Şimdi Ara

Ankara Üniversite İçin Nasıl Bir Yer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara'da yaşamış ya da yaşayanlar cevaplarsa sevinirim.Modern bir yer mi sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DamnHomie -- 4 Mayıs 2015; 11:52:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Üniversite okumak için en ideal şehirlerden biridir.
  • çok yanlış anlamışım
    İstanbulun kalabalığı ve kargaşasından dolayı ankarayı tercih ettik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedyrazors -- 4 Mayıs 2015; 12:15:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Valdiantore

Üniversite okumak için en ideal şehirlerden biridir.

Şehirleşme ve modernlik açısından İstanbul gibi mi? Özellikle insanları nasıl merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: DamnHomie

quote:

Orijinalden alıntı: Valdiantore

Üniversite okumak için en ideal şehirlerden biridir.

Şehirleşme ve modernlik açısından İstanbul gibi mi? Özellikle insanları nasıl merak ediyorum.

Ya bir kere Ankara başkent. Bunun bir şehire sağladığı avantajlar saymakla bitmez. İnsanlarına gelirsek, her yerde iyiler - kötüler vardır ama Ankara memur şehridir, herkes işine gücüne bakar, insanları çok sıcak değildir belki ama iyidir.
  • Ankara mı ? Orda deniz yok ki Anneeaaağ
  • ankara iyidir ankara üniversitesi kötüdür .saçma sapan eski öğrenci bilgi sistemi yüzünden 1 yıl okul uzattım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    izmir buca nasıl bir yer
    17 yıl önce açıldı
    Malatya nasıl bir yer ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sincan tarafına gelmede nereye gidiyorsan git.
  • bence çöp
  • quote:

Orijinalden alıntı: vingolf

bence çöp

Nedenini soyler misin hocam?

• yeteri kadar üniverste var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sehir plani filan pek iyi degil.Bir baskente yakismiyor ama her sey elinin altinda.Cafeler barlar boldur.Universiteler de iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mawoix

hayatta görebileceğin en dandik başkenttir kendisi. altyapısı boktandır, ulaşımı rezalettir, insanı yobazdır.

düşün bir ülkenin başkentinde toplamda 3 tane metro hattı var. gittikleri yerler mantıklı yerler ama başkente göre çok az. yetersiz kalıyor. otobüs desen akraba olmaya birebir. ben araba almadan önce sırf otobüs yoğunluklarından nefretimden çok yol yürüdüm. seçimlerden önce ellerindeki tüm otobüsleri piyasaya sürer Melih. çok rahat ulaşım sağlarsın. seçimler biter bitmez otobüslerin bir kısmını yatırır, akraba olmaya devam edersin. gece ulaşımı yok, geceleri dışarı çıkmayı düşünürsen taksi parası da ayırmalısın.

en ufak yağmurda her tarafı su basar. Kızılay, Tunalı falan dinlemez. şehrin kalbinin olduğu noktalar bile altyapı sorunu çekiyor. bu şehirde sakın kaldırım bekleme. Kızılayın göbeğinde bile kaldırımlar yarım yumalak veya kırıktır.

Kızılayda barlar caddesi var. barlardan çok türkü evleri var. berbat bir yer. Tunalı da pahalı clubları görmüş biriyim. beş para etmez, cidden beş para etmez yerler. ve o clublarda bir bardak içkiye 30 tl ödersin. sanki parasını hakediyorlarmış gibi. pavyon arıyorsan Ankara mükemmel ama bar, club falan boşla bu işleri.

Ankaranın insanı yobazdır. ciddi ciddi yobazdır. tabi İstanbul, İzmir insanına göre diyorum bunu. tabiki ne Konya ne Adana gibi yobaz ötesi insanı yoktur.

paraya gelirsek gayet ideal. aylık 1500 tl gibi bir paraya gayet rahat geçinir gezer tozarsın.

şimdi benim konuşma şeklim şuna göre. Ben baya İstanbulda takılmış adamım. İstanbul a bakarak konuşuyorum genel olarak. İstanbul a bakarak berbat bir şehir hem ulaşım hem gezilecek yer olarak. ama kardeşim ben İstanbul İzmir falan bilmem dersen gel. gayet mutlu olabilirsin. zaten burada mutlu olan üniversitelilerin %90ı İstanbul, İzmir gibi yerlerin ortamını görmemiş adamlardır. benim var öyle arkadaşlarım. bir club a gidiyoruz ortam mükemmel diyor, mutlu oluyor. ama bana sorsan orda leş derim. bu biraz görüp görmemeye bakıyor.

Not: İstanbul a gideceksen eğer barınma hariç cebinde en aşağı 2.000 tl olması lazım. diğer türlü ne gezebilirsin, ne keyif alabilirsin. İstanbul parayla yaşanır. cebinde 2 kuruş parayla illa İstanbulda okuyacağım diyerek rezil olmaya gerekte yoktur. Benim tavsiyem İzmir.

Ankaralıyım ama ankaranın kendi insanı yobaz değildir bunu bilmelisin.

Ankara, Çorum Çankırı Yozgatın köylerinden sürekli göç alan bir şehir bu yüzden, Ankarada ankaralıdan çok bu 3 ilin insanıyla karşılaşırsın ve bu insanlarda yobazlıkta sınır tanımazlar.
    evet bu yobazlık konusunda bende çok rahatsızım.

Melihi savunmuyorum ama alt yapı ve ulaşım anlamında çok şey kazandırdı ankaraya.

Sen ankaranın clublerini istanbuldakilerle karşılaştırdığın için kötü diyorsun. istanbulda yaşam pahalı ankarada ucuz bunları göze alarak karşılaştır.

Ankarada bazı semtlerden(sincan mamak gibi) uzak durursan yaşam standartların üst seviyede olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sar1Lac1

quote:

hayatta görebileceğin en dandik başkenttir kendisi. altyapısı boktandır, ulaşımı rezalettir, insanı yobazdır.

düşün bir ülkenin başkentinde toplamda 3 tane metro hattı var. gittikleri yerler mantıklı yerler ama başkente göre çok az. yetersiz kalıyor. otobüs desen akraba olmaya birebir. ben araba almadan önce sırf otobüs yoğunluklarından nefretimden çok yol yürüdüm. seçimlerden önce ellerindeki tüm otobüsleri piyasaya sürer Melih. çok rahat ulaşım sağlarsın. seçimler biter bitmez otobüslerin bir kısmını yatırır, akraba olmaya devam edersin. gece ulaşımı yok, geceleri dışarı çıkmayı düşünürsen taksi parası da ayırmalısın.

en ufak yağmurda her tarafı su basar. Kızılay, Tunalı falan dinlemez. şehrin kalbinin olduğu noktalar bile altyapı sorunu çekiyor. bu şehirde sakın kaldırım bekleme. Kızılayın göbeğinde bile kaldırımlar yarım yumalak veya kırıktır.

Kızılayda barlar caddesi var. barlardan çok türkü evleri var. berbat bir yer. Tunalı da pahalı clubları görmüş biriyim. beş para etmez, cidden beş para etmez yerler. ve o clublarda bir bardak içkiye 30 tl ödersin. sanki parasını hakediyorlarmış gibi. pavyon arıyorsan Ankara mükemmel ama bar, club falan boşla bu işleri.

Ankaranın insanı yobazdır. ciddi ciddi yobazdır. tabi İstanbul, İzmir insanına göre diyorum bunu. tabiki ne Konya ne Adana gibi yobaz ötesi insanı yoktur.

paraya gelirsek gayet ideal. aylık 1500 tl gibi bir paraya gayet rahat geçinir gezer tozarsın.

şimdi benim konuşma şeklim şuna göre. Ben baya İstanbulda takılmış adamım. İstanbul a bakarak konuşuyorum genel olarak. İstanbul a bakarak berbat bir şehir hem ulaşım hem gezilecek yer olarak. ama kardeşim ben İstanbul İzmir falan bilmem dersen gel. gayet mutlu olabilirsin. zaten burada mutlu olan üniversitelilerin %90ı İstanbul, İzmir gibi yerlerin ortamını görmemiş adamlardır. benim var öyle arkadaşlarım. bir club a gidiyoruz ortam mükemmel diyor, mutlu oluyor. ama bana sorsan orda leş derim. bu biraz görüp görmemeye bakıyor.

Not: İstanbul a gideceksen eğer barınma hariç cebinde en aşağı 2.000 tl olması lazım. diğer türlü ne gezebilirsin, ne keyif alabilirsin. İstanbul parayla yaşanır. cebinde 2 kuruş parayla illa İstanbulda okuyacağım diyerek rezil olmaya gerekte yoktur. Benim tavsiyem İzmir.

Ankaralıyım ama ankaranın kendi insanı yobaz değildir bunu bilmelisin.

Ankara, Çorum Çankırı Yozgatın köylerinden sürekli göç alan bir şehir bu yüzden, Ankarada ankaralıdan çok bu 3 ilin insanıyla karşılaşırsın ve bu insanlarda yobazlıkta sınır tanımazlar.
    evet bu yobazlık konusunda bende çok rahatsızım.

Melihi savunmuyorum ama alt yapı ve ulaşım anlamında çok şey kazandırdı ankaraya.

Sen ankaranın clublerini istanbuldakilerle karşılaştırdığın için kötü diyorsun. istanbulda yaşam pahalı ankarada ucuz bunları göze alarak karşılaştır.

Ankarada bazı semtlerden(sincan mamak gibi) uzak durursan yaşam standartların üst seviyede olur.

Melih geliştirdi mi? kardeş hasta mısın? adam 20 yıldır başında şehrin. eşek koy 20 yılda gene bir şeyler yapar. hatta eşek Melihten çok daha fazlasını yapar. şunu diyim en basitinden şu an ki 3 metrodan 2sini Melihten önceki belediye başkanı başlattı seçim vaadi olarak ama tekrar seçilemeyip Melih seçilince Melih bitirdi. 1ini de 11 yılda Hükümet yaptı. Başkent olması sayesinde aldığı deli gibi ödeneğe rağmen 20 yılda bir tane metro yapmamış adamı bana savundun ya helal olsun sana.

bu arada eklemeyi unutmuşum Ankaralılar bir de Melih Gökçek hastasıdır. 1994 ile 2015 arasındaki farka bakarak Melih Gökçek çalışıyor derler. görende zanneder ki adam 2 yıldır deli gibi çalışıyor ve şehri yeni yeni toparlamaya başladı. insaf 20 yıl öncesi ile sonrası karşılaştırılır mı.

İstanbulda bir bardak içkiye 30 tl verdiğim clubları da biliyorum sen merak etme. orda verdiğin parayı hakediyor, burada rezalet mekanlarda lüks adı altında 30 tl alıyorlar. ha ama haklarını yemeyelim lüks ama sadece Ankara sınırları içerisinde.

Not: Ankarada yaşayanlar nedense yazdıklarıma bozulmuş. sanki şehir kendilerinin. altı üstü ikamet ettikleri yer. ha varsa dediklerimin aksini idda eden bir Ankaralı oturup tartışalım. sen bunun dediklerine bakma demekle olmuyor. Ankaranın 5 tane metrosu varda ben 3ünü biliyorsam kanıtlayın. yada benim gördüğüm su baskınları aslında hayalse uyarın. kaldırımların lanetliği aslında dekorsa, kasıtlı yapılıyorsa söyleyin bizde bilelim gençler. ergen gibi benim yaşadığım şehire laf söyleyemezsin olayına girmemek lazım. sonuç olarak bende Ankarada yaşıyorum. bana kimse Ankarayı kötüle para vericez demedi. tamamen gerçekler bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mawoix -- 4 Mayıs 2015; 20:16:06 >

• ÇÖP

• ÇÖP

• mawoix kullanıcısına yanıt
    Adana insanı yobaz mı? Birde Konya ile Adana insanını bir tutmuş ya

• bir ankaralı olarak cevap veriyorum. araban varsa süper
  • quote:

genelleme neden yapıyorsun ? tüm ankaralılar cahil ve yobaz mı ? neyse sana istanbulda iyi mutluluklar

yaw öyle bir anlatmışsın ki tüm izmirli ve istanbulluar kültürlü sandım. allahın izmirlisi seni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ...kolera... -- 4 Mayıs 2015; 17:13:45 >

• Doğma büyüme buralıyım, 31 yıldır Ankaralıyım maalesef. Bir an evvel şu lanet yerden defolup gitsem de kurtulsam diye dua ediyorum.
    Düzenli şehirdir masalı 90'larda kaldı, Gökçek gelmeden önceydi o. Artık kalabalık ve stresli bir şehir Ankara.
    İnsanı beş para etmez. Nerde it kopuk çakal varsa buraya yuvalanmış anasını satayım, özellikle 90'ların sonlarına doğru çok göç aldı, halen de alıyor ve seviye hissedilir derecede düştü bence. Sokağa çıktığımda gördüğüm tiplerle 30 yıldır aynı yerde yaşadığıma inanamıyorum doğrusu, bunlar buralı değil diyorum, biz böyle görmedik böyle kimselerle büyümedik diyorum...
    Gezecek pek fazla yeri yoktur, yeşillik ve doğa sevenler için eziyettir, haftasonu çıkayım da bir nefes alayım diyebileceğin yerler çok sınırlıdır. Var olanların da içine ettiler zaten. İnsanı boğan, daraltan bir şehir haline geldi artık Ankara. Yaşanabilecek, doğru düzgün birkaç semti var, onlar da ya pahalı ya da şehre uzak yerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AE08F0836 -- 4 Mayıs 2015; 17:37:27 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.