AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (66. sayfa)

-
-
hocam valla ben testlere bakıyorum en iyi yerde en iyi sıvı soğutma iyi denecek bir hava soğutma ile biri 60sa diğer 68 69 derece gösteriyor verilen para uğraş kapladığı yer bence değmiyor bi de belli yıl sonra değişmek lazım sıvısını vs. ben gamdias e1410 aldım ryzen 7600 le undervolt ile 1000rpm hızla tek fanla bu yaz 60 dereceye yaklaşamıyor dahi.
-
Valla ben x62 yi 6 yıl kullandım çok sorunsuz ve sessizce işini yapıyordu
Gittim biraz olsun fayda göreyim diye 420mm radyetörlü yeni bir sıvı soğutma aldım kasayı demir makasıyla falan kesip montajladım dünya bir para ve uğraş verdim.. Karşılığında x62 den çok daha kötü bir performans aldım.. inanılmaz bir hayal kırıklığı
Yalnız 7800 lerde 3d cache olduğu için 7600 e göre biraz daha ısınıyor ısı karşılaştırması yapmak doğru olmaz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
valla hocam görsel şov hariç aio lar cacık. daha yeni teknoloi güzel bir soğutma sistemi çıkarsa yok demem. bunlar çok ilkel şeyler ya fanlar tofaş gibi aio lar radyatör gibi :D yeni bişeyler lazım
-
Selam hocam. Radyatör kasanın yan tarafına değil de üste konumlandırma şansın varmı?
Ekran kartının dibinde ve ekran kartı ısısını direkt radyatöre verip radyatörü ısıtıyor olabilir mi? Pek sağlıklı görünmedi bana şahsi fikrim.
Merhaba
Malesef kasam biraz eski (mastercase5) ancak öne koyabiliyorum
X62 de aynı pozisyondaydı gpu ısıtmadı onu
Zaten havayı dışardan içeri alıyor
w11'de fps dusmesi mi var acaba?
-
Fanlar sadece 3 adet kasanın içine doğru pull pozisyonda mı ben mş yanlış görüyorum?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
dışardan temiz havayı alıyor radyatöre temiz soğuk hava giriyor sonra radyatörden ılık hava gpu ya doğru dışarı aktarılıyor
-
Fotoda gözüken fanlardan hariç radyatörün diğer tarafında fan var mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
evet var önde 3 tane 14cm içeri üflüyor..
fotoğrafdakiler egsoz fanları
-
Ofset mount tipi ile takman lazım lf420 i. Kaç senedir kullanıyorum 5800x3d ile yükte 60c de
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
Selamlar hocam,
Elinize sağlık biraz uğraştırıcı bir süreç olmuş ama stabiliteyi yakalamışsınız,7900X3D kullanan arkadaşlara da bir ön bilgilendirme olur.
-
İYi forumlar ,iyi bayramlar herkese.
Şu zamanda 7800X3D ile sistem toplanır mı , yoksa 9000'ler karlı bir gelişim - fiyat/perf. vaat ediyor mu beklemeye değecek? Arafta kaldık galiba :')
-
hocam 9000 x3d serileri icin ciddi bir artis soylentileri var ben olsam beklerdim ama para da eriyebilir Turkiye'de bilemedim. 7800X3D cok cok iyi bir islemci hani alip 5 sene kafa rahat kullanirim derseniz de olur.
Board masrafi da cok yok guzel orta seviye bir B650 anakart bile isinizi gorur. ben MSI B650-P Pro Wifi ile kullaiyorum sifir sorun.
-
bence 9000 serisini bekleyin fiyatların çok uçuk olmayacağı söylendi
-
anlıyorum. evet 7800x3d cok iyi. o kadar fark olur mu bilemem ama kafam rahat olsun derdindeyim. 3700x - 2080s'i 4yıldır kullanıyorum. Artık gına geliyor :))
b650 yerine asus x670e-f rog / asus x670 prime pro wifi serisine gerek var mıdır sizce? vram ve sogutma muhabbetleri iyi mi ?
bir de 1 tane 2tb m2 ssd mi takmak yoksa 1tb m2 + 1tb sata ssd gibi mi yapmak gerek?
ayrıca bulmuşken sormak isterim. Kasa ve PSU öneriniz nedir? 7800x3d - 4080 bir sistem düşünüyorum.
EDIT: hocam ekstra şey unuttum. PSU öneri olarak yeni bu 4080lerde güç girişleri değişti. onun için girişleri güncellenmiş psular neler? seasonic focus 750w 850w ? rm850x? bilmiyorum valla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MordSithh -- 18 Haziran 2024; 14:25:37 > -
hocam selamlar, anakart konusu tercihe kalmis fakat iyi bir b650 anakartin da mosfet sogutmasi ve faz sayisi yeterli oluyor ki zaten 3D islemciler intel gibi 200w cekmiyor. Hatta curve optimizer ile daha az gucte calismasini sagliyoruz. Extreme overclock dusunmuyorsaniz high-end anakart almak bana mantiksiz geliyor fakat para ve tercih sizin tabi ki.
SSD konusunda ise ben 2 tb m2 kullaniyorum fakat 2 adet 1 tb oneriliyor bozulursa digeri yedek olsun diye. Sata ssd kullanmiyorum fazla kablo olmasindan dolayi.
Kasa olarak da mutlaka mesh panelli ve ustte 360 lik aio takilabilen kasalara yonelin. kendim NZXT H7 flow kullaniyorum asiri memnunum fakat deepcool morpheus diye bir kasa cikarmis ustune 420 lik aio takilabiliyor oyle bir sey de alinabilir.
PSU'daki konu pcie-5.0 guc girisi 12pwhr soketi ile saglaniyor. sanirim onlar da guncellendi atx 3.1 diye sanirim ilk cikan 12phwr adaptorlerde erime problemlerinden dolayi tam oturmasi icin yeni surumunu cikarttilar onlara bakin derim tam model bilmiyorum acikcasi. Kendim msi 850w kullaniyorum 12pwhr girisli size de ileriye donuk olmasi acisindan en az 850-1000w msi-seasonic-corsair rm gibi ust seviye model bir psu almanizi oneririm.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X