Şimdi Ara

★ Android 7.1.1 ★ SONY XPERIA™ Z5 KULÜBÜ ★ BL UNLOCK & ROOT & KERNEL & RECOVERY & ROM ★ (517. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.318
Cevap
120
Favori
522.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 515516517518519
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: theVerge

quote:

Orijinalden alıntı: grejuva6

arkadaşlar yeni telfon alma arifesindeyim z5 ile x e baktım ucuz diyede p9 lite 2017 arasindayim bi öneriniz var mi acaba z5 ten memnun musunuz

Fiyat önemliyse sizin için 3 cihazda yeterli görünüyor.

http://www.epey.com/akilli-telefonlar/karsilastir/47045-67063-74648/sony-xperia-x_sony-xperia-z5-dual_huawei-p9-lite-2017/

Ama performans istiyorsanız p9 lite biraz düşük kalacaktır. Xperia X e yönelebilirsiniz. SP650 işlemci sizi memnun eder..

kamera konusunda biraz tereddütteyim z5in ip68 sertifikasıda güzel bir özellik ama z5 in 2015 senesinde çıkması biraz eski mi diye düşündürdü sadece birde ısınma muhabbeti var ona takıldım biraz oyun oynayan bir insan değilim ama kafamda soru işareti kaldı biraz :/ birde z5in pil konusunda yorumlar çok karışık ekran süresi ortalama ne kadar acaba

• grejuva6 kullanıcısına yanıt
    Oyun oynamiyorsaniz z5 isitmaniz cok mumkun degil. Snapchat isitiyor diyen biri vardi onceki sayfalarda. Uyumsuz bir seyi vardir snapchat in belkide kullanmadigimdan bilmiyorum. Ekran suresi oyun oynamiyorsaniz en az 3.5 saat alirsiniz. En fazla 5 saat verir, veri kullanimina gore. Z5 2015 eski bir cihaz dediginiz gibi ama Sony nin su ana kadarki en karizma telefonu. Kamerasi S6 Edge+ kadar iyi degil misal ama cok yakin enistemde var onunla kiyasliyorum. S6 veya S7 paralel cihaz dusunebilirsiniz kamera icin. Samsung daha basarili sektorde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • manilafortuna kullanıcısına yanıt
    Z5 konusunda pek ihtiyaç olunmaz sanırım ama malum manyetik soketimiz yok.
  • Frknegeoztrk eyvallah hocam. Garantisi var bi seneye yakın. İstanbulda tavsiye edebileceğiniz kvk veya teleservice şubesi var mı olumlu tecrübe yaşadığınız. Bir de telefonu garantiye verince yerine telefon veriyorlar mı idareten kullanmak için.

• Z5'e Android 7.1.2 gelir mi? Gelirse ne zaman gelir? Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim..

• zffb Z kullanıcısına yanıt
    Aramızda Sony Mobile çalışanı olmadığından cevaplar farazi ve atmasyon olacaktır.

Sene sonuna kadar gelir..
  • flypow3r kullanıcısına yanıt
    zffb Z kullanıcısına yanıt
    Hocam teleservice şubelerini şuanlık övüyorlar ama şans işi birazda bence kartal dı sanırım o şubeyi deneyebilirsiniz. Sony de böyle bir uygulama idareten telefon verme falan maalesef yok.

@zffb Verge arkadaşımız demiş zaten ama 7.1.1 güncellemesi için bile resmi açıklama yapılmamışken bir üst sürümü alması daha zor. Birde 5.1.1 ile çıkan telefon 6.0 ve 7.0 gibi 2 büyük güncelleme aldı alacağımız taş çatlasın 2-3 güncelleme anca olur.
  • Konuya Eklenenler

Android Navigasyon Tuşlarını Boyutlandırma

Birçok Sony kullanıcı alt taraftaki boşluktan şikayetçi, neden kapasitif tuş eklenmiyor diye yakınıyoruz. Senelerdir değişmeyen özellikler en son çıkan cihazlarda da aynı durumda malesef. Buna çare olarak ekrandan daha fazla alan kazanmak için Navigasyon Tuşlarının boyutlarını isteğimiz doğrultusunda küçültmemize yarayan TWRP üzerinden yüklenebilen 100kb lık ufak yamaları sizleri sunuyorum.

Programlama ve mod işleri ile uğraşan kişiler daha önceden bilgi sahibi olabilirler bunu sadece Xposed modül ile yapabiliyorduk. Sadece bunun için Xposed kurmak çok gereksizdi. Bu sebeple sistem dosyasına oyunlarda olduğu gibi bir yama ile boyutunu değiştirdim.

Standart BOY 48dpi - Bana göre haddinden fazla büyük.

İdeal BOY 40dpi - Tam kararından olduğu düşüncesindeyim.

Normal BOY 35dpi - Parmaklarınız tombik değilse rahatça kullanabilirsiniz.

Ufak BOY 32dpi - Ekstra küçük severler için, parmaklar tombik ise oldukça zor basmak.

Kurulum : TWRP üzerinden Install seçeneği ile kuruyoruz.

Link : Google Drive

Navigasyon Tuşuda Nedir? (beyaz kutu içerisindeki alan)

★ Android 7.1.1 ★ SONY XPERIA™ Z5 KULÜBÜ ★ BL UNLOCK & ROOT & KERNEL & RECOVERY & ROM ★

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 2 Haziran 2017; 10:23:10 >

• Konuya Eklenenler

Kamera Uygulamaları ve Fotoğraf Kalitesi İncelemesi

Yeni bir bölüm ile tekrar merhaba. Z5 mercek olarak üst düzey bir mercek barındırsa da sony kamera yazılımı konusunda çok başarılı değil bunu biliyoruz. Hem alternatif yazılımları tanımamız hemde özelliklerine göre seçim yapmamız açısından bir inceleme olacaktır.

Uygulamalar : Google Drive

Test Yazılımları

BİLGİ : Daha adil bir karşılaşma olması için :) tüm kamera yazılımları OTOMATİK modda ve 8MP 16:9 %100 JPEG kalitesinde çekim yapılmıştır, sabit bir konumda görüntü alınmıştır. Uygulamalar kendi içlerinde daha yüksek MP ve farklı dosya formatlarında daha kaliteli resim çekme imkanı sunmaktadırlar.

Manuel Camera (300kb) - Maksimum Çözünürlük Desteği : 8MP 3840x2160
    Camera Zoom FX (6mb) - Maksimum Çözünürlük Desteği : 8MP 3840x2160
    Camera FV-5 (5mb) - Maksimum Çözünürlük Desteği : 23MP 5520x4140
    A Better Camera (13mb) - Maksimum Çözünürlük Desteği : 23MP 5520x4140
    Sony Camera (~) - Maksimum Çözünürlük Desteği : 23MP 5520x4140

★ Android 7.1.1 ★ SONY XPERIA™ Z5 KULÜBÜ ★ BL UNLOCK & ROOT & KERNEL & RECOVERY & ROM ★

Uygulama Arayüzleri

Manuel Camera

Camera Zoom FX

Camera FV-5

A Better Camera

Sony Camera

Aynı Karede Çekilen Fotoğraflar

(gördükleriniz kota dostudur, orjinal fotoğraflar üstlerindedir)

Manuel Camera (2.5MB)
    Orjinal Boyuttaki Fotoğraf : TIKLA

Camera Zoom FX (1MB)

Camera FV-5 (3MB)

A Better Camera (3MB)

Sony Camera (3MB)

Yorumlar

Manuel Camera
    Arayüzü en kullanışlı uygulama kesinlikle budur. Tüm MANUEL kamera özellikleri içerir. Renk modları bulunur. Kendi içerisinde görüntüleme yazılımı mevcut bu sebeple hiç gecikme olmadan çekilen fotoğraflar görüntülenebilmektedir. Seri fotoğraf çekme özelliği vardır. Video çekme özelliği yok. Fotoğraf işleme süresi oldukça kısa. HDR özelliği var. Histogram var.

Camera Zoom FX
    Arayüzü yine kullanışlıdır. İçerik olarakda en dolu kameralardan birisi fakat içlerinde en kötü çekim yapan kamera uygulaması budur. Renk modları bulunur. Kendi içerisinde görüntüleme yazılımı mevcut Manuel Camera kadar seri değil fakat fotoğraf bastırma ve düzenleme özelliği bulunmaktadır. Seri fotoğraf çekme özelliği vardır. Video çekme özelliği vardır. Fotoğraf işleme süresi uzun. Editör kısmında çok fazla seçenek sunmaktadır. Kolaj fotoğraflar yapabilmektesiniz. HDR özelliği var. Histogram yok.

Camera FV-5
    Arayüzü biraz karışık. Tüm MANUEL kamera özellikleri içerir. Renk modları yoktur. Kendi içerisinde görüntüleme yazılımı mevcut Manuel Camera kadar seri değil. Seri fotoğraf çekme özelliği vardır. Video çekme özelliği yok, ek yazılımı var. Fotoğraf işleme süresi uzun. HDR özelliği var. Histogram var.

A Better Camera
    Arayüzü kullanışlıdır fakat pek göze hitap etmiyor. Tüm MANUEL kamera özellikleri içerir. Renk modları bulunur. Kendi içerisinde görüntüleme yazılımı mevcut değil, ek olarak editör indiriyor. Editör ile tüm düzenlemeleri yapabiliyorsunuz. Seri fotoğraf çekme özelliği vardır. Video çekme özelliği var. Fotoğraf işleme süresi orta. HDR özelliği var. Histogram var.

Sony Camera
    Hepimizin cihazında mevcut. Eksi özelliklerini sıralasam daha mantıklı. Arayüzü kullanışsız. Fotoğraf işleme süresi uzun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 2 Haziran 2017; 19:14:22 >

• ouzqan kullanıcısına yanıt
    TheV T kullanıcısına yanıt
    Z5 çıktığında Android 6 vardı zaten 6 ile gelmesi bekleniyordu. Dolayısıyla aldığı güncellemeler ekstra değil olması gerekliydi ki Sony'nin amiral gemisi telefonundan bahsediyoruz. Derdim 7.1.2 değil mevcut sürümdeki sıkıntıların giderilmesidir. İsterlerse ufak bir yama göndersinlerde sıkıntılar hallosun..

• zffb Z kullanıcısına yanıt
    Fix güncellemesi zaten gelecek hocam. Bluetooth sorununun düzeltilmesi bekleniyor. Zaten düzeltilirse büyük ihtimalle yayınlanacaktır. Z5 çıktığında hangi sürüm piyasa da olduğu hiç önemli değil hocam. Her ne kadar büyük firmalarda olsalar yeni kullan at stratejileri yüzünden diyip en iyi ihtimalle fix+2-3 güvenlik yaması ile işi bitirirler.
  • theVerge T kullanıcısına yanıt
    Çok faydalı içerikler hocam teşekkürler sayfa bambaşka bi hale gelmiş güzel olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: slord236

Çok faydalı içerikler hocam teşekkürler sayfa bambaşka bi hale gelmiş güzel olmuş

Sağolun, olması gerektiği gibi yapmaya çalışıyorum. İstekler olsa eklerim ama hiç istekte bulunan olmadı bende kendi deneyimlerimi aklıma geldikçe paylaşıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zffb

Z5 çıktığında Android 6 vardı zaten 6 ile gelmesi bekleniyordu. Dolayısıyla aldığı güncellemeler ekstra değil olması gerekliydi ki Sony'nin amiral gemisi telefonundan bahsediyoruz. Derdim 7.1.2 değil mevcut sürümdeki sıkıntıların giderilmesidir. İsterlerse ufak bir yama göndersinlerde sıkıntılar hallosun..

Şuan sadece Sony Xperia X için 7.1.2 sunuldu, Nexus cihazlara bile nisan ayında verildi. 2016 ilk çeyrek amiral gemisinden bahsediyoruz. Elbet gecikme olacaktır. Eğer 7.1.2 de stabilite yakalarlarsa tüm cihazlara sunarlar. 7.1.2 genel anlamda batarya, parmak izi ve ses konusunda iyileştirmeler içeriyor, Z5 için istediklerimiz aslında :) Gelmesi muhtemel..
  • Merhaba

Bir konuda fikir almak istiyorum. Z5 inizi maximum performans ve stabilite ile hangi android sürümünde kullanmıştınız?

• flypow3r kullanıcısına yanıt
    Merhaba İstanbul kartal kvk servis e z5 imde ekranda beyaz ışıkları ve bikaç kere sistem arayüzü durdu hatası aldığım için gönderdim teslim edildikten 5 gün sonra swap cihazı bekleniyor dedi sıfır cihaz verdiler sağolsunlar ha bu arada telefonu 2. El 1000 tl ye almıştım ;)

• lineage ve diğer romları kurarken hata aldım. E6633 vs için yazıp benim cihazı identifiye edemedi. Eski cihazlarımdan tecrübe ile updater script editleyip cihaz identifikasyon satırını silip deneyecektim cesaret edemedim. Bizim boot dosyadaki hatadan kaynaklanıyor olabilirmi
  • Kamera konusunda manuel ayarlardan umudu kestim, şu yeni modellerdeki 12mp seçeneğini versinler bari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slord236 -- 3 Haziran 2017; 0:17:44 >
  • selman_aveo70 S kullanıcısına yanıt
    Size z5 değilde başka bir model gönderirler.

• ouzqan kullanıcısına yanıt
    theVerge T kullanıcısına yanıt
    İnşallah güncelleme bir an önce gelirde şu sıkıntılar giderilir diyelim.

• 
Sayfa: önceki 515516517518519
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.