Şimdi Ara

Anlam veremediğim sorular var (ciddi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle ilk insan ten rengi olarak arap değildi ve nasıl olduda arap ırkı ortaya çıktı ? Neden insanların kanları farklı gruplarda oluştu ? Tek bir dilden nasıl olduda onlarca dil ortaya çıktı ? Gözler nasıl renklendi ?

İnsan kahkahalarla güldüğü zaman, kabalığı ile tüm hayvanları geride bırakır.
    Köleler, gerçek yaşamdaki güçsüzlüklerini unutmak için, bir ideale veya bir kurmaca tanrıya gerek duyarlar.
    Gür ırmaklar kendileriyle birlikte bir çok çakıl ve çalı çırpıyı da sürükler; güçlü ruhlar da bir çok aptal ve mankafayı.

• Natural Selection.

Siz türkler ne diyor, doğal seçilim?
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Tek bir dil olduğunu da nerden çıkarttın?

Ne yani hz.adem hem arapça hem ingilizcemi biliyordu ?
  • teni siyah insanlar sicak kitalardandir, yillar yili oralarda yasadklari icin tenlero guneaten dolayi renk atms ve dnalara islemis. yukarlarda (orta asya) her daim ruzgar ,ayaz vs oldugu icin gozler cekik olms. bunlari once biyerden dymstm.tamamen alintidr:)

Orijinalden alıntı: baris195

ateistmisin

herşeyi dinlemi açıklıyorsun ?

Orijinalden alıntı: TheRummer

quote:

Tek bir dil olduğunu da nerden çıkarttın?

Ne yani hz.adem hem arapça hem ingilizcemi biliyordu ?

Hz.Adem dediğin an mantığın sınırlarını aştın, din hocasına sor.

Öte yandan aralarında coğrafi engel olan iki topluluk vardır birisi suyu görür onu başkasına anlatmak için "ma" der öbürü de gider "su" der böylece sana iki farklı dil olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuTeRX -- 4 Temmuz 2011; 0:46:28 >

Köleler, gerçek yaşamdaki güçsüzlüklerini unutmak için, bir ideale veya bir kurmaca tanrıya gerek duyarlar.
    Gür ırmaklar kendileriyle birlikte bir çok çakıl ve çalı çırpıyı da sürükler; güçlü ruhlar da bir çok aptal ve mankafayı.

• Dil konusunu ben de merak ediyorum.Onlarca dil nasıl oluştu gibi?

Mesela senın 7 sülalen kutuplarda yasarsa soguga karsı bi direncin olur genlerin buna gore değişir.

Dogam ortama uyum sağlama bunun güzel bi adı vardı unuttum buda oyle bişey mesela ırk ayrımı yapmam ama çingeneler cocukları oldukları zaman direk kara sokarlarmıs soguga direnci oldugu için bişey olmas .

Sen istanbul gibi biyerde yasıyosun daha sonra temiz havanın oldugu bi yere gidiyorsun yatttıgın gece daha verimli uykuyu tadıyosun ve cok daha uzun süre uyuyosun ama oranın yerlisi daha kısa süre uyuyor ve senın ist.da uyudugun rahatlıkta.

Bunun gibi bişey.
    Dil konusuna geliyim insanlar yaratıldı cogaldılar dünyayı kesfettiler vsvs

Daha sonra yenı ihtiyaclar dogdu kabileler bu ihtiyaclara karsılık farklı isimler verdi eskide kalan kelimeler ise bir sekilde değişime ugradı..
    Her kültür kendi dilini olusturdu
    Mesela Bizde Muz diye geçen meyve 30 dilde Banana Banne Banna vs. şekilde geçiyor.

Bence boyle bu arada tamamen kşisel fikirlerim .

• İnsanlar zamanla üredi üredi birçok topluluk oluştu.Bu topluluklar farklı coğrafyalara göçtü.Bu farklı coğrafyada bulunan insanlar varolduğu habitatın özelliklerine büründüler.Kabileler halinde yaşadıkları için kendi aralarında diller oluşturdular.

Orijinalden alıntı: ShaNexxx

Takma Kafana Nasıl Olmuşsa Olmuş Ama Olmuş İşte :D

Liseli Detected
  • tam hatırlamıyorum ama himaliya tavşanıydı heralde kürküne buz bağlıyorlardı rengi değişiyordu kürkün ama doğan yavru yine buz bağlanmadan önceki halinde doğuyordu. yani ortama adaptasyon filan düşünemiyorum aslında saçma geliyor bana böyle söylenince. arkadaş açtı konuyu mesela dahada kafam karıştı bu konuda. bence insanlar için konuşuyorum ilk insan hz adem zamanında vardı bu renkli göz filan allahın takdiri dnaya filan işlenmesi saçma geliyor.

Peki ya kanlar ? Kan nasıl olduda farklı gruplara bölündü yani tek bir kan ortadayken nasıl olduda b rh - a rh + gibi kan grupları çıktı.

İnsanların kan grupları birbirinden farklıdır, neden?

Vücudumuzda yaşantımız boyunca hiç durmadan çalışan bir kasımız vardır. Yani tek bir kastan oluşan kalbimiz. Kalbimiz nefes ile alınan oksijeni akciğerlerimizde alan kanı vücudumuzun her noktasına pompalar. Bir dakikalık sürede ciğerlerin aldığı hava ile kalbin pompaladığı kan aynı hacimde, yaklaşık 6 litredir. Gerilim halinde ciğerlerin alıp verdiği hava, kalbin kan kapasitesini aşar. Peki nasıl oluyor da bu kan insandan insana farklı oluyor ve hatta birbirleri ile hiç uyuşmuyor?
    İnsanların kan grupları doğmalarından önce genetik olarak saptanmıştır. Kanımızda yabancı maddeleri, mikroplan tespit edip bunlarla savaşan hücrelerimiz, yani kırmızı kan hücreleri, bir diğer deyişle alyuvarlar vardır. Bu alyuvarlar sadece 120 gün yaşarlar. Bu nedenle vücudumuzda devamlı alyuvar üretilir. Ortalama bir yaşam süresi boyunca, insan vücudunda yarım tondan fazla alyuvar üretilir. Bu alyuvarların yüzeylerinde 'antigen' denilen proteinler ve lipidler vardır. İşte bu antigenlerin varlığı veya yokluğu kan gruplarını tayin eder.
    Aslında bilinen 300 kan grubu vardır ama ABO adı verilen en yaygın gruplama sistemi, ebeveynlerden miras alınan A ve B adı verilen iki antigenin varlığı veya yokluğu üzerine kurulmuştur. Bu sistemi ilk olarak 1902 yılında Avusturya kökenli ABD'li bilimci Kari Landsteiner ortaya çıkarmıştır.
    Bu gruplamada kanlar A, B, AB ve O (sıfır) olmak üzere dörde ayrılırlar. İnsanın dışındaki hayvanların da farklı kan grupları vardır. Örneğin, domuzlarda 16, ineklerde 12, köpeklerde 7, kedilerde ise 2 farklı kan gurubu tespit edilmiştir.
    Bu gruplamada bazıları birbirleri ile uyumlu olabilir ve diğer gruptan kan alabilir veya verebilir. Uyumsuz gruplarda ise karşı tarafın savunmacı antigenleri gelenleri dost bilmeyip savaş açarak kanda pıhtılaşmaya, böbrek rahatsızlıklarına hatta ölüme sebep olabilirler.
    AB grubu herkesten kan alabilmekte, O grubu ise herkese kan verebilmektedir. Savaş gibi kan ihtiyacının yoğun, test zamanının az olduğu zamanlarda, kan bankasında mümkün olduğu kadar çok sıfır grubu kan depolanır.

alıntı yaptım

• quote:

Peki ya kanlar ? Kan nasıl olduda farklı gruplara bölündü yani tek bir kan ortadayken nasıl olduda b rh - a rh + gibi kan grupları çıktı.

Yine aynı noktaya geliyoruz tek bir kan olduğunu nerden çıkartıyorsun?

• quote:

quote:

Yine aynı noktaya geliyoruz tek bir kan olduğunu nerden çıkartıyorsun?

ben ilk insandan yola çıkıyorum;grup grup ayırmıyorum.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.