere tayinim çıktığı için uğraşmak yerine ucuza vereceğim başkasına. Aracın temizi 15 bin. Ben 12 ye veririm. Alan adam zaten bunu göz ardı etmeden alır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.