< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
ŞEF AŞÇI MAAŞLARI



-
-
çok yüksek maaş ne kafandaki dostum?
-
Gastronomi yüksek lisansı olan ve sektörde 8. yılı olan bir abin olarak söylüyorum düşündüğün yüksek maaşlar yok düzensiz ve uzun çalışma süreli bayram seyran tatil unut mutfağa inanılmaz bir tutkun yok ise düşünme derim
-
yani 10 yıl tecrübeli birisinin günümüzde 100 bin üstü kazanması gibi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hangi ünüversiteden mezun oldunuz acaba
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam bu konu karışık.
20 sene tecrübe ile 50 K da kazanabilirsin
5-6 sene tecrübe ile 100 K da kazanabilirsin.
Şimdi aşçı var aşçı var. Senin kendine geliştirmene bağlı, yemek portföyüne bağlı, yeteneğine bağlı.
İstanbul üniversitesi-İletişim fakültesi mezunu olup işsiz olan var mıdır ? Vardır..
İmamoğlu'nun başdanışmanı da aynı üniversite aynı fakülte mezunu mesela.
Sadece mezuniyet, üniversite, bölüm parametreleri bu sorunu cevaplayamaz bence.
Bu işi seviyor musun ? Kendini geliştirebilir misin ? mücadeleye girip farklı kişiler arasında ön plana çıkabilir misin ?
Çok uzatmayayım ama, iktisat/işletme mezunu olup CEO olan var ; işsiz olan da var.
-
Olm bırak gastronomiyi, kürt bi kebapçının yanında işe gir, 2-3 sene işi öğren sonra kendi dükkanını aç. Bizim evim karşısında konuşmayı bilmeyen kebapçı bmw 5 serisine biniyor son model
-
ızgaracıydım bıraktım şimdi bana 25bin teklif ediyorlar
10 saat çalışmaya 30bin istemiyorum hamburger köfte işindeydim
senin durumuna gelince yeni nesil mezun olunca çok büyük beklentiye giriyor kendi dükkanını açarsan daha iyi tabiki ama çalıştığın yere gelirsek iyi olursa maaşında o kadar yüksek olur buda şans işi bence herkesi almıyorlar öyle
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tundra202006 -- 3 Temmuz 2025; 15:2:10 > -
kardeşim gastronomi okuyabilirsin bence biraz da dil öğren hafiften bir yurt dışı gör dünya yemeklerini öğren hedef bölgen de lüks restoranlar ya da sağlam oteller olsun, standart aşçı muamelesi görmemelisin bu vizyonla mesleğe girersen iyi de para kazanırsın
mesela biraz örnek vereyim alaylı mutfaktan çıkan kebap ızgara falan takılan standart adamlar bile kıdemi meslekte yılı olduğu için şef oluyor yanında 3-4 tane de genç şef yardımcıları topluyor kendisi 60-70 binden aşağı çalışmıyor yanındakilere de 40 dan aşağı vermiyorlar
sen biraz bu gruptan ayrı olursun gastronomiden çıkıp yani dümdüz bir cafenin mutfağını çevirmektense daha kaliteli yerlere gidip daha klas yemekler yapmalısın, masterşefi izliyorsan orada çok güzel ayrımı yapılıyor mesela okuyanlar gezenler görenler var bir de esnaf lokantasından çıkanlar aradaki farkı anlıyorsun, işsiz kalmazsın bu sektörde okurken de zaten ufak ufak mutfağa girersin, maaş skalası da çok farklı mesela flying chefler var bunlar da güzel kazanıyor
-
Bizim demi şef arkadaşlar 46K maaş alıyor hilton otellerinde.
-
Michelin yıldızlı restorantta bir abim 120 bin tl alıyor..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X