Şimdi Ara

Ankara Trafiği için öneriler?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıllardır hep İstanbul tarfiğinden şikayet ederdim taa ki geçen sene Ankara'ya gidene kadar! Ben bu kadar öküz, hayvan, maganda, kıro sürücüyü bir arada görmemiştim. Ne kural takan var ne ceza takan var! Herkes kafasına göre takılıyor! Hele bir de geçmişte kaldığını düşündüğüm deynekçilere rastlayınca iyice şok olmuştum! O çok şikayet ettiğim İstanbul tarfiğini arar oldum vallahi! 1 haftalık Ankara ziyaretim hayli zor geçmişti.

Tamam İstanbul trafiği yoğundur kalabalıktır ama iti kopğu çok fazla değildir ve belli bir düzeni vardır. Ama Ankara trafiğinin Yeni Delhi trafiğinden bir farkı yok! Pazartesi günü yeni bir Ankara seyahatine daha çıkıyorum, tavsileriniz varsa şimdiden alayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohara -- 23 Temmuz 2011; 20:37:44 >

• gerçekten barzoluk aldı başını gidiyo ankarada rezillik.
  • Çiftlik kavşağında çalışma var oradan geçme
  • Hocam yıllarca istanbulluların sürekli İstanbulla Ankarayı kıyaslayıp İstanbulu övmelerini anladım da abartmayın isterseniz trafik konusunda da mı İstanbul daha önde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohara

Yıllardır hep İstanbul tarfiğinden şikayet ederdim taa ki geçen sene Ankara'ya gidene kadar! Ben bu kadar öküz,i hayvan, maganda, kıro sürücüyü bir arada görmemiştim. Ne kural takan var ne ceza! Herkes kafasına göre takılıyor! Hele bir de geçmişte kaldığını düşündüğüm deynekçilere rastlayınca iyice şok olmuştum! O çok şikayet ettiğim İstanbul tarfiğini arar oldum vallahi! 1 haftalık Ankara ziyaretim hayli zor geçmişti.

Tamam İstanbul trafiği yoğundur kalabalıktır ama iti kopğu çok fazla değildir ve belli bir düzeni vardır. Ama Ankara trafiğinin Yeni Delhi trafiğinden bir farkı yok! Pazartesi günü yeni bir Ankara seyahatine daha çıkıyorum, tavsileriniz varsa şimdiden alayım.

Bu tarz şikayetleri birkaç kişiden daha duymuştum. İstanbul'dan gelenler için kabus oluyor Ankara. Tahminimce İstanbul'lular hep trafik karmaşasında olduklarından daha sakin araç kullanıyorlar, Ankara'da ise sürücüler daha sabırsızlar. Tahminimce ana sebep budur.

• ankara memur kenti, trafiğide maalesef memur zihniyeti gibi akıyor
  • Nasıl bir magandalıkla karşılaştınız açıkçası merak ettim. Hangi bölgeymiş o trafik kurallarını hatta cezaları bile takmayan sürücüler? Ankara'da bir iş çıkışları, 17:00-19:00 saatleri arası dışında trafiği pek kalabalık değildir.

Işıklarda kamera olan yerlerde kimse kolay kolay geçmez. Geçtiğine pek şahit olmadım.

Bu yüzden mi İstanbul'da her 10 araçtan 8 tanesinde hasar var? Bu yüzden mi İstanbul arabası alınmaz, Ankara aracı alınır diyorlar? Ama ben her şeye rağmen İstanbul'da temiz araç buldum aldım. Yok değildir vardır denk getirmek lazım.

Ulus'ta değnekçi çoktur. İllaki araç kullanmaktan, trafik kurallarını bilmekten bi haber olan kişilere denk gelmiş olabilirsiniz. Ama sanki tüm Ankara'yı gezmiş gibi genelleme yapmak doğru olmaz.

Bende İstanbul trafiğini sevmiyorum mesela. Otobüsle gelmişsin 6 saatte, 2 saatte trafikte bekleyip terminale girmek var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 23 Temmuz 2011; 20:36:52 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben Ankara'liyim. Istanbul'da da yasadim, Izmir'de de.
    Arkadas biraz abartmis ve kasti asan kelimeler kullanmis. Ama Ankara iyi sofor yetistiremiyor. Isin garibi kotu olduklarini bilmiyorlar.
    Aceleci, saygisiz ve umursamaz kulaniyorlar.
    Bunu gormek icin bir sure disarda kalip sukuneti,saygiyi ve karsidaki yaya yada surucuyle empati kurmayi ogrenmeleri gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: decsan

Ben Ankara'liyim. Istanbul'da da yasadim, Izmir'de de.
    Arkadas biraz abartmis ve kasti asan kelimeler kullanmis. Ama Ankara iyi sofor yetistiremiyor. Isin garibi kotu olduklarini bilmiyorlar.
    Bunu gormek icin bir sure disarda kalip sukuneti,saygiyi ve karsidaki yaya yada surucuyle empati kurmayi ogrenmeleri gerekiyor.

''Aceleci, saygisiz ve umursamaz kulaniyorlar.
    Bunu gormek icin bir sure disarda kalip sukuneti,saygiyi ve karsidaki yaya yada surucuyle empati kurmayi ogrenmeleri gerekiyor.''

Bir diğeride bugün çiftlikten-ankamall tarafına giden yolu kapatıp çalışma yapmaları trafiği mahvetti bu kadar mı rezillik olur bu çalışma gece yapılamaz mı ?

• Türkiye'de hangi şehirde iyi araba kullanılıyor ki?
  • çalışmaları gece yapmak bence daha risklidir sarhoşu var süratlisi var vsvs..

trafiği kapatacaklarını önceden yaygın bir şekilde duyursalarmış daha güzel olurmuş.

ankaralıyım ankarada yaşıyorum benimde karşıma sık sık çıkıyor eşkiyalar sol şeritte tin tin gidenler daha neler neler..

ama bence istanbul dan da daha kötü değildir ya.

hazır değinmişken bi olay anlatayım 1 hafta önce batıkentteyim hızım 60 km civarı sağa dönücem sinyal verdim sol şeritten en sağa geçtim arkamdaki araç da sağa sinyal verdi aramızda mesafe var ama baya, biliyorsunuzki artık sağa dönüşlerde ekstra bi ışık yoksa normal ışığa uymak mecburi. arkamdaki mahlukda bunu bilmiyor galiba neyse lastikleri denemek amacıyla ışıga az bi mesafe kala biraz sert durdum ama durdum yani arkamdaki de son anda gördü galiba durdugumu sağa sinyal verdigim için de dönücem sandı galiba. neyse arkamdan bi cayırtı koparak geliodu ben azcık öne saldım hemen (otomatik şanzuman) neyse kurtardı arkamdaki ama arkadan daaaaaat diye baya uzun bastı kornaya o sıradada yeşil ışık yandı ben sinirli bi halde sağa döndüm (hafif spin atarak) 4lüleri yaktım kapıyı açtımn fırladım dışarı adama niyeti bozmuştumki adam okadar kornanın ardından yüzüme bile bakmadan bastı kaçtı.

işte böyle benim gibi ve arkamdan gelenler gibi şoförler de var ankarada.

• quote:

Orijinalden alıntı: decsan

Ben Ankara'liyim. Istanbul'da da yasadim, Izmir'de de.

İşte sorunda burada. 10 saniye beklemeye tenezzül edemiyoruz. Ama istisnalar var. Örneğin ışıklarda beklerken yeşil yanıyor ve kırmızıya geri yanma süresi 12 saniye filan. Bekle de kalksın önündeki. Yine kırmızıya yakalanırsan 65 saniye filan daha beklemek zorunda kaldığın yerler var.

Çalışmalar ise gece olmaz arkadaşlar. Gündüz kaza olduğunda bölgeye giden 112 ekibi bile önce kendi güvenliğini oluştur diye başlar parolaya. Yoksa karşıdan gelen gündüz gece fark etmiyor onlara da çarpabilir.

Antalya'da trafiğe gece pek çıkmayacaksınız. Malum içen içene.. Ama yinede trafikte agresif olmak yerine kendinizi tutun, sinirlenmeyeceğim diye kendinizi teselli edin. Göreceksiniz böylesi daha rahat olacak.

• Ankara'nın halkı çok memnundur çalışmalardan falancadan filancadan çünkü kendi kaderlerini kendileri belirliyor...
  • Ben 6 senedir Ankara trafiğinde araba kullanırım. Çok sorunlu bir trafiği olduğu bence doğru Ankara'nın.

Bu süreç dahilinde pek çok kez İstanbul trafiğinde de araç kullandım.

İstanbul'un en büyük sorunu çoğu zaman yoğun olan trafik. Bunun dışında kesinlikle Ankara'dan daha düzgün işleyen bir trafiği olduğunu söyleyebilirim İstanbul'un.

İstanbul'da bir de Ankara plakalı araçları görünce taciz etmeye çalışan genç arkadaşlarımız var ama üstlerine doğru ani bir manevra yapınca uğraşmayı bırakıyorlar genelde. O fazla büyütülecek bir sorun değil yani.

Kırmızı ışıklarda sağa dönmeyi serbest sanan başka bir şehir insanı var mı bilmiyorum? Ankara'da durum böyle ama. Kırmızı ışığının kendisine de yandığından habersiz arkanıza yapışıp ışık yeşile dönene kadar kornaya asılırlar. Ben de kırmızı ışıklarda en sağda dururum o yüzden.

Bir de ufak bir tavsiye vereyim; Ankara trafiğinde en kısa zamanda bir yere yetişmeniz gerekiyorsa tercih etmeniz gereken şerit en sağdır. Çok ters bir durum biliyorum ama en hızlı akan şerit o.

• Ankara trafigini şikayet edicek en son kişi sizsiniz. Cünki Yeni delhi trafigini bile mumla aratacak bi trafige sahipsiniz.. Rezilligi dünyanın diline destan olmuş İstanbul trafiginden kalkıpta Ankarada ki insanlara laf solemeye hakkınız yok. Heleki hakaret etmeye hiç hakkınız yok. İstanbulda ışıkta geçme şansınız yok cunki bir sonra ki ışıkta bekleyen araç kuyrugu hemen önünüzde duruyor;) Kaza bela yanlışlıkla kaçırdıgınız bir kavşaga tekrar dönmek için 2 saatiniz yok oluyor. Ayrıca Degnekçi olayı felan da yok cogu yerde yol kenarlarına belediyeye ait otoparkçılar bakıyor. Ayrıca Ankarada boyle bir şey oldugunu soyluyorsunuz da Istanbulda olmadıgını nerden cıkardınız? Ankarada varsa Istanbulda hayli hayli vardir.

Ayrıca Hakaretlerinizden dolayı sizi saygıya davet ediyorum.. Dinime Küfreden müslüman olsa derler Ankara da..
  • quote:

Orijinalden alıntı: power003

Ankara'nın halkı çok memnundur çalışmalardan falancadan filancadan çünkü kendi kaderlerini kendileri belirliyor...

yerden göğe kadar haklısınız çünkü 15 senedir memnun oldukları tescilli.....
  • Konya Yolunda, en sag seritte onumde araba oldugunu gore gore sellektor yapan ve yanimdan geecerken tip tip bakan soforler var Ankara'da. Her gun sakin olcam sinirlenmicem yavas kullancam diye icimden geciriyorum ama bole tiplerin pesinden gidip bana yaptiginin aynisini onlara yapmaktanda kendimi alamiyorum.

Gercekten adam gibi kullanan cok az Ankarada. Trafigi, kendi zevklerini tatmin etme yeri olmadigini ogrenmeleri gerek. Dizel sirket araclarini Ferrari yerine koymamalari gerek. (Daha taksiciler, dolmuscular, otobusculer hakkinda konusmadim bile.)
  • Geçen sene Opel Vectra 2.0 cd aracımla Ankara Batıken'ten çıkıp Boğaz köprüsüne ulaşmam 3 saatimi aldı.

Keyifli bir yolculuktu fakat boğaz köprüsüne doğru yaklaştıkça eziyete dönüşmeye başladı.

Ankara'dan 1. köprüye ulaşmam 3 saat, 1. köprüden Avcılar'a ulaşmam 3 saat 15 dakikamı almıştı çünkü.

İstanbul'a gidiş-gelişte yakacağım yakıttan daha fazlasını yakmıştım sadece gidişte.

Neyse ki İstanbul'a girdikten sonra depoyu doldurmuştum. O trafikte bir de yakıt bitmesi sonucu yolda kalmak iyice rezillik olurdu.

edit:

Bu olaylar Cuma akşamı 21'de başlamıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 23 Temmuz 2011; 22:38:22 >
  • Ankara Trafiği için en iyi öneri bol bol küfür etmektir. Milleti düzeltemezsiniz bari sesli sesli küfür edip kendinizi rahatlatın
  • birazda kullanana bağlı
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.