Şimdi Ara

Ankara Trafiği için öneriler? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: time_keeper

quote:

Orijinalden alıntı: -MorphY-

İstanbul'da yaşayan insanlar, Türkiye' de başka bir şehri kolay kolay beğenmez, bir yerde de haklılar aslında, İstanbul dünyada eşi benzeri olmayan güzellikte bir şehir. Ama malesef bizler bu güzel şehri her yönüyle kirlettik ve yaşanması zor bir hala getirdik...

Baba parası yeyip geziyorsan İstanbul güzeldir hocam. Eğer günün 8-10 saati eşek gibi çalışmak zorundaysan İstanbul sadece çiledir.

İstanbul'da yaşayanların şu an donlarına kadar terlediğinden eminim mesela.

Kesinlikle öyle

Aslında bu sadece İstanbul için değil, Türkiye için böyle...

• Ankara trafiğinden tıkanıklık açısından değil ama işleyiş açısından ben de nefret ediyorum.Sol şeritte uyuz uyuz gidenler, ışığın önünde durup korna bekleyenler, ayna kullanmayı ve şeridinde gitmeyi bilmeyenler, sinyal kolunun süs olduğunu sananların oranı İstanbul'a oranlar bence kesinlikle fazla.Hele haftasonları Ankara trafiği iyice çekilmez oluyor, nedenini de hafta içi araba kullanmayan kesimin haftasonu geldiğinde kendini yollara atmasına bağlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohara

Yıllardır hep İstanbul tarfiğinden şikayet ederdim taa ki geçen sene Ankara'ya gidene kadar! Ben bu kadar öküz, hayvan, maganda, kıro sürücüyü bir arada görmemiştim. Ne kural takan var ne ceza takan var! Herkes kafasına göre takılıyor! Hele bir de geçmişte kaldığını düşündüğüm deynekçilere rastlayınca iyice şok olmuştum! O çok şikayet ettiğim İstanbul tarfiğini arar oldum vallahi! 1 haftalık Ankara ziyaretim hayli zor geçmişti.

Tamam İstanbul trafiği yoğundur kalabalıktır ama iti kopğu çok fazla değildir ve belli bir düzeni vardır. Ama Ankara trafiğinin Yeni Delhi trafiğinden bir farkı yok! Pazartesi günü yeni bir Ankara seyahatine daha çıkıyorum, tavsileriniz varsa şimdiden alayım.

Yaklaşık 10 yıldır Ankara'da araç kullanıyorum. Size yapabileceğim en uygun tavsiye İstanbul'a geri dönmeniz olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Faroek

quote:

Ankarada belediyenin otopark görevlisi benim aracı rahat park edebilmem için trafiği 10 saniyeliğini durdurmak istedi ve bir araca dur işareti yaptı. 4 kişinin bulunduğu o araçtan inen biri park görevlisini tekmeleyerek dövdü.

Pek çok kez önümdeki araç hiç sinyal vermeden ve flaşörleri açmadan pat diye öneme geçip sağda park yaptı.

Kıllı kolunu dışarı sarkıtıp tespih çekerek ve son ayara misket havası çalarak araç kullanan en az 10 tane maganda gördüm.

İstanbulda hiç kalmayan ama Ankara'da hala varlğını sürdüren değnekçilere rastladım.

Pardon ama Sizin Yaşadıgınız şehirden haberiniz yok galiba? bir kaç hatırlatma yapayım ben..

İstanbul Şişli de bayan sürücüye dayak..

http://videonuz.ensonhaber.com/izle/taksici-kadin-surucuyu-olduresiye-dovdu

ve benzeri otopark kavgaları.. örnekler coğaltılabilir..

Şimdi kalkıp Bir bayan arkadaşımız Istanbula Gidicegim trafikte dayak yememek için ne yapmalıyım dese Istanbulun hepsi maganda öküz dese hoşunuza gidermi ? genelleme yapmanın ne manası var..

Zaten kıllı kollu tesbihli demek nasıl bi insani görüşe sahip oldugunuzu ortaya koyuyor. Insanları kategorize etmek sizin haddiniz değil, yaşam tarzlarını eleştirmek damgalamak heleki tum şehri genellemek hiç değil..

Açıkçası fikrinize hiç mi hiç katılmıyorum. Çünkü Ankara trafiğe çıkan en beyefendi insanı bile magandaya çeviriyor.

İstanbul'da sürücüler birbirlerine çok daha saygılı. Ankara'da kimse sol şeritte arkadakine yol vermez, kavşakta önce geçmek için karşısındakinin üstüne sürer. Yayalar karşıya geçerken üstüne üstüne sürer. Ankara'da nedense herkesin yol benim hakkım, benim dışımdakiler ilgilendirmez mantığı hakim

İstanbul'da ise, istisnalar hariç sürücüler birbirlerine yol veriyor. Belki medeniyetinden, belki başını belaya sokma korkusundan. Sebep ne bilmiyorum ama, İstanbul sürücüleri çok daha saygılı.

• quote:

Orijinalden alıntı: asilx

Ankara Trafiği için en iyi öneri bol bol küfür etmektir. Milleti düzeltemezsiniz bari sesli sesli küfür edip kendinizi rahatlatın

İnanın bende yapıyorum bunu. Bazen sakin kullanayım diğerlerini görmeyeyim diyorum ama nafile, mümkün olmuyor.
    Ne şerit kullanmayı, ne şerit değiştirmeyi ne de kuralları biliyorlar. Birde kasıntı tipler var, yol hakkınız olduğu halde ille de geçmek için kritik durum yaratıyorlar. Allah'ım şunlara bir bela ver de başkalarının canına, malına zarar vermeden görsünler günlerini diyorum. Hergün Gölbaşı'na işe gidyorum. Yaklaşık 50 km yolum var. Daha dakika bir, gol bir ille de yanyana akan iki şeritten en sola geçecekler. Geçince de bıraktıkları şerit ilerliyor bu sefer tersine. Ya adam dur iki dakika şerit ilerleyecek.
    Bazen 4 şerit Konya yolu inişte herkes sanki babalarının tapulu malı yol da aynı hızda yanyana gidiyorlar. Sağa bir dönüş var bizim Yenimahalle'de. Orada yayalara 10-15 sn yeşil yanıyor. Orada duruyorum kırmız araçlara yanınca gerizekalılar arkadan dat dat. Ben salağım ya zevkine duruyorum.
    Her yere kamera koysunlar da bu aptallar her zamanki gibi kırmızı da geçip sürat yapıp yakalansınlar.
    Yaklaşık 4 yıldır kendi aracım var. 10 yıldır araç kullanırım. Kendi aracımla 75.000 km, şirket araçlarıyla da bayağı bir yolum oldu şehiriçi-dışı. Kaza yaşadım ama daha bir tane cezam yok. Hep bana sürten, dokunduranlar %100 suçlu çıktılar.
    Ben arkadaşa hak veriyorum. Düzgün kullanan zaten alınmaz ama altlarında hele hele es kaza güçlü aracı olan varsa yol kendilerinin sanıyor. Bende de 140 beygir araç var ama şehir içinde en fazla çıktığım 90, geneli 70 tir. Yol boş olsa da kırmızda bekler, hızıma göre en uygun şeritte giderim. Yayaylara ve düzgün araç sürüp sinyali adam gibi kullananlara yol veririm.
    Yine de gelir beni bulur bu hayvancıklar. Arada emniyetli duruş için 1-2 araçlık mesafe bırakıyorum zırt biri dalıyor selamsız sabahsız. Dibimde araç bir da ani fren yapınca geçmiş olsun sonra da arkadan çarpan suçludur derler. Ankara'da maalesef sonradan zengin, görmemiş ezik insanlar sanıyorum bunlar piyasaya çıkmaya başladılar. Geçenlerde adamın biri vay yoluma çıktın, çıkmadın diye münakaşa etmeye kaktı, yanındaki bayan emniyet müdürü bu diyor bana tabi yalan. Adam demeye dilim varmıyor 50 li yaşlarında madem çok düzgünsün örnekk ol biz gençlere diyorum resmen ağzından salyalar fışkırıyor ( bu arada 38 yaşındayım). Eskiden lafla çok adam döverdim ama bunlar adam da değil yanımda biber gazı ile geziyorum artık. İt kopuk dolu araçlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 24 Temmuz 2011; 22:55:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

quote:

Orijinalden alıntı: asilx

Ankara Trafiği için en iyi öneri bol bol küfür etmektir. Milleti düzeltemezsiniz bari sesli sesli küfür edip kendinizi rahatlatın

İnanın bende yapıyorum bunu. Bazen sakin kullanayım diğerlerini görmeyeyim diyorum ama nafile, mümkün olmuyor.
    Ne şerit kullanmayı, ne şerit değiştirmeyi ne de kuralları biliyorlar. Birde kasıntı tipler var, yol hakkınız olduğu halde ille de geçmek için kritik durum yaratıyorlar. Allah'ım şunlara bir bela ver de başkalarının canına, malına zarar vermeden görsünler günlerini diyorum. Hergün Gölbaşı'na işe gidyorum. Yaklaşık 50 km yolum var. Daha dakika bir, gol bir ille de yanyana akan iki şeritten en sola geçecekler. Geçince de bıraktıkları şerit ilerliyor bu sefer tersine. Ya adam dur iki dakika şerit ilerleyecek.
    Bazen 4 şerit Konya yolu inişte herkes sanki babalarının tapulu malı yol da aynı hızda yanyana gidiyorlar. Sağa bir dönüş var bizim Yenimahalle'de. Orada yayalara 10-15 sn yeşil yanıyor. Orada duruyorum kırmız araçlara yanınca gerizekalılar arkadan dat dat. Ben salağım ya zevkine duruyorum.
    Her yere kamera koysunlar da bu aptallar her zamanki gibi kırmızı da geçip sürat yapıp yakalansınlar.
    Yaklaşık 4 yıldır kendi aracım var. 10 yıldır araç kullanırım. Kendi aracımla 75.000 km, şirket araçlarıyla da bayağı bir yolum oldu şehiriçi-dışı. Kaza yaşadım ama daha bir tane cezam yok. Hep bana sürten, dokunduranlar %100 suçlu çıktılar.
    Ben arkadaşa hak veriyorum. Düzgün kullanan zaten alınmaz ama altlarında hele hele es kaza güçlü aracı olan varsa yol kendilerinin sanıyor. Bende de 140 beygir araç var ama şehir içinde en fazla çıktığım 90, geneli 70 tir. Yol boş olsa da kırmızda bekler, hızıma göre en uygun şeritte giderim. Yayaylara ve düzgün araç sürüp sinyali adam gibi kullananlara yol veririm.
    Yine de gelir beni bulur bu hayvancıklar. Arada emniyetli duruş için 1-2 araçlık mesafe bırakıyorum zırt biri dalıyor selamsız sabahsız. Dibimde araç bir da ani fren yapınca geçmiş olsun sonra da arkadan çarpan suçludur derler. Ankara'da maalesef sonradan zengin, görmemiş ezik insanlar sanıyorum bunlar piyasaya çıkmaya başladılar. Geçenlerde adamın biri vay yoluma çıktın, çıkmadın diye münakaşa etmeye kaktı, yanındaki bayan emniyet müdürü bu diyor bana tabi yalan. Adam demeye dilim varmıyor 50 li yaşlarında madem çok düzgünsün örnekk ol biz gençlere diyorum resmen ağzından salyalar fışkırıyor ( bu arada 38 yaşındayım). Eskiden lafla çok adam döverdim ama bunlar adam da değil yanımda biber gazı ile geziyorum artık. İt kopuk dolu araçlar.

Tespitler buyuk oranda dogru.
    Ama bunu birde o suruculere sor. Hepsi cok kral araba kullanir. Gemisini kurtaran kaptandir.
    Cogu iyi egitimlidir. Okul manasinda.
    Yine soyluyorum saygi ve empati iki onemli kavram.

• quote:

Orijinalden alıntı: muccio

quote:

Orijinalden alıntı: Faroek

quote:

Ankarada belediyenin otopark görevlisi benim aracı rahat park edebilmem için trafiği 10 saniyeliğini durdurmak istedi ve bir araca dur işareti yaptı. 4 kişinin bulunduğu o araçtan inen biri park görevlisini tekmeleyerek dövdü.

Pek çok kez önümdeki araç hiç sinyal vermeden ve flaşörleri açmadan pat diye öneme geçip sağda park yaptı.

Kıllı kolunu dışarı sarkıtıp tespih çekerek ve son ayara misket havası çalarak araç kullanan en az 10 tane maganda gördüm.

İstanbulda hiç kalmayan ama Ankara'da hala varlğını sürdüren değnekçilere rastladım.

Pardon ama Sizin Yaşadıgınız şehirden haberiniz yok galiba? bir kaç hatırlatma yapayım ben..

İstanbul Şişli de bayan sürücüye dayak..

http://videonuz.ensonhaber.com/izle/taksici-kadin-surucuyu-olduresiye-dovdu

ve benzeri otopark kavgaları.. örnekler coğaltılabilir..

Şimdi kalkıp Bir bayan arkadaşımız Istanbula Gidicegim trafikte dayak yememek için ne yapmalıyım dese Istanbulun hepsi maganda öküz dese hoşunuza gidermi ? genelleme yapmanın ne manası var..

Zaten kıllı kollu tesbihli demek nasıl bi insani görüşe sahip oldugunuzu ortaya koyuyor. Insanları kategorize etmek sizin haddiniz değil, yaşam tarzlarını eleştirmek damgalamak heleki tum şehri genellemek hiç değil..

Açıkçası fikrinize hiç mi hiç katılmıyorum. Çünkü Ankara trafiğe çıkan en beyefendi insanı bile magandaya çeviriyor.

İstanbul'da sürücüler birbirlerine çok daha saygılı. Ankara'da kimse sol şeritte arkadakine yol vermez, kavşakta önce geçmek için karşısındakinin üstüne sürer. Yayalar karşıya geçerken üstüne üstüne sürer. Ankara'da nedense herkesin yol benim hakkım, benim dışımdakiler ilgilendirmez mantığı hakim

İstanbul'da ise, istisnalar hariç sürücüler birbirlerine yol veriyor. Belki medeniyetinden, belki başını belaya sokma korkusundan. Sebep ne bilmiyorum ama, İstanbul sürücüleri çok daha saygılı.

Lutfen Ama Lutfen bu konuları medeniyetle bagdaştırmayın. Genellemeyin.

Madem sebebini bilmiyorsunuz ben size sebebini söylüyeyim.. Öğrenilmiş Çaresizlik.. Artık Trafik çilesi O kadar Istanbulluların içine işlemiş ki bu durumu normal görür olmuşlar artık trafikte olanlara tepksizler.. Cunki bu durumu kabullendi onlar..

Benim kızdıgım nokta tüm şehri genelleyip hakaret derecesine varan yorumlar yapılması. Her şehrin kendi özgü trafigi vardir. Bunun magandalıkla alakası yok.. Bir Ankaralıyı Istanbulda trafige 1 ay bırakın 1 ayda Ömründen 10 yıl gider.

• bence ankara'nın tek sorunu bu şahin , doğan , vede toplu taşıma araç şöförleri......
  • allahtan sabah gidip akşam dönüyorum.Gittiğim yollar pek kalabalık olmuyor.Haftasonu Kızılay'a gittiğimde çok stres oluyor,hep sıkıntı hissediyorum.
  • İstanbulu bilmiyorum.Ankarada doğdum büyüdüm ve acemi biraz fazla;saygı yok;kro çok;ışıklarda daha hazırlan ışığında kornaya çalanlarmı dersin en sağdan en sola dönmeye çalışanlarımı dersin;altlarındaki arabaları supra felan zannedip 0-100 km"yi dar sokaklarda yapanlarmı hepsini burada hergün görmekteyim.
  • Ankara berbat
    İstanbul daha da berbat
    İzmir'de zaten yol yok

Yani al birini vur ötekine.

Ankara'da son zamanlarda ışıklarda sağa dönüşlerde kuralcılık başladı ancak bu olumlu bir gelişme
  • İstanbul'un trafiğiyle Ankara trafiği karşılaştırılamaz arkadaşım nerede bulundun Ankara'da bende merak ettim açıkçası. Ankara'da sabah işe gidiş saatleri ve akşam iş çıkışı saatleri dışında aşırı sıkışık ve akmayan trafik neredeyse yoktur (kaza yol çalışması vb yoksa. ki şuanda eskişehir yolunda çalışma varmış) neyse gelelim İstanbul trafiğine. Şu anda Bursadayım ve sıksık ta istanbula gidiyorum iş çıkış saatlerini geçin insanların işte olması gerektiği saatlerde bile yollar tıklım tıklım. Belki siz Ankarayı iyi bilmediğinizden belkide ben İstanbulu iyi bilmediğimden deynekçilerle karşılaşıyoruzdur. İnsan yoğunluğu ve araç sayısı yönünden İstanbul ve Ankarayı karşılaştırmamız imkansız zaten Ankara İstanbula göre bir hayli sakin bir şehirdir. Tabiki İstanbulda ki kadar olmasa da fazla sayıda maganda burada da bulunmaktadır. Deynekçilere tekrar değinmek isterim bahçelievler ve tunalı civarlarında deynekçiler bulunmaktadır ve bahçelidekiler i. melih gökçeğin adamları olup dava edilmiş ve kazanılmıştır bildiğim kadarıyla (yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar) yasa dışı iş yapıyorlar fakat 1 sokak yukarıya yada ara sokaklara parketmeniz sizi deynekçilerden kurtaracaktır. Bursa da bu iş dahada abartılmış durumda çıkmaz sokak ve ara sokakların fazlalığı nedeniyle girdiğiniz her sokak otopark yapılmış durumda. İnsanlar evlerinin önüne park etmek için para ödüyorlar çok kötü bir durum...

• Ankarada trafik tıkanmaz,kaza yol çalışması yoksa trafik sürekli 24 saat akıcıdır. Gideceğiniz yere geç kalmassınız. Ancak sürücü açısından Ankarayı bende sevmiyorum.

Ama İstanbul trafiği akıcı değildir, gideceğiniz yere gecikirsiniz. Ancak sürücüler açısından Ankaradan daha iyidir...
  • ankarayı bilemem ama istanbullu sürücüler tahminimden iyiydi.
    sozuak arkadaşımın yazısını okurken içimden helal olsun demek geçti.
    örnek sürüş ve davrqanışı için gerçekten helal olsun.
    hep yazarım,
    birşeylerin düzelmesini istiayorsak kısa vadede sıkı denetim ve tavizsiz ceza.
    uzun vadede eğitim.
  • 34 sene Ankara'nın ekonomik ve kültürel olarak farklılıklar gösteren bir çok semtinde ikamet ettim. Sincan, Mamak, Çankaya, Küçük Esat, Yüzüncü Yıl ,Çayyolu. İş gereği İstanbul dahil bir çok şehirde bulunuyor ve araç kullanıyorum. Eğer bir kıyaslama yap denilirse cidden Ankara trafiği en beteri derim.
    Konu başlığı Ankara trafiği için öneriler. Problem ise bu önerileri dinleyecek, değerlendirecek bir makamın olmaması. İşte sorunda tam bu noktada başlıyor. Yerel yönetimlerin önemi bu noktada kendini göstermeye başlıyor. Son 20 senedir Ankara sürekli göç aldı ve şehrin merkezine 5 km uzaklıkta milyon nüfuslu (örnek ; Mamak ) yerleşim bölgeleri var.

1-) Merkez kabul edilen Kızılay,Sıhhıye, Bakanlıklar ile yoğun yerleşim bölgeleri Mamak, Türközü, Keçiören arasında ulaşıma artı değer katabilecek toplu iğne ucu kadar iş yapılmadı. Büyükşehir Belediyesi 20 senedir hazır devraldığı metro ağına bir milimetre eklenti yapamadı.

2-) Artan yoğunluğa toplu taşım çözümü getirmekten kaçıldı ve birşeyler yapıyor görünmek adına her yere üstgeçit altgeçit yapıldı, trafiğin akışına bir takım kısırtlamlar getirilerek durum dahada çözümsüz bir hale sokuldu. Alt geçit-üstgeçitlerin trafiği rahatlataması sanılanın aksine imkansızdır.

3-) Şu an Ankara'da en geçerli ulaşım yolu lpgli ucuz bir otomobildir. (örnek vermek gerekirse bir vatandaş Abidinpaşa'dan şehrin orta yeri olan Kızılay'a üstelikte tek başına, benzinli aracı ile gidip gelirse hem toplu taşımdan daha ucuza seyahat etmiş olur hemde ayakta kan ter içinde 45 dakikalık otobüs yolculuğunu yapmamış olur. Aynı seyahati 2 kişi ile (hele birde lpg li araç olursa) yapınca ciddi tasarruf söz konusudur) Toplutaşım benzinli araç ile seyahat etmekten daha ucuz olmalıdır. Gece 24.00'den sonra ulaşım birer saat ara ilede olsa devam etmelidir.

4-) Göç olgusuna çözüm bulmak bir yana oluşan varoş semtler siyasi bir kazanç olarak görülmektedir. Bu mevkiler potansiyel oy deposudur. Bahsettiğim beldelerde binaların %90'ı iskansızdır. Yerel yönetim altyapı ve ulaşım ağı götürmez ama bazı küçük illegalliklere göz yumar. Müteahhitler tarafından yarım yamalak bırakılmış binalara "şantiye suyu-elektriği" adı altında gerekli asgari donanım sağlanır, o kadar. Zaten diken üstünde olan vatandaş haline şükreder herhangi bir hizmeti talep etmeye korkar çünkü kendi zemini yasal değildir. Haliyle ulaşımınıda kendi sağlar. Göç teşvik edilerek şehir üzerine aşırı yüklenilmeye devam edilir. Kaçak yapılaşma engellenir ise varoşlaşma engellenir. Kırsal nüfus bir anda kendisini henüz adapte olmadığı büyük şehirin kalbinde bulamaz. Burada kesinlikle ayrımcılık ima etmiyorum sadece oyun kurallarına göre oynanmalıdır,eğer büyük şehirde yaşanacaksa yoğun nüfus içerisinde yaşanacak demektir. Başka insanların haklarını çiğnemeden yaşamaya özen gösterilmelidir. Göstermeyenler bu yönlü zorunlu bir eğitime tabi tutulmalıdır. Beşinci kattan aşağıya kova ile çöp dökmeyi, halı çırpmayı normal sanan bir insanın trafikte sergileyeceği performans aşağı yukarı bellidir.

Sorun çok,aslında çözüm yöntemleride çok. Ama çözüm talep eden insan sayısı yok denecek kadar az, sorunları takip eden merci ise yok. Ankara'nın problemi bu. İstanbul'da ise iyi kötü çalışan ve kendince ulaşım çözümleri yaratmaya çalışan (kısmende yaratmış) bir belediye var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 25 Temmuz 2011; 12:14:13 >

• Ankara trafiğinin tek sorunu kural tanımaz şoförler. O yüzden, haklı bile olsanız her zaman dikkat edin. Özellikle kavşaklarda. Kırmızı ışığı takan yok.
  • Ankarada araç kullanan bir sürücü olarak öneri getirmem gerekirse, tek bir önerim var, '' sakin olunuz...'' Başka önerim yok...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • neden insanlar lafı anlamak istediği deliklerinden anlamak isterler ki kulak deliği yerine alttaki delikten yani ... anlayana ,

konuyu açan adam, ankara trafiği için öneriler derken ankara trafiğinin tıkanması, yavaş seyredilmesi yada yoğun akıcı vs den dem vurmuyor, saygısız sürücülerinden, kural tanımaz sürücülerinden, kesinlikle yol vermeyen hep acelesi olan sürücülerinden, otopark yerlerindeki değnekçilerinden vs vs şikayet ediyor işte, sonrada birileri çıkıp haddini aştı, bu sözleri söyleyemeyeği, hakaret edemeyeceğinden bahsediyor, evet kardeşim, bunları yapan, öküzdür, hayvandır, magandadır ve kırodur, sen git tarlanı sür, bağında bahçende yaylanda otlan, debelen, çiftele, bütün hayvani dürtülerini uygula tamam mı!!! ama burası şehir kardeşim, burada, yol var, ışık var, şerit denilen çizgilerin ayırdığı yollar yola dik çizilmiş yaya geçitleri ve tabelalar var, trafik lambası denilen ışık var, şehir içinde 50 sokak arasında 30, otoyolda 90la gitme yasaları veya kanunları neyse var, bunlara uymuyorsan sen bir hayvansın ve bunları anlayamıyorsun demektir...

yarası olan varsa gocunsun iki iki dört, o kadarrr...

• Ankara da şu dikkatimi çekti.Bir hata da yapsan en fazla bi korna çalıyor ve devam ediyor.Manisa da ise höt desen kavga çıkar.Kornaya abanıp el kol hareketleri ve küfürleşmeler falan gırla.Çoğu zaman arabalardan inerek döğüşenleri görebilirsiniz.Ramazan ayında hele yemin ederim trafiğe çıkmaya korkarım.İftara yakın ise ışıkta dururken şöyle kafanı çevirsen ne bakıyon lan diye kavga çıkma ihtimali yüksektir.Gerçekten abartmıyorum var hep bunlar.Nüfus yoğunluğuna göre arabanın en fazla olduğu şehir olunca arabaya binen herkes kendini bi halt sanmaya başlıyor ...
  • Bazilari olayi yanlis anliyor. Ankaranin trafigini degil, trafik kurallari ihlallerini soyluyor arkadas.

Cidden kural filan takan yok. Ozellikle islek semtlerin caddeleri, sokak aralari teksasa donmus durumda. Gece 10 dan sonra hicbir kurala uyan yok. Son 2 aydir kufur etmeden araba surdugumu hatirlamiyorum

Gozuma carpan bazi rezillikler:
    -semt sokaklarinda tek yon kuralina kimsenin uymamasi
    -semt icindeki dar caddelerde yolun ortasina araba parkedenler
    -en sag seritten soldaki kavsaga girmeye calisanlar
    -sinyal kullanmadan sol seride kendini atanlar(ozellikle kadinlarr!!!)
    -kizilay meydanda yolcu almaya calisan taksicilerin teroru
    -semt aralarindaki sokaklarin dort yollarda hic durmadan gecen ayilar aklima ilk gelenler...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.