Şimdi Ara

Ankara'da dolmuş'ta yaşadığım olay

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Keçiören'e gitmek üzere dolmuşa binmiştim, her şey yolundaydı. Ancak birkaç durak sonra binen bir adam, aniden yanıma gelip emrivaki bir tavırla, 'oraya benim annem otursun,' dedi. Yanımda ağır bir çanta vardı ve adam bunu görüyordu. İnsan en azından, 'rica etsem anneme yer verebilir misiniz?' diye sorar. Hatta annesi, çantamı fark edip 'çocuk otursun, çantası var,' demesine rağmen adam, 'genç O, bir şey olmaz,' diyerek ısrar etti. Kalkıp yer verdim ama ne bir teşekkür etti ne de bir nezaket gösterdi.

Mesele yer vermek değil, mesele o kaba üslup. Ankara büyük bir şehir, toplu taşımada yer bulmak zor olabilir; ancak bu zorluk, kimseye bir başkasını kabaca yerinden kaldırma hakkı vermez. Madem annenin ayakta gitmesini istemiyorsun, o zaman ya taksi tutacaksın ya da insanlardan düzgünce rica etmeyi bileceksin. Kabalık yaparak yer istenmez.

• Bunu neden adama söylemek yerine gelip buraya yazdın demekki yaşadığın olaydan dolayı öfkelisin ve içinde kalmış bu kadar kibar olmayı bırakıp hayır demeyi öğrenmelisin insanların senin kişisel sınırlarını ihlal etmesine izin verme rica etmiyorsa sende aynı tonda karşılık ver özgüvenin yoksa git spora yazıl veya kitap oku

• Bunu neden adama söylemek yerine gelip buraya yazdın demekki yaşadığın olaydan dolayı öfkelisin ve içinde kalmış bu kadar kibar olmayı bırakıp hayır demeyi öğrenmelisin insanların senin kişisel sınırlarını ihlal etmesine izin verme rica etmiyorsa sende aynı tonda karşılık ver özgüvenin yoksa git spora yazıl veya kitap oku

Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X
  • Ben orada o adama ne desem anlamayacaktı emin olun mesele tartışmayla çözülücek olsa tartışırdım ancak dolmuştaki diğer insanlarda o adama destek verirdi gençsin vb olay büyüyecekti ne gerek var yani bu adamla uğraşmaya yoksa senin yazıklarını bende biliyorum yinede tavsiyelerin için sağolasın gerektiği yerde hayır demek lazım buna bende katılıyorum

Buraya yazma nedenim içimi dökmek istedim

Mesele dayak yemek ya dayak atmak değil ki dayak yersinde atarsında ancak bu işin bir de mahkemesi var neden durup dururken mahkemeyle uğraşıp sicilini yakacaksın ki ne gerek var yani ha bak bazı insanlar hak ediyor o ayrı bir konu ama burada mevzu dayak yemek veya dayak atmak değil zaten adam gelipte doğru düzgün bir üslupla durumunu açıklasa sorun olmaz

@Micheal Jordan-__-

Neden cevap vermediniz yanlış anlamayın sadece merak ettiğim için soruyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

Çok doğru kesinlikle madem Annenin ayakta gitmesini istemiyorsun o zaman git taksi tut yani burada neden kalktım onuda söyliyeyim bu adam laftan anlayacak bşr adam değildi Annesi bile ilk başta oturmak istemedi çantamıda gördüğü için Adan Annesine genç o bir şey olmaz diyor bunu diyen birisi zaten laftan anlamaz

Duymazdan geleceksin. Duyma engelli taklidi yapacaksın veya uyuyo numarası yapacaksın.

baktın duymazdan gelmek işe yaramıyorsa da hakkını savunacaksın

Annenle otobüs veya minibüstesin. Annen halsiz ve sen bir gence annenin oturması için rica ediyorsun, genç de duyduğu ve gördüğü halde aynen senin gibi duymamazlıktan geliyor. Gencin bu sağır taklidi hali hoşuna gidiyor ve takdir ediyorsan, sen de sağır numarasına devam et..

Rica edebilirim ama o da yer vermek zorunda değil. Sonucta o da ücret ödüyor.

Oraya benim annem otursun demeyip rica ettiği sürece herkes yer verir önemli olan üslup kesinlikle

• Sağır ve dilsiz taklidi yapsaydın. Eğer bu tip kaba bir şey yaşarsan ilk dönce duymamazlıktan gel, adam sana fiziksel olarak dokunursa e ebebebe ebe ebebe? deyip bacağını göster, senin dilsiz biri olduğunu ve bacağında sorun olduğunu anlasın. Zaten o saatten sonra sana bir şey yapamaz iki ses yükselttin mi adamın linç yemesi için ortam hazı hale gelir zaten

• Bak kardeşim toplu taşımalarda yer her zaman en pısırık görünen kişiden istenir. Büyük ihtimalle çok mülayim bir duruşun var. Nerden biliyorsun diye sorarsan 70 kg ve yaşım genç iken başıma çok gelirdi şimdi yaş 25 110 kg olduk kalıpta var başıma gelmiyor artık.

Mesele yer isteme meselesi değil ki mesele tamamen üslup burada

• Sırf eleştirmek için eleştirmişsin. Oturduğun yerden klavyeden sallaması kolay. Burada yazdıkları adamın o anda aklına gelmeyebilir. Veya aklına geldi diyelim, orada bir kavga çıkmasını istemeyebilir. Örneğin trafikte magandalara karşı haklı olduğumuzda sesimizi çıkaramıyoruz. Adam sağdan geliyor yola kaynak yapıyor, kim sesi çıkarabiliyor? Adam arabadan inip kafana sıkıp gidebilir. Burası Türkiye İsviçre'de yaşamıyoruz.

• Ağızınıza sağlık öncelikle beni anladığınız için çok teşekkür ediyorum çünkü herkes genelde keşke bunları adama söyleseydin diyor ya da dayak yemekten korkmuştur diyorlar mesele adama söylemek değil ki karşımızda ki insanları tanımıyoruz bile ben adama düzgünce neden yer vermeyeceğimi anlatsam bile anlayacak bir insan değildi genç o bir şey olmaz diyen bir zihniyet nasıl laftan anlayabilir ki üstelik olay bir anda gelişti dolmuş'a bindiği gibi yanıma geldi ben Annesini bile doğru düzgün görmedim yani ama Annesi insaflıydı yinede çantamı gördüğü için ilk başta oturmak istemedi dediğim gibi ancak adam Annesine genç o bir şey olmaz diye ısrar edince kadında oturdu adam yanıma geldiğinde Annesi yanında yoktu yani dediğim gibi böyle bir adamla kavga edip günümü berbat etmek istemedim çünkü adamı tanımıyorum adamın yanında belki bıçak vb vardı bilemiyorum yani Türkiye de bıçaklanma olayları çok oluyor mağlumunuz sizinde dediğiniz gibi trafikte ki magandalara karşı bile arabasından inen insan sayısı çok inenlerde yumruk yumruğa kavga ediyor hatta duymuşsunuzdur belki 68 yaşında ki adamı trafikte döverek öldürdüler ne yazık ki klavyeden sallamak çok kolay dediğiniz gibi kitap okumak spor yapmak herkesin bildiği şeyler zaten hayır demeyi bende dahil olmak üzere herkes biliyor mesele hayır demek değil mesele hayır dedikten sonra olacaklar çünkü sizinde deyiminizde İsviçre'de yaşamıyoruz Türkiye de yaşıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brs_1116 -- 23 Kasım 2025; 20:18:19 >

• Der untermenschler her yerde

@AREryilmaz

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.