D

Binbaşı
13 Mayıs 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme
Toplam: 199 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Herkese merhaba,

Yeni oluşturduğum siteme bir Ad click kod ekledim. Ancak üstüne tıklayınca değil, sağ tıklayıp open new tab deyince açılıyor. HTML konusunda başlangıç seviyesinde bilgim var. Verilen kodla ilgili HTML destek sayfalarındaki tüm bölümleri okudum ama sonuç alamadım.

validator.w3.org
The W3C Markup Validation Service
http://validator.w3.org

Kodlamayı kontrol ettim herhangi bir hata çıkmadı. Sorun nerede olabilir, yardımcı olabilir misiniz lütfen.

Türk Telekom'un kapalı alanlar, özellikle AVM vb içinde mağazaların, marketlerin kapıya uzak kısımlarında çekmemesi nedeniyle Ocak 2022 itibarı ile Vodafone RED tarifesine geçtiğimden beri 2 net sorun yaşıyorum.  

1) Değil kapalı AVM, açık alanda bile internet olmuyor ve tek çözümü ya telefonu yeniden başlatmak veya uçak modunu açıp kapatmak. Sonrasında bir yerde wifi ile bağlanıp, oradan ayrılınca wifi kesildiği için mobil internet aktif oluyor ama yine bağlanmıyor. Mobil interneti kapatıp açmak da işe yaramıyor. Tek çözüm uçak modunu açıp kapatınca bağlanıyor ve bir sonraki wifi bağlantısına kadar sorunsuz, yüksek hızda bağlanıyor.

2) Mobil internet ile bağlıyken telefon çok ısınıyor.

3) Evde Wifi ile bağlıyken evden uzaklaşınca wifi otomatik kapanır ve mobil internete geçerdi. Ancak operatör değiştiğinden beri, wifi sinyali olmasa bile wifi açık kalıyor, manuel olarak kapatmak gerekiyor.

Telefonum Galaxy S20+ Android 11 kurulu ve 2 yıldır TT hattım ile bu sorunların hiçbiri yoktu.  

Son iki haftada 2 defa MH'ni aradım, hattı resetlediler, APN silip yeniden ekledim, tüm internet servislerini tek tek iptal edip yeniden aktive ettiler (bu konuda gelen SMS mesajlarından anladım) telefonu 3-4 kere yeniden başlatın dediler vs ama sorun çözülmedi.

Google aramalarında da bu sorunla ilgili hiçbirşey bulamayınca, son ümit belki bir "damdan düşen" bulurum diye buraya yazdım.  

Akıllı bileklik :

• Denizde yüzerken kullanılabilecek, GPS olan.
  • Gelen çağrılara BT kulaklık (TWS) ile cevaplanabilecek
  • Aktivite (yürüme, koşma vs) algılama özelliği olan
  • Adım sayılarını doğru ölçen, otururken kolumu yukarı aşağı oynatınca adım attın demeyen.
  • SPO2, Nabız, kalp ritmi ölçen
  • Uyku takibi başarılı

Akıllı saat:

Yukarıdakilere ilaveten

• EKG ölçümü yapan
  • Yuvarlak kadranlı, kalın kaba olmayan
  • Şarjı tüm özelliklr açıkken en az 4 gün giden

-Telefonum Galaxy S20+

-IOS uyumu, oyun hiç önemli değil

-Bütçe max 5,000 TL

Yukarıdaki bilgiler çerçevesinde marka/model ve varsa kullanım deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Aklımda Galaxy Watch4 var fakat birçok Galaxy Watch kullanıcısının su geçirmez saate hiçbir dayanağı olmayan biçimde "su teması" nedeniyle garanti dışı kaldığı için Samsung modelleri sanırım liste dışı kalıyor.

Merhaba,

1080P plasma TV'de VU+ SOLO2 cihazımla Turksat, Hotbird, IPTV, TURKVOD normal menüden, NETFLIX ise KODI ile izliyorum ancak ben evde olmayınca kimse KODI vs ile uğraşmak istemiyor. İstese de yapamıyor. Bu nedenle;

1- Ya tüm platformları (Netflix, Amazon, Blue TV, Digitürk vs) 1080P izlenebilecek sorunsuz, ses ve görüntüsü kaliteli, ethernet girişi olan iyi bir Android Box almak. Ancak bu durumda mecburen 2 farklı HDMI girişinden seçim yapmak, çift kumanda vs ile uğraşmaları gerekecek

2- Veya SOLO2'nin görüntü kalitesinden aşağı olmayan kaliteli bir Hybrid cihaz alıp, SOLO2'yi elden çıkartmak. Tek HDMI ve tek kumanda olduğu için bu seçenek bana daha yakın duruyor.

Siz olsanız hangi seçeneği ve/veya hangi cihazları önerirsiniz? Mümkünse nedenleri ve biraz detaylı cevaplarsınız sevinirim. Aylardır onlarca cihaz, karşılaştırma, inceleme videoları, forum vb tırmalamaktan yoruldum.

Her ne kadar TV 1080P olsa da, iyi ve kaliteli cihaz isteyince mecburen 4K versiyonu olacak gibi görünüyor.

Bütçe sınırım 700-800 TL civarı, ancak özellikleri ve kalitesi yüksek alternatifler için bütçeyi artırabilirim.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Merhaba, hem konuya çok yabancıyım hem de piyasada onlarca marka model ve özellikte cihaz arasında aradığımı bulmak zor. Çoğu da "her işi yaparım abi" cinsinden . Oysa ben sade ve temel birkaç özellik arıyorum ancak yorumlarını okuduğum cihazlar hem sade değil, hem de birisinin çok iyi dediğine diğeri çok kötü diyecek kadar arada uçurum seviyesi yorumlar var. Belki beklentiler ve tercihler farklı. Benim beklentilerimi ve tercihlerim aşağıda detaylı olarak aşağıda.

1) Günlük adım sayılarını, aktiviteleri DOĞRU tespit etsin.
2) Yürüme veya koşma sırasında telefon taşıma zorunluğundan kurtarıp bilgileri hafızasında saklayıp, telefonla ilk bağlantısında aktarsın. (Aktivite sırasında BT kopup, bilgileri kaybetme, hatalı işleme vb sorunu olmaması için)
3) İletişim özelliği ihtiyacı yok. Yani arama, aranma, mesaj, whatsapp vb gerekmiyor. Zaten o küçük ekranda gözlüksüz okumak da zor.
4) Hafif, terletmeyen, suya tere dayanıklı, şarjı uzun giden
5) Yazıları kolay okunan, tercihen ekranı büyük (çok da iri olmasın eşim kullanacak)
6) Uyku takip özelliği şart değil ama olursa hayır demem.

Kaliteli, 3 gün sonra şarjı bitti, ekranı bozuldu vb diye çöpe atmak zorunda kalmayacağım bir akıllık bileklik arıyorum.
Bütçe 150 TL civarı.

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
Merhaba,
Evdeki emektar Philips DVD 951 modeli cihaz bozulmuş. Ön panelde hiç ışık, gösterge filan hayat belirtisi yok. Sigortası atmıştır uudu ile kasayı açtım ama sigorta sağlam, trafo sıcak. Yani akım geliyor. Muhtemelen geçtiğimiz hafta yaşanan elektrik kesintilerinde devre zarar gördü. Tamire versem 50-60 TL belki yaparlar belki daha da çok isterler yani pek değmez gibi.

Onun yerine CD/DVD mümkünse Bluray disk de okuyan, gereğinde CD/DVD leri bünyesindeki veya harici HDD ye kayd edebilecek bir Media Player varsa onu alıp bütün işlerimi göreyim istiyorum.

CD/DVD yi bilgisayardan USB'ye aktarıp oradan Media playere atmak var ama bu iş hem zahmetli hem de bütün müzik ve film arşimi yüklemeye ihtiyacım yok. Müzik dinlemek istediğinde veya DVD izlemek istedğinde başka cihazlar kablo vb ile uğraşmadan bunu yapabilmek ama gereğinde MP yi kullanmak niyetindeyim.

Özetle
1. CD/DVD ve tercihen Blue-Ray diskleri oynatan
2. İnternete bağlanıp film vb indirebilen
3. Ağ üzerinden bağlanıp NAS server gibi ortak depolama yapabilecek
4. Audo ve video özellikleri kaliteli (3D veya 4K şart değil)

bir media player var mıdır, marka, model link verirseniz sevinirim.

Teşekkürler,
Merhaba,

GSM Arena sitesinde Humidity (Nem) sensörü olan cihazları arattığımda sadece Note 3 ve Galaxy S4 çıkıyor.

2 sorum olacak

1. Nem ölçer özelliği doğru sonuç veriyor mu?
2. Bu sensörün, bu 2 modelden sonra hiçbir telefona, konmama nedeni nedir?

Acaba IP68 sertfikası yüzünden mi diyecem, ama su geçirmezlik özelliği olmayan telefonlar dahil yeni çıkan telefonların hiçbirinde nem sensörü olmaması garibime gitti.

Teşekkürler,
Eşim, ben ve oğlum Türkcell'in ilk aboneleriyiz ama Tcell'in hakim operatör kuralı yüzünden BTK zorunlu tarife cimrilikleri nedeni ile ve her ay biten internet paketlerine ek para vermekten gına geldiği için 20 küsür yıllık operatörü değiştirip TTelekom veya VFone dan birine geçmeye karar verdik. Taahhütlerimiz bu ay sonu bitiyor.

Öncelikle RED tarifesine geçip her ikimiz de Aile indiriminden faydalanmak istedik ama bayinin dediği sadece birimize indirim oluyormuş. Bu durumda, birimiz normal bir tarife seçecez mecburen

Konu ile ilgili VFone Forum sitesindeki sorunları okurken birkaç bayilerden kaynaklı birçok mağduriyet mesajı ve forum moderatörlerinin klasik "çözüm değil idare eden" cevaplarını okudum. Bazıları bayinin bilgisizliği, bazıları tüketicinin eksik bilgisi/bilgilendirilmesi vb kaynaklı idi. Ancak aşağıda okuduğum mesaj "VFone da müşteri hizmetleri çok kötüdür" diyenlere bile az gelir.

Açıkçası bu mesaj hem GSM hatlarımızı, hem de Fiber interneti Vfone'a taşıyıp rahatlamayı düşünürken bana soğuk duş etkisi yaptı.

Türkiye'de son derece agresif bir pazarlama satış politikası ile neredeyse "yoldan geçen aboneyi kolundan çekip" VF'a çağıran şirketin, müşteri memnuniyeti ile zerre kadar ilgilenmemesi garip geldi. Acaba İngiltere merkez, 100 milyonlarca dolar satış pazarlama bütçesi verdiği ve "ne pahasına olursa olsun" 2018 yılına kadar (daha önce 2016 idi) liderlik hedeflediği Türkiye pazarındaki bu durumun farkında mı?

http://forum.vodafone.com.tr/t5/Fatural%C4%B1/Bayinin-Bilgisizli%C4%9Fine-%C4%B0stinaden-Cezay%C4%B1-%C3%87eken-Masum-M%C3%BC%C5%9Fteri/m-p/467872/highlight/true#M51154
Merhaba,

6 ay kadar önce 2. el temiz bir f10 kasa 5.20D araç ile başladığım BMW sahibi olma maceram, boyutları ve fiyatının daha uygun olması nedeni ile sıfır F30 kasa 320i ED'e dönmüştü. Ancak, istediğim konfigürasyonda bir 3.20i ED mevcut olmayıp sipariş verdiğimde 1,5 ay sonra geleceğini öğrenince, mecburen 2.el araç bakmaya başladım.
Bu arada, 3.20 GT modelinin varlığını öğrendim. Aracın test videolarını izledim, aracı beğendim. Ayrıca büyük bagaj (5 kasa ile aynı) ve katlanan arka koltuklar da benim aradığım özellikler.

Aranızda bu aracı kullanmış, bilgi sahibi olan var mı? Ayrıca bu aracın xdrive versiyonu da var, onun için görüşleriniz nedir?

Teşekkürler.
quote:

Orijinalden alıntı: Bill187

quote:

Orijinalden alıntı: yasinkilic84

316im ile 320ied m arasinda tasarruf farki 100km de yarim litre. Yani yaklasik 2.5 lira. Araba ile yilda 20.000 kilometre (ki daha fazla yol yapiyorsaniz zaten dizel almaniz mantikli) yapsaniz (20.000×2.5)÷100=500tl yillik tasarruftan fiyat fark eder. Yani 316m ile 320iedm arasinda yillik tuketim farki 500 lira.
iki araba Arasindaki fiyat farkini tasarrufa oranlarsak 8000÷500=16 yil eder. Yani 316i m ile 320ied m arasindaki fiyat farkini tasarrufla kapamaniz mumkun degil. Bana göre bu demek oluyor ki iki arac tasarruf goz onune alinarak tercih edilmez.
Peki aralarinda ki son hiz farki nedir? 235-210=25km. peki bu hizlar araci kullanirken kac soforun hayatinda kac kere cikicagi surattir. Bence son hiz farkida oldukca onemsiz.

Gelelim hizlanmaya 9.2-7.6=1.4sn ki fabrika verilerine gore boyleyken, reel verilere gore 8.5-7.5=1sn fark var. Peki bu fark kactane soforun drag yarisi sirasinda kullanicagi bi ozelliktir!!!! Gunluk kullanimda ne kadar fark edilir? Surekli gazliyormusunuz?

Bana sorarsaniz bu iki arac arasindaki en belirleyici fark arabanin arkasinda 316 yerine 320 yazmasinin getirdigi psikolojik rahatlamadir. Ve tamamen kisisel tatminle alakalidir.
Tabikide 320ied 316i den üstündür ama gunluk kullanimda degil sadece limitlerde ustundur. Eger limitlerde kullanim degil tasarruflu kullanimi yada sehirici kullanimi hedefliyorsak bence bu iki arac tamamen aynidir.
Ikinci el piyasasina gelicek olursak psikolojik etkenler 320ied yi one atiyor gibi dursada uzun vadede bu tarz arabalarin hepsi ayni oranda deger kaybeder.
Fikrime katilmayanlar illaki olacaktir lakin niyetim munakasa degil, matematiksel verilerle mantigi harmanlayip bi fikir sunmaktir. Param varsa 320ied m alirim yoksa da kafam cok rahat sekilde 316i m alirim hiçte aklim kalmaz :)

İki aracıda defalarca kullandım.Olay sadece son hız veya 0-100 hızlanma değil.320ed tüm ara hızlanmalarda ve devirlenmelerde, anı gaz tepkimelerinde çok çok daha başarılı.Aracın 320i adında olması ve 170 hp vermesi hatta performans değerlerinin 520i dende hattta hatta 520d dende iyi olması(hızlanma değerlerine bakınız) gene 5 serisinin yanında(kendi aracım diye söylemiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın)linelı bir aracınızda varsa hem performans hem isim hem donanım olarak aşşağıda kalmaması bence 3.16 ile 3.20 arasındaki farklı dağlar taşlar yapıyor.Bunlar tamamen kendi düşüncelerimdir.Sizin düşüncelerinize saygım var ancak aracın ne sorusuna 3.16 demek yerine 3.20 demenin bile fiyat farkına değeceğini düşünüyorum.Gene 136 hp c sınıfı çoğu aracın verebileceği bir güçken 170 hp premium bir araca bindiğinizi her anlamda size hissettiriyor.Gene ikinci elde aynı oranda değer kaybedeceği fikrinede katılmıyorum.3.20 i ed çıktığı ve piyasada gezmeye başladığından beri zaten 3.16 lar ikinci elde de ciddi değer kaybetti ve pazarı daraldı.Bunları f30 bir tane 3.16 iki tanede 3.20 ed kullanmış biri olarak yazıyorum(f30 ilk çıktığından beri).Boş bir 3.16 nın insanlarda passattan çok farklı bir etki yaratmadığınıda gözlemledim kullandığım süre boyunca.Tabi 3.16 sahibi arkadaşlara ve araçlarına saygım var ama kendi düşüncelerim bunlar.Sürçü lisan ettiysem affola.Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

Son hız, ara hızlanma, ve 0-100 dışında dikkate alınması gereken bir kriter de aracın yükü yediğindeki performansı. Yazın bu araçların bagajı dolu 4 veya 5 kişi ile İzmir -Manisa rampası gibi uzun soluklu yollardaki performansını çok merak ediyorum.

2.0 dizel bir araçtaki tork ve performans beklemiyorum ama rampalarda hele klima açıkken araç bayılırsa "keşke biraz fazla verip dizel alsaydım" demek hoş olmaz. Ki bu durumda 3.16'lar daha da zorlanır gibi geliyor.
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 6 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.624
İkinci El Bölümü Mesajları: 40
Konularının görüntülenme sayısı: 49.864 (Bu ay: 739)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 352 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.