Şimdi Ara

Analiz: İşte iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın üretim maliyeti (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
318
Cevap
7
Favori
10.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vitor reis

    müstahap apple fanlarına adamlara 3000 liraya 1 gb ramlı cihazı satıyorlar kamerası da 8 megapiksel

    Android'de sana 1 gb ram kalması için en az 2 gb ram olması lazım. Hiç bir zaman adını bile bilmdiğin uygulamalar mecburi olarak çalışıyor ve en az 1-1,5 GB onlar yiyor.

    Megapixel ile kamera kalitesini ölçmek çok yanlış. Megapixel sadece fotoğrafın oyunu değiştirir. iPhone 6 gelince istediğiniz telefonu söyleyin eğer bulabilirsem her alanda yarıştırırım adil bir şekilde.
  • Ee keriz çok.

  • iphone 1,2,3,4,5,6 saw sürümlerini dibine kadar eleştiren herkes iş tabletine gelince apple tabletinden gerisi yalan diyor android tableti kötülüyor bi güzelde apple tabletini alıyor bu adam kimseye zorla mal satmıyorki alma kardeşim general mobil elite al boğaz kenarında çorba çay içersin hesabı görünce pavyon hesabı dersin nerde çay içtiğini hesaplamadan bizim orda 1 tl dersin üretimse üretim çaysa çay dükkansa dükkan ona göre herşey aynı bu adam zevki fiyat çekmiyorki o hepinizden çok ister iphone 6 plus fiyatını 1000 tl yapmayı bütün firmaları diz çöktürür çoğu android firması aynı yazılımı kullanıp iphone ile yarışıyo kardeşim bu adam tek başına ios la çıkıyo piyasaya ortak yazılımla değil kendi yazılımı kendi uygulaması ve sürekli bir yenilik çıkarıyor ve sürümlerine dağıtıyor android kullandığı telefona yeni sürüm gelmesi için dua eden kişiler var birde bana göre en önemli tercih edilesi özelliklerinden biri samsung sony veya başka bir marka alıyo benim vatandaşım satıp değiştirecek 2000 tl ye aldığı telefona 1000 tl veriyorlar adam bakıp kalıyo iphone da öle değil işte zarardan kar hiç olmazsa.

    Not: marka fanatiği değilim lütfen kızmayın yorumuma apple akrabamın firmasıda değil yiğidi öldür hakkını yeme yorumu yaptım bugün b sınıfı araçlar 2-3 sene öncesinin c sınıfı araçlarının fiyatını yakaladı kaldıki otomobil fiyatı ile telefon arasında dağlar var arz talep meselesi almayın hiçbirini iradenize paranıza sahip çıkın üzülüyorum milyarlar verip dört gün sonra yeni modeli çıktı diye sattığınız telefon pc tablet vs ürünlere paranız cebinizde kalsın.





  • Mesaja bakınca kendini görmen ne güzel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemalwebnet

    Senin yaşadığın kafaya göre, apple, samsung, philips, siemens, arzum, nokia, lg vs. hepsi Çin malı :)

    Sen benim yazdığımı anlayabilsen ben de o düşünceyi eleştiriyorum zaten. Adam vestel montaj telefon satiyor diyo ona bakarsa apple montajını bile çinde yapıyor. Hiçbir üretici her malzemeyi kendi başına üretemez. Vestel hem japan display ekranı hem snapdragon işlemcisi hem sony kamera lensi nasıl uretebilsin tek başına, akıl var mantık var Türk üreticlerinin gelişebilmesinin tek sebebi ithal telefona yüksek vergilerin konmasıdır. Sonra osmanlı devletinin çökme nedenleri kaputulasyonlar diye 50 sene okusak anlayamayız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde devlet o kadar aç gözlüki normalde 1500 TL ye satın alaınablecek bir telefon için olmadık vergiler icat edip fiyatlarını 2300 2600 TL lere çıkartıyorlar.Tıpkı araba alırken ödenen vergiler gibi.Yani sadece bu firmalar soymuyor bizi.En büyük soyucu bizim devlet.Sonra bu paralar kapitalistlere çok düşük faizlerle 20 30 yıl vadeli olarak kredi diye veriliyor.

  • Yine hesapcilar dolusmus , sanki hersey parca maliyeti, adamlarin calistirdiklari o kadar muhendis zevk icin orada, para almiyorlar, ar-ge direk vahiy oluyor, dagitim desen zaten eminonunden 2 kurusa isinliyorlar. E geriye parcalar kaliyor, onun da maliyeti ortada. hadi 200 e malettiler olsun 300 dolar satisi .. 600-700 dolar da neyin nesi di mi?

    iste bunlar hep :http://www.youtube.com/watch?v=h9aEc64m1Kc#t=57 bu.

    bi ayfondan 400 dolar kazansa 70 milyon satsa.. iyi .. iyi .. valla iyi ..
  • hadi 5s i olupta ip6plusa geçeni anlarım da, 6 ya geçeni, 1599 altı maaşla ip 6 alanı adamdan saymam.
  • Olsun siz gidin kuyruğa girin
  • Yalnız Apple'ı suçlamayın ben danımarkada yaşıyorum ve burada ip6 1800 lira. Türkiye'nin vergilerini hesaplayın bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parça maliyeti 250 dolar olsa ne yazar.Ortalama bir mühendisi aylık 10 bin dolar alsa , 40 telefon sadece 1 mühendisin 1 aylık maaşı ediyor.10 bin mühendisi olsa , 400 bin telefon satışı anca mühendislerin 1 aylık maaşını karşılıyor.Hesaba gel :) Reklam,lojistik,diğer çalışanlar,bina giderleri vs. eklenmedi daha.
    Sonuç olarak biz bu Amerikalıların mallarını aldıkça onların zenginliğine zenginlik katıcaz.Yaşasın Türk Milliyetçiliği.
  • Enteresan, cidden tuhaf? Herhangi bir malı 5'e alıp 10'a satan mahalle bakkalına laf söylemezler. Kuruşluk maliyetlerle üretilen buzlu çayların 2 litresini 3 liradan satan firmalara eyvallah.. Ama, Ar-Ge, reklam ve yazılım(iOS) gibi ciddi maliyetleri göz ardı edip sadece parça maliyeti üzerinden hesap edilen 70% kara OHA demek en basitinden fütursuzluktur, bilgisizliktir. Aynı fiyata müşterisine plastik kasa içinde ürettiği telefonun içine 6 ayda şişen pilleri koyup satan firmalarda var. İnsanı hakikatten delirtirsiniz.
  • iphone 6 nın en büyük özelliği çevirdiğinde iphone 9 oluyor 10 sene kullanırız artık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atilileri

    quote:

    Orijinalden alıntı: GeneralHamburger

    ooOOOoooo süper konu napıyoz hemennnn






    Alıntıları Göster
    Zengin,züğürt,böbrek hepsi var. 1000 TL den yukarı çalışmaz akıllı da olsa telefonlara.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 24 Eylül 2014; 13:33:57 >




  • GeneralHamburger kullanıcısına yanıt
    Bu tarz bi cevap için konuya geldiydim gördüm,gidiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: broodofqueen

    Enteresan, cidden tuhaf? Herhangi bir malı 5'e alıp 10'a satan mahalle bakkalına laf söylemezler. Kuruşluk maliyetlerle üretilen buzlu çayların 2 litresini 3 liradan satan firmalara eyvallah.. Ama, Ar-Ge, reklam ve yazılım(iOS) gibi ciddi maliyetleri göz ardı edip sadece parça maliyeti üzerinden hesap edilen 70% kara OHA demek en basitinden fütursuzluktur, bilgisizliktir. Aynı fiyata müşterisine plastik kasa içinde ürettiği telefonun içine 6 ayda şişen pilleri koyup satan firmalarda var. İnsanı hakikatten delirtirsiniz.


    bravo hacı tebrikler tamamen aynı fikirdeyim :)

    hele bunu bir de 5000-6000- 10000 msj sayısı üstünden olan üyeler yapınca benim hepten kafamı duvarlara vurasım geliyor.

    onca mesaj yazarken hiç mi teknolojiden nasiplenmemiş sin hiç mi haberin yok ar-ge den mühendislikten hizmet faliyetlerin den destek hizmetlerinden :)




  • hala anlayamadınız cihaza değil yazılıma para verildiğini..
  • İphone plus alan 10 arkadaş bir araya gelirse araba alabilir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet olarak marka takıntımız,gösteriş merakımız var.iPhone 5 ilk çıktığında arabasını veren bir tanıdığım var.

    Evet ciddiyim
  • Apple bükme testi iphone 6 plus alırken göz önünde bulundurun.

    iPhone 6 Plus Bend Test:http://youtu.be/znK652H6yQM

  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.