Şimdi Ara

Android telefonlar 1 yil sonra ölüyor yavasliyor diyenler nasil oluyor anlamadim (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
277
Cevap
3
Favori
14.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Adı üstünde annen kullanıyor hocam. Niye kassın? Benim annemde A10 kullanıyor o da kasmıyor. Çünkü fazla uygulama yüklü değil. S7 edge benimde çok sevdiğim bir telefon olmuştu. Tasarım, genel performans olarak baya iyiydi o zamanlar. Şimdi o kadar iyi olduğunu sanmıyorum. Ancak o zamanlar test ettiğimde açtığım uygulamaları direk ramden çekiyormuş gibi hızlı açıyordu. Baya başarılı cihazdı. Onu samsungun kötü teknik servisi olduğu için tercih etmemiştim. Pişmanda değilim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Stabillik konusunda ios en iyisi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yorumlara baktım da maşallah millet telefonu temiz kullanıyor. Ben de o kadar dikkat ediyorum format atıyorum günlük açma kapanma saatleri var vs vs ama telefon 3 yıllık ve kasıyor. Bir gün tak gidecek diye korkuyorum. Telefonum lenovo Vibe p1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir android telefonu o kadar uzun süre rom atmadan kullanamazsın. Kullanırım diyen ya net yalan söylüyordur ya da mazoşisttir acı çekmekten zevk alıyordur.

    Gençken iyiydi hoştu, akşamları yeni rom dener governor ile işlemciyi overclock eder, şeş kaza imei’yi silince sabaha dek uğraşıp düzeltirdik. Ama yaş ilerleyip iş hayatına geçince bunları yapmak imkansız hale geldi.

    Çıktığı günden sonra hepi topu 16-18 ay yazılım desteği olacak bir ürünü yıllarca kullanmışmış. Rom atacağım, banka uygulaması yükleyip dişimden tırnağımdan ayırdığım paraya bakarken hüp gidecek. Paran gitmese bilgilerin gidecek vs.


    Android çok parası olan adama eğlenceli, şak koyarım 10 bin alırım note 10 seneye yenisi çıkınca 3-5 bine elden çıkartırım. Sonra koyar üstüne 6-7 yine yenisini alırım, bu para bana koymaz diyorsan alırsın.

    Android alacak kadar zengin değilim. Kimse kusura bakmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravaze -- 22 Ekim 2019; 10:50:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Şimdi Android in sıkıntısı şu tam olarak süreklş güncelleme alamaması yani 2 yıl falan alıyor güncelleme işte Android 7 varsa 9 u alıyor ve kesiliyor orda bu saçma işte IOS mesela olabildiğince güncelleme veriyor aldığın modele göre bu konuda Apple daha önde cihazına değer veriyor diğer markalar her sene model çıkardığı için yeni modele teşvik ediyor seni tabi paran varsa alıyorsun yoksa değiştiremiyorsun.

    Bende Sony Z5 Premium var telefon 2015 Eylül çıkışlı ben 2017 Eylül aldım sonra üst model çıktı üretimden kalkmış 810 işlemci var namı diğer ısınan işlemci onun dışında telefon gayet hızlı ve stabil ha bide arayüzü yağ gibi akıyor genel Androidlerin sorunu budur kasması ve arayüzünün hızlı olmayıp çok özellik olması HTC ve Sony arayüzde liderler yağ gibi akan telefon günümüzde güçlü telefonlar üst segmentler bunu yapıyor HTC ve Sony bunu 5 yıl öncede yapıyordu.

    Ha 2 sene olmuş tam telefon aşırı ısınıyor özellikle Yaz aylarında 3G yi açınca yanıyor yani onu dışında performans kaybı %10 falandır aynı stabilite ve hızlı şekilde devam ediyor 7.1.1 yüklü uygulamaların güncellemeleri kesilmediği sürece kullanmaya devam edeceğim ısı sorunu dışında memnunum telefondan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FK5896

    Adı üstünde annen kullanıyor hocam. Niye kassın? Benim annemde A10 kullanıyor o da kasmıyor. Çünkü fazla uygulama yüklü değil. S7 edge benimde çok sevdiğim bir telefon olmuştu. Tasarım, genel performans olarak baya iyiydi o zamanlar. Şimdi o kadar iyi olduğunu sanmıyorum. Ancak o zamanlar test ettiğimde açtığım uygulamaları direk ramden çekiyormuş gibi hızlı açıyordu. Baya başarılı cihazdı. Onu samsungun kötü teknik servisi olduğu için tercih etmemiştim. Pişmanda değilim.
    Annem insan değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vectrac kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba cihazı aldığımızdan beri hiç format attınız mı
    Eğer note 5 i daha kullanmayı düşünüyorsanız
    Samsung servisinde orjinal pil değişimi yaptırın ve temiz bir format atın
    Sonra note 5 sizi iki sene daha götürür bence

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • FK5896 kullanıcısına yanıt
    Hocam tekrar söylüyorum evet Android belki Apple kadar tamamen stabil değil ama aralarında çok fazla fark yok
    İsterseniz bir de şu an iPhone 5S ile note 4ü karşılaştırın
    İki cihazda kullandım hatta iPhone 6 ile karşılaştırın note 4 şu an ondan da Üstün

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Niçin bu tartışma bu kadar uzadı anlamıyorum. Arkadaşlar ; Android marshmallow dan sonra Android sistemde kasma yavaşlık falan YOK. Yıllarca iphon ve Android telefon kullandım tarafsız yazıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsungların note serisi hariç diğer telefonları eğer biraz uygulamalar filan detaylı kullanırsan 2 seneye değiştirmen gerekiyor. bu durum sadece note serisinde farklı. belki yeni çıkan s serisi de düzelmiştir. kardesimde note 2 vardı, şimdi note 8 aldık. yıllarca note 2 sorunsuz kullandı. son zamanlarda ram yetmediğinden bazı programlardan atmaya başlamıştı. başka sorunu yoktu telefonun.

    kısaca başka android kullan (ama gerçekten kullan, öyle telefonla konuşma oalrak değil sadece), 2 sene sonra donmalar, kasmalar... değiştirmek zorunda kalıyorsun.

    iphonelar bu açıdan telefon bozulana kadar kullanılıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dawras

    Android 1.2'den beri bu dünyada biri olarak şu zamana kadar Galaxy Pocket rezaleti harici hiç bir cihazda yavaşlama olmadı. S4 ve Note 5 hala canavar gibi cihazlardı onlar beni terk etmese ben onları terk etmezdim

    Hala insanlar kullanım deneyimini eski Android cihazlardaki gibi sanıyor. Kimse her güncellemesinde bir arıza çıkaran, boynunda şarj aleti ile gezen ayforcuları konuşmuyor.
    her gğüncellemede sorun çıkaran android telefonlar. birçok markada güncelleme yapınca uyumsuzluktan dolayı telefonlar sapıtıyor. iphonelarda güncelleme sorunları olmadı hiç. babam 2010 yılında aldığım iphone 4 ü hala kullanıyor. 1 kere pil değiştirdik o kadar.




  • İphone u sat diskavri al


    Bir zamanların dh repliği :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • druen kullanıcısına yanıt
    Iphonelarda güncelleme sorunları mı hiç olmadı? Hocam teknoloji forumundayız bence bir aramaya yazın bakın geri çekilen, sorunlu vs kaç tane güncelleme var. Androidde güncelleme sonra saptamasını anlarım dediğin gibi bir çok marka ve bir çok donanım var ama IOS cihazları belli.

    Bu arada bende telefonum bozulunca bir dönem 4 kullandım ama sağolsun mail kutumdaki tüm mailler durmadan 1980 den gelen boş maillere dönüyor her seferinde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    bence senin dediklerin 2013'te kaldı. artık rom atmak şart değil.

    ayrıca ona bakarsan zamanla ios da yavaşlıyor.
    android daha çok efor istiyor tamam öyle ama bence değer.
    iosta zil sesi koymak bile sıkıntı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dawras

    Iphonelarda güncelleme sorunları mı hiç olmadı? Hocam teknoloji forumundayız bence bir aramaya yazın bakın geri çekilen, sorunlu vs kaç tane güncelleme var. Androidde güncelleme sonra saptamasını anlarım dediğin gibi bir çok marka ve bir çok donanım var ama IOS cihazları belli.

    Bu arada bende telefonum bozulunca bir dönem 4 kullandım ama sağolsun mail kutumdaki tüm mailler durmadan 1980 den gelen boş maillere dönüyor her seferinde.
    Aynen. Kaç tane sorunlu güncelleme yayınlandı hatta sonra yüklemeyenler beklesin dediler Sonraki güncellemeyi bekledi insanlar. Hiç mi Google bakmazlar bilmem ios sorunlu güncellemeler diye. Kaç defa özür diledi adamlar. Ya aslında burada yazanların çoğu samimi değil herkes kendi kullandığı cihazı övüyor. Adam kaç sene Android kullanmış yeni iosa geçmiş iosu savunuyor. Aynı şekilde bu Android içinde geçerli. Ben yukarıdaki mesajlarımda her iki sistemi kullanan birisi olarak artıları yazdım. Kısaca bu tartışmanın sonu gelmez. Kalın sağlıcakla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hiç de öyle eskide kaldığını düşünmüyorum rom işlerinin. Zira dediğim gibi android cihazların en babası 18 ay güncelleme desteği alıyor, gerisi yalan. Bu 18 aylık süreçte de aldıkları son güncellemeler hep baltan savma oluyor. Birçok kez yaşadım, hala da yaşıyorum. Her ne kadar uzun yıllardır şahsi olarak iPhone kullansam da şirket telefonu olarak sıklıkla android kullandım geçen seneye kadar. Cihaz note 8 olsa bile şişiyor, bir önceki ayını aratıyor telefon. Bir süre sonra saçma sapan sorun çıkartıyor. Google play durduruldu, bilmemne durduruldu. Rehbere kayıt eklersin eklenmez. Onlarca ufak tefek sorun yaşadım. Ufak ama uğraştırıyor. Hata sonrası tamam dersin geri gelir, dandik bir uygulamayı yükleyecez diye tüm akşamını xda forumlarında heba edersin. iPhone 6 kullanıyorum bunda bu zamana kadar hiçbir soru yaşamadım. Cihaz da evet yeni telefonlara göre yavaş ama getirin bakalım hala 2014 yılının LG G3’ünün veya Samsung galaxy s6’sını note 5’ini; romsuz rootsuz gündelik işlerini halledebiliyorlar mı?

    Yahu 3 senedir en basitinden saatleri değiştirmiyoruz android tarafında bir senelik cihaza bile bunu güncellemeyle verip de çözemediler. Hala cihaz kendi kendine saati İleri geri alıyor. iPhone 5’te bile var mı bakın bakalım böyle bir problem?


    Zil sesini değiştirmeyi de hiç anlamadım, bu zamana kadar da android cihazlarım dahil hiçbir cihazımda dışarıdan zil sesi atma veya ayarlama gereği duymadım, en son 2006’da aldığım Samsung d600’de ayarlamıştım herhalde. Ben bunun eksikliğini yaşamadım ancak yaşayana saygı duyarım, burasına bir şey diyemem.


    Ancak dediğimde ısrarlıyım, android telefon alacak kadar zengin veya varlıklı değilim. Şimdi 7300 liraya alacağım iPhone 11’i seneye 12 çıktığında 5500-6000 bandına satıp yenisine daha ucuza geçebilir veya kafa rahat 5 sene kullanabilirim. Şimdi 2014 model iPhone 6’yla yaptığım gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravaze -- 22 Ekim 2019; 13:48:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    belirli aralıklarla wipe cache yapman, telefonu yeniden başlatman gerekiyor. android emek istiyor o yüzden uğraşmak istemiyorum ios daha basit diyene lafım yok.

    sen gerek duymadın ama ben yeni telefon alınca direkt zil sesini değiştiririm mesela.

    saat olayı ise çok basit. zaman dilimini otomatik değil de manuel olarak gmt +3 yapıyorsun.

    ben hiç anlamam uğraşamam diyenler için ios candır. lafım yok.

    ama ben bilgisayardan telefona attığım resmi silemiyorum iosta. itunes kanser bir şey.
    denetim masasından wifiyi kapatamıyorsun iosta mesela. bu bile sinir bozucu benim için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz bu telefonlarla neler neler yapıyorsunuz vay arkadaş. Burada şimdi J7'yi 3 seneye yakındır kullanıyorum desem taşlayacaklar beni
    • Genel olarak yapılan hata; Android alınacaksa Samsung dışında marka yok algısı ve giriş/orta seviye 2000 TL altı android telefonlarla, 4000 TL üstü iPhone telefonların kıyaslanması. 700 bin TL'ye satılan 407HP Volvo S90'ın rakibi 90 bin TL'lik 66HP Hyundai i10 değildir.

      Android telefon alırken ilk işlemciye, ikinci kameraya, üçüncü Android güncellemesi alıp almayacağına sonrasında batarya kapasitesine, ekran panel tipine, dahili hafıza ve ram miktarına bakmak gerekir. Android işlemcilerde; Huawei/Kirin 990, Snapdragon 855+, Snapdragon 855, Samsung Exynos 9825, Samsung Exynos 9820 şu an için performanslı olanları. Snapdragon 855 işlemcili Xiaomi Mi 9T Pro şu an 3720 TL'ye satılıyor. Bu fiyata sıfır iPhone karşılığı olarak ne alabiliyorsunuz? iPhone 7. İki telefonu yanyana koysak iPhone 7'ye el sürmek dahi istemezsiniz. Bugün değil 2 yıl sonra kıyaslayalım, durum iPhone 7 için daha da içler acısı olacaktır. Aynı fiyat segmentindeki ürünleri kıyasladığınızda ne demek istediğimi anlayacaksınız.

    • Snapdragon 855+ işlemcili, 12GB ramli, 6000mAh bataryalı, 128 GB dahili hafızaya sahip Asus ROG Phone II ile iPhone 8 64GB aynı fiyat.
    • Snapdragon 845 işlemcili, 8GB ramli, 128 GB dahili hafızaya sahip Meizu 16th(128GB) ile iphone 6s 16GB aynı fiyat.
    • Snapdragon 845 işlemcili, 6GB ramli, 64 GB dahili hafızaya sahip Meizu 16th(64GB) ile iPhone 5S/SE 16GB aynı fiyat.

      Son olarak sıfır iPhone alamayacağınız fiyata:

    • 1609 TL Xiaomi Mi A3 64GB/6.09'S.AMOLED/Snpdrgn 665/4GB/48MP(IMX582)-32MP(S5KGD1)/4030mAh/UFS 2.1
      https://forum.donanimhaber.com/1609-1999-xiaomi-mi-a3-6-09-s-amoled-snpdrgn-665-4gb-48mp-imx582-32mp-s5kgd1-4030mah-ufs-2-1--139853565



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cohannan -- 22 Ekim 2019; 15:59:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cohannan

      Genel olarak yapılan hata; Android alınacaksa Samsung dışında marka yok algısı ve giriş/orta seviye 2000 TL altı android telefonlarla, 4000 TL üstü iPhone telefonların kıyaslanması. 700 bin TL'ye satılan 407HP Volvo S90'ın rakibi 90 bin TL'lik 66HP Hyundai i10 değildir.

      Android telefon alırken ilk işlemciye, ikinci kameraya, üçüncü Android güncellemesi alıp almayacağına sonrasında batarya kapasitesine, ekran panel tipine, dahili hafıza ve ram miktarına bakmak gerekir. Android işlemcilerde; Huawei/Kirin 990, Snapdragon 855+, Snapdragon 855, Samsung Exynos 9825, Samsung Exynos 9820 şu an için performanslı olanları. Snapdragon 855 işlemcili Xiaomi Mi 9T Pro şu an 3720 TL'ye satılıyor. Bu fiyata sıfır iPhone karşılığı olarak ne alabiliyorsunuz? iPhone 7. İki telefonu yanyana koysak iPhone 7'ye el sürmek dahi istemezsiniz. Bugün değil 2 yıl sonra kıyaslayalım, durum iPhone 7 için daha da içler acısı olacaktır. Aynı fiyat segmentindeki ürünleri kıyasladığınızda ne demek istediğimi anlayacaksınız.

    • Snapdragon 855+ işlemcili, 12GB ramli, 6000mAh bataryalı, 128 GB dahili hafızaya sahip Asus ROG Phone II ile iPhone 8 64GB aynı fiyat.
    • Snapdragon 845 işlemcili, 8GB ramli, 128 GB dahili hafızaya sahip Meizu 16th(128GB) ile iphone 6s 16GB aynı fiyat.
    • Snapdragon 845 işlemcili, 6GB ramli, 64 GB dahili hafızaya sahip Meizu 16th(64GB) ile iPhone 5S/SE 16GB aynı fiyat.

      Son olarak sıfır iPhone alamayacağınız fiyata:

    • 1609 TL Xiaomi Mi A3 64GB/6.09'S.AMOLED/Snpdrgn 665/4GB/48MP(IMX582)-32MP(S5KGD1)/4030mAh/UFS 2.1
      https://forum.donanimhaber.com/1609-1999-xiaomi-mi-a3-6-09-s-amoled-snpdrgn-665-4gb-48mp-imx582-32mp-s5kgd1-4030mah-ufs-2-1--139853565
    Hocam ben o zaman fanboyları dağıtıyorum izninle




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.