Şimdi Ara

ANKARA-İSTANBUL ARASI 2 SAATTE GİDİLEBİLİR Mİ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
3
Favori
20.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 200 kmh ortalama ile yol almak, 200 'ün üzerine çıkıp yol almak ile alakası olmayan bir durum. 200 beygir gücünde bir otomobilin 2 saat boyunca 200 kmh ortalama hızla yol alması imkansız, iddia eden varsa da şehir efsanesi der geçerim. Ancak motorsikletle veya spor bir otomobille anca ulaşılabilecek bir hedef. Kaldı ki yol da buna müsade etmeyecektir özellikle adapazarından sonrası.
  • kompressorpower kullanıcısına yanıt
    2007 de 417000 km de satana kadar bir sıkıntı yaşamadık
  • Ankaraya gitmek için golf kiralamistik 5bindeydi kilometresi giderken 3 araba gittik 5 saat surdu ertesi sabah 12de çıktık tek araba 3bucukta tarabyadaydim hız 140 - 200de yukari cikmamisti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • degobar kullanıcısına yanıt
    Maşallah maşallah maşallah diyorum ve araştırmaya başlıyorum Allah'ın izniyle temiz bir tane bulabileceğim :)
  • Yaz saati uygulamasına geçileceği zaman yola çıkın saatler 1 saat geri alınınca belki gidebilirsiniz 2 saatte...
  • 4 - 5 sene önce bir abimizin iddiası vardı, Tempra SXAK ile 1.5 saatte istanbul'a girdim diye.. Sessizce uzaklaşmıştım oradan, dilimde yaw he he ezgileri..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • son günlerde test eden thy pilotu varmı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 200'e sabitlersen neden olmasın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortalama yakit tuketimlerini soyleyin birde. Ucak biletinden pahallidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Virajlar, inişler çıkışlar çok sorun değil ama trafik nedeniyle o güzergahta 200 km/h gibi bir ortalama hız, standart bir araçla imkansıza yakın. Yolun bomboş olması lazım.


    Benim otoyolda yakaladığım en yüksek ortalama hız Kınalı-Ispartakule gişeleri arasında, 170km/h :

     ANKARA-İSTANBUL ARASI 2 SAATTE GİDİLEBİLİR Mİ?  ANKARA-İSTANBUL ARASI 2 SAATTE GİDİLEBİLİR Mİ?

    Bir Pazar sabahı bomboş yolda araç dip gaz kullanıldığında ne yakıyor diye deneme yapmıştım. 170 km/h ortalama hızda 10 litre yaktı 60 litre depo kapasitesi var, demek ki sürekli dip gaz kullansam 500-600 km arası bir menzilim varmış, bunu öğrendim

    Bu denemede yolun en boş halinde bile 1-2 defa yavaşlamam gerekti, bunu 300-400km'lik güzergahta sürdürmek pek olası değil.

    Her zaman böyle kullanmam, trafik canavarı muamelesi de görmeyeyim şimdi. Boş yolda uygun koşullarda arada sırada arabayı sınamak için son hızı görürüm, biraz zorlarım. Bunun dışında kullanımım %90 sakin sürüştür. Yukarıdaki güzergah işe gidiş geliş rotam, normalde 90 ile CC açar sağdan sağdan giderim, şunun gibi mesela

     ANKARA-İSTANBUL ARASI 2 SAATTE GİDİLEBİLİR Mİ?




  • 2001 senesinde mitsubishi carisma 1.6 GL ile 3 saat 15 dakika veya 3 de olabilir

    bu sürede gitmiştik, ama 1 depo benzin tam olarak bitmişti hatırladığım kadarıyla
  • aptal bi kardeşim var sürekli bu dediğin konuyu denerdi gişeler arasını ortalama 20 dakika mola ile 2:40 - 3 saat gibi bir sürede alırdı normal araçlarla ortalama yoğunlukta trafik.

    bir gün tek başına 5 dakika mola ile gişeler arasını 2002 sl500 ile 2saat 7 dakikada gitmişti ortalama yoğunlukta trafik, ortalama üstü yorgunlukta şoför .

    aptallık avanaklık ve gerizekalılık - sözüm meclisten dışarı - başka birşey değil, hayatıyla kumar oynamak isteyen varsa daha fazla ses getiren yolları seçsin bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeblood6 -- 9 Şubat 2015; 12:47:38 >
  • Otomobil araştırması yapmak için forumda gezinirken bu konuya denk geldim, yazayım dedim ben de. Vakti zamanında bir iddia üzerine ferrari 360 modena ile 2 saat 27 dakikada gitmişliğim var. Ama bu söylediğim istanbulun en dış çıkışından (kurtköy tarafları olması lazım). Normal araçlarla 2 saat imkansız
  • İstanbul - Tokat arasını bir çok kez ve genelde 7 - 7,5 saat arasında gittim. Gidiş ya da dönüş. Ancak bir kez özel gayret gösterdim 6,5 saatte döndüm. Mecburen 2 kez lpg almak zorunda kaldım. Su gibi içiyordu maşallah. Yani iki depo gaz, bir depo benzini sırayla kullanarak. İkinci depo gaz yarısına gelmeden vardım. iki kez petrolde durduğumu en iyi ihtimalle 20 dakika zaman kaybettiğimi düşünüyorum. İstanbuldan trafik olmayan saatte çıkmıştım. Bir daha asla böyle birşey yapmadım o ayrı. Bilgi amaçlı söylüyorum sadece. Araç lpgli Fiat palio idi. Yokuşlarda sıkıntı yaşıyordum. 4. vitese düşüyordum. Eğer daha iyi bir araç olsa 6 saatin aldına düşüreceğim kesin.
    Kaba bir hesapla, 750 km 6 saatte gidersem ortalama 125 km yapar. Ortalama daha yüksek olabilirdi ancak bolu gişelerden sonra yok güvenilirliğini kaybediyor. Daha temkinli sürüyorsun.
    Ankara istanbul arası iki kez gittim. Yol çok yokuş ve virajlı. Bir çok yerde ortalama düşürecek derecede yavaş gitmek zorunda kalacağın yerler mevcut. Bu yüzden 2 saat imkansız.




  • Bu ara uzağım foruma gene saçma sapan yorumlar doluşmuş.


    Öncelikle
    1: Saçma salak laf çakmaya çalışan vatandaşlar konunun başına "denenmeyecek, merak konusudur" diye belirtmiştim. İnsan ol 1 kere anlar laftan. Denicek olsam bile yazardım buraya denicem diye.

    2: M5'le 2.5 saate gidilir diyenler olmuş. Yol boş olursa M5 o yolu 1.5 saate bile alır. (Gişeler arası) Benim sorduğum araç 525xd idi.

    3: Bu araçlar 200 üstü süratlerde bile virajda yatmayan araçlar olduğu için bir kaç gündür aracı kullanıp kendi sorduğum soruya kendim cevap buldum. Kalabalık olmadığı sürece ben bu araçla mola vermeden 2 saat olmasada 2.5 saate çamlıca gişelere girerim.

    Cevap için herkese tşk.
  • Koprude bir trafige yakalansan demekki sen karsiya gecesiye adam ankaraya varcak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kocaelinde çalışıyorum dilovasında ve nuh çimentonun orda 200 km hızlarla dönülmeyecek iki viraj var sonra kocaeli tünelleri 2 şerite düşüyor hatta tünellerden çıktıktan sonra bir müddet 2 serit devam ediyor. Burası sanayi bölgesi olduğu için tırlar otobanda cirit atıyor.3 şeritli rampada en sol şerite bile zıplıyorlar. Bu şartlarda burdan 200 km ortalama ile gidebilecek adam kendini burda hiç boşa harcamasın. Istanbulda sebepsiz yere sıkışan kartal sultanbeyli kurtköy hattını söylemeye hiç gerek yok zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ATTRACTIVE

    Öncelikle böyle bir şey denenmeyecek. Sadece merakımdan soruyorum, linç girişimine gerek yok.

    Soru açık ve net. Araç 525d xdrive. 200km süratın altına pek düşmeden 2 saatte gitmek mümkünmüdür? Yol buna uygunmudur?

    200km'nin değil, ortalama 235km hızla gitmek gerekir. ÖZetle 250'nin altına pek düşmemeniz gerekir.

    Yıllar yıllar önce, trafik konusunda şuurumuz henüz yeni gelişmekte iken, o dönemler bekar olan amcam Volvo S80 T6 aracı ile gişeden gişeye 2 saatte gidiyordu. 238km hızla radara yakalanıp da, durup kapıyı açıp adımını asfalta attığında çevirmeyi yapan polisler alkışlayınca hız manyaklığı son buldu (Evet, o dönem otobanda çevirmeli ceza yazma vardı!?)

    Bu süreye Boluda Benzin için durmak dahil değil tabi. Aşırı yüksek hızla uzun süre seyehat etmek yakıt deposu yeterli gelmediği için de pek mümkün olmuyor. Şimdiki araçlar S80'den daha az da yaksalar, depoları çok daha küçük. Bolu'da benzin almazsın da, Gebze'de alman gerekir. Dizel araç bu açıdan avantajlı olsa da, son hız açısından yakın güçteki benzinli araç avantajlı olur.


    Özetle 2 saatte Ankara - İstanbul mümkün değil. Yol uygun olsa da (ki değil), Sapanca'dan sonra trafik uygun değil.

    Edit: Amcam'ın gidiş süresi düşündüğümden de kısa imiş! Gerçekten akıl hastası idi o zamanlar... Her şuursuz erkeğin sırtından karının sopasını eksik etmeyeceksin arkadaş! Bak şimdi, efendi efendi gidiyor, geliyor... Amcamın bu manyaklıkları 12-15 yıl önce yaptığını hesaba katınız. Bugünkü Sapanca-İstanbul trafiğinde mümkün değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 9 Şubat 2015; 16:26:35 >




  • özel uçak varsa dahada erken gidilebilir
  • maho2306 kullanıcısına yanıt
    Eski bir konuyu hortlattım ama görünce mesaj yazmak istedim.

    İstanbul ankara arasını gişelerden gişere 1,5 saatte(hiç durmadan yakıt için 5 dakika hariç)giden müşterim var. Araba panamera turbo s(gembella modifiyeli insan kaynakları müdürünün dediği kadarı ile araba 700hp miş). Araç asıl patronun aracı

    Çıktığınız saat çok önemli olmak(istanbul girişindeki trafikten bahsediyorum) ile beraber o yolda yeni d-sınıfı arabaların 180km altına düşmesini gerektirecek hiçbir viraj yok. Her ay en az iki üç sefer gittiğim bir yol radarların yerleri çok bellidir. Onun için tecrübeli şöfor için 2 saat arabasına bağlı olarak çok gişelerden gişelere çok da zor değildir. Ayrıca o yolda emin olun bir impreza o kadar süratli gidemez.Bunu gtx30 bir impreza sahibi olarak söylüyorum.Dizel güçlü arabalar istanbul ankara arasında çok avantajlıdır. Özellikle 3.0 motor üzeri veya 2.0 motor 200hp üzeri dizel motorlar ile 2-2,5 saat arası almak çok basit.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifgokcen -- 22 Ekim 2015; 1:04:21 >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.