Şimdi Ara

Ampulü nasıl keseyim? (resim ekledim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
15.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ampulün içine led lambası koyacağım.bunun için ampulu dibinden vidalı kısma zarar vermeden keseceğim.Ama biraz tırsıyorum,hafif basınç olduğu için hafiften bir çatırtı olmasın.
    nasıl keseyim.Daha önce böyle birşey yapan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eloko -- 22 Nisan 2009; 13:04:08 >

• dremelle kesilebilir belki ama çatlama ihtimali yüksek. denemek lazım. başka ne şekilde kesilebilir aklıma başka birşey gelmiyor.
  • Metal kısmı iyice ısıtırsan kendiliğinden çıkar gibi geliyor bana.
  • Tasaruflu ampul kasasına yap hacı. Birazdan floresan lamba içine yerleştirdiğim ledleri sergileyeceğim.
  • Soft ampul kullanacağım.Işık düzgün dağılsın diye.Yahu bu fluoresan da düşündüm ama kenarlardan nasıl açayım.bir seferinde bozuk fluoresanı yüksekten yere attım, nasıl patlamaydı o öyle.
    onun için tırsıyorum
  • lamba nın içinde hava yok aksine vakumlu. Camcıların kullandığı cam elması ile kesebilirsin.

Elması belirli bir baskı kuvveti ile kendine doğru çekersen cam bir cııızz sesi ile çizilir. Keseceğin yere az bişey pamukla gazyağı sür ki keserken kolay kaysın. Daha sonra küçük küçük darbelerle fazlalık olan yeri kır
  • Sen yeter ki iste

Ucunu kenardan falçata ile yardıktan sonra, tornavida ile tırtıklayarak kafasını çıkardım ampulün. İçine su ve bez parçaları koydum ve çalkayıp temizledim camın beyaz toz boyasını. İçindeki alet telefon şarj adaptörü.

2 X 40 W floresanım vardı ve birini gece lambasına dönüştürdüm böylelikle. 3 günümü aldı. Starteri çıkarmak gerekiyor bunu takınca.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Resim Çizdim Nasıl Olmuş ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @Self Control

tasarım güzel.

balans da çıkartılacak
  • Hacı balastı çıkarmaya gerek yok zaten smps 1.5 w harcıyor . Hem balastı sökersek yaptığımız lambanın bir esprisi kalmaz. Elimdeki imkanla bu kadar oldu işte
  • quote:

Orjinalden alıntı: Self Control

Hacı balastı çıkarmaya gerek yok zaten smps 1.5 w harcıyor . Hem balastı sökersek yaptığımız lambanın bir esprisi kalmaz. Elimdeki imkanla bu kadar oldu işte

bant yerine şunu dene yumurtanın sarısı ile çimentoyu karıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 21 Nisan 2009; 21:09:10 >

• değişik bir fikir
  • Öncelikle armut şekilli ampulden bahsediyorsak bunu kesmek pek mümkün değildir çünkü yeterli et kalınlığı olmadığından keserken elimizin yapacağı ufak bir basınç ampulun belli belirsiz yerden kırılmasına ve tuzla buz olmasına yol açabilir.Bu tür ampüllerin içini açarken ufak bir düz tornavidayla yavaş ve sabırlı bir biçimde duya giren metal kısım gevşetilelerek yavaşça çekilir.İlk denemelerinizde yapamasanızda 1 - 2 tane harcadıktan sonra nasıl bir sistemde olduğunu göreceğiniz için başarı şansınız oldukça yüksektir.Daha sonra duy kısmının altı delinerek gerekli kablo devre vs. geçirilebilir yada ufaksa projeye göre ampulun duy kısmının içine konabilir.
    Size bunun ayrıntılı videosunu göndermek isterdim ama malesef şimdi linklini bulmam zor.
    Zaten sihirbazlar ampulu eliyle yakma gösterisinde aynı yolu izlerler ampulun içini açarlar ve ( ampul floresan gibi beyaz olmalı şeffaf olmamalı içindekiler gözükmemeli ) ufak bir led ile saat pilini bağlayıp koyarlar ve sonra tekrar duy kısmını güzelce monte edip birleştirirler daha sonra eline aldıklarında elinde ampulu tutarken elinde takılı olan metal yüzük devreyi tamamlar ve sanki eliyle ampulu yakıyormuş gibi olur aslında sadece içindeki ledi yakmış olurlar.

• Ampulun dibinden ucuna taş kakılı küçük matkap ile kestim.tamamen değil.dibindeki siyah bölümün yanından biraz kestikten sonra tornavida ile siyah kısmı ve içindekileri
    çıkardım.ama çıkarırken ampulun beyaz boyası yer yer döküldü.bende tamamen temizledim.soft özelliği kayboldu.

• öncelikle lambayı alıyosun doğruu bir neoncuya gidiyorsun onlar ateşle keserler .içindeki pudra her seferinde dağılacaktır neoncuların kendi kullandıkları pudralar var onlarla pudralatırsın olmazsa :) ama şunuda unutma lanbanın dışı beyaz diye ışık yayılacak diye bir kaide yok straw led kullan onların açısı 120 derece
  • (Yeni Klasör) arkadaşıma katılıyorum ,elmas tavsiye edilmiş zor değil imkansız bir durum ,denemesi kolay.metal kısmından ayırmak mümkündür.başka örneklerde sunulmuş zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 22 Nisan 2009; 21:14:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sezerkıran

öncelikle lambayı alıyosun doğruu bir neoncuya gidiyorsun onlar ateşle keserler .içindeki pudra her seferinde dağılacaktır neoncuların kendi kullandıkları pudralar var onlarla pudralatırsın olmazsa :) ama şunuda unutma lanbanın dışı beyaz diye ışık yayılacak diye bir kaide yok straw led kullan onların açısı 120 derece

Bir lamba daha kestim.Alıştım bu kesmeye
    Ama pudrası dökülüyor ister istemez.Sanırım vakum ortadan kalkınca oluyor bu olay.Soft ampul içine led koyunca ışık düzgün dağılacak,lambanın içi gözükmeyecek.
    "Straw led" i bir araştırayım bakalım.
  • Yaratıcı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.