Aracım 16 yaşında, atmosferik benzinli (lpg). Bugün özel servisteki usta yağ yakan aracıma koymak için ucuza büyük bidonlarda 10w40 yağlar olduğunu, onları koyabileceğimi söyledi. İnternette araştırdım, bir tek Powerten marka yağ üreticisinin şu büyük bidonda uygun fiyatlı ürününü gördüm: https://www.hepsiburada.com/powerten-10w40-motor-yagi-10-lt-p-HBCV000005SQQ3?magaza=powertensatis Başka böyle yağ var mı, varsa nereden bulabilirim? İlla internet olması gerekmez bayisinden de alabilirim. Bu Powerten marka yağ nasıldır, iş görür mü? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 11 Temmuz 2021; 20:26:21 > |
Büyük bidonda ucuz 10w40 yağ önerisi (yağ yakan araba için)
-
-
Yağ yakan araçlar için motul öneriyorlar bir araştır istersen -
PO, Lukoil, Lubex v.s. al hocam bosver ucuz diye uyduruk yağ alma.
Ya da kaliteli marka dene belki eksiltme azalabilir. -
Hocam böyle ne olduğu belli olmayan yağları aracınıza katmayın,yağmurdan kaçarken doluya yakalanmakla aynı şeydir.Motorunuzun kitapçığına göre daha kalın viskoziteler tercih edin,yağın tam sentetik olmasına dikkat edin.Tam sentetik yağların ısı performansı da dahil her her türlü yarı sentetik ve mineral yağlara göre üstünlüğü vardır.Yağ yakıyorsa 5w-40,5w-50 katın örneğin. -
Kalitesiz yağ koyarsanız daha çok yakmaya başlar. Bir bakım motul veya l. moly deneyin bence. Bazı araçlarda yağ yakmayı bitirebiliyor (veya azaltıyor). -
quote:
Orijinalden alıntı: Alisilin07
PO, Lukoil, Lubex v.s. al hocam bosver ucuz diye uyduruk yağ alma.
Ya da kaliteli marka dene belki eksiltme azalabilir.Kaliteli yağ markalarını denedim, yağ yakmaya pek etkisi olmuyor.
Şu linkte hepsiburada’da satılan büyük hacimli 10w40 yağların listesi var: https://www.hepsiburada.com/motor-yagi-c-80531050?filtreler=viskozite:10W€20€2d€2040;miktar:17€20lt,14€20lt,10€2C5€20lt,20€20lt
burada gördüğüm kadarıyla bahsettiğin PO olsun lubex olsun diğerleri olsun hep büyük tır, kamyon veya diğer ticari, dizel motorlu araçlar için üretilmiş yağlar gibi görünüyorlar. Benzinli sıradan otomobil için üretilmiş uygun fiyatlı bidonda 10w40 yağ göremedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 11 Temmuz 2021; 21:52:30 >
-
https://yagpazarlama.com/10w40-motor-yaglari/445-valvoline-maxlife-10w40-5-lt.html
Bu İnternet sayfasından iki kez alışveriş yaptım. Valvoline distribütörü olduğu için sahte olmaması konusunda içim rahat. Ben bu tip yağ kullanmıyorum ama tam size göre galiba.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ozgutozkanhttps://yagpazarlama.com/10w40-motor-yaglari/445-valvoline-maxlife-10w40-5-lt.html
Bu İnternet sayfasından iki kez alışveriş yaptım. Valvoline distribütörü olduğu için sahte olmaması konusunda içim rahat. Ben bu tip yağ kullanmıyorum ama tam size göre galiba.
Bu yağı daha önce de ara sıra internet forumlarında gördüm, özelliği nedir? Fiyatı pahalı.
-
Yüksek kmli araçlar için üretilmiş yağ yakmayı azaltan ve full sentetik olduğu için fiyatı normal bir yağ.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-F43B8C5E5Bu yağı daha önce de ara sıra internet forumlarında gördüm, özelliği nedir? Fiyatı pahalı.
Alıntıları GösterValvoline, en kaliteli yağ markalarından biridir. Muadili Lique Moly, Motul gibi yağlardır.
-
Bana sormadan seneler evvel Astra j marka aracıma böyle tenekeden yağ konmuştu, markasını hatırlamıyorum fakat turp gibi araç yağ eksiltmişti, şahsen ben bir daha asla.
Motor için yağ hayati öneme sahiptir. -
Daha önce bu üründen aldım, yağ yakan araçlar için katkılı mannol yağ: urun.n11.comMannol Molibden Benzin 10w40 4 Litre Fiyatları ve Özelliklerihttps://urun.n11.com/motor-yagi/mannol-molibden-benzin-10w40-4-litre-P437778339
İşe yaramadı, yağ yakma biraz azaldı sadece. Shell helix kullandım, işe yaramadı. Yağ yakan araçlar için kullanılan çeşitli yağ katkılarını denedim, onlar da işe yaramıyor. En son ENGINE RESTORE isimli yağ katkısını denemeyi düşünüyorum.
Valvoline ‘i araştırdım. İşe yarayacağını pek sanmıyorum, yarasa dahi bunu alacağım fiyata 8-9 lt. shell helix yağ alabilirim, daha çok işimi görür. Valvoline’i yağ yakan araçta deneyen oldu mu?
-
Delvac MX 15W-40, veya Total Rubia 7400, Shell Rimula... Nasıl olsa yakıyor. 10W-40 otomobilciler için olduğundan yapay şekilde yükek fiyatlı. 15W-40'da fiyatına göre çok daha kaliteli alternatifler var. Kışın ısınana kadar biraz daha dikkat istiyor sadece.
-
trendyol.comNova 10w-60 4 Litre Tam Sentetik Motor Yağı Apı: Sn, Acea: A3-b4 Fiyatı, Yorumları - TRENDYOLhttps://www.trendyol.com/nova/10w-60-4-litre-tam-sentetik-motor-yagi-api-sn-acea-a3-b4-p-112385531
-
quote:
Orijinalden alıntı: Karbon 12Delvac MX 15W-40, veya Total Rubia 7400, Shell Rimula... Nasıl olsa yakıyor. 10W-40 otomobilciler için olduğundan yapay şekilde yükek fiyatlı. 15W-40'da fiyatına göre çok daha kaliteli alternatifler var. Kışın ısınana kadar biraz daha dikkat istiyor sadece.
Evet bu olabilir. Dizel yağı kullanmak sıkıntı yaratır mı?
-
Şu iyi görünüyor:https://www.hepsiburada.com/mobil-delvac-mx-15w40-teneke-18-litre-p-HBV00000H4CT6?magaza=gözpet%20petrol
Kışın motor ısınana kadar ekstra dikkatli kullanmak gerekir sadece, diye tahmin ediyorum. -
motor yağları bir kere açıldıktan sonra ne kadar süre kullanılabilir, bilen var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 13 Temmuz 2021; 19:58:18 > -
Delvac MX, çapraz platform (hem benzin hem dizel) filo için üretilen yağlar, benzin spesifikasyonu olarak en azından API SJ, SL karşılıyor olması gerekir. Katkı paketi bakımından çok daha iyidirler. En azından bir benzinli spesifikasyonu karşılasın, hiç bir benzinli spesifikasyonu karşılamayan dizel yağları kullanmayın. 7 litrelik bidonları da vardı.
Tek kusuru 15W olması, yazın 10W'ye göre farkedilmez, -10°C'nin altında ilk çalıştırmada dikkat ister.
-
Aynen. Ben İstanbul ikliminde bir sene kullandım. 2 km'de ısınıyorsa, 3 km'de ısınıyor.
İlk cevabı kontrol etmeden hızlı yazmıştım, zaman içnde spec.ler de değişiyor ama tahmin ettiğim gibi Rubia 7400 de API SL'yi karşılıyor. Delvac MX'den emindim zaten MX onun için çıktı, bir de Mobil spec. değiştiriken daha sorumlu her sene değişmiyor ürünleri. Rotella'yı bilerek açık bırakıp tam modelini vermemiştim, çünkü değiştiler. Şimdi baktım, internette Türkiye'de çok bulunan Rotella R4 hiç bir benzinli spec. beilirtmemiş, onu kullanmayın. Ama bayilerde başka Rotella (Shell'in HDHO ürünleri) tiplerine rastlarsanız kontrol edin. En uygun fiyatlısı kullanılabilir.
Bunlar HDHO (heavy duty engine oils) olarak geçer. Çok daha dayanıklı oluyorlar, fiyatları da filo alıcıları için rekabetçi oluyor, butik ürünler olmuyorlar. Yağ yakmayı kesmez, ama motoru tamire kadar olabileceği kadar korur. Bunlar iyi filtreli büyük motorlarda 30bin km'ye kadar kullanılıyor, ona göre katkı paketleri var.
Motor yağları oksidasyona karşı çok dayanıklıdır. Karter şartlarında asidik ve yüksek sıcaklıkta bir sene (iki seneye kadar) kalabiliyorlar. Oda sıcaklıkları bu ürünler için hiç bir şey. Şişedeki izolasyon taklit ürünere karşı bir önlem, yağı oksijenden korumak için hiç ihtiyaçları yok. İnternetteki hiper-kritik ortamda tabii ki üreticiler de sonsuza kadar kullanılır demek istemiyorlar, ama kendim en az beş seneye kadar kullanırım, zaten yağ yakan bir motorda bence konu değil.
Benzer içerikler
- linea 1.3 multijet yakıt tüketimi
- honda motosiklet bayilik maliyeti
- debriyaja basmadan araba çalışır mı
- opel corsa 1.2 kullanıcı yorumları
- karoserde ezik ve çizik ne demek
- citroen c5 aircross 2025
- renault clio 2022 fiyat listesi
- volkswagen direksiyon tuşları ne ise yarar
- clio evolution 1.0 tce x-tronic 90 hp özellikleri 2024
- yeni skoda kodiaq
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X