< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (64. sayfa)

-
-
Rica ederim hocam.
Bende thermal grizzly kryonaut içinden çıkan slaptula ile sürüyorum.
Kit bu macun montajlarında macunun işlemci aralarına kaçmasını blokluyor,tavsiye ederim.
-
Bayram ağzı yine masraf yaptık
Mx-6 ile birlikte alayım dedim. Önceki termal macun uygulamasında işlemci şeklinden dolayı temkinli davranmış olabilirim bayram öncesi uygularım.
Kasam nzxt h5 flow olduğu için arctic lf iii 240 soğutucu var. Last of us oynarken render aldığı yerlerde bi 80i gördüm. Fakat BF5 vs. Oynarken ortalama 70-75leri görüyorum. Özellikle sıcaklıkların artmasıyla birlikte sıcaklıklar güzel arttı.
5600 kullanırken max 60-62 dereceyi görüyordum ortalama 55 derece civarlarındaydı biraz garipsiyorum ama normal gibi duruyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın.
Mx-6 da baya kaliteli macundur.Güzel bir montajla yaza hazır işlemci.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 11 Haziran 2024; 12:3:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Thermalright ın bracket ı kullanmak iyi olacaktır. Computex 2024 de gösterildiği gibi amd nin kilit mekanizması her ne kadar sorun çıkarmıyor gibi gözükse de cpu yamulmalarına karşı güvende olmakta yarar var.
İntel kullananlar kesinlikle lga eşleneğini almalı yoksa yamulmalar kaçınılmaz olacaktır.
Bu sorunun temel sebebi de kilit mekanizmasının cpu ya dengeli bir şekilde bastırmak yerine ortadan sağ sol olacak şekilde bastırması.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 11 Haziran 2024; 12:31:59 >
Aynen öyle hocam zaten çok pahalı bir kit değil ve işlemciyi direkt çivi gibi çakıyor anakarta.
-
AM5 yine bu yönden hem intele hem de am4e göre daha sağlam duruyor aslında.
AM4 soketteyken kaç defa soğutucuyu sökerken işlemciyle birlikte geldiğine şahit oldum.
Arkadaşlar selamlar. Ryzen 7600, X670E Tomahawk ve Corsair Vengeance 2*32GB DDR5 RAM temelli bir sistem kullanıyorum. Son 1 ayda 3 kere mavi ekran hatası aldım. Bu hata neyden kaynaklanıyor olabilir, yardımcı olur musunuz? Sanırım RAM'den kaynaklı ve EXPO sorun çıkartıyor.
Minidump mavi ekran dosyalarının bulunduğu Yandex linki:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilibrahimgalip -- 20 Haziran 2024; 18:7:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Selamlar,bios ayarlarınızı paylaşırsanız yardımcı olayım.
-
Almak isteyenler için şuraya paylaşim. Termel macun dahil bana uygun gibi geldi fiyatı.https://www.gaming.gen.tr/urun/445766/thermalright-am5-siyah-guclendirme-kiti-tf7-termal-macun-dahildir-asf-am5-black/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hilas28 -- 12 Haziran 2024; 14:22:42 >
şimdi aldım bir tane..
-
Şunu benim patron izin verse bir saatte CNC dik işleme merkezinde çıkarırım. Hatta ne bir saati 15dk. yeter. 😃
Yeterki ölçüleri olsun, şablon olsun. Alüminyum malzeme işlemesi en kolay malzeme. Yapıcan aslında 100 lira kâr koyacaksın sadece, vatana millete hayrın olsun :) Malzeme 50 lira 200 lira işçilik ve makine yevmiyesi yaz max. 250 lira mâl oluyordur.
Hocam güzel fikir ben o işe kasa modlamada girerim.
Kişiye özel lazer kesim modlama,boyama/desen,kasa içi Led ekran vs yaratıcı bir ton kasa çıkar.
-
Bunları konuşmamız lazım DC'den :)) oyunda oluyorum genelede kapıyı çalarsan devam ederiz muhabbete :))
Kasa modlama değilde direk kasa imalatı düşünmedik değil biz ama :)), maliyeti fazla aslında.
thermalright işlemci braketi v.b ürünlerin kullanıldığında , sıkılan vidaların dengesiz sıkılması yada aşırı sıkılması durumlarında işlemciye ciddi zararlar verebilecegi ve sağlıklı çalışmayacağını yazan bir yazı okumuştum.
ben olsam böyle bir braket kullanmazdım.zaten kendi kiti çok sağlam ne gerek var ki
-
-
Hocam braketi aldım geldi kurulum yaptım işlemciyi temizlemek için çıkartınca bios ayarları da sıfırlandı.
Önceden memory context restore kapalı yapıyorduk sanırım şimdi açık bırakıyoruz.Gecikmelerde çok bir fark olmayacaksa açık bırakmayı düşünüyorum.
Yok hocam 2ns, maksimum 3ns ekler büyük bir fark olmaz.
Memory context restore açınca kesinlikle power down moduda açın.
Aynen aynen bunları bi DC den konuşalım hocam.
Güzel projeler çıkartırız.
Hocam selamlar. MCR'yi açtığım için ilk sayfadaki rehberinize istinaden Power Down Mode'u da açtım. Şimdilik mavi ekran almadım. Gear Down Mode da açık bu arada. İşlemci'ye herhangi bir ayar çekmedim. Sadece RAMler için EXPO açık.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X