Şimdi Ara

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.403
Cevap
127
Favori
112.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Advanced Dram configuration sekmesinde,Power down mode açıkmıydı?

Birde Zen timings atabilirmisiniz,voltaj ve gecikmeleri net görmüş olurum.

Msi center Windows'da kuruluysa kaldırın ve biosdan da kapatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 20 Haziran 2024; 19:32:53 >
  • Digital Reaction kullanıcısına yanıt

Power down ve gear down mode açıklar hocam.

MSI Center'ı başından beri kullanmıyorum, Bios'tan da otomatik yüklemesini kapatmıştım.

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilibrahimgalip -- 20 Haziran 2024; 20:13:58 >

• halilibrahimgalip H kullanıcısına yanıt

Çift kanal Dimm,

Voltajlar normal,

Gecikmeler agresif değil,

FCLK 2000mhz default ,

Soc voltajı default(çok düşük değil ki voltaj yetmediğinden versin),

PDM,GDM açık,

Bellek tarafında,mavi ekran verdirecek değerlerde sıkıntı yok duruyor.

EXPO'yu kapatıp,Dram frekansını,Gecikmeleri ve voltajları manuel deneyin.

Eğer yine mavi ekran veriyorsa,

*Biosu resetleyin,ramleri söküp tekrar takın,

*Alttaki biosu yükleyin;

- AGESA ComboPI 1.1.0.2b Patch A updated.

Tekrar aynı manuel değerler ile 1.1.0.2b biosunda deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 20 Haziran 2024; 21:21:34 >

Hocam dışardayım ben,siz bir deneyin durum değişmezse inceleriz.

Eğer bileşenlerde sorun yoksa büyük ihtimal bios kaynaklıdır.

Bellekleriniz Hynix A-Die,manuel gecikmelerde çok rahat açması lazım.

Manuel değerler ile Ram testi alın,anasayfada mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 20 Haziran 2024; 21:42:44 >

Teşekkür ederim hocam, ben de dışarı çıktım, eve geçince ilgili bios'a düşüreceğim. Yine power down ve gear down enable yapacağım, expo ve mcr'yi de aktif hale getireceğim. Ardından bir süre kullanacağım, yine mavi ekran alırsam yazacağım. Sağ olun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam bellekleri EXPO dahi olsa kesinlikle testden geçirip öyle kullanın,mavi ekran vermesini beklemeyin.

Gerçekten belleklerde veya işlemci bellek kontrolcüsün de sorun olabilir.

RAM'lere Bios'a ellemeden mi manuel OC yapayım hocam? OC'den sonra Memtest çalıştıracağım, tamamdır.

EXPO'lu şekilde Memtest86 çalıştırmıştım, 8 saat kadar sürmüştü ve herhangi bir hata almamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilibrahimgalip -- 20 Haziran 2024; 21:48:25 >

Aynen,önce şuan kullandığınız bios ile tüm değerleri manuel girip ve test alın.

Testden hata alıyorsanız bu sefer biosu değiştirip tekrar manuel ayarlar yine test alın.

Siz hocam memtest5 ile bir test daha alın 25 döngü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 20 Haziran 2024; 21:50:49 >

Hocam tüm değerleri manuel girdim ve Memtest5'i 25 döngü çalıştırdım, herhangi bir hata almadım. Aida64 RAM benchmarkının önceki ve sonraki halini paylaşıyorum:

Valla çok güzel olmuş. Bi ben 60ın altına düşüremedim yahu 😁 en son 59u Bulmuşsunuz. Test ederken çalışan herşeyi kapatıp mı test ettiniz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Gayet güzel sonuçlar hocam.

İki test'de 6000 mhz 30-36-36-76 ama EXPO ile manuel değerlerin farkını buradan net görebilirsiniz.

Özellikle gecikmede çok ciddi bir düşüş sağlıyor ve aynı şekilde 6000 mhz olmasına rağmen okuma yazmada artmış.

O yüzden diyorum EXPO'dan kurtulmak lazım.

Memtest'i sorunsuz tamamladıysa ramlerde sıkıntı yoktur hocam,diğer türlü dakikasın da hata alırsınız.

Yine mavi ekran alırsanız biosu değiştirip deneyin ama tekrar test almanıza gerek yok.

Mavi ekran devam ederse de anakart veya depolama birimlerinden birinde sorun olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 21 Haziran 2024; 11:58:52 >
  • Cahid42 kullanıcısına yanıt

Evet hocam, o sırada herhangi bir pencere açık değildi. Bir şeyler açıkken test ettiğimde 61 ns gördüm.

İlginiz için çok teşekkürler hocam, emeğinize sağlık. Henüz İşlemci dahi almamışken konunuzu görüp favorilere almıştım. Bütçem elverdiğinde 9950X almak istiyorum.

TestMem5 haricinde başka bir test çalıştırmadım.

Dediğiniz gibi mavi ekran alırsam önerdiğiniz Bios'u kurup RAMlere yine manuel oc yapacağım.

Umarım donanımsal sorunum yoktur, sadece EXPO kaynaklı mavi ekran almışımdır. 🙏🙏

Yeni ZenTimings değerlerimi de tekrar paylaşayım:

Rica ederim hocam ayrıca sizin ilginiz içinde ben teşekkür ederim.

Farklı bir donanımda sıkıntı yoksa,ram tarafından mavi ekran almazsınız.

PC'yi çoğunlukla oyun amaçlı kullanacaksanız yeni çıkacak olan X3D serilerini bekleyin derim.

Hocam 9950x3d nin chipset dizaynı hakkında bilgi var mı 8 v cache + 8 normal çekirdek mi olacak? Bir de ne kadarlık bir performans artışı olur tahmini?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet173 -- 21 Haziran 2024; 15:51:30 >

Hocam şu an değil ama birkaç aya bilgisayardan iş yapmaya başlayacağım, o sebeple 9950X olur. Oyun da çok oynamadığım için X3D düşünmüyorum.

Teşekkürler.

• mehmet173 M kullanıcısına yanıt

Selamlar hocam,

şu aşamada yeni çıkacak X3D'ler hakkında net bir bilgi yok fakat AMD'nin teknik pazarlama yöneticisi Donny Woligroski'nin yeni X3D'ler hakkında şöyle bir demeci var.

'' The X3D stuff, we have a lot to say about it. The best part about it is we're not just resting on laurels. We're improving what we can do with X3D, it's really exciting and I'm super looking forward to talking to people about that.

It's not like, hey, we've also added X3D to a chip. We are working actively on really cool differentiators to make it even better. We're working on X3D, we're improving it.''

https://wccftech.com/amd-ryzen-9000x3d-3d-v-cache-cpus-zen-5-cores-offer-cool-new-features-better-ryzen-7000x3d/

Kısacası,yeni X3D modellerini daha iyi hale getirdiklerini,sadece 9000 serisine X3D eklemedik yeni farklılıklarla daha iyi yaptık ve üzerinde çalışıp geliştiriyoruz demiş.

Benim tahminim,çekirdek sayıları aynı kalır,100-200 mhz saat hızı eklerler ama IPC tarafında en az bir %15 lik performans artışı bekliyorum.

Yeni farklılıklar ne olur bilmiyorum ama geliştirdikleri taraf büyük ihtimalle işlemci bellek kontrolcüsü ve infinity fabric saat hızları olacaktır.

• Hocam selamlar, beni hatırlarsınız sanırım. Ryzen 5 7600 işlemcim, rtx 4070 super gpu, gigabyte b650 eagle ax anakart, lexar 6400 mhz cl32-38-38-76 2x16 gb ram sistemim vardı. Bir acemi olarak ayarları yapmaya çalıştım, kontrol eder misiniz?

Özet kısmını atıyorum hocam, isterseniz ayarları da değiştirmeden önce kaydettim. Yalnız bazı şeyler kafamı karıştırdı, bazı ayarlar 2-3 yerde benzer isimde vardı, yanlış yapmış olabilirim

• La Ley del Diamante kullanıcısına yanıt
    Gördüğüm kadari ile herhangi bir hata yok. Yine de ustamız Bi baksın. İyi günlerde kullanın.

• 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.