Şimdi Ara

Amerikaya gitmenin kaçak olmayan bir yolu var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dandik bir universitede makine okuyorum hocalar ders anlatmayı bilmiyor internette kaynak yok 6 yıldır bölümün bana kattığı gram katkı yok gelmişim 25 yaşına 3 dersim kaldıda midem bulandı artık zaten sanayide çalışmakta istemiyorum bölümde uygun değil bana başta yanlış bölüm seçtim gram ilgimi çekmiyor

Amerikaya gitmenin bir yolu var mı gidip hukuk okumak istiyorum benim alanım hukuk 6 yılımı çöpe attım şu makine mühendisliği saçmalığıyla bitirsemde yapmak istemediğim bir meslek zaten tr de de okumak istemiyorum avrupada ilgimi çekmiyor amerika daha bana uygun bir ülke.

Amerikaya gidip hukuk okuyup oradan yürümek istiyorum zamanında puanım yetiyordu tırt üniversitede makine okuyacağıma keşke özelde iyi bir ünide hukuk okusaydım şimdide ekonomi okurdum yanına.

neredeyse ana dil seviyesinde bir ingilizcem var amerikaya gitmenin bir yolu var mı ?

• forumun kıllarıyla ünlü şaşkın üyesi, bunun yolunu bulmuş; zırt pırt amarigaya giderek sokaklarını gezip bi de güneşlenip geliyo...

• İngilizce varsa turist vizesi al ordanda iltica yaptırın.. en alternatif yol budur. Başka çıkar yolu yok çünkü.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sırf bu yüzden mühendis olmak istemedim fabrikada mühendis falan filan 😵

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • albertingencosu A kullanıcısına yanıt

bunun tedbirini çoktan almışlardır ve kolayca vize verceklerini sanmam...

• Iltica etme milleti dinleyip cok eziyet cekersin. En mantiklisi ogrenci olarak gelmek burs vb kovalayip.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahlaki Adam A kullanıcısına yanıt

Ergen arkadaşın benden küçük babası Cartel sayesinde 3 ay evvel Meksika sınırından kaçak olarak Kaliforniya' ya geçti.

3-4 gün kadar mülteci deposunda tutulduktan sonra salıverildi.

Şu an Door Dash için çalışıyor ve iltica duruşmasını bekliyor...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aga hayat niye bu kadar zor ya

bize en uygun meslekleri bulamıyoruz

yıllar geçiyo

ülke zor

başka bi yere gitmek zor

valla bıktım her şeyden

• Neduun N kullanıcısına yanıt

Kendi namıma şunu diyebilirim; zor değil o kadar ben zorlaştırıyorum:

25 sene evvel kız Montréal' den kalkıp bana geldi de "Evlenelim Montréal' de yaşarız" dedi hatta ailem destekledi ama ben gitmedim.

Kaçan balık...

• ekonomim
    İş dünyasının vize krizi Latin Amerika’ya sıçradı
    https://www.ekonomim.com/ekonomi/is-dunyasinin-vize-krizi-latin-amerikaya-sicradi-haberi-737124

Geçen sene Amerikan vizesi olmadan Meksika' ya bordo pasaportum ile girmiştim. Zira yeşil pasaport ile giriş için bizzat Meksika Konsolosluğuna gidip vize mülakatına girilmesi gerekiyordu.
    Halbuse bordo pasaport ile büyükelçiliğin web sayfasına girip tek sayfalık vize formunu doldurup çıktı almak kafi geliyordu.

Meksika Havalimanında gümrükten geçmek için sıra beklerken bir manzara dikkatimi çekti:
    20' li yaşlarda tiplerinden İran ve Doğu kökenli olduğu belli olan erkekleri polis bir alanda topluyordu. Belirli bir sayıya ulaştıktan sonra bunları tek sıra halinde başka bir yere götürüyordu, sanırım sınırdışı işlemleri yapılıyordu bu kişilere.

Ben sorunsuz bir şekilde bordo pasaportum ile giriş yaptım ve 2 hafta Meksika ülkesini bir uçtan bir uca gezdim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem_Alim -- 4 Nisan 2024; 10:32:33 >

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Hala daha qaçan balık deyyon; halbuse herkeşler anlattığın hikayeden anladı ki qanadalı karının yedek stepnesiymişsin.. Öyne ki bu karı stepnesiyle, yani seninle gezerken bilem birinci olanı yoklamış da bulamamış...

O adamin davasi 7-8 sene surecek ondan sonra uygun gorurlerse greencard verecekler. Burada bir arkadasi uygun gormediler vermediler greencardi. Sonra da 5 sene vatandasliga koskoca 13 sene kendi ulkene donemiyorsun. Ailen esin dostun arkadaslarin…

• Ahlaki Adam A kullanıcısına yanıt

Neden o kadar uzun sürüyor dava?

Ülkeye dönmek isteyen kim...

o deel de hani sen homeless olmak uğruna gitmek var emme dönmek yoğğ deyip dönüş biletini yakacaktın, noldu. Yemedi deel mi...

Turkiye oyle vazgecilecek bir ulke degil. Senin kulturun , yasadiklarin kisacasi her seyin orada. Resmi yol arastirsin gitmek isteyenler. Ilticayi ancak hicbir seyi ailesi dostu arkadasi olmayan kaybedecek bir seyi olmayan dusunur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahlaki Adam

Turkiye oyle vazgecilecek bir ulke degil. Senin kulturun , yasadiklarin kisacasi her seyin orada. Resmi yol arastirsin gitmek isteyenler. Ilticayi ancak hicbir seyi ailesi dostu arkadasi olmayan kaybedecek bir seyi olmayan dusunur.

iltica etmem zaten ülkeden mi kaçıyorum sanki bakalım bi universite denemesi yapayım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Nasıl internette kaynak yok? Hiç mi yok?

• TavukMemesi kullanıcısına yanıt

İşte 25 sene evvel sizin gibi ergen iken ben de "Vatan millet ve Sakarya Meydan Muharebesi" derdim.

Aklım başıma geldiğinde ise çok geçti...

Cebinde yeşil pasport ve 10,5 senelik amariga vizesi bulunan bir herüfün ağzından çıkanlara bahq sen! Heç de inandırı deel.

Seni tutan mı var. Amariga gibi bi yerde her yaştan herüfü kum torbası niyetine kullanıp cebine saatlik dolarları sıkıştırmak için hazırda bekleyen bir sürü amarigalı iş sahabı var... Halep ordaysa, işte arşın burda... Yiyorsa gidersin...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.