Şimdi Ara

Anlamıyorum: Türkler, Yunanlar ve Ermeniler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlkokuldan beri gördüğümüz tarih derslerine göre Ermeniler ve Yunanlar bağımsızlık için ayak kaldırıp kendi ülkelerini kurmuşlar. Kurmakla yetinmemişler üstelik Türk ve Kürt halkına yapmadığını bırakmamışlar. Tecavüz mü dersin toplu kıyım mı sen karar ver. Bu nedenden ötürüdür ki pek sıcak bakmıyoruz bu iki millete. Altını çizmekte fayda var: Bağımsızlık için mücadele ettikleri için değil halkımıza zulüm verdikleri için sevmiyoruz onları.

Yukarıdaki yazdıklarım bize empoze edilenler. Ve ben bunun böyle olduğunu düşünüyorum doğal olarak. Ancak geçen hafta bir Yunan ve Ermeni forumlarına gidip "Merhaba ben Türküm. Buraya kavga için değil, sizi dinlemek için geldim. Bizi neden sevmiyorsunuz" diye sordum. Verilen cevaplar çok ilginçti.

Büyük çoğunluk bizim gibi düşünüyordu:

- Türkler bizi katletti. Bunu nasıl unutmamızı bekliyorsun?
    - Anneannem geçen gün öldü. Köylerinin Türkler tarafından yağmalandığını anlatırken ağladım. Sizi asla sevmeyeceğim
    - 400 yıl köle kaldık. Kadınlarımız tecavüze uğradı.

Buraya kadar yazdıklarım bize anlatılanlarla aynı. Biz diyoruz onlar bize şöyle şöyle yaptı. Onlarda aynı şeyle bizi suçluyorlar.

Az bir kısım ise şöyle düşünüyor:

- Mesele eğitim ile alakalı. Her iki ülkede de gençler korku, nefret ve düşmanlıkla eğitiliyor. Böylelikle birbirinden korkan ve nefret eden toplumlar oluşuyor. Bu toplumlarda kendilerini silahlanmaya adıyorlar ve başkalarını zengin ediyorlar. Oysa geçmişte olanlar geçmişte kaldı. Birbirimizle iletişim kurup, konuşup ve görüşürsek birbirimizin her şeyden önce insan olduğunu görürüz.

Gelelim ne demek istediğime: Ben bu durumdan hiç bir şey anlamadım. Ya eskiden herkes birbirine zulüm etti ya da birileri kendi milletini çok fena kandırmış. Yani diyorum ki bu durumu anlayan var mı çünkü ben hiç bir şey anlamadım.

• Sistem..Bak pkk-ermeni-yunan-bulgar-iran-ırak-suriye ve diğerleri gibi güçler olmasa kimler ekmek yiyemiyecek??

abd-israil : silah satamayacak
    Yunan : kendi ordularında yolunu bulanlar yolunu bulamayacak..
    ermeni : aynı
    Türk : Aynı..!!
  • Resmi tarihe hoşgeldin. Ya empati kurmayı öğreneceğiz, diyaloğu geliştirip anlamaya çalıştıracağız ya da yalanlarla dolu tarih havuzunda boğulup gideceğiz.

Hangi tarafın doğru söylediğini tarafsız bir ortamda tartışamazsın Türkiye'de. Öğretilenle yaşar ve kendini 1 numaralı ırk görürsün.

Ama en azından sevindim senin açından. Son cümlede kurduklarını düşünüyor olup ifade etmek bile bazı şeylerin başlangıcı. Sorgulanmayan yaşam yaşanmaya değmez değil mi?

Neyse wellcome to the real world.
  • Bize düşman olmayan ülke varmı acaba?
    Herkesin bizden almak istediği birşey var.
    Yunanlıların zaten kuyruk acısı var, her seferinde tokatladığımız için kuduruyorlar.
    Bu kadar barış yanlısı bir ülkeyiz ama en çok bizim düşmanımız var.
  • Megali İdea diye öğretiliyor okullarda ve liselerde gerçekten böyle bir şey var mı ?

İstanbul'u alarak orda tekrardan bizans devleti kurmak filan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

Bize düşman olmayan ülke varmı acaba?
    Herkesin bizden almak istediği birşey var.
    Yunanlıların zaten kuyruk acısı var, her seferinde tokatladığımız için kuduruyorlar.
    Bu kadar barış yanlısı bir ülkeyiz ama en çok bizim düşmanımız var.

Barış yanlısı ülke miyiz? Bugün imkan verilse Alevi- Sunni, Türk - Kürt, Sağ - Sol hertürlü iç savaşa hazır bir ülkeyiz neyin barışından bahsediyorsunuz. Biz kendi içimizde bile kanlı bıçaklı bir toplumuz.
  • Biz bırakalım tarihçilerimiz konuşsun dedik ama olmaz dediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rnk. -- 27 Nisan 2010; 16:27:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TÜRKler nasıl müslüman oldu?
    17 yıl önce açıldı
    macarlar nasıl insanlardır?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Köprüde Saat Satan Zenci

Megali İdea diye öğretiliyor okullarda ve liselerde gerçekten böyle bir şey var mı ?

İstanbul'u alarak orda tekrardan bizans devleti kurmak filan.

Megola İdea ( Büyük Yunanistan ideali ) Bizansı tekrar canlandırmak. 1.Dünya harbinden sonra işgale gelen yunanlıların ideali buydu. Sonra ne oldu? Artık kafalarının bir köşesinde yatıyor bu düşünce. Ama ellerine fırsat geçse uygulamaya koymayacak değiller.

Bize öğretilen bu.
  • Hoşlandığım kız bir yunan. Kavga ederek arkadaş olduk. 5 yıl oldu, hâlâ bir tarih konusu, kısa sürede kavgaya dönüşüyor. Birbirimize karşı öyle bir nefretle yetiştirilmişiz ki, aynı küfürleri ettiğimizi (telaffuz aynı türkçe evet), aynı yemekleri yediğimizi, aynı müzikleri dinlediğimizi unutmuşuz. Birileri bizi öyle oyuna getirmiş ki, tarihin en büyük, binlerce yıllık tarihe sahip, belirli dönemlerde dünyayı kontrol etmiş 2 ulusu, kanlı bıçaklı hale gelip, 200 yıllık tarihi olan ülkeler tarafından oyuncak ediliyor.
    Üzülüyorum.
  • Türkiye'de yıllardır orta okuldan başlamak üzere adeta yalanlar üzerinde kurulu olan bir tarih anlatılıyor..

Ermeniler Türkleri yakmış yıkmış bizde yapacak birşey yok 2 milyona yakın çoluk çocuk kadın yaşlı Ermeniyi Süriye'ye doğru gönderelim kurtulalım demişiz.. O Ermeniler kimlerdi diye sorduğunuzdaysa aldığınız cevap tektir.. Taşnakçılar..

Hani şu 2.000 kişiden oluşan ve 600.000 müslümanı öldürdüğü iddia edilen örgüt..

Çok mu zor tarihte herkesin melek olmayacağını söylemek?
    Çok mu zor o Taşnak partisinin bir dönem hükümetin koalisyon ortağı olduğunu öğrenmek?
    Çok mu zor İttihat ve Terakki dönemindeki insanların vahşilerden oluştuğunu kabul etmek?
    Çok mu zor bu yaşananlardan sorumlu İttihatçıların bizzat Osmanlı tarafından suçlu bulunduğunu ve aralarından çoğunun asıldığını inkar etmemek?

Aynı şey farklı boyutlarla Ermeni okullarında, Yunan okullarında..
    Türkiye'deki ise daha farklı.. biz değil onlar yaptı biz değil onlar yaptı..

Ha bu arada İzmir'ide Ermeniler yaktı..
    Kim bilir belki Roma'yıda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfren -- 27 Nisan 2010; 16:39:55 >

• biz yani türkler, hiçbir zaman baş kaldırıp ayaklanma çıkartarak, bağımsızlığı kazananlardan değiliz ve biz zaten anadoludaydık biz sadece yaşadığımız toprakları işgalcilere karşı savunduk,türkler hep, namusunu toprağını savunmak adına savaştılar tarihte, bunu ayır lütfen!!!
    bu sırada anadolu da bizden başka ermenilerde vardı kürtlerde, ancak onların içinde fesatlık yattığı için onlar hep ingilizlerin kışkırmasıyla osmanlı topraklarının içinde hep ayaklanma çıkarmaya başladılar.. oturdukları rahat yerde, sanki rahat değillerdi!!! onlar yaşadıkları toprakları hep ele geçirmeye çalışan ben odaklı ırklar bence... ancak ne oldu, ingilizlerin onlara anadoludan toprak vericez bağımsızlaştıracaz sözleri fos çıktı, neden gidip ingilizlere çatmıyorlarda birlikte yaşadıkları türklere çatıyorlar..hiç akıllarını başlarına almıyorlarmı dangalaklar...

habire bağımsız bir ülke sevdasındalar ulan tarihte sizin hiç uzun zaman yaşadığınız yer mi oldu da toprak istiyorsunuz! evvelden aklınız nerdeydi! hep birilerinin eteğinin altında dolaşıp dolaşıp duruyorlar sonra bizede bir vatan verin diye dileniyorlar, böyle daha diretirlerse, sınırda açılmaz.. daha çok orda aç sefil fakir kalacaklar, kurak topralarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 27 Nisan 2010; 17:39:42 >

• İzmir osmanlı toprağımıydı

Evet

HArpten sonra yunanlılar ege dahilinde izmiri işgal ettiler mi

Evet

Savaş sonunda yunanlı ları işgal ettikleri yerlerden attık kalanını denize döktük mü

Evet

Şimdi burda yanlış olan kısımları bana söyleyin, yada ne bileyim yunanlının gözünden bakıp cevap verin.

Şu yazdıklarım yalan değil gerçek, ancak son zamanlarda bilinen tüm gerçekleri çarpıtarak Türkleri iyice ezme politikası güdülüyor. Eskiden beri tüm dünyaca bilinen şeyler, bugün yalanmış gibi gösteriliyor

Ulan harpler ortada, bu harplere katılan ülkeler belli, sonuçlar belli, daha neyin tartışması yapılıyor.

Yunanlıya kalsa Zeusu olimpostan indirip iç oğlanı diye hareme katanlarda Türkler.
  • Bizim millet tarihi sorun etmemeye razı ama diğer ülkelerin talepleri var.

yunanistan şimdi güçsüz düştü sesi çıkmıyor yoksa bastıracak ege deki haklarını genişletmek için

ermeniler sınırı dahi tanımıyor lar,
    yakın geçmişe kadar bu iki ülke (ve hala ermenistan) terör örgütlerini destekliyordu.

unutulacak birşey yok çünkü hala fiili olarak bize saldırıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alfren

Türkiye'de yıllardır orta okuldan başlamak üzere adeta yalanlar üzerinde kurulu olan bir tarih anlatılıyor..

Ermeniler Türkleri yakmış yıkmış bizde yapacak birşey yok 2 milyona yakın çoluk çocuk kadın yaşlı Ermeniyi Süriye'ye doğru gönderelim kurtulalım demişiz.. O Ermeniler kimlerdi diye sorduğunuzdaysa aldığınız cevap tektir.. Taşnakçılar..

Hani şu 2.000 kişiden oluşan ve 600.000 müslümanı öldürdüğü iddia edilen örgüt..

Çok mu zor o Taşnak partisinin bir dönem hükümetin koalisyon ortağı olduğunu öğrenmek?
    Çok mu zor İttihat ve Terakki dönemindeki insanların vahşilerden oluştuğunu kabul etmek?
    Çok mu zor bu yaşananlardan sorumlu İttihatçıların bizzat Osmanlı tarafından suçlu bulunduğunu ve aralarından çoğunun asıldığını inkar etmemek?

anlayışın ataş olmayan yerden duman çıkmaz mantığıyla aynı.
    eğer birileri bu konularda ssuçlama yapıyorsa diyip hemen kabul edemeyiz senin gibi
    izmiri bizim yakmadığımız, ermeni olaylarının iç yüzü ve yaşananalar sonra kimin neden idam edildiği, kime göstermek için paşaların asıldığını yazıyor tarih kitaplar.

• http://www.facebook.com/video/video.php?v=1417300603235&ref=mf

Bi bakın derim, bazı şeylerin tanığı olmuş bir kadın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: makman

quote:

Türkiye'de yıllardır orta okuldan başlamak üzere adeta yalanlar üzerinde kurulu olan bir tarih anlatılıyor..

anlayışın ataş olmayan yerden duman çıkmaz mantığıyla aynı.
    eğer birileri bu konularda ssuçlama yapıyorsa diyip hemen kabul edemeyiz senin gibi
    izmiri bizim yakmadığımız, ermeni olaylarının iç yüzü ve yaşananalar sonra kimin neden idam edildiği, kime göstermek için paşaların asıldığını yazıyor tarih kitaplar.

Kardeş biz de ondan bahsediyoruz. Tarih kitapları ne kadar doğru?

• quote:

Orijinalden alıntı: EcheLoN_

biz yani türkler, hiçbir zaman baş kaldırıp ayaklanma çıkartarak, bağımsızlığı kazananlardan değiliz ve biz zaten anadoludaydık biz sadece yaşadığımız toprakları işgalcilere karşı savunduk,türkler hep, namusunu toprağını savunmak adına savaştılar tarihte,[/b] bu sırada anadolu da bizden başka ermenilerde vardı kürtlerde, ancak onların içinde fesatlık yattığı için onlar hep ingilizlerin kışkırmasıyla osmanlı topraklarının içinde hep ayaklanma çıkarmaya başladılar.. oturdukları rahat yerde, sanki rahat değillerdi!!! onlar yaşadıkları toprakları hep ele geçirmeye çalışan ben odaklı ırklar bence... ancak ne oldu, ingilizlerin onlara anadoludan toprak vericez bağımsızlaştıracaz sözleri fos çıktı, neden gidip ingilizlere çatmıyorlarda birlikte yaşadıkları türklere çatıyorlar..hiç akıllarını başlarına almıyorlarmı dangalaklar...

habire bağımsız bir ülke sevdasındalar ulan tarihte sizin hiç uzun zaman yaşadığınız yer mi oldu da toprak istiyorsunuz! evvelden aklınız nerdeydi! hep birilerinin eteğinin altında dolaşıp dolaşıp duruyorlar sonra bizede bir vatan verin diye dileniyorlar, böyle daha diretirlerse daha çok orda fakir cühela kalırlar, sınır açılmayacak işte, bize muhtaçlar anlamıyorlar

Yanlışın var. biz Anadoluyu Bizanslılardan 1071 yılındaki Malazgirt savaşıyla aldık. Bizim ana yurdumuz Orta Asyadır.

• quote:

Yazık sana.Acıyorum senin gibilere bir insan nasıl bu kadar zavallı bir duruma düşebilir hayret ediyorum.

• Bilmiyorum hiç empati kurdunuzmu?

Arkadaşlar biri sizden daha üstün olup sizden daha fazla olnakları olsa ,onu kötüleyip onun sahip olduklarına erişmek için neler yapmazlar bir düşünün.
    Kuyruk korkusu var adamlarda yoksa çoktan işgal edilmiştik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uygurca

İlkokuldan beri gördüğümüz tarih derslerine göre Ermeniler ve Yunanlar bağımsızlık için ayak kaldırıp kendi ülkelerini kurmuşlar. Kurmakla yetinmemişler üstelik Türk ve Kürt halkına yapmadığını bırakmamışlar. Tecavüz mü dersin toplu kıyım mı sen karar ver. Bu nedenden ötürüdür ki pek sıcak bakmıyoruz bu iki millete. Altını çizmekte fayda var: Bağımsızlık için mücadele ettikleri için değil halkımıza zulüm verdikleri için sevmiyoruz onları.

Yukarıdaki yazdıklarım bize empoze edilenler. Ve ben bunun böyle olduğunu düşünüyorum doğal olarak. Ancak geçen hafta bir Yunan ve Ermeni forumlarına gidip "Merhaba ben Türküm. Buraya kavga için değil, sizi dinlemek için geldim. Bizi neden sevmiyorsunuz" diye sordum. Verilen cevaplar çok ilginçti.

Büyük çoğunluk bizim gibi düşünüyordu:

- Türkler bizi katletti. Bunu nasıl unutmamızı bekliyorsun?
    - Anneannem geçen gün öldü. Köylerinin Türkler tarafından yağmalandığını anlatırken ağladım. Sizi asla sevmeyeceğim
    - 400 yıl köle kaldık. Kadınlarımız tecavüze uğradı.

Buraya kadar yazdıklarım bize anlatılanlarla aynı. Biz diyoruz onlar bize şöyle şöyle yaptı. Onlarda aynı şeyle bizi suçluyorlar.

Az bir kısım ise şöyle düşünüyor:

- Mesele eğitim ile alakalı. Her iki ülkede de gençler korku, nefret ve düşmanlıkla eğitiliyor. Böylelikle birbirinden korkan ve nefret eden toplumlar oluşuyor. Bu toplumlarda kendilerini silahlanmaya adıyorlar ve başkalarını zengin ediyorlar. Oysa geçmişte olanlar geçmişte kaldı. Birbirimizle iletişim kurup, konuşup ve görüşürsek birbirimizin her şeyden önce insan olduğunu görürüz.

Gelelim ne demek istediğime: Ben bu durumdan hiç bir şey anlamadım. Ya eskiden herkes birbirine zulüm etti ya da birileri kendi milletini çok fena kandırmış. Yani diyorum ki bu durumu anlayan var mı çünkü ben hiç bir şey anlamadım.

Adamlar bağımsızlık için değil" savaşta kazanan tarafın yanında olalım, onlara karılık edelim, nasılsa onlarda pişer bizede düşer" mantığı ile hareket ettiler. Vaadlerini alamayıp, avuçlarını yalayıncada ırkçı millet Türkler oldu

Büyük çoğunluğu bizim gibi düşünüyordu derken o kısmı anlamadım, ben onları katlettiğimi, yada anneannesinin köyünü yaktığımızı falan düşünmüyorum, dolduruş.

heleki 400 yıl köle kalıp halen dünya üzerinde nasıl yunan ırkı kaldığını çok merak ettim, sürekli tecavüze uğra ama hala yunanlı ol oda güzel. Tecavüz edcek kadar düşmüş bir ırk, empoze, etmeyi asimile etmeyi de bilirdi ve yunan ırkını yok etmek için 400 yıl yeterli bir süre.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.