Teşekkürler. Sorduğunuz kişi, amlogic kütüphanesine ait s922x işlemcinin yapısı üzerinden noktayı koymuş. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 28 Ocak 2021; 12:7:22 > |
Android Tv Box için tavsiye. (1088. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_Teşekkürler. Sorduğunuz kişi, amlogic kütüphanesine ait s922x işlemcinin yapısı üzerinden noktayı koymuş.
Alıntıları Göster
-
Teşekkür ederim -
quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_Uydu yayını ve iptv yayınlarının ikisini bir arada kullanmak isteyenler için, enigma2 cihazlar hemen hemen tek seçenek gibidir.
Hasılı; sonuçta her bir birey, kullanım amacına göre cihaz edinmektedir.
Diyelim ki, kullanıcının bir adet anteni olsun. O da Türksat olsun. Bu durumda enigma2 cihaz kullanıcısı, Türksat kanallarını uydudan, diğer uyduların yayınlarını da iptv üzerinden izleyebilmektedir. ( Sat iptv diye adlandırılan iptosat eklentisi ile uydu yayınlarını donmasız bir şekilde iptv üzerinden izleyebilmektedir. )
Önceki mesajımda belirttiğim gibi daha 10'larca pratiklik yalnızca enigma2 cihazlarda vardır.
Ha ! Kullanıcının izleyecekleri uydu ve iptv yayınlarının dışında kalan ihtiyaçlar ise, işte o zaman android cihaz edinimi zaruri olmaktadır. Daha somut ifadesi ile kullanıcı oyun oynamayacaksa, internete girip cihazı pc gibi kullanmayacaksa, android cihaza ihtiyacı yok demektir.
Hasılı kelam; "kullanım amacına göre cihaz edinmek" dediğim hususun özü budur.
Alıntıları GösterMerhaba,
Bu IPtoSAT eklentisi sadece Titan marka cihazlarda mı çalışıyor? Forumlarda başka cihaz adı geçmiyor.
Bendeki VU+ SOLO2 Enigma2 cihazda çalışır mı? Bu konuda bilgi edinebileceğim/yardımcı olacak bir kaynak var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasarum -- 28 Ocak 2021; 17:1:18 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: dasarumMerhaba,
Bu IPtoSAT eklentisi sadece Titan marka cihazlarda mı çalışıyor? Forumlarda başka cihaz adı geçmiyor.
Bendeki VU+ SOLO2 Enigma2 cihazda çalışır mı? Bu konuda bilgi edinebileceğim/yardımcı olacak bir kaynak var mı?
Alıntıları GösterSolo2 cihazın işlemcisi, donanım destekli olarak "flash player"i desteklemediği için, iptv, iptosat gibi internet üzerinden gelen yayınların açılmasında cihazınız ağırlaşacaktır. Iptv, iptosat vb yayınların enigma2 cihazlarda hızlı bir şekilde açılması için, iptv, iptosat için, H265 destekli enigma2 cihazlardan birini edinmek, kullanım açısından daha efektif olacaktır.
Engima2 cihazlar için, şu link'te detaylı anlatım var ;
_https://www.dreamosat-forum.com/board/index.php?thread/9331-enigma2-iptosat-plugins/&pageNo=1
-
quote:
Orijinalden alıntı: GuGuuuKYok be abicim, birebir herşeyiyle aynı cihazlar. Sadece kozmetik olarak farklılar.
Anakart olarak neredeyse birebir aynılar, anakart donanımı da bire bir aynı zaten. Diğer donanımları ayrı almanız lazım.
Ama yazılım olarak kendi bünyelerindeki yazılımcıların haricinde çok fazla destek var. Bu da onları bir kaç adım öne taşıyor.
Yazılım olarak bir sorun yaşadığında forum forum dolaşman gerekmiyor, kendi forumunda derdini anlatıyorsun illa bir yol gösteren sorun çözen oluyor.
Örneğin yeni Wifi adaptör aldım( rtl8192eu çipsteli), uyumlu mu değil mi bakmadım foruma.
Bir Android sürümü haricinde diğerleriyle uyumsuz çıktı. And 10 sürümünü geliştiren kişinin konusunda sorunu paylaştım bir hafta içinde driveri güncelledi ve bana yeni rom gönderdi.
Oldu olacak konunun linkinide paylaşayım: https://forum.odroid.com/viewtopic.php?p=319434#p319434
Kozmetik olarak farklılıklar var da adaptör farkı da var.
Yüksek voltaj ile çalışan Odroidler daha güçlü.
Konumuz, Tv box üreticilerinin neden 64 bit lik sürüm kullanmadığı ile ilgiliydi.
Demek ki 32 bit veriyolunu desteklediği için ,
4Gb den daha fazla ram takılamadığı için ve
lisans için 64 bitlik sürümü kullanmıyorlar.
Bu durum And. tv box ların orjinal romları ile ilgili.
-
Anladım. Bilgi için teşekkürler. Bir deneyeyim olumlu olumsuz sonucu buraya yazarım.
-
Kullanım şekli kutu seçiminde belirleyici oluyor.
Bütçe durumuna göre ;
Alpsmart ın
AS555-X3
AS565-X3
AS575-X3
yada Hiremco nun muadil modelleri
Tam sertifikalı cihaz gerekiyor ise
MiBox S
Mi stick
-
quote:
Orijinalden alıntı: dasarumAnladım. Bilgi için teşekkürler. Bir deneyeyim olumlu olumsuz sonucu buraya yazarım.
Olumsuz sonucu buraya değil, link verdiği yere yazınız lütfen... Çünkü bu konu başlığı android tv box'larla ilgili bilgilerin paylaşıldığı bir başlıktır.
Yani bu konu başlığını gereksiz mesajlarla kirletmeyelim lütfen !
-
Tamamdır hocam
-
quote:
Orijinalden alıntı: LimanyakanKozmetik olarak farklılıklar var da adaptör farkı da var.
Yüksek voltaj ile çalışan Odroidler daha güçlü.
Konumuz, Tv box üreticilerinin neden 64 bit lik sürüm kullanmadığı ile ilgiliydi.
Demek ki 32 bit veriyolunu desteklediği için ,
4Gb den daha fazla ram takılamadığı için ve
lisans için 64 bitlik sürümü kullanmıyorlar.
Bu durum And. tv box ların orjinal romları ile ilgili.
Alıntıları Göster
-
Bu yeni nesil işlemcilerde ısınma sorununu aşmak için düşük güç
(Low Power) tüketen LPDDR ram ler kullanılıyor.
Tv box lardaki hem LPDDR ram ler hem de sadece 5V ile çalışan,
usb portları HDD, SSD gibi harici depolama/çevre birimlerini çalıştırmakta
yetersiz kalıyor ya da zorlanıyor.
Odroidler, 12 V ile beslenen usb portları ile daha güçlü cihaz haline geliyor.
Büyük kapasiteli HDD leri, SDD leri, kamera gibi çevre birimlerini zorlanmadan
çalıştırabiliyorlar.
-
-
Mi stick YouTube ve puhu vb için yeterli olur mu -
Teşekkürler bilgi için -
hocam mi stick ile netfilix te ücretsiz ulusal kanallarımız izlenir mi, netfilix e ücretli üye mi olmak lazım illaki
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: denız_23
Merhaba arkadaşlar bir buçuk sene önce aldığım tanix tx Max cihazım açılmıyor cihazıaçtığımda hdmı kablosu arızalı olabilir ( sonra ise format desteklenmiyor hatası veriyor) hata veriyor fakat kablo sağlam cihazı fişe taktığımız zaman sadece saat gösteriyor bunun tamiri mümkün mü mümkünse nasıl tamir ettirebilirim.Yenisinimi almak lazım tamiri mümkün değil ise cihaz tavsiyeniz varmi.
İlginiz için Teşekkürler
Adaptor kaynakli oluyor genelde.bu sorunlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
4k androidtvli meecol kd1 stick uygun fiyatiyla mi box ve mi sticklere iyi rakip tek eksisi netflix lisansiyok gerisi tamam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben alpsmart as565 aldım arkadaşlar teşekkür ederim ilginize -
quote:
Orijinalden alıntı: bluefour
hocam mi stick ile netfilix te ücretsiz ulusal kanallarımız izlenir mi, netfilix e ücretli üye mi olmak lazım illakiNETFLIX te ulusal kanallar yok. Film ve dizi platformu.
MiStick ile ücretli, ücretsiz kanalların hepsi izlenebilir.
USB portu olmadığı için yüklemeler kablosuz yapılıyor.
Yeni başlayanlar aşama aşama kendilerini geliştiriyorlar.
Tüm bilgiler forumdaki ilgili topiklerde var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X