Şimdi Ara

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.403
Cevap
127
Favori
112.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • halilibrahimgalip H kullanıcısına yanıt

Aynen hocam,MCR açıksa kesinlikle Power down mode da açılmalı.

• Digital Reaction kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim tekrardan. Bir de hocam Ryzen 7600 ve X670E Tomahawk WiFi kullanıyorum. Soğutucum da Cooler Master 360 Atmos. İşlemcinin boştaki sıcaklığı Mayıs ayı ortasına kadar 38-39 derece falandı, yükte maksimum 68 dereceyi gördüm. Şu an ise boşta 43-44 civarında ve yükteyken de 73-74'e kadar çıkıyor. İşlemcim için en basit overclock ayarınız ne olurdu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halilibrahimgalip H kullanıcısına yanıt

Rica ederim,havalar da artık 30 dereceyi geçtiğinden sıcaklık artışınız gayet normal.

Overclock yerine aynı hızları undervolt yaparak elde edeceğiniz curve optimizer öneririm.

Curve optimizer da çok büyük bir ısı düşüşü olmaz fakat performans kaybınızda olmaz.

Yine sıcaklıklar fazla gelirse işlemciye sıcaklık limiti koyabilirsiniz .

Amd overclock sekmesi altında thermal throttle limit olarak geçer.

• gigabyte b650m f30 biosta şu ramler için 3 ayar var memory context vs 3 tane vardı 2 ye düşmüş gear down mı ne onu yoketmişler nereye taşındı ya da o ayar olmadan bize engel olur mu

• crashris kullanıcısına yanıt

Gear down modu gizlemiş olabilirler,gizlemelerinde bir sorun yok zaten default ayarıda enable'dır ve enable olması stabilite açısında çok önemli.

Ekstra bellek gecikmesi kasanlar Gear down modu kapatıyordu,onlar için sıkıntı olmuştur.

• Arkadaşlar burası çok hareketli olduğu içün burayada yazıyorum.belki bana yardımı dokunacak biri olur

ASUS B650E-F anakart+Ryzen 7600+
    G.Skill 32 GB(2x16) flare X5 6000MHz CL36 DDR5 AMD EXPO RAM (F5-6000J3636F16GX2-FX5)lerden oluşan sistemimi dün kurdum. RAM'leri 2ve4.cü slotlara taktım. BIOS'tan EXPO'yu açtım ve Pro 980 SSD'ye Windows 11 yükledim. BIOS güncel versiyonda.

Tüm bileşenler sıfır olarak alınmıştır. Ekran kartı olarak eski sistemden kalan 6800XT kartım var.

RAM'leri ASUS B650 anakart listesinde desteklendiği için satın aldım. Ciddi bir sorunum var. Destek bekliyorum.

PC'yi akşam kullandık. Bugün açmaya çalıştık. Dakikalarca bekledik açılmadı.

PC de BIOS ekranı gelmiyor.

Anakart üzerinde RAM'lerde sorun olduğunu gösteren sarı ışık yanıyor.
    Şu an durumumuz şu şekilde.

BIOS pilini çıkarıp 2 dk bekliyorum PC yine açılmıyor. RAM'lerin yerini değiştiriyorum, hem soketleri hem RAM bağlantılarını temizliyorum yine açılmıyor.

Tekrar tekrar BIOS'u pilden ya da PC arkasındaki anakarttaki butondan sıfırladıktan sonra 2.slota tek RAM taktığımda bazen açılıyor. O esnada diğer RAM'i 2.slota taktığımda onda da açılıyor. O anda her iki RAM'i 2 ve 4 takıyorum. PC açılıyor fakat kapatıp açtığımızda PC yine açılmıyor. Bu durumda 2.slota, 4 slota herhangi bir RAM'i taktığımızda PC yine açılmıyor.

Taki anakartaki tüm bağlantı kablolarını söktükten, anakartı tamamen çıplak bırakıp sistemi tekrar topladıktan sonra PC açılıyor. Kapattıktan sonra yine açılmıyor.

Şu an 3 kez tüm kabloları anakarttan sökmek zorunda kaldım.

Benim sorunum nerede, sorunu nasıl çözerim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cce -- 15 Haziran 2024; 8:28:46 >

• cce kullanıcısına yanıt

Selamlar,

Bios versiyonunuz nedir?

Biosda herhangi bir özelleştirme yaptınızmı?

Biosu defaulta alıp expo açmadan,ramleri tek tek önce 2. sonra 4. slotlarda deneyerek bir bakın.

Slm, bios versiyonu son versiyon 2616.

Onuda sistem açılmayınca başka pc yardımızla usb ye atıp arkadaki bios butonunu kullanarak yükledim , pc açıldı.kapatınca yine aynı oldu.

Söylediklerinizi zaten yaptım.durum değişmiyor.expo açık kapalı, memory content açık kapalı durumu değiştirmiyor.özetlemem gerekirse

Yıllardır kendi sistemlerimi kendim topladım.belli bir bilgi birikimim var

Pc yi açmak için power, butonuna bastığımda cpu fanı kasa fanları çalışıyor , anakartta sarı ışık yanıyor.biliyorsunuz am5 te sistem geç açılıyor.bende 1 saat geçse bile açılmıyor.açılmadığı için bios ekranına geçme seçeneğide gelmiyor.

Diğer detayları zaten yazdım.ilk kurulumda açıldı.pc yi kapattıktan sonra sorunlar başladı.ramlerin herhangibiri slot farketmiyor, 2 de 4 yada 2-4 iken anakart üzerindeki kabloların tamamını cpu, fan, audio,usb ,ekran kartı v.b, söktükten sonra ve bios pilini bu durumda çıkartıp bekledikten sonra sistem açılıyor, sorunsuz çalışıyor.

Sadece bios pilini çıkartmak ,beklemek yada anakart üzerindeki pc arkasına denk gelen bios reset butonuna basmak ,biosu sıfırlamıyor ve sistemi açmıyor.

Şu an pc 5,6 saattir açık ve çalışıyor.kapattığımda yine açılmayacak.ve yine tüm kabloları dökmek zorunda kalacağım

Anakart işlemci ram hangisi sorunlu anlamam mümkün değil.ramler asusun desteklediği önerdiği, anakart listesinde yeralan ramler.

Tam bir işkence.

Hocam ekran kartını söküp işlemcinin gpu ile açılıp açılmadığını denedinizmi?

Geçen hafta benimde sizin başınıza gelen benzer durum geldi, en son bu şekilde sistemi başlatabilmiştim sonra biosu eski sürüme alıp normala dönmüştü. Yanlız bende hiçbir hata ışığıda yanmıyordu (msi anakart)

Bir arkadaşımında sistemi yaklaşık 2,5 dakikada açılıyor, o kadar süre nasıl bekledin ben rami pili söküp jumperi takmıştım dediğimde, onları iki kez yaptım üçüncüde hanımla dalaşırken unutmuşum bir baktım sistem açılmış demişti :)) Buda bios ile alakalı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Biosu resetleyip,bios pili ve ramleri söküp tekrar takın ve biosu eski 2412 ve 1807 olarak tekrar deneyin.

Usblerde sadece klavye mause kalsın.

''anakart üzerindeki kabloların tamamını cpu, fan, audio,usb ,ekran kartı v.b, söktükten sonra ve bios pilini bu durumda çıkartıp bekledikten sonra sistem açılıyor''

Anakart sıkıntılı gibi duruyor.

Farklı bios,farklı anakart ve farklı ramler kullanmadan net şu demek zor ama ilk aşamada biosdan başlayın.

Çevrenizde am5 kullanan varsa ramleri birde o anakartta deneyin sorun yoksa,büyük ihtimal sizin anakart sorunludur.

Biosu yüklemeden önce de;

Before running the USB BIOS Flashback tool, please rename the BIOS file (SB650EF.CAP) using BIOSRenamer."

isim değiştirerek yapmışsınızdır zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 15 Haziran 2024; 11:6:15 >
  • Hilas28 kullanıcısına yanıt

Yerel gpu ile açmayı denedim ,açılmadı.ancak psu ve diğer kabloları sökmemiştim o anda , ekran kartımda sorun yok ,eski sistemimde sorunsuz çalışıyordu.zaten vga hatası ışığı yanmıyor.

Kabloları söküp takmaktan yoruldum.

Bayram bitimi anakart ve işlemciyi teknobiyotike , ramleri sinerjiye göndereceğim kontrol etsinlet

2616 ve 2613 biosları denedim.durum değişmedi

Beni çok yordu.en son işlemciyi söküp tekrar takıp deneyeceğim.düzelmezse parçaları teknobiyotik ve sinerjiye göndereceğim.

Sizin ilk sayfada verdiğiniz ram test programını iki kez çalıştırdım.1 inde 3 diğerinde 9.cu döngüde program kendini kapattı

En iyisi parçaları servise gönderin,birinde sıkıntı var,çünkü yaşadığınız bu durum normal değil.

• Sağlık olsun. Her şeyi denemişsiniz. Psu ve statik elektirik durumlarınıda denedinizmi?

Kutusundan sıfır çıkardığım Asus laptop alttan tam orta noktadan bir yerden parmağımı temas ettirirsem çalışırdı.(iade ettim)

Abim zamanının baba anakartını geceden poşete koyup buzluğa atardı ertesi sabah sistemi toplar bir iki ay çalışırdı, pc açılmayınca tekrar buzluğa atardı, bu döngüyü bir müddet sürdürmüştü :) muhtemelen her iki durumdada pcb üzerindeki yolda kılcal temassızlık vardı.

bunlar enteresan arızaların enteresan çözümleri idi. Sizin garanti ve servis şansınız var.

• Arkadaşlar sorunum çözüldü.bazı arkadaşların önerisini artık yorulduğum için en sona saklamıştım.

İşlemciyi söküp yeniden taktım. Aynı zamanda birde daha önce atladığım biosu resetleyip kablorın tamamını söktükten sonra sistem açılıp beni direkt bios ayarlarına attığında ,her denememde stress ve aceleden tarih ayarlarını yapmayı unutmuştum.tarih 2022 olarak yer alıyordu.bu kez tarihide güncelledim.expo açık memory content enabled haliyle soeunsuz hızlı şekilde pc yi açıp kapatabiliyorum

Artık çözüm hangisi oldu bilemiyorum.umarım tekrar karşıma çıkmaz

Fikir belirten destek olmaya çalışan herkese teşekkür ederim

Sorunu çözdüğünüz iyi olmuş,bellek,anakart,bios üçlüsünden biriydi,biosla çözülmesi iyi olmuş.

Hocam teşekkür ederim. Sizin ve diğer arkadaşların bayramını kutlarım. Müsait olduğunuzda Undervolt - Curve Optimize(r) işleminin nasıl yapıldığını anlatabilir misiniz?

• Teşekkür ederim,bende bayramınızı kutlarım,co ayarlarınızı da yaparım hocam.

• Herkesin bayramını kutlar,sağlıklı nice bayramlar dilerim.

• 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.