Şimdi Ara

İstanbul'dan sonra , Mersin nasıl bir şehirdir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
13.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Mersin'e taşınma durumumuz olabilir . Nasıl bir şehirdir ? Ne yapılır ne edilir ?
    Manita nüfusu nasıldır ? Sosyal ortam var mıdır ?

İstanbuldan sonra isteklerimizi karşılar mı ?

Yaşanırsa neresinde yaşanır ?

Yorumlarınızı bekliyorum .

• çok kötü
  • Ankara'da yaşayan biri olarak..mersinde okuyorum fakat belediyesi beklediğim gibi değil.

isteklerinin çoğunu karşılar..aradığın çogu şeyi bulabilirsin..yaşanırsa eger ögrenci değilsen silifke taşucu civarında yaşanabilir.
  • Ben de istanbul dan mersine taşındım babam oralı 6 sene kaldım mersinde manita durumu iyi olması lazım ama yazın sıcaktan ölürsün söyliyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yqz

Ankara'da yaşayan biri olarak..mersinde okuyorum fakat belediyesi beklediğim gibi değil.

isteklerinin çoğunu karşılar..aradığın çogu şeyi bulabilirsin..yaşanırsa eger ögrenci değilsen silifke taşucu civarında yaşanabilir.

Öğrenciyim . Pozcu'ya gittim 3 günlüğüne Pozcu baya aktif bir semtti . Fakat uzun vadede bakarsak yaşanır mı bilmiyorum .

Konut fiyatları , yeme-içme , eğlenme fiyatları İstanbula göre çok daha iyiymiş .

Mersin hakkında daha çok bilgiye ve yorumlarınıza ihtiyacım var .

İyi günler . :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ControlYourDream

quote:

Orijinalden alıntı: yqz

Ankara'da yaşayan biri olarak..mersinde okuyorum fakat belediyesi beklediğim gibi değil.

Öğrenciyim . Pozcu'ya gittim 3 günlüğüne Pozcu baya aktif bir semtti . Fakat uzun vadede bakarsak yaşanır mı bilmiyorum .

Konut fiyatları , yeme-içme , eğlenme fiyatları İstanbula göre çok daha iyiymiş .

Mersin hakkında daha çok bilgiye ve yorumlarınıza ihtiyacım var .

İyi günler . :)

istanbula göre çok çok ucuzdur.özellikle ulasım acısından 3.ucuz şehir. 90kr ögrenci.paso falanda sormazlar..pozcu en aktif semti diyebilirim.forum avmye gittiysen ora akıyodur zaten..manita durumlarıda iyidir...izmir 1 mersin 2 gözümde..doğulu çoktur.göç alan bi şehir..eglenme fiyatlarıda normal cuma cmt pazar partyler olur genelde giriş 10 tl + içki..yeme içme fiyatları hergün tantuni yiyebilrsn gayet ucuz ve doyurucu..salih usta iyidr tantuni'de kushimoto sokagı en ünlü sokaklardan biri pozcuda..kafeler orada genellikle .barlar sahil şeridinde..konut bulabilrsn üniversiteye yakın yerlerde ögrenciye uygun eşyalı yerler mevcut.

• Berbat bir şehir. İlla bu taraflarda bir yere taşınacağız diyorsanız aklınız varsa Adana'ya taşının. Mersinde de Pozcu'dan bakın evi onun dışında başka hiç bir yere bakmayın sadece baktığınıza bile pişman olursunuz Mersin böylemiymiş dersiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    izmir buca nasıl bir yer
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • %30 u akpartili %30 u mhpli %30 pkklı %10 ise tantunici
  • - İnsanına göre söyleyeyim, Mersin küçük İstanbul'dur. Doğudan buraya göç edenlerden dolayı İstanbul gibi kozmopolit bir yapıdadır. Her tür insan bulursunuz yani.
    - Havası sıcaktır, malum Akdeniz iklimi. Hiçbir zaman kar yağmasını beklemeyin. Kar görmek istiyorsanız Toroslardaki yaylalara gidebilirsiniz.
    - Belediyecilik olarak Adana'dan bile geridedir. Düşünün halâ otobüslere parayla biniliyor ve kart sistemine geçilmemiş. Tarsus bile kart sistemine geçmişken bu, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin büyük bir ayıbı gerçekten. Bir de halâ raylı sistemi olmayan sayılı büyükşehirlerdendir Mersin.
    - Alışveriş merkezi olarak Kipa, Carrefour ve Forum Mersin vardır. Bunlardan en büyüğü Forum Mersin'dir. Şehrin sosyal ortamının büyük kısmı Forum Mersin'dedir.
    - Denizi kirlidir. Erdemli'nin batısına kadar gitmeden temiz deniz aramayın.
    - Havaalanı yoktur. Uçakla gidecekseniz ancak Adana'daki havaalanına iner, oradan tren ya da servisle Mersin'e geçebilirsiniz.
    - Otogarı küçük ve ilkeldir. Neyse ki yeni otogar yapılacak Mersin'e.

• Teşekkürler başka arkadaşların da yorumunu almak için up

• çok ucuz şehir..istanbula alternatif değil tabi özellkle yazın kesinlikle bir çözüm bul. sıcaktan uyuyamazsın sabah uyanamazsın öyle pistir...
  • istanbuldan sonra nereye gidersin git sıkılırsın alışana kadar
  • Böyle bir yer

• quote:

Orijinalden alıntı: nForcer

- İnsanına göre söyleyeyim, Mersin küçük İstanbul'dur. Doğudan buraya göç edenlerden dolayı İstanbul gibi kozmopolit bir yapıdadır. Her tür insan bulursunuz yani.
    - Havası sıcaktır, malum Akdeniz iklimi. Hiçbir zaman kar yağmasını beklemeyin. Kar görmek istiyorsanız Toroslardaki yaylalara gidebilirsiniz.
    - Belediyecilik olarak Adana'dan bile geridedir. Düşünün halâ otobüslere parayla biniliyor ve kart sistemine geçilmemiş. Tarsus bile kart sistemine geçmişken bu, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin büyük bir ayıbı gerçekten. Bir de halâ raylı sistemi olmayan sayılı büyükşehirlerdendir Mersin.
    - Alışveriş merkezi olarak Kipa, Carrefour ve Forum Mersin vardır. Bunlardan en büyüğü Forum Mersin'dir. Şehrin sosyal ortamının büyük kısmı Forum Mersin'dedir.
    - Denizi kirlidir. Erdemli'nin batısına kadar gitmeden temiz deniz aramayın.
    - Havaalanı yoktur. Uçakla gidecekseniz ancak Adana'daki havaalanına iner, oradan tren ya da servisle Mersin'e geçebilirsiniz.
    - Otogarı küçük ve ilkeldir. Neyse ki yeni otogar yapılacak Mersin'e.

bu arada tarsus otogarı mersin ve adanadakinden daha gelişmiştir ki bir tarsuslu olarak çok garip gelir bu bana.

mersin iyidir. sahil şeridi boyunca cafeler, içkili nezih restorantlar, ucuz yemek, ucuz eğlence, ucuz tatil olanakları, yok ben paralıyım dersen hoş bir cafede şarap ve klasik müzik eşliğinde hoş vakit geçirme imkanı, deniz kenarında 10 tl gibi bir fiyata açık büfe kahvaltı imkanı, ateistsen ramazan ayında sokakta sigaranı yakıp rahatça yürüyebileceğin, sahilde biranı içebileceğin bir ortam. tarsusa, adanaya giderken trenden pkklı çocukların pipilerini izlersin, taş atarlar falan eğlencelidir yav bizim buralar...

• Mersin e ilk gidisimde zeus isimli bar kursunlanmisti. Her taraf maganda dolu. O gun bugundur adim atmadim Mersin e. Denize girmek istiyorsan kiz kalesini gecince bi koy var. Orda girmeni tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeX -- 25 Ağustos 2011; 2:08:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nsagency

Mersin e ilk gidisimde zeus isimli bar kursunlanmisti. Her taraf maganda dolu. O gun bugundur adum atmadim Mersin e.

maganda olmayan memleket varmı ki???
    ayrıca insan alışıyor bir süre sonra
    ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: @rd@

bu arada tarsus otogarı mersin ve adanadakinden daha gelişmiştir ki bir tarsuslu olarak çok garip gelir bu bana.
    Tarsus'un otogarı Mersin'in ve Adana'nınkine göre daha yeni olduğuna göre daha modern olması da normaldir herhalde. Adana'nın otogarı bile en az 20 yıllık bir otogar ve artık eskimiş & geri kalmış bir otogar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 25 Ağustos 2011; 2:37:22 >
  • Yazları aşırı sıcak oluyor. Hatta dünya nın cehennemi der bizimkiler mersin hakkında.Hiç kar yağmaz.havası aşırı nemlidir.belediyecilik adına neredeyse hiç bişey yoktur.doğulu çoktur. olaylar konusunda diyarbakır ı aratmaz diyebilirim.denizi çok pistir yalnız erdemli taraflarında temiz yerler bulunabilir oralarda ferrari ya da hummer lar kol gezer.tantunisi meşhurdur,dayımın stadın arka tarafında bi tantuni dükkanı var hatta
  • kış görmeyeceksin kar görmeyeceksin trafik çilesi çekmeyeceksin bi noktaya gitmek için 5 otobüs değiştirmeyeceksin eğer mersin merkezde yaşayacaksan geceleri ist. kadar hızlıdır kızları çok güzeldir inan hepsine aşık oalcaksın en fazla tutulan mekanlar Mersin Forum AWM, Sahil, pozcu civarları gece mekanları ama istanbul akdar alternatifin olmayacak bilgin olsun ekonomi bakımından değerlendirecek olursak istanbuldan daha az olacak giderin o kesin. sosyal açıdan sorarsan çatışma mevcut yozlaşan insanlar çoğunlukta maganda ve kıro malesef mersinde yüksek oranda sebebi de belli bulaşmaman gereken mahalleye gelince merkezde Demirtaş mahallesi yakınından bile geçme daha fazla ayrıntı istersen pm at cevaplarım :))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.