Şimdi Ara

★ Android 7.1.1 ★ SONY XPERIA™ Z5 KULÜBÜ ★ BL UNLOCK & ROOT & KERNEL & RECOVERY & ROM ★ (716. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.314
Cevap
122
Favori
513.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 712713714715716
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar. İlk sayfada epey rootlama işlemi anlatılmış, ama deneyenler oldu mu sormak isterim. Benim cihazım E6633, 7.1.1 sürümü yüklü, bataryasının zayıflaması haricinde çok bir sorunum yok, ama tepkilerde ciddi çakılmalar söz konusu. Telefonu sadece günlük kullandığım için beni bir süre daha götürebilir ama biraz rahatlaması gerekli. Ne yapmalıyım? Ne yapmamalıyım? Root işleminden ne derece memnun kaldınız? Hiç anladığım bir işlem değil, telefonsuz kalmak istemem.

  • m.secim kullanıcısına yanıt
    Pil değistir ve hiç bulaşma.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eg2077 E kullanıcısına yanıt

    Neden öyle dediğinizi açar mısınız?

  • m.secim kullanıcısına yanıt
    Sony , htc , lg konuları ölü. Destek bulamazsın.

    Sony Z5 açan ve ( orj pil zaten yoktur ) sağlam montaj yapanda pek yok. Telefoncular bir cok modele daha ismini söyleyince bakmıyorlar.

    Benzer Z5 var ben de , LG G7 ye geçtim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eg2077 E kullanıcısına yanıt

    Aynen katılıyorum. Sony zaten daha türkiyeden çıkmadan kesmişti desteği. Batarya+ekranı 2 sene önce sorduğumda 2300 lira demişlerdi ki ben telefonu 1400 liraya almıştım. Batarya ve ekran tabi ki o kadar etmiyor, yenilenmiş bir telefonu vereceklerdi büyük ihtimal. Ellerinde o zaman bile batarya yokken şimdi bulmak imkansız. Telefoncular zaten anasını ağlatır, batarya ölü kullan daha iyi.

    En büyük pişmanlığımdır garantisi bitmek üzereyken servise götürmemek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim z5in ekran kalkıp dokunmatik bozulunca bi 6 ay 1 sene daha götürsün diye güç bela bulabildiğim bir yerde 1200 liraya ekran+batarya+soket değişimi yaptırdım. şu an tek sorunum 3 5 aydır telefonun durduk yere hattı görmemesi. tamamen paşa gönlüne göre hat çekiyo ya da kapanıyo. bunun bi çözümü var mıdır başına gelen var mı?

  • yuhyiv Y kullanıcısına yanıt
    Saglam z5 kac TL ?

    Android sürüm nedeniyle yavaş yavaş uzun kullanım ( 6.5 yildir tr piyasada ) icin yetersiz artik.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eg2077 E kullanıcısına yanıt

    2 ay sonra 7 yıl olcak alalı. bana yetiyor açıkçası telefon. ha donmalar takılmalar ısınmalar var ama alıştığım için idare ediyorum. kamerası hala taş gibi. en büyük sorun bataryası 1 2 saatte bitiyor. zaten max 6 ay daha kullanırım.

  • m.secim kullanıcısına yanıt

    Uzun bir aradan sonra maziyi yad etmek için yeşil Z5'imi çekmeceden almış, forumdaki ana konularda dolanırken mesajınızı gördüm ve telefonum üzerinde yaptığım tüm modlamalar ve XZ modelini tokatlarcasına aldığım skorlar film şeridi gibi geçti gözümün önünden. O zamanlarda uğraştığım pc'me format atmış olmasaydım 7.1.1 sürümüne kurabileceğin her şeyi tüm açıklamaları ve külliyatıyla sana paylaşabilirdim :/ Ancak çok fazla zamanımı alıyordu o da işin ayrı boyutu :S

  • Ben de bu yazın RealmeGT2 Pro'ya geçtim. Xperia Z5 hala duruyor. Arada uçurum var evet, ama Z5 benim gönlümde olumlu yer bıraktı ve yedek cihaz ihtiyacım olmasa bile bir süre daha yanımda durmasını istiyorum. Onca seneye rağmen hala günlük ihtiyaçlar için yeterli bir cihaz. Belki müsait bir zamanda root vb işlemlerle uğraşır ömrünü bir kaç yıl daha uzatırım, bilemiyorum. Şimdilik yatsın bakalım.

  • Uzun ömürlerde kullanın hocam, ben yaklaşık 3 senedir S21 kullanıyorum. Cihazdan yana çok bir şikayetim olmadı kullandığım süre boyunca, ancak bataryasını değiştirtmeme formatlamama rağmen güncellemelerden sonra artık günü kurtarmamaya başladı. Bu yüzden kendime yeni bir cihaz bakıyorum hazır kasım indirimlerimi yakalamışken :) Sizden sonra yine içimdeki o eski meraklı ruh bir nebze kabardı ve çekmecemde duran Z5'e Lineage OS 19.1 kurdum :) Biraz kurcaladıktan sonra yorumlarımı bırakırım lakin ilk izlenim olarak çok akıcı bir Android 12 deneyimi olan, AOSP olmasına rağmen hemen hemen tüm fonksiyonları çalışan bir derleme olmuş. Stabilitesi ve ısı karakteristiği de iyiyse yedek cihaz olarak kenarda bulundurulabilirim :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 24 Kasım 2023; 21:4:48 >
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. İnşallah size de güzel bir indirim denk gelir ve dilediğiniz cihazı alırsınız.


    Z5 modu ile ilgili deneyimlerinizi paylaşmanızı sabırsızlıkla bekleyeceğim. Kurulum işinden hiç anlamam ama Z5 için bir istisna yapabilirim belki. Çünkü bu zamana kadar kullanıp da en memnun kaldığım telefonlar arasında yerini aldı.

  • Evet arkadaşlar, yaklaşık 1 hafta kadar kullandım Lineage OS'i. Gapps girmediğinde olabildiğince stabil bir derleme, ancak Google girdiği andan itibaren cihazın o muazzam stabilitesi sahneyi terkediyor ve arayüzde bile gezinirken ısınan ve pili sömüren bir cihaza dönüşüyor. Lineage OS'un daha önceki sürümlerini de deneyimlediğim için sadelik ve özelleştirilebilirliğin dengesini bu romda da güzel bir biçimde tutturmuşlar, ancak biraz daha ince çalışılıp ayarlanması lazım. Stabilite haricinde gördüğüm en büyük 2. sıkıntı ise SElinux'un devredışı kalması ve public keylerle derlenen bir rom olmasından dolayı bankacılık uygulamalarında büyük sıkıntılar yaratması. Bir diğer büyük eksiklik ise maalesef kamerası, çalışıyor ancak kameranın hızı, çekim kalitesi çok ama çok kötü. Güncel android deneyimini bir süre yaşamak isterseniz ve Z5 yedeğinizdeyse denenebilir ancak daily driver olarak kullanılmaz. Ha şahsen Android 11 den sonra getirdikleri arayüzü ben bir türlü sevemediğim için deneysel olarak da kullanmam. Bu yüzden Z5'imi çekmeceye koyup yoluma Xperia 5 IV ile devam ediyorum. Vesselam





  • 
Sayfa: önceki 712713714715716
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.